MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
LISTA AKTUALNA:
Paula222 – 23 lata, Olsztyn, mężatka, długie starania – 20, 22 maja – chłopiec
natalkaa86 – 1 czerwca
Bankierka – 29 lat, panna do 15 sierpnia – 2 czerwca
leniuta29 – 2 czerwca
MagdaO – 29 lat, woj. pomorskie, córka z zD, nieformalnie zamężna, 3 cykl starań – 2 czerwca – chłopiec
NataliaK – 25 lat , Warszawa, mężatka – 2 czerwca – chłopiec
Martynika – 24 lata – 4 czerwca – chłopiec
Judi2014 – 4 czerwca – chłopiec
czekajajaca – 30 lat, Kraków, mężatka, 4 cykl starań – 5 czerwca – dziewczynka
fler – 28 lat, okolice Krakowa, mężatka, 5 cykl starań – 5 czerwca – dziewczynka
MonikaS – 30 lat, syn 2 lata – 5 czerwca – chłopiec
seksualnaa – 6 czerwca
mamablizniat:) – 6 czerwca – chłopiec x2
jarzębinka – 9 czerwca
karolina1990 – 23 lata, pomorze, mężatka, 2 cykl starań – 10 czerwca – dziewczynka
AISAK – 25 lat, woj. Lubelskie, mężatka, 2 cykl starań – 11 czerwca – chłopiec
Evelineq – 25 lat, Podkarpacie, mężatka – 11 czerwca – dziewczynka
kambel – 22 lata, panna, 2 cykl starań – 12 czerwca – dziewczynka
szczesliwa83 – 12 czerwca
mała czarna 88 – 13 czerwca
Nalka – 22 lata, Gdańsk, mężatka, szczęściara – 14 czerwca - dziewczynka
Mati1980 – 33 lata, Wrocław, mężatka, 9 cykl starań – 14 czerwca – chłopiec
azi – 28 lat, Łódź, mężatka, 3 cykl starań – 14 czerwca - dziewczynka
MartaM27 – 14 czerwca
monalisa – 35 lat, Poznań, mężatka, dwójka dzieci, 7 lat starań –14 czerwca – dziewczynka
Evcia – woj. Śląskie – 15 czerwca – dziewczynka
nutka – 22 lata, Dolny Śląsk, mężatka, 12 miesięcy starań – 16 czerwca – chłopiec
vosia – 17 czerwca
Modelka – 32 lata – 19 czerwca – chłopiec
Niesforna – 29 lat, Warszawa, mężatka, 3 cykl starań – 19 czerwca - chłopiec
Maksi8 – 20 czerwca[/u]
Hankaa28 – 29 lat, Poznań, córka 7 lat, panna do 30 sierpnia – 20 czerwca – dziewczynka
fasolka13 – 21 czerwca
Truskawkowe ciastko – 24 lata, mężatka, rok starań –21 czerwca
Karolajn – 22 czerwca
weronikabp – 37 lat, mężatka, 3 miesiące starań – 22 czerwca – dziewczynka
onka79 – 35 lat, Nowy Sącz / obecnie Birmingham, mężatka, starania od 01.2011r., 22 czerwca, prawdopodobnie dziewczynka
eta – 28 lat, Warszawa, mężatka, starania od kwietnia 2012 r. – 22 czerwca – chłopiec
Onka79 - 35 lat, Nowy Sącz / obecnie Birmingham, mężatka, starania od 01.2011r. - 22 czerwca
Tusia84 – 29 lat, Kubuś, Hania, Emanuel – 23 czerwca – dziewczynka
sunset – Górny Śląsk, córka 3 lata, 2 cykl starań –23 czerwca
Paulina1986 – 27 lat, Wielkopolanka, mężatka – 23 czerwca – dziewczynka
Galanea - 27 lat, Olsztyn, 1 cykl starań – 23 czerwca – dziewczynka
alexast – 31 lat, woj. Opolskie, mężatka, 3 lata starań – 23 czerwca - chłopiec
Olena – 24 czerwca
ewcia2337196 – 24 czerwca
ivv – 33 lata, Weronika, mężatka – 25 czerwca – dziewczynka
Agusia2312 – 23 lata, wielkopolska, mężatka, 9 cykl starań – 25 czerwca
Margotka87 – 26 lat, Zuzia 3 lata, mężatka – 25 czerwca (lub 2.07) – dziewczynka
Martusia – 25 czerwca
ch0colate – 21 lat – 25 czerwca, Bliźniaki
Mucha – 31 lat, Warszawa, mężatka – 25 czerwca – dziewczynka
goś83 - 30 lat, Warszawa - 26 czerwca
Kota – 28 lat, Kraków – 26 czerwca – dziewczynka
000kar000 – 27 lat, mężatka 2 cykl starań - 26 czerwca – chłopiec
excella – 26 czerwca – chłopiec
Weronika2903 – 27 czerwca
monaaa - Śląsk, mężatka – 27 czerwca (lub 3.07) – chłopiec
topa42 – 30 lat, okolice Krakowa, Oliwka 10 lat, mężatka, 10 cykli starań – 29 czerwca – chłopiec
evas – 34 lata, okolice Warszawy, Konrad 14 lat, Michał 12 lat, w związku, 2 cykl starań – 29 czerwca – chłopiec
Emilka WSK – 24 lata, Strzelce Krajeńskie, mężatka, 4 cykl starań – 29 czerwca (lub 6.07)
Duchess – 33 lata, Warszawa, syn 3 latka, mężatka – 30 czerwca
Limerikowo – 34 lata, Irlandia, mężatka – dziewczynka
balonik – warmińsko-mazurskie - koniec czerwca
WIEK, MIASTO/REGION, DZIECI, STAN CYWILNY, CYKL STARAŃ, DATA PORODU
a w czerwcu dopiszemy imię dziecka, datę porodu, wagę i wzrost.
monalisa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Do 5h w 22 tygodniu? To nie jest jeszcze za wcześnie na takie regularne ruchy?
Widziałam na forum dziewczyny, które jeszcze w 23 tygodniu ledwo co czuły, a co dopiero mówić o braku ruchów przez 5h.weronikabp, Galanea, NataliaK, Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A tak teraz na spokojnie witajcie.
Nie bardzo miałam czas pisać ale podczytuje codziennie przed snem
Walentynkowy temat był ciekawy ale my z mężem nie uznajemy tego święta, bo doszliśmy do wniosku że kochamy się przez cały rok i cały rok sobie to okazujemy więc dla nas to dzień jak co dzień.
Waga to już bardziej dotkliwy temat bo od kiedy wróciłam do pracy zawsze na biurku czeka na mnie Monte Chery i jak tu się oprzeć??? Dlatego dziś zrobiłam sobie mega długi spacer a pogoda cudowna.
Polecam dziś w Lidlu są polędwiczki z dorsza i właśnie śmigam do kuchni przygotować sobie go w warzywach.monalisa, Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Tak martwicie się ruchami w połowie ciąży? Ja mam tak, że parę dni czuję, parę cisza, tylko pojedyncze. Przecież dzidzi jest jeszcze malutkie i ma dużo miejsca. Mogło zmienić pozycję. Myślę, że wszystko jest ok, ale jeśli faktycznie się niepokoicie, to raczej dla własnego świętego spokoju lepiej sprawdzić. Ja dopiero wczoraj się dowiedziałam, że mam łożysko na przedniej ścianie.
MagdaO - nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze. U mnie była długo cisza i myślałam, że dziecko śpi, albo zmieniło pozycję i wczoraj na usg zobaczyłam, że sobie spokojnie siedzi i rączkami fika leniwie. Nic nie czułam. -
MagdaO wrote:Czekam na męża i jedziemy, teraz jak tak myślę, to ostatnio maluszek dawał o sobie znać wczoraj po południu
Teraz już panikuję!!!
Kochana nie panikuj mój lokator tez się jakies trzy tygodnie temu zawiele nie poruszał martwilam się ale dziewczyny mi pisaly ze im się tak też zdarzało lecz jak powiedziałam mojemu ginowi to się wściekł i powiedział ze to ja i on jesteśmy odpowiedzialni ze dzidziusia , a nie koleżanki z neta matko jak mi nagadal az mi sie głupio zrobiło ze jestem aż tak nie odpowiedzialna -
Martynika ja czuję ruchy juz od 23.12 to moja 9 ciąża
ale u pierworudek to jest ze później maja ruchy Magda0 nie jest po raz pierwszy w ciąży. Jak bylam na polowkowym w klinice to leżała dziewczyna która nie czuła ruchów i sie okazało ze dzidzia ma chore serduszko , a byla w 5 miesiące.
-
Ja jutro mam połówkowe w Poznaniu na Polnej:) To mnie cieszy ale że my tam jedziemy ok 2 godzin zalezy od korków czy sa czy nie to lekarz kazał mi sie spakować jak do szpitala w razie czego jakbym musiała zostac..I to mnie przeraża.. znów pakowanie i te mysli że nie chce zostac !!!! Modle sie zeby było wszystko dobrze i żebym wróciła z mężem do domu:) Mam dzis kiepski dzień..samopoczucie dopiero mi jutro wróci jak bedziemy wracać do domu:)
Ja chyba poczułam w wtorek pierwsze ruchy, łożysko tez mam na przedniej ścianie macicy:) Myśle ze to co czuje to maluszek !!Oby tak było:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 15:02
monalisa, Galanea, Limerikowo, weronikabp, Evelineq lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Weszłam kilka dni temu na Aniolkowe mamy jak sie dowiedziałam o Anielce i żałuję bo od tego czasu jak mam jakikolwiek obiaw którejś z tamtejszych mam to tez panikuje. Ale ja przez 7 lat po 12 stratach nauczyłam się być trochę niestety moja nauke bardzo odchorowalam. Teraz Jestem w 6 mc i łożysko mam na tylnej ścianie wiec dosc mocno odczuwam ruchy ale to sprawa indywidualna kazdej z nas. Dziecko ma nawet do 30 cm z girkami więc to nie mało skoro rodzimy ok 50 cm bobaski
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Martynika wrote:Do 5h w 22 tygodniu? To nie jest jeszcze za wcześnie na takie regularne ruchy?
Widziałam na forum dziewczyny, które jeszcze w 23 tygodniu ledwo co czuły, a co dopiero mówić o braku ruchów przez 5h.monalisa, Galanea lubią tę wiadomość
-
Agusia2312 wrote:Ja jutro mam połówkowe w Poznaniu na Polnej:) To mnie cieszy ale że my tam jedziemy ok 2 godzin zalezy od korków czy sa czy nie to lekarz kazał mi sie spakować jak do szpitala w razie czego jakbym musiała zostac..I to mnie przeraża.. znów pakowanie i te mysli że nie chce zostac !!!! Modle sie zeby było wszystko dobrze i żebym wróciła z mężem do domu:) Mam dzis kiepski dzień..samopoczucie dopiero mi jutro wróci jak bedziemy wracać do domu:)
Ja chyba poczułam w wtorek pierwsze ruchy, łożysko tez mam na przedniej ścianie macicy:) Myśle ze to co czuje to maluszek !!Oby tak było:)
Agusia nic sie martw ja mieszkam na Polnej i do tego szpitala tez chodzę do poradni Patologii i tam mam wszystkie badania. Bądź przed 7 bo od 6:40 rejestrują wez kanapki picie, bedziesz miała okazję zobaczyć porodowke częściowo bo usg na ktorym wykonuja badanie jest na bloku porodowymwypisy ok 13-14 godzinki i niestety ale maz nie bedzie mogl byc z tobą , a i wez koszule i szlafrok bo te szpitalne to zalezy jak trafisz jedne ok inne pożal się Boże. Dostaniesz miejsce siedzące po obchodzie na pokoju z dziewczynami które leżą do końca miedzy innymi i takie ktore nie czuly ruchów w 5 mc.
Agusia2312 lubi tę wiadomość
-
monaaa wrote:No właśnie..weźcie nie straszcie. ja jestem troszkę przed Wami z tygodniami, pojawiły się już ruchy, wczoraj były dość częste, dziś prawie nic. Mam nadzieję, że tak jak słyszałam od lekarza-raz są bardziej, raz mniej intensywne, czasami znikają na jakiś czas na tym etapie.
Dokładnie raz sa bardziej wyczuwalne raz mniej zalezy jak dzidziuś sie umiejscowi masz tak jak ja miałamWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 15:30
Galanea lubi tę wiadomość