Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja juz sie wczoraj cieszylam, ze jelita wracaja do normy, a jak mnie wieczorem popedzilo to masakra, wiec dieta od poczatku :(
    Dzisiaj do lekarza moze mi poleci jakiegos lekarza, ktory zajmuje sie problemi jelitowymi w ciazy.
    Kurcze tyle mam do niej pytan ze sobie liste musialam zrobic, a jeszcze bedzie sprawdzac jak sie pessar trzyma. Troche w stresie jestem.
    USG dopiero za 2 tygodnie.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    A ja wizytę już w środę mam o 16 tej. W końcu zobaczę mała córeczkę :) już sie nie mogę doczekać. Dopytam także o ruchy, bo wydaje mi sie ze w porównaniu z Wami czuje je znacznie rzadziej.
    Ja tez mam wizytę w środę tyle że o 8:00 - USG połówkowe. Więc sobie popatrzymy na malucha :D nawet "mąż" wziął urlop, żeby z nami iść :D

Galanea, Duchess, Limerikowo, Agusia2312, szczessciara lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zwykła wizytę i zwykle usg :) ale radość i tak jest, bo dzidzie ostatnio widziałam 10 stycznia, ciekawe ile urosła :) trzymam kciuki za polowkowe - cudne widoki :)

evas, Galanea, szczessciara lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.;)
    Umówiłam się z tą połozną na środę, przyjedzie do mnie;) Dam wam znać czy warto z tego skorzystać;)

A do lidla zapomniałam wstać i już teraz to mi się nie chce.;P Może później z mężem podjadę, ale jak nic nie będzie to nie będzie tragedii;)

Galanea lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • azi Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem po łowach w lidlu ;-) tylko kupiłam ten większy rozmiar 62/68 ale jak na moje oko to jest spokojnie 74. Bawełna faktycznie całkiem porządna, więc raczej nie zrobią się z tego szmatki. Moja teściowa teraz buszuje u siebie w mieście i kupuje 50/56 ;-) ale jej się nie przetłumaczy bo to zakupoholiczka ;-)
    my też już po połówkowym, wszystko ok, mała jest bardzo podobna do tatusia :-) a mnie od soboty męczy katar..dzisiaj też mnie w gardle drapie i jednak bez wizyty u internisty się nie obędzie :-[

weronikabp, Galanea, evas, Limerikowo, szczessciara lubią tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Oczywiście ja też nie wytrzymałam i zajrzałam do Lidla ;) Kupiłam body i bluzeczki, na razie nie chcę szaleć. Moja mama też poleciała na zakupy, więc mam nadzieję, że się nie zdublujemy.

Ja po morfologii, czekam na wynik. Trzymajcie kciuki, żeby anemia się nie pogłębiała.

A jutro połówkowe i echo serca, stresik...

evas, Limerikowo, szczessciara lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Cześć Dziewczyny. Oczywiście ja też nie wytrzymałam i zajrzałam do Lidla ;) Kupiłam body i bluzeczki, na razie nie chcę szaleć. Moja mama też poleciała na zakupy, więc mam nadzieję, że się nie zdublujemy.

Ja po morfologii, czekam na wynik. Trzymajcie kciuki, żeby anemia się nie pogłębiała.

A jutro połówkowe i echo serca, stresik...
    Nie ma sie co stresować, grunt to pozytywnie się nastawić i będzie dobrze ;)

Mi tez ostatnio wyszła anemia i boję się, że wyniki sie nie poprawiły, bo notorycznie zapominam o braniu witamin. Przypomina mi się co 2-3 dzień :(
    Skupiam się żeby rano wziąć eutyrox przed śniadaniem, a potem lecę do pracy i do wieczora mnie nie ma i czasem dopiero po kolacji sobie o nich przypominam. Chyba muszę sobie powiadomienie w telefonie ustawić.

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas, ja tez bez przypomnień w telefonie bym zapomniała. Bierz witaminki, u mnie nawet pomimo brania żelaza anemia się pogłębiła i wyniki lecą na łeb na szyję. Teraz robiłam morfologię po zmianie żelaza na inne. Zobaczymy co wyjdzie, byle nie było konieczności zastrzyków domięśniowych w szpitalu :(

evas lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest! Poczułam mojego Gabrysia w końcu! Pożyczyłam w sobotę wieczorem od koleżanki stetoskop z nadzieją, że chociaż posłucham jak się wierci skoro nie czuję. I od wczoraj do teraz chyba z 10 podejść robiłam, ale nie bardzo cokolwiek słyszałam... Aż do teraz! Poczytałam jak oddychać, zjadłam loda i położyłam się na plecach. Przykładałam stetoskop i próbowałam wysłyszeć, co jest ruchem synka a nie jelit i co? I nagle stetoskop zaczął podskakiwać!:P I ja w tym samym czasie czułam go w brzuszku... Łzy mi ciekną z radości.:) Później chwila próbowałam z drugiej strony brzucha, a jak wróciłam znów na prawą znów kilka razy brzuszek się poruszył!...:) Idę z psem, potem zostawię psa i do lidla(może coś jeszcze bedzie a jak nie to chociaż na obiad kupię coś dobrego;)) Nawet nie mogę do męża zadzwonić, bo dzwoniłam zanim zaczęłam osłuchiwanie i powiedział, że zadzwoni jak będzie miał chwilę.;) Więc cieszę się z wami...:) O kurcze, teraz już będę leżeć z rękami na brzuchu i czekać.:) Teraz go polulam na spacerku a później wrócę, zrobię obiad i po zjedzeniu będę oczekiwać znów.:)

evas, NataliaK, weronikabp, Martynika, Galanea, Tusia84, Tusia84, excella, Mucha, Limerikowo, azi, Agusia2312, szczessciara, MagdaO, balonik, onka79, Paulina1986 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    evas, ja tez bez przypomnień w telefonie bym zapomniała. Bierz witaminki, u mnie nawet pomimo brania żelaza anemia się pogłębiła i wyniki lecą na łeb na szyję. Teraz robiłam morfologię po zmianie żelaza na inne. Zobaczymy co wyjdzie, byle nie było konieczności zastrzyków domięśniowych w szpitalu :(
    Miałam anemię rok temu. I wychodziłam z tego przez dobre pół roku. Jestem honorowym dawcą krwi i nigdy nie miałam problemu z niedokrwistością. Zawsze wyniki były bardzo dobre. A tu rok temu po oddaniu krwi organizm się zbuntował i nie chciał się zregenerować. No i trzeba było zacząć się leczyć.

Na anemię polecam herbatę z pokrzywy. Działa rewelacyjnie. Musze wstąpić do zielarskiego i zakupić, bo mi się skończyła.

Limerikowo lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Na anemię polecam herbatę z pokrzywy. Działa rewelacyjnie. Musze wstąpić do zielarskiego i zakupić, bo mi się skończyła.

Coś gdzieś mi się obiło o uszy, że pokrzywa ma właściwości poronne.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Coś gdzieś mi się obiło o uszy, że pokrzywa ma właściwości poronne.
    To moze o jakims innym ziółku słyszałaś, pokrzywa jest zalecana w ciąży i po porodzie
    http://parenting.pl/portal/pokrzywa-w-ciazy

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu artykuł co wolno, a czego nie
    http://parenting.pl/portal/ziola-w-ciazy

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście wszystko w granicach rozsądku. Wiadomo że nadmiar może zaszkodzić, ale jak wypijemy 1-2 herbatki dziennie to wyjdzie nam to tylko na zdrowie.

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytałam, że pokrzywę można pić "maksymalnie trzy razy tygodniowo." Więc raczej 2 dziennie odpadają.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, nie wiedziałam, że tymianek i rozmaryn są zakazane. Ja czasami używam tych przypraw do dań. Myślicie, że w takiej ilości mogą być szkodliwe?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Wyczytałam, że pokrzywę można pić "maksymalnie trzy razy tygodniowo." Więc raczej 2 dziennie odpadają.
    Tak dla przykładu podałam ;) Ja przy anemii piłam ją własnie 2-3 razy w tygodniu. Ale np mięta też zawiera sporo żelaza, więc zamiennie można ją stosować.

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Kurczę, nie wiedziałam, że tymianek i rozmaryn są zakazane. Ja czasami używam tych przypraw do dań. Myślicie, że w takiej ilości mogą być szkodliwe?
    Myślę że jako przyprawa nam nie zaszkodzą. Chodzi bardziej o picie wywarów z tych ziół. Przecież nie używamy tego w kuchni zbyt wiele, więc od czasu do czasu na pewno można.

Nie dajmy się zwariować ;)

Tak samo z tuńczykiem, wiadomo że ma sporo ołowiu, ale jak raz w miesiącu zjemy jedną puszkę to nic nam nie będzie.

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jedyne na co zwracam uwagę, to żeby nie jeść mleka i przetworów z mleka niepasteryzowanego, oraz surowych i wędzonych ryb. Boje się zakażenia Listeriozą. Uwielbiam wędzonego łososia i makrele, ale w ciąży sobie odpuściłam. Zawsze czytam skład produktów mlecznych, czy użyto pasteryzowanego mleka, bo to gwarantuje, że tej bakterii nie ma.

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam do pracy, nie da się u mnie w domu poodpoczywać.

Mam nad sobą sąsiadów z 2 letnią dziewczynką. Ja rozumiem, że dziecko płacze, że się bawi, śmieje, ale żeby przez pół dnia biegało po domu w tą i z powrotem tupiąc bucikami na twardej podeszwie to już przesada. A dziś jeszcze stukanie w kaloryfer, ot tak dla zabawy :( I nikt jej nie zwraca uwagi. Ja moje dzieci bez przerwy uciszam, bo wiem jak cienkie ściany są w naszym bloku. A oni chyba sobie nie zdają sprawy jak to słychać.

Taka ładna pogoda to by dziecko na dwór wyprowadziła, żeby się wybiegało, a nie po domu.

9bsp388.png
‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ