MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
MagdaO wrote:Martynika, Onka79 jest dwa razy na liście
Magda,dzięki,już naprawione.Ja też zaglądałam do imiennika,chciałam,żeby syn miał mocne imię,które nie tak łatwo drobnić,a poza tym Artur znaczy "niedźwiedź",co też bardzo mi się spodobało.
Nalka, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
ivv wrote:No, Nalka! Dzięki za pomoc - mąż chodził po domu i się śmiał pod nosem, po czym stwierdził, że ok, nie będziez babci Kiepskiej
choć i tak uważa, że imię jest niedoceniane
Jeszcze Laurę muszę mu z listy wykasować
Ja do Rozalii jako tako nic nie mam ale, że dzisiaj puścili odcinek z tym starym tapczanem ze śmietnika dla babki Rozalii to się pokładałam ze śmiechu.
Martynika, ivv, NataliaK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ida – Idusia, Idka
Idosława – Idka, Sławka
Idzia – Idźka, Idzieńka
Idzisława – Idzia, Idźka, Sławka
Iga
Ildefonsa – Ildusia, Fonsia, Fonśka
Ilia
Iliana
Ilona – Ilonka, Ila
Ilza – Ilka, Ilzeczka
Inga
Ingeborga
Ingryda
Irena – Irenka, Irka
Iryda
Iwa – Iwunia, Iwcia
Iwona – Iwonka, Iwa, Iwka, Iwcia
Izabela – Iza, Izunia, Bela, Belka, Belunia
Izolda
Izydora
Proszę bardzoweronikabp, ivv, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
weronikabp Artur to mój mąż , no o i - jest fajny
A co do Franków to chyba pobijemy rekord, bo maż już mi Franka nie odpuści
A ja dla dziewczynki zawsze chciałam Eliza, no i tak będzie jak nam się trafiweronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ledwo się odkopalam tak się rozpisalyscie
Co do imion to my też mamy problem... Przy dziewczynce bylibyśmy zdecydowani, bo obojgu nam podoba się Lena.
Ale będzie synuś no i teraz mamy problem. Mąż jest przekonany do Leona, ale ja znowu nie za bardzo. Ja bym wolała Mateusza, Dawida, Daniela, Filipa, ale mężowi żadne się nie podoba
Dziś jeszcze wymyśliłam Janka i może to przejdzie, bo nie było od razu kategorycznego "nie"
A co do mandarynek, pomarańczy, grejpfrutów, itp. To nie jest tak że nie można ich jeść w ciąży bo szkodzą.
Chodzi o to, że owoce cytrusowe są silnie alergizujące, i mogą powodować alergię u dziecka. To samo jest z orzechami.
Więc jeść można, ale z umiaremLimerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula222 wrote:weronikabp Artur to mój mąż , no o i - jest fajny
A co do Franków to chyba pobijemy rekord, bo maż już mi Franka nie odpuści
A ja dla dziewczynki zawsze chciałam Eliza, no i tak będzie jak nam się trafi
BEZSENNOSC.... ;-( -
Przekopać sie nie mozna przez tyle.stron
Obudził mnie syn z katarem, i wylądował u nas w łóżku. Nie dość że i tak mi ni wygodnie to teraz tym bardziej, chyba położe sie na.dywanie. chyba kupie sobie rogala do spania.
My nie mamy wybranego imienia. To co sie podoba mi, nie podoba sie meżowi. Może też zrobimy losowanie
O orzechach słyszalam aby nie jeśc w ciaży, bo powoduja alergie ale o cytrusach juz nie. Wiem ze jak sie karmi to trzeba ich unikac.ivv lubi tę wiadomość