X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LISTA AKTUALNA:

Paula222 – 23 lata, Olsztyn, mężatka, długie starania – 20, 22 maja – chłopiec <3
    natalkaa861 czerwca
    Bankierka – 29 lat, panna do 15 sierpnia – 2 czerwca
    leniuta292 czerwca
    MagdaO – 29 lat, woj. pomorskie, córka z zD, nieformalnie zamężna, 3 cykl starań – 2 czerwca – chłopiec <3
    NataliaK – 25 lat , Warszawa, mężatka – 2 czerwca – chłopiec <3
    Martynika – 24 lata – 4 czerwca – chłopiec <3
    Judi20144 czerwca – chłopiec <3
    czekajajaca – 30 lat, Kraków, mężatka, 4 cykl starań – 5 czerwca – dziewczynka <3
    fler – 28 lat, okolice Krakowa, mężatka, 5 cykl starań – 5 czerwca – dziewczynka <3
    MonikaS – 30 lat, syn 2 lata – 5 czerwca – chłopiec <3
    seksualnaa 6 czerwca
    mamablizniat:) 6 czerwca – chłopiec x2 <3 <3
    jarzębinka9 czerwca
    karolina1990 – 23 lata, pomorze, mężatka, 2 cykl starań – 10 czerwca – dziewczynka <3
    AISAK – 25 lat, woj. Lubelskie, mężatka, 2 cykl starań – 11 czerwca – chłopiec <3
    Evelineq – 25 lat, Podkarpacie, mężatka – 11 czerwca – dziewczynka <3
    kambel – 22 lata, panna, 2 cykl starań – 12 czerwca – dziewczynka <3
    szczesliwa8312 czerwca
    mała czarna 8813 czerwca
    Nalka – 22 lata, Gdańsk, mężatka, szczęściara – 14 czerwca - dziewczynka <3
    Mati1980 – 33 lata, Wrocław, mężatka, 9 cykl starań – 14 czerwca – chłopiec <3
    azi – 28 lat, Łódź, mężatka, 3 cykl starań – 14 czerwca - dziewczynka <3
    MartaM2714 czerwca
    monalisa – 35 lat, Poznań, mężatka, dwójka dzieci, 7 lat starań –14 czerwca – dziewczynka <3
    Evcia – woj. Śląskie – 15 czerwca – dziewczynka <3
    nutka – 22 lata, Dolny Śląsk, mężatka, 12 miesięcy starań – 16 czerwca – chłopiec <3
    vosia17 czerwca
    Modelka – 32 lata – 19 czerwca – chłopiec <3
    Niesforna – 29 lat, Warszawa, mężatka, 3 cykl starań – 19 czerwca - chłopiec <3
    Maksi8 – 20 czerwca[/u]
    Hankaa28 – 29 lat, Poznań, córka 7 lat, panna do 30 sierpnia – 20 czerwca – dziewczynka <3
    fasolka1321 czerwca
    Truskawkowe ciastko – 24 lata, mężatka, rok starań –21 czerwca
    Karolajn22 czerwca
    weronikabp – 37 lat, mężatka, 3 miesiące starań – 22 czerwca – dziewczynka <3
    onka79 – 35 lat, Nowy Sącz / obecnie Birmingham, mężatka, starania od 01.2011r., 22 czerwca, prawdopodobnie dziewczynka <3
    eta – 28 lat, Warszawa, mężatka, starania od kwietnia 2012 r. – 22 czerwca – chłopiec <3
    Onka79 - 35 lat, Nowy Sącz / obecnie Birmingham, mężatka, starania od 01.2011r. - 22 czerwca
    Tusia84 – 29 lat, Kubuś, Hania, Emanuel – 23 czerwca – dziewczynka <3
    sunset – Górny Śląsk, córka 3 lata, 2 cykl starań –23 czerwca
    Paulina1986 – 27 lat, Wielkopolanka, mężatka – 23 czerwca – dziewczynka <3
    Galanea - 27 lat, Olsztyn, 1 cykl starań – 23 czerwca – dziewczynka <3
    alexast – 31 lat, woj. Opolskie, mężatka, 3 lata starań – 23 czerwca - chłopiec <3
    Olena24 czerwca
    ewcia233719624 czerwca
    ivv – 33 lata, Weronika, mężatka – 25 czerwca – dziewczynka <3
    Agusia2312 – 23 lata, wielkopolska, mężatka, 9 cykl starań – 25 czerwca
    Margotka87 – 26 lat, Zuzia 3 lata, mężatka – 25 czerwca (lub 2.07) – dziewczynka <3
    Martusia25 czerwca
    ch0colate – 21 lat – 25 czerwca, Bliźniaki <3 <3
    Mucha – 31 lat, Warszawa, mężatka – 25 czerwca – dziewczynka <3
    goś83 - 30 lat, Warszawa - 26 czerwca
    Kota – 28 lat, Kraków – 26 czerwca – dziewczynka <3
    000kar000 – 27 lat, mężatka 2 cykl starań - 26 czerwca – chłopiec <3
    excella26 czerwca – chłopiec <3
    Weronika290327 czerwca
    monaaa - Śląsk, mężatka – 27 czerwca (lub 3.07) – chłopiec <3
    topa42 – 30 lat, okolice Krakowa, Oliwka 10 lat, mężatka, 10 cykli starań – 29 czerwca – chłopiec <3
    evas – 34 lata, okolice Warszawy, Konrad 14 lat, Michał 12 lat, w związku, 2 cykl starań – 29 czerwca – chłopiec <3
    Emilka WSK – 24 lata, Strzelce Krajeńskie, mężatka, 4 cykl starań – 29 czerwca (lub 6.07)
    Duchess – 33 lata, Warszawa, syn 3 latka, mężatka – 30 czerwca
    Limerikowo – 34 lata, Irlandia, mężatka – dziewczynka <3
    balonik – warmińsko-mazurskie - koniec czerwca

WIEK, MIASTO/REGION, DZIECI, STAN CYWILNY, CYKL STARAŃ, DATA PORODU
    a w czerwcu dopiszemy imię dziecka, datę porodu, wagę i wzrost.

monalisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO jedź koniecznie, doktor na IP w pon powiedział mi, że zdecydowanie zawsze lepiej jest jechać i sprawdzić niz się denerwowac. :)

A my niebawem na oglądanie mebelków ale się cieszę :))

• monalisa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda0 mi lekarz powiedział że jak do 5 h nie będe czuła ruchów to mam zasowac na IP

bontbhr.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na męża i jedziemy, teraz jak tak myślę, to ostatnio maluszek dawał o sobie znać wczoraj po południu :( Teraz już panikuję!!!

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 5h w 22 tygodniu? To nie jest jeszcze za wcześnie na takie regularne ruchy?

Widziałam na forum dziewczyny, które jeszcze w 23 tygodniu ledwo co czuły, a co dopiero mówić o braku ruchów przez 5h.

weronikabp, Galanea, NataliaK, Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie to, że podważam zdanie Twojego lekarza, ale ja wszędzie czytałam, że na regularność ruchów należy zwracać uwagę później, po 25-26 tygodniu.

weronikabp, Galanea, NataliaK, monaaa, Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz mówi ze regularnych ruchow nalezy oczekiwać po 23/ 24 tyg zwłaszcza w 1 ciązy, moze byc i później. Więc Madziu nie panikuj bo to nie pomoże, spokojnie, jedź z Mężem, wszystko będzie dobrze.

Martynika, Galanea lubią tę wiadomość

• fler Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziuO nie panikuj mój lekarz mówił że w tej chwili moja dzidzia jest tak ułożona że przez dwa dni mogę jej nie czuć i mam nie panikować.

monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

• fler Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak teraz na spokojnie witajcie.
    Nie bardzo miałam czas pisać ale podczytuje codziennie przed snem :)

Walentynkowy temat był ciekawy ale my z mężem nie uznajemy tego święta, bo doszliśmy do wniosku że kochamy się przez cały rok i cały rok sobie to okazujemy więc dla nas to dzień jak co dzień.

Waga to już bardziej dotkliwy temat bo od kiedy wróciłam do pracy zawsze na biurku czeka na mnie Monte Chery i jak tu się oprzeć??? Dlatego dziś zrobiłam sobie mega długi spacer a pogoda cudowna.

Polecam dziś w Lidlu są polędwiczki z dorsza i właśnie śmigam do kuchni przygotować sobie go w warzywach.

monalisa, Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście mam w domu detektor i jak mi maluch w niedzielę słabiej się ruszał, to sprawdzałam serduszko.

Madziu dla własnego spokoju jedź i sprawdź czy wszystko ok.
    Trzymam kciuki ;)

NataliaK, monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak martwicie się ruchami w połowie ciąży? Ja mam tak, że parę dni czuję, parę cisza, tylko pojedyncze. Przecież dzidzi jest jeszcze malutkie i ma dużo miejsca. Mogło zmienić pozycję. Myślę, że wszystko jest ok, ale jeśli faktycznie się niepokoicie, to raczej dla własnego świętego spokoju lepiej sprawdzić. Ja dopiero wczoraj się dowiedziałam, że mam łożysko na przedniej ścianie.

MagdaO - nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze. U mnie była długo cisza i myślałam, że dziecko śpi, albo zmieniło pozycję i wczoraj na usg zobaczyłam, że sobie spokojnie siedzi i rączkami fika leniwie. Nic nie czułam.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Czekam na męża i jedziemy, teraz jak tak myślę, to ostatnio maluszek dawał o sobie znać wczoraj po południu :( Teraz już panikuję!!!

Kochana nie panikuj mój lokator tez się jakies trzy tygodnie temu zawiele nie poruszał martwilam się ale dziewczyny mi pisaly ze im się tak też zdarzało lecz jak powiedziałam mojemu ginowi to się wściekł i powiedział ze to ja i on jesteśmy odpowiedzialni ze dzidziusia , a nie koleżanki z neta matko jak mi nagadal az mi sie głupio zrobiło ze jestem aż tak nie odpowiedzialna

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wszystko bylo ok tak jak dziewczyny pisaly ale musial swoje nagadać. Dzidziuś czasami sie ułoży tak że nie czujemy jego ruchów , a my mamusie panikujemy ale to bardzo dobry obiaw

Galanea lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika ja czuję ruchy juz od 23.12 to moja 9 ciąża :) ale u pierworudek to jest ze później maja ruchy Magda0 nie jest po raz pierwszy w ciąży. Jak bylam na polowkowym w klinice to leżała dziewczyna która nie czuła ruchów i sie okazało ze dzidzia ma chore serduszko , a byla w 5 miesiące.

bontbhr.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czulam ruchy dopiero pare razy moze ze 3. Lekarka mowila ze spokojnie do 23 tygodnia moge nic nie czuc wiec bez paniki. Przeciez to jest jeszcze tak male i ma tak duzo miejsca, ze to raczej normalne jest.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam połówkowe w Poznaniu na Polnej:) To mnie cieszy ale że my tam jedziemy ok 2 godzin zalezy od korków czy sa czy nie to lekarz kazał mi sie spakować jak do szpitala w razie czego jakbym musiała zostac..I to mnie przeraża.. znów pakowanie i te mysli że nie chce zostac !!!! Modle sie zeby było wszystko dobrze i żebym wróciła z mężem do domu:) Mam dzis kiepski dzień..samopoczucie dopiero mi jutro wróci jak bedziemy wracać do domu:)

Ja chyba poczułam w wtorek pierwsze ruchy, łożysko tez mam na przedniej ścianie macicy:) Myśle ze to co czuje to maluszek !! <3 Oby tak było:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 15:02

monalisa, Galanea, Limerikowo, weronikabp, Evelineq lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam kilka dni temu na Aniolkowe mamy jak sie dowiedziałam o Anielce i żałuję bo od tego czasu jak mam jakikolwiek obiaw którejś z tamtejszych mam to tez panikuje. Ale ja przez 7 lat po 12 stratach nauczyłam się być trochę niestety moja nauke bardzo odchorowalam. Teraz Jestem w 6 mc i łożysko mam na tylnej ścianie wiec dosc mocno odczuwam ruchy ale to sprawa indywidualna kazdej z nas. Dziecko ma nawet do 30 cm z girkami więc to nie mało skoro rodzimy ok 50 cm bobaski

Limerikowo lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Do 5h w 22 tygodniu? To nie jest jeszcze za wcześnie na takie regularne ruchy?

Widziałam na forum dziewczyny, które jeszcze w 23 tygodniu ledwo co czuły, a co dopiero mówić o braku ruchów przez 5h.
    No właśnie..weźcie nie straszcie. ja jestem troszkę przed Wami z tygodniami, pojawiły się już ruchy, wczoraj były dość częste, dziś prawie nic. Mam nadzieję, że tak jak słyszałam od lekarza-raz są bardziej, raz mniej intensywne, czasami znikają na jakiś czas na tym etapie.

monalisa, Galanea lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Ja jutro mam połówkowe w Poznaniu na Polnej:) To mnie cieszy ale że my tam jedziemy ok 2 godzin zalezy od korków czy sa czy nie to lekarz kazał mi sie spakować jak do szpitala w razie czego jakbym musiała zostac..I to mnie przeraża.. znów pakowanie i te mysli że nie chce zostac !!!! Modle sie zeby było wszystko dobrze i żebym wróciła z mężem do domu:) Mam dzis kiepski dzień..samopoczucie dopiero mi jutro wróci jak bedziemy wracać do domu:)

Ja chyba poczułam w wtorek pierwsze ruchy, łożysko tez mam na przedniej ścianie macicy:) Myśle ze to co czuje to maluszek !! <3 Oby tak było:)

Agusia nic sie martw ja mieszkam na Polnej i do tego szpitala tez chodzę do poradni Patologii i tam mam wszystkie badania. Bądź przed 7 bo od 6:40 rejestrują wez kanapki picie, bedziesz miała okazję zobaczyć porodowke częściowo bo usg na ktorym wykonuja badanie jest na bloku porodowym :) wypisy ok 13-14 godzinki i niestety ale maz nie bedzie mogl byc z tobą , a i wez koszule i szlafrok bo te szpitalne to zalezy jak trafisz jedne ok inne pożal się Boże. Dostaniesz miejsce siedzące po obchodzie na pokoju z dziewczynami które leżą do końca miedzy innymi i takie ktore nie czuly ruchów w 5 mc.

Agusia2312 lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    No właśnie..weźcie nie straszcie. ja jestem troszkę przed Wami z tygodniami, pojawiły się już ruchy, wczoraj były dość częste, dziś prawie nic. Mam nadzieję, że tak jak słyszałam od lekarza-raz są bardziej, raz mniej intensywne, czasami znikają na jakiś czas na tym etapie.

Dokładnie raz sa bardziej wyczuwalne raz mniej zalezy jak dzidziuś sie umiejscowi masz tak jak ja miałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 15:30

Galanea lubi tę wiadomość

bontbhr.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ