X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Mój partner ze 3 razy dopiero poczuł. Zawsze jak dziecko zaczyna brykać, to go wołam, ale przykłada rękę i cisza :D Nie wiem czy czuje ten dotyk i zamiera czy co :P
    U nas jest tak samo :-) Nawet jak ja rękę przyłożę to od razu cisza :-)

Galanea lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam łożysko na przedniej ścianie i czuje kiedy kopie w brzuch a kiedy w srodeczku. Jak przyloze rękę to są bardziej wyraźne. Trzymając rękę czuje jak sie przekreca. A maz czuje tylko kopniaki jako mocniejszy puls, wiec musi jeszcze poczekać troszku.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm jak czuję od środka, to od razu i na ręce. na ręce nie czułam, jak były takie pukania tylko. mąż poczuł całkiem niedawno.

dzidziuś rusza się na razie na dole- po środku, albo po lewej/prawej. dziś rano tak jakby jednocześnie z prawego i lewego boku, było to śmieszne :)
    a Wy gdzie czujecie?

81clk9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie widac bardzo jak bryka,czasami z jednej strony wypycha albo tylek albo glowe bo jest taka duza gorka, jak leze szczegolnie widac. A jestem w sumie zdziwiona bo mam lozysko na przedniej scianie i wtedy podobno czuje sie mniej i widac mniej. Widac w srodku rosnie silny chlopak ;-)

weronikabp lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    dzidziuś rusza się na razie na dole- po środku, albo po lewej/prawej. dziś rano tak jakby jednocześnie z prawego i lewego boku, było to śmieszne :)
    a Wy gdzie czujecie?

Ja też czuję na dole: Głownie z prawej strony, czasem lewa i środek. Coraz częściej zaczynam tez odczuwać okolice pępka, więc chyba macica się powoli podnosi. Nawet na usg lekarka zajechała na pępek szukając płci dziecka.

weronikabp, monaaa lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już ruchy czuję nawet nad pępkiem, ale jak ostatnio mówiła położna to macicę mam już bardzo wysoko jak na 24 t.c. Mąż też już dostał kilka kopniaków :)

Jak ja się strasznie rozleniwiłam przez ten weekend, masakra :(

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea ja też w okolicach pępka tylko po lewej, takie delikatne łaskotanie czuję, kopniakami bym tego nie nazwała, takie delikatne łaskotanie, o właśnie teraz poczułam, chyba makrelka posmakowała Małej :)też mam łożysko z przodu, mam nadzieję, że niebawem poczuję coś mocniejszego.
    Co do ubranek - to fajne, że każda lubi co innego, inne kolory itd, przez to jest kolorowo i fajnie, a i tak dla każdej z nas jej bobas jest najpiękniejszy na świecie, to oczywista :) niezależnie od tego skąd będzie body czy pajacyk, a jeszcze taka myśl, to od położnej, żeby myśleć o wygodzie dziecka a nie modzie, bo maluszki nie lubią guzików, suwaków itd im prostsze ubranko, tym mniej uwiera maluszka. Więc ja nie zamierzam malutkiej kupować odjechanych ciuszków, dopiero jak zacznie chodzić to zaczniemy szaleć modowo :))ale też zawsze będę się starać pamiętać, żeby jej było wygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2014, 18:07

Galanea, evas lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mały szaleje i to bardzo. Sprzedaje mamie mnóstwo kopniaków dziennie. Czasem proszę partnera by przyłożył rękę do brzucha, bo wtedy robi się spokojny. Tatuś się cieszy, że maluch już go słucha :D

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    A mój mały szaleje i to bardzo. Sprzedaje mamie mnóstwo kopniaków dziennie. Czasem proszę partnera by przyłożył rękę do brzucha, bo wtedy robi się spokojny. Tatuś się cieszy, że maluch już go słucha :D
    to tak jak mój jak zobaczył, że mała trzyma rączki na głowie, mówi:"o zupełnie jak ja" :)) Dumne Tatusie :)

evas lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ubranka to szaleć nie będziemy. Sporo będzie używanych. Mam też dostęp do ciuszków niemowlęcych prosto od polskiego producenta, więc znacznie taniej niż w sklepie. I przynajmniej wiem, że bawełna tez jest polska i z atestami.
    Spotkałam się już bowiem z polską firmą, która szyje prawdopodobnie z chińskiej bawełny. Ubranka na pierwszy rzut oka są dobrej jakości, a po kilku praniach wyglądają jak szmaty. Dlatego zaufam znajomemu producentowi.

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wybierzemy się do McDonalda na lody, bo mam ogromną ochotę na te z czekoladą :D

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Chyba wybierzemy się do McDonalda na lody, bo mam ogromną ochotę na te z czekoladą :D

Ale mi smaka narobiłaś... :(

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    to ja poproszę z karmelem :)

NataliaK, evas lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    to ja poproszę z karmelem :)
    He, he, Ty masz bliżej niż ja :D Ale możemy się tam spotkać :D

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    He, he, Ty masz bliżej niż ja :D Ale możemy się tam spotkać :D
    next time chętnie, dziś nie wstanę z kanapy :))

• Mucha Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od pierwszego poczutego kopniaka widac jak brzuch skacze, ale ja jestem bardzo chuda i nie mam duzego brzucha wiec sie chyba musi tam rozpychac. Glownie czuje na dole albo w polowie brzucha miedzy pepkiem, spojeniem.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo Natalia, ja też czasem bywam w tym pepco na tarchominie:)

NataliaK wrote:
    Ja akurat bylam na Tarchominie.

Weronika nie kupilabym dla synka tandety ;)

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    ooo Natalia, ja też czasem bywam w tym pepco na tarchominie:)

Mieszkam niedaleko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2014, 18:32

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:

Ja poproszę duże na wafelku bez polewy :) Niestety do najbliższego Mca mam prawie 40km, ale w piątek na pewno będą lody, bo wybieramy się do Gdańska do nefrologa z Zuzką. A to już nasza ciążowa tradycja, że jak McDonald w pobliżu to trzeba zajechać na lody :D

evas lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również :) na naszym forum jest jeszcze jedna koleżanka z tarcho, tylko nie mogę sobie przypomnieć która bo chyba avatar zmieniła, a ja głównie po tym rozpoznaję:)
    NataliaK wrote:
    Mieszkam niedaleko :)

f2wli09kll2jbdtn.png
‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ