X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Dzięki za informacje i przepraszam, że tak zawracam głowę. Zmartwiłam się wczoraj po prostu a moja lekarka każe się niczym nie przejmować.

Trzeba spokojnie kontrolowac...jak sie skroci jeszcze to nalegaj na jakies dzialania, ale spokojnie.

Galanea lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, już jestem. Byłam u położnej, posłuchałam serduszka, tętno miarowe, nic się tam nie dzieje. Więc się uspokoiłam. Położna powiedziała, że macica już bardzo wysoko i faktycznie dziwne, że nie czułam wcale ruchów, bo dziecko jest już na pewno spore (3 tyg temu maluch miał już 500g), więc powiedziała, że gdyby sytuacja się powtórzyła to spokojnie mogę podejść, żeby sprawdzić czy wszystko ok. Lepiej dmuchać na zimne.

Ja do tej pory, też jakoś nie przejmowałam się brakiem ruchów, bo byłam świadoma, że dziecko jeszcze małe, może się ułożyć tak, że nie poczuję, ale od tygodnia Maluch dawał o sobie znać na każdym kroku, aż tu nagle taka przerwa... no i mnie dopadło :/ Ale z drugiej strony nigdy bym sobie nie wybaczyła, gdyby się okazało, że coś nie tak a ja to zlekceważyłam. A tak po wizycie u położnej Mąż zabrał mnie na obiad do restauracji, miło spędziliśmy czas, same pozytywy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 18:27

Mucha, Limerikowo, Galanea, weronikabp, NataliaK, Paulina1986, Tusia84, monalisa, AISAK, Agusia2312, Judi2014, onka79, alexast, evas lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    Mucha a powiedz mi proszę czy Tobie w związku z tym pessarem kazali leżeć na plecach czy możesz się dowolnie układać? Pytam, bo gdzieś czytałam, że przy skracającej się szyjce trzeba leżeć na płasko i tak się zastanawiam jak to się ma do ogólnego zakazu spania na plecach po 20 tygodniu?

Az takich zalecen nie dostalam, troche na plecach, troche na lewym boku. Nie mozna tez dac sie zwariowac ;)

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jestem w tej ciazy jak Mucha na full obstawiona lekami, jem prawie garsciami ha ha ha , new zoladek moze sie przydac..zartuje, rozkladam dawki na raty typu Eutyrox rano, Dopegyt, Acard, Aspargin, kw foliowy potem
    tez przyczyny nie znaleziono, prawdopodobne to tarczyca, niski pozoim progesteronu, bakterie - gronkowiec,e.coli
    w tej caizy od pocz jechalam na progesteronie
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Hej, już jestem. Byłam u położnej, posłuchałam serduszka, tętno miarowe, nic się tam nie dzieje. Więc się uspokoiłam. Położna powiedziała, że macica już bardzo wysoko i faktycznie dziwne, że nie czułam w cale ruchów, bo dziecko jest już na pewno spore (3 tyg temu maluch miał już 500g), więc powiedziała, że gdyby sytuacja się powtórzyła to spokojnie mogę podejść, żeby sprawdzić czy wszystko ok. Lepiej dmuchać na zimne.

Ja do tej pory, też jakoś nie przejmowałam się brakiem ruchów, bo byłam świadoma, że dziecko jeszcze małe, może się ułożyć tak, że nie poczuję, ale od tygodnia Maluch dawał o sobie znać na każdym kroku, aż tu nagle taka przerwa... no i mnie dopadło :/ Ale z drugiej strony nigdy bym sobie nie wybaczyła, gdyby się okazało, że coś nie tak a ja to zlekceważyłam. A tak po wizycie u położnej Mąż zabrał mnie na obiad do restauracji, miło spędziliśmy czas, same pozytywy :)

Super :) bardzo sie ciesze ;)

MagdaO, monalisa lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    ja tez jestem w tej ciazy jak Mucha na full obstawiona lekami, jem prawie garsciami ha ha ha , new zoladek moze sie przydac..zartuje, rozkladam dawki na raty typu Eutyrox rano, Dopegyt, Acard, Aspargin, kw foliowy potem
    tez przyczyny nie znaleziono, prawdopodobne to tarczyca, niski pozoim progesteronu, bakterie - gronkowiec,e.coli
    w tej caizy od pocz jechalam na progesteronie
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Oj ja tez progesteronu na full, ale tez nie moglam za duzo, bo moze powodowac zakrzepy, a tez bralam na full lekow przeciwzakrzepowych. Generalnie pomieszanie z poplataniem!

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda cieszę się :)

Dziewczyny podziwiam Was wszystkie które straciłyście dzieciątka, za odwagę w dążeniu do bycia mamami - jesteście wielkie :)) jesteście przykładem dla tych niedobrych mam, które nawet karmić nie chcą bo "boli" itp, uwierzcie mi są takie.. znam osobiście..np taką księżniczkę która nic nie robi przy dziecku po kupie bo śmierdzi itp wszystko robi mąż, ona pozuje z dzieckiem do zdjęć, na tym polega jej rola.

Galanea, NataliaK, Limerikowo, monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z weronikabp, podziwiam Was wszystkie za wytrwałość w dążeniu do celu, jesteście jak lwice.

To moja pierwsza ciąża, w która na dodatek zaszłam w pierwszym cyklu, a drżę o nią i moje maleństwo tak bardzo, że mogę się tylko domyślać co Wy czujecie po tylu stratach.

Zaraz mam przed oczami "matki", które mordują swojej dzieci i zakopują w beczkach w piwnicy :/

Limerikowo, monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha niestety 6 strat w ciągu 7 lat to moja 9 ciąża i jak juz pisałam to bardzo mnie to kosztowało zdrowie leczenie u psychiatry, badania nie wykazywały dlaczego tak się dzieje ze tracę ciążę :( do tego w listopadzie 2010 r zdiagnozowano u mnie SM :( mamy nadzieję ze choroba ustąpi i zaczyma się na tym etapie na którym jest :)

Galanea, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Mucha niestety 6 strat w ciągu 7 lat to moja 9 ciąża i jak juz pisałam to bardzo mnie to kosztowało zdrowie leczenie u psychiatry, badania nie wykazywały dlaczego tak się dzieje ze tracę ciążę :( do tego w listopadzie 2010 r zdiagnozowano u mnie SM :( mamy nadzieję ze choroba ustąpi i zaczyma się na tym etapie na którym jest :)

Podziwiam!!!! Pelen szacunek!

monalisa lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa - bardzo mocno trzymam kciuki za Twoje zdrowie i Twojego maleństwa! Niech wszystkie dobre Anioły wspierają nas w naszych chorobach, krótkich szyjkach i tych problemach które teraz przechodzimy..

monalisa, Mucha, Galanea lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Szacunek :-) Podziwiam
    Madzia bardzo się cieszę że wszystko ok :-)

zem3i09keg891u11.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa trzymam za Ciebie kciuki :) za Twoje zdrowie i Twojego maleństwa :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuję dziewczyny i wam również bo w naszych stanach to bardzo bardzo ważne. Ja po mimo tylu przejściach mam wspaniałego m i dzieci bez których bym sie poddała. Przeszłam bardzo dużo w życiu naprawdę ale to nie to forum, życie mnie nie szczedzilo chorowałam od narodzin właściwie to cud ze żyje zawsze mamuśka mi powtarza ze jestem jej cudem:)

Galanea, Mucha, Modelka, weronikabp, Agusia2312, NataliaK, Martynika, alexast, ivv, Limerikowo lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa tacy ludzie pozytywnie mnie nastrajają do życia, jesteś wielka, szacunek i wszystkiego dobrego ;-)

Evelineq, monalisa lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala dzisiaj caly dzien siedzi strasznie nisko i mam wrazenie ze kopie mnie po pecherzu az mnie kuje i promieniuje do cewki.
    Denerwuje sie jak jest tak nisko :( ze wzgledu na szyjke.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w7ec.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 19:47

AISAK, ivv, Limerikowo, Paulina1986 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha cała prawda
    5z4y.jpg

AISAK, Mucha, MonikaS, Galanea, Nalka, azi, Limerikowo, Paulina1986, monalisa lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro połówkowe i echo serca, chyba zaczyna się stresik :)

Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    jutro połówkowe i echo serca, chyba zaczyna się stresik :)

Trzymam kciuki, będzie super :) Ja tez już się swoim stresuję, mam to samo za 5 dni ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ