X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja juz sie wczoraj cieszylam, ze jelita wracaja do normy, a jak mnie wieczorem popedzilo to masakra, wiec dieta od poczatku :(
    Dzisiaj do lekarza moze mi poleci jakiegos lekarza, ktory zajmuje sie problemi jelitowymi w ciazy.
    Kurcze tyle mam do niej pytan ze sobie liste musialam zrobic, a jeszcze bedzie sprawdzac jak sie pessar trzyma. Troche w stresie jestem.
    USG dopiero za 2 tygodnie.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    A ja wizytę już w środę mam o 16 tej. W końcu zobaczę mała córeczkę :) już sie nie mogę doczekać. Dopytam także o ruchy, bo wydaje mi sie ze w porównaniu z Wami czuje je znacznie rzadziej.
    Ja tez mam wizytę w środę tyle że o 8:00 - USG połówkowe. Więc sobie popatrzymy na malucha :D nawet "mąż" wziął urlop, żeby z nami iść :D

Galanea, Duchess, Limerikowo, Agusia2312, szczessciara lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zwykła wizytę i zwykle usg :) ale radość i tak jest, bo dzidzie ostatnio widziałam 10 stycznia, ciekawe ile urosła :) trzymam kciuki za polowkowe - cudne widoki :)

evas, Galanea, szczessciara lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.;)
    Umówiłam się z tą połozną na środę, przyjedzie do mnie;) Dam wam znać czy warto z tego skorzystać;)

A do lidla zapomniałam wstać i już teraz to mi się nie chce.;P Może później z mężem podjadę, ale jak nic nie będzie to nie będzie tragedii;)

Galanea lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • azi Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem po łowach w lidlu ;-) tylko kupiłam ten większy rozmiar 62/68 ale jak na moje oko to jest spokojnie 74. Bawełna faktycznie całkiem porządna, więc raczej nie zrobią się z tego szmatki. Moja teściowa teraz buszuje u siebie w mieście i kupuje 50/56 ;-) ale jej się nie przetłumaczy bo to zakupoholiczka ;-)
    my też już po połówkowym, wszystko ok, mała jest bardzo podobna do tatusia :-) a mnie od soboty męczy katar..dzisiaj też mnie w gardle drapie i jednak bez wizyty u internisty się nie obędzie :-[

weronikabp, Galanea, evas, Limerikowo, szczessciara lubią tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Oczywiście ja też nie wytrzymałam i zajrzałam do Lidla ;) Kupiłam body i bluzeczki, na razie nie chcę szaleć. Moja mama też poleciała na zakupy, więc mam nadzieję, że się nie zdublujemy.

Ja po morfologii, czekam na wynik. Trzymajcie kciuki, żeby anemia się nie pogłębiała.

A jutro połówkowe i echo serca, stresik...

evas, Limerikowo, szczessciara lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Cześć Dziewczyny. Oczywiście ja też nie wytrzymałam i zajrzałam do Lidla ;) Kupiłam body i bluzeczki, na razie nie chcę szaleć. Moja mama też poleciała na zakupy, więc mam nadzieję, że się nie zdublujemy.

Ja po morfologii, czekam na wynik. Trzymajcie kciuki, żeby anemia się nie pogłębiała.

A jutro połówkowe i echo serca, stresik...
    Nie ma sie co stresować, grunt to pozytywnie się nastawić i będzie dobrze ;)

Mi tez ostatnio wyszła anemia i boję się, że wyniki sie nie poprawiły, bo notorycznie zapominam o braniu witamin. Przypomina mi się co 2-3 dzień :(
    Skupiam się żeby rano wziąć eutyrox przed śniadaniem, a potem lecę do pracy i do wieczora mnie nie ma i czasem dopiero po kolacji sobie o nich przypominam. Chyba muszę sobie powiadomienie w telefonie ustawić.

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas, ja tez bez przypomnień w telefonie bym zapomniała. Bierz witaminki, u mnie nawet pomimo brania żelaza anemia się pogłębiła i wyniki lecą na łeb na szyję. Teraz robiłam morfologię po zmianie żelaza na inne. Zobaczymy co wyjdzie, byle nie było konieczności zastrzyków domięśniowych w szpitalu :(

evas lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest! Poczułam mojego Gabrysia w końcu! Pożyczyłam w sobotę wieczorem od koleżanki stetoskop z nadzieją, że chociaż posłucham jak się wierci skoro nie czuję. I od wczoraj do teraz chyba z 10 podejść robiłam, ale nie bardzo cokolwiek słyszałam... Aż do teraz! Poczytałam jak oddychać, zjadłam loda i położyłam się na plecach. Przykładałam stetoskop i próbowałam wysłyszeć, co jest ruchem synka a nie jelit i co? I nagle stetoskop zaczął podskakiwać!:P I ja w tym samym czasie czułam go w brzuszku... Łzy mi ciekną z radości.:) Później chwila próbowałam z drugiej strony brzucha, a jak wróciłam znów na prawą znów kilka razy brzuszek się poruszył!...:) Idę z psem, potem zostawię psa i do lidla(może coś jeszcze bedzie a jak nie to chociaż na obiad kupię coś dobrego;)) Nawet nie mogę do męża zadzwonić, bo dzwoniłam zanim zaczęłam osłuchiwanie i powiedział, że zadzwoni jak będzie miał chwilę.;) Więc cieszę się z wami...:) O kurcze, teraz już będę leżeć z rękami na brzuchu i czekać.:) Teraz go polulam na spacerku a później wrócę, zrobię obiad i po zjedzeniu będę oczekiwać znów.:)

evas, NataliaK, weronikabp, Martynika, Galanea, Tusia84, Tusia84, excella, Mucha, Limerikowo, azi, Agusia2312, szczessciara, MagdaO, balonik, onka79, Paulina1986 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    evas, ja tez bez przypomnień w telefonie bym zapomniała. Bierz witaminki, u mnie nawet pomimo brania żelaza anemia się pogłębiła i wyniki lecą na łeb na szyję. Teraz robiłam morfologię po zmianie żelaza na inne. Zobaczymy co wyjdzie, byle nie było konieczności zastrzyków domięśniowych w szpitalu :(
    Miałam anemię rok temu. I wychodziłam z tego przez dobre pół roku. Jestem honorowym dawcą krwi i nigdy nie miałam problemu z niedokrwistością. Zawsze wyniki były bardzo dobre. A tu rok temu po oddaniu krwi organizm się zbuntował i nie chciał się zregenerować. No i trzeba było zacząć się leczyć.

Na anemię polecam herbatę z pokrzywy. Działa rewelacyjnie. Musze wstąpić do zielarskiego i zakupić, bo mi się skończyła.

Limerikowo lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Na anemię polecam herbatę z pokrzywy. Działa rewelacyjnie. Musze wstąpić do zielarskiego i zakupić, bo mi się skończyła.

Coś gdzieś mi się obiło o uszy, że pokrzywa ma właściwości poronne.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Coś gdzieś mi się obiło o uszy, że pokrzywa ma właściwości poronne.
    To moze o jakims innym ziółku słyszałaś, pokrzywa jest zalecana w ciąży i po porodzie
    http://parenting.pl/portal/pokrzywa-w-ciazy

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu artykuł co wolno, a czego nie
    http://parenting.pl/portal/ziola-w-ciazy

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście wszystko w granicach rozsądku. Wiadomo że nadmiar może zaszkodzić, ale jak wypijemy 1-2 herbatki dziennie to wyjdzie nam to tylko na zdrowie.

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytałam, że pokrzywę można pić "maksymalnie trzy razy tygodniowo." Więc raczej 2 dziennie odpadają.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, nie wiedziałam, że tymianek i rozmaryn są zakazane. Ja czasami używam tych przypraw do dań. Myślicie, że w takiej ilości mogą być szkodliwe?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Wyczytałam, że pokrzywę można pić "maksymalnie trzy razy tygodniowo." Więc raczej 2 dziennie odpadają.
    Tak dla przykładu podałam ;) Ja przy anemii piłam ją własnie 2-3 razy w tygodniu. Ale np mięta też zawiera sporo żelaza, więc zamiennie można ją stosować.

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Kurczę, nie wiedziałam, że tymianek i rozmaryn są zakazane. Ja czasami używam tych przypraw do dań. Myślicie, że w takiej ilości mogą być szkodliwe?
    Myślę że jako przyprawa nam nie zaszkodzą. Chodzi bardziej o picie wywarów z tych ziół. Przecież nie używamy tego w kuchni zbyt wiele, więc od czasu do czasu na pewno można.

Nie dajmy się zwariować ;)

Tak samo z tuńczykiem, wiadomo że ma sporo ołowiu, ale jak raz w miesiącu zjemy jedną puszkę to nic nam nie będzie.

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jedyne na co zwracam uwagę, to żeby nie jeść mleka i przetworów z mleka niepasteryzowanego, oraz surowych i wędzonych ryb. Boje się zakażenia Listeriozą. Uwielbiam wędzonego łososia i makrele, ale w ciąży sobie odpuściłam. Zawsze czytam skład produktów mlecznych, czy użyto pasteryzowanego mleka, bo to gwarantuje, że tej bakterii nie ma.

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam do pracy, nie da się u mnie w domu poodpoczywać.

Mam nad sobą sąsiadów z 2 letnią dziewczynką. Ja rozumiem, że dziecko płacze, że się bawi, śmieje, ale żeby przez pół dnia biegało po domu w tą i z powrotem tupiąc bucikami na twardej podeszwie to już przesada. A dziś jeszcze stukanie w kaloryfer, ot tak dla zabawy :( I nikt jej nie zwraca uwagi. Ja moje dzieci bez przerwy uciszam, bo wiem jak cienkie ściany są w naszym bloku. A oni chyba sobie nie zdają sprawy jak to słychać.

Taka ładna pogoda to by dziecko na dwór wyprowadziła, żeby się wybiegało, a nie po domu.

9bsp388.png
‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ