X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mi faluje, jeżeli Artur się wystawi nogami do zewnątrz. I to dość mocno. Ostatnio na usg jak pani doktor potrząsała trochę brzuchem, żeby lepiej serce zobaczyć, to tak jej odkopał, że mąż aż krzyknął z wrażenia siedząc półtora metra dalej i tylko obserwując, tak to było widać :). I naprawdę odkopuje jak mąż mi robi "pierdzioszka" w brzuch, albo jak pogłaszcze, czy popuka delikatnie :). Jest interakcja. I potrafi mocno przywalić. Na ostatnim usg miał już ok. 650g, więc mam tam w środku kawał ciałka.

Jak jest ustawiony kończynami do wewnątrz, to też czuję ruchy, ale nie widać tego na zewnątrz i to jest bardzo dziwne uczucie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2014, 19:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika no rzeczywiście to kawał Chłopa z Artura :) jakoś zawsze jak piszesz Artur to od razu kojarzę z Królem Arturem, bardzo lubię ten film.
    Oglądam skoki, mam nadzieję, że będzie powód do łez szczęscia :)

NataliaK, Martynika lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też oglądamy, Mąż by skoków nie przepuścił :). Fan od dawna. Boże, jak dobrze, że nie piłki nożnej :P.

weronikabp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    ooo Natalia, ja też czasem bywam w tym pepco na tarchominie:)
    Jaki ten swiat maly :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam skoki! Jak Stoch zdobedzie medal to pewnie bede plakac-przed ciaza oczywiscie by mnie to pod tym wzgledem nie ruszylo... ;-)

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Uwielbiam skoki! Jak Stoch zdobedzie medal to pewnie bede plakac-przed ciaza oczywiscie by mnie to pod tym wzgledem nie ruszylo... ;-)

Ja dzisiaj oglądałam snowboard slopestyle kobiet i Czeszka upadła po ewolucji, ryczałam jak bóbr. Nie to żebym kibicowała Czechom, ale tak strasznie mi się przykro zrobiło :) Hormony :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2014, 19:38

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze płaczę jak grają Mazurka Dąbrowskiego, juz tak mam :)

• Martynika Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to popłaczesz :). Juhuu, jest złoto :).

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam jakiś taki slaby dzień.. smutno mi było i te ziemskie problemy mnie przytłaczały.. męża nie było.. jak z dziećmi zjadłam obiad to pojechaliśmy do moich rodziców na kawę.. bo był tam mój brat z żoną.. i na parkingu kiedy chciałam tyłem zaparkować.. coś się stało z moją skrzynia biegów i nie dało się wbić żadnego biegu.. nic.. i tak stanęłam na środku między samochodami.. a że wcześniej już miałam kilka sytuacji które mnie zasmuciły to.. po prostu łzy same cisnęły mi się do oczu... i dobrze że jestem w ciąży bo tylko to mnie powstrzymało przed tym żebym wysiąść z samochodu i tak się na nim wyżyć, że już nie byłoby co naprawiać..

Ale super też oglądam skoki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2014, 20:23

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No brawo Kamil!! :)) ale emocje..ufff

Tusiu jutro musi być lepiej :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2014, 20:26

• Martynika Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Ja dzisiaj miałam jakiś taki slaby dzień.. smutno mi było i te ziemskie problemy mnie przytłaczały.. męża nie było.. jak z dziećmi zjadłam obiad to pojechaliśmy do moich rodziców na kawę.. bo był tam mój brat z żoną.. i na parkingu kiedy chciałam tyłem zaparkować.. coś się stało z moją skrzynia biegów i nie dało się wbić żadnego biegu.. nic.. i tak stanęłam na środku między samochodami.. a że wcześniej już miałam kilka sytuacji które mnie zasmuciły to.. po prostu łzy same cisnęły mi się do oczu... i dobrze że jestem w ciąży bo tylko to mnie powstrzymało przed tym żebym wysiąść z samochodu i tak się na nim wyżyć, że już nie byłoby co naprawiać..

Ale super też oglądam skoki <3

Przypomniało mi się jak na trzecich jazdach miałam stłuczkę, gdzieś tak w połowie jazd instruktor (który swoją drogą był strasznym burakiem) kazał mi skończyć po godzinie zamiast po dwóch, bo "nie ma nerwów", a pod koniec kursu dał mi do zrozumienia, że nic nie umiem i stwarzam zagrożenie na drodze ;). Zostały mi dwie godziny do wyjeżdżenia, ale zaszłam w ciążę i zaniechałam.

Tusia, nie daj się ziemskim problemom, trzeba być ponad to! Nosisz w brzuchu zdrowego bobasa, masz dwoje cudownych dzieci, nie daj się głupiej skrzyni biegów wyprowadzić z równowagi. Jutro będzie lepszy dzień, coraz bliżej do wiosny, dni coraz dłuższe, dziś czułam wiosenkę w powietrzu :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2014, 20:33

Tusia84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale kiedy ceremonia medalowa? buuu

• Martynika Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, co to za rozdanie kwiatków i do widzenia? Dawajcie medale! :)

• AISAK Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drogie Panie, a my Wyścigi do lidla jutro będziemy miec. Ciekawe, która z nas dostanie to co chce kupic:)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    drogie Panie, a my Wyścigi do lidla jutro będziemy miec. Ciekawe, która z nas dostanie to co chce kupic:)
    My też jutro pędzimy do lidla. Ciekawe czy coś zostanie jak tam się już doturlam.:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2014, 20:52

AISAK, weronikabp lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) tym sposobem zostałam bez samochodu a do szkoły mamy dosyć daleko Kuby około pół godziny w jedną stronę na nogach, a o Hani już nie powiem bo chodzi do przedszkola w miejscowości obok..

no ale postaram się nie denerwować :) mamy złoto i tym się trzeba cieszyć :D

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jutro się chwalimy co zdobyłyśmy :)) ja chyba po 7 pojadę :)

• topa42 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mamy złoto a gdzie medal ? Ale o co chodzi?

zem3i09keg891u11.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    No to jutro się chwalimy co zdobyłyśmy :)) ja chyba po 7 pojadę :)
    Uważaj, bo u nas emerytki mają pierwszeństwo do Lidla. Żeby Cię przypadkiem nie staranowały.

9bsp388.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pójdę we wtorek z nadzieja ze cos jeszcze zostanie :D nie bede sie cisnąć :) aaaa od wczoraj czuje ewidentnie ruchy i widac niektore przez brzuch :)

evas, weronikabp lubią tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ