X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati kciuki kochana!

Jadę do lidla, bo zaspalam, nie mogłam spać od 3 do 5:30 buuuu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 08:30

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli to prawda co mówią dziewczyny, że aktywność w życiu płodowym przekłada się na aktywność dziecko po urodzeniu.. to moje dziecko do najspokojniejszych szczególnie w nocy nie będzie należało ;)

monalisa lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, a jak było z Twoimi poprzednimi dzieciaczkami?

Mały przesypia ze mną całą noc, budzi się dopiero na śniadanie. Byłoby milutko, gdyby ta tendencja się utrzymała ;).

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeśli tak się aktywność przekłada to mój synek będzie dość spokojnym dzieckiem :) Rzadko ma tak że mnie maltretuje abym spać nie mogła :) Chociaż dziś miałam z tym problem ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • fler Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie idąc do pracy wpadłam do lidla i 9:10 jedyne rozmiary jakie były to 50 i 90 no cóż widocznie za późno...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, ja wpadne do lidla wieczorem, zobaczymy czy coś się ostanie ;-)
    Przeżyłam dziś szok, wchodząc na wagę ujrzałam 1,5 kg w dół... pierwszy raz od początku ciąży wskazówka poszła w drugą stronę i to w ciągu 3 dni.
    Mam dziś wizytę u ginekologa, ale taką zwykłą bez usg, więc pewnie same skierowania na badania.

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Tusia, a jak było z Twoimi poprzednimi dzieciaczkami?

Mały przesypia ze mną całą noc, budzi się dopiero na śniadanie. Byłoby milutko, gdyby ta tendencja się utrzymała ;).

Wiesz co Martynika wtedy nie wiedziałam o tym i jakoś nie zwracałam szczególnej uwagi, a teraz po tylu latach ciężko mi sobie przypomnieć jak to wyglądała.. zapewne Kuba był bardziej ruchliwy w brzuchu i jak się urodził to było ciężko noce były bardzoooo długo masakryczne wręcz... Hania za to od urodzenia budziła sie 2 góra 3 razy na karmienie w nocy i uważałam, że Bóg zesłał mi anioła po doświadczeniach z synkiem bo byłam wyspana i wypoczęta.. za to z wiekiem wszystko się pozmieniało Kuba teraz jest spokojny i bardziej odpowiedzialny, a Hanka ma to coś co ciągle pobudza ją do działania/psocenia :)

monalisa lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie chcę Was straszyć ale z mojego doświadczenia i doświadczeń koleżanek i rodziny to jednak synowie dają bardziej popalić po urodzeniu niż córki ;) i to już u tylu osób się potwierdziło.. no ale oczywiście to nie reguła :)

NataliaK lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Dziewczyny nie chcę Was straszyć ale z mojego doświadczenia i doświadczeń koleżanek i rodziny to jednak synowie dają bardziej popalić po urodzeniu niż córki ;) i to już u tylu osób się potwierdziło.. no ale oczywiście to nie reguła :)

Też słyszałam że chłopcy ogólnie dają bardziej popalić :)

• evas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba moi synkowie należeli do wyjątków. Żadnych kolek nie było, żadnego nocnego płaczu. Młodszy miał 2 tygodnie jak pierwszy raz przespał całą noc. Nawet mu nie przeszkadzało, że przesikał pieluchę i był mokry po sama szyję. A ja oczywiście razem z nim przespałam całą noc i rano byłam w szoku, że on nadal śpi.
    Mam nadzieję, że ten trzeci też nie będzie w nocy nam dokuczał.

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po zakupach, fajne te rzeczy, kupiłam parę kompletów w rozmiarze 56 i 62-68, coś tam na 74, body, bluzeczki, legginsy, śpioszki,spodenki dresowe, oraz bardzo fajną narzutkę/kołderkę, którą się kładzie na łóżku lub podłodze i kładzie się na niej maluszka, cieszę się że była wersja koloru w beżach i brązach w tych kolorach kupiłam najwięcej, za pełną torbę zakupów oraz tę kołderko/kocyk zapłaciłam niecałe 400, myslę, że w sklepach typu Zara za te rzeczy byłoby około 1000, conajmniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 10:36

evas, NataliaK, fler lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kwestia indywidualna,kuzynka,która ma już siedmioletnią córkę,a we wrześniu urodziła syna mówi,że mały (w porównaniu do córki) jest totalnie bezproblemowy.Czy jeśli chodzi o noce,czy wizyty u lekarza.Więc to chyba loteria :).
    Zobaczymy,zobaczymy,sądzę,że ten temat rozhula się jeszcze bardziej,gdy urodzimy nasze pociechy-dopiero będzie zdjęć,opowiadania,relacjonowania,pytań... :)
    A ten czas porodów,będzie emocjonująco!jest nas tu ponad 60,wystarczy,żeby połowa dawała znać na forum co z porodem,a co dzień w czerwcu (albo i maju) będzie tu bardziej emocjonująco,niż gdziekolwiek indziej :D.

evas lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    ja już po zakupach, fajne te rzeczy, kupiłam parę kompletów w rozmiarze 56 i 62-68, coś tam na 74, body, bluzeczki, legginsy, śpioszki,spodenki dresowe, oraz bardzo fajną narzutkę/kołderkę, którą się kładzie na łóżku lub podłodze i kładzie się na niej maluszka, cieszę się że była wersja koloru w beżach i brązach w tych kolorach kupiłam najwięcej, za pełną torbę zakupów oraz tę kołderko/kocyk zapłaciłam niecałe 400, myslę, że w sklepach typu Zara za te rzeczy byłoby około 1000, conajmniej :)
    To znaczy że nasze emerytki nie były dziś zainteresowane promocjami. My podjedziemy wieczorkiem, może coś jeszcze zostało. Chodź sądząc po Twoim rachunku, wykupiłaś chyba wszystko :D

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Karolajn Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny jak samopoczucie na tym etapie?

20090926570117.png
    mhsvj44jhkebb1ma.png
    f2w3rjjgjedmuzf8.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajn wrote:
    cześć dziewczyny jak samopoczucie na tym etapie?
    Cześć ;) samopoczucie rewelacyjne. Własnie się bierzemy za robienie wyprawek :D Dziś okupacja Lidla :P

A ja mam dziś lenia. Jeden dzień w tygodniu mam luźniejszy i nie chce mi się z łóżka wstawać. Może poczekam aż wyjdzie słoneczko to wtedy ruszę z domu.

9bsp388.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechałam do lidla, niestety i u mnie emerytki wszystko przebrały. Ja osobiscie nic noe wzielam, chcialam dresy ale.nie bylo już rozmiaru, bodziaków nie brałam bo już kiedyś dla syna kupiłam i po praniu zrobiła sie szmatka. Wole kupić zestaw body w tesco f&f. Na wyprzedaży można upolować coś fajnego za niezła cene, ostatnio kupiłm 5 body za 25zl. Zobaczymy może i teraz sie cos uda.
    Wkurza mnie jak przychodzą stare baby do lidla i muszą rozpakować 5 par dresów żeby zobaczyć czy każde sa takiej samej jakosci, ehh.
    Kupiłam kosmetyki Hippa, zobacze czy podejdą mojemu synkowi ;)
    Jeszcze tylko 4 dni i lekarz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 10:56

NataliaK, fler lubią tę wiadomość

• Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po echu serca. Z serduszkiem mojego synka jest wszystko ok. Kamień z serca .

NataliaK, weronikabp, excella, evas, Agusia2312, nutka, Galanea, Martynika, monalisa, Paulina1986, Tusia84 lubią tę wiadomość

relganli3wx3d6wm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati super cieszę sie :-)

Evas - nie było emerytek i naprawdę bardzo fajne te ciuszki, zwłaszcza beżowo - brązowe. Nawet jeśli po kilku praniach sie zużyją to i tak na dłużej nie starcza, bo dzieci szybko rosną. Ale bawełna wyglada bardzo porządnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 11:36

evas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wizytę już w środę mam o 16 tej. W końcu zobaczę mała córeczkę :) już sie nie mogę doczekać. Dopytam także o ruchy, bo wydaje mi sie ze w porównaniu z Wami czuje je znacznie rzadziej.

• evas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Mati super cieszę sie :-)

Evas - nie było emerytek i naprawdę bardzo fajne te ciuszki, zwłaszcza beżowo - brązowe. Nawet jeśli po kilku pramiach sie zużyją to i tak na dłużej nie starcza, bo dzieci szybko rosną. Ale bawełna wyglada bardzo porządnie.
    Podjadę wieczorkiem i rzucę okiem "eksperta" :P

No i wyszło słoneczko :D a mi się nie chce iść do pracy :(

9bsp388.png
‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ