X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Zmykam do pracy, nie da się u mnie w domu poodpoczywać.

Mam nad sobą sąsiadów z 2 letnią dziewczynką. Ja rozumiem, że dziecko płacze, że się bawi, śmieje, ale żeby przez pół dnia biegało po domu w tą i z powrotem tupiąc bucikami na twardej podeszwie to już przesada. A dziś jeszcze stukanie w kaloryfer, ot tak dla zabawy :( I nikt jej nie zwraca uwagi. Ja moje dzieci bez przerwy uciszam, bo wiem jak cienkie ściany są w naszym bloku. A oni chyba sobie nie zdają sprawy jak to słychać.

Taka ładna pogoda to by dziecko na dwór wyprowadziła, żeby się wybiegało, a nie po domu.

Nieznoszę takich rozwydrzonych dzieci. U mnie w bloku prawie sami emeryci, ale jak przyjeżdżają wnuki, to jeden wrzask i jedno słowo, które dzieci potrafią mówić (a właściwie krzyczeć): "NIE!!!!" I co ciekawe, mieszkam na ostatnim piętrze - 4-tym, a dzieci słyszę jakby biegały mi po suficie, całe mieszkanie się trzęsie. Urocze wychowanie.

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Też chciałam skoczyć do lidla, ale mojemu synkowi się pogorszyło i z zapalenia gardła zrobiło się zapalenie oskrzeli i ma antybiotyk. Ja mam ostre zapalenie gardła i powiększony migdał, kaszle jakbym miała płuca wypluć i też niestety dostałam antybiotyk. 3 dni próbowałam leczyć się domowymi sposobami, ale było coraz gorzej. Także u nas lipa...

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Judi dużo zdrówka dla Was. U mojego syna wyszła mała zmiana na.oskrzelach i musimy sie tylko inhalować i brać syrop. Oby u Was sie szybko poprawiło.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka - jaki piękny dzień :-) słonko świeci ach jak jest wspaniale :-)
    Rano byłam u siebie w ośrodku po l4 bo mój gin jest na urlopie i wchodzę a tak 30 osób w kolejce już o 8:30. Pani w rejestracji mówi proszę zająć sobie kolejkę - aż mi szczęka opadła :-) Mówię do niej że źle się czuję i nie wysiedzę tyle a ja tylko po l4 - to mi łaskę zrobiła i mówi proszę wejść jako 3 - lekarza jeszcze nie było nie przyjmował. No nic sobie myślę czekam :-) wyobraźcie sobie że było z 20 miejsc siedzących nikt mi miejsca nie zrobił :-( stałam aż mi słabo było na szczęście poczekałam 40 minut i weszłam wrrrr stare dewoty tak się na mnie patrzyły i wnet miały pretensje że wchodzę.
    Byłam dziś u siebie w pracy :-) też kupiłam śpioszki ale z napisem kocham tatusia :-) porobiłam zakupy :-) ech jaka dziś piękna pogoda :-) aż żyć się chce :-) mimo tego że kręgosłup bardzo mnie boli :-(

Martynika, Nalka, Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie śnieg wali już na nowo biało się zrobiło i mokro bo 2 na plusie :/

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Kobietki w taki piękny dzień.:) Buszowałam w lidlu ale muszę powiedzieć, że super ciuszków to nie było. Przynajmniej mi nie leżały. Gatunkowo też mi się wydawały nie za ciekawe jak na te ceny. Za to nadrobiłam innymi ciuszkami, teściowa wpadła w szał zakupów dla małej i mam naprawdę śliczne ubranka i body. Sama kupiłam w smyku po przecenie śliczny dresik na rozmiar 62 w pingwinki. Za 20 złotych. Polecam się tam przejść. ;)

Trzymajcie za mnie jutro kciuki. Mam co prawda ferie ale postanowiłam nie leniuchować i jutro w liceum, którego jestem absolwentką, będę prowadzić lekcję z etyki. Jestem podekscytowana i nerwowa zarazem.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam body 56 i 62 w lidlu i skarpetki 3 pary:)

weronikabp lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Nieznoszę takich rozwydrzonych dzieci. U mnie w bloku prawie sami emeryci, ale jak przyjeżdżają wnuki, to jeden wrzask i jedno słowo, które dzieci potrafią mówić (a właściwie krzyczeć): "NIE!!!!" I co ciekawe, mieszkam na ostatnim piętrze - 4-tym, a dzieci słyszę jakby biegały mi po suficie, całe mieszkanie się trzęsie. Urocze wychowanie.
    Ja bym nic nie mówiła, gdyby to się zdarzało raz na jakiś czas, ale tak jest codziennie. Od 7 rano do późnych godzin wieczornych. No ale co ja mogę zrobić, przecież nie pójdę zwracać im uwagi. Bo kto zabroni dziecku biegać po mieszkaniu.

Limerikowo lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe tak Was podglądam i też postanowiłam wybrać się do Lidla...
    Kupiłam 2x spodnie dresowe na 62/68 dosyć grube i dobre gatunkowo tak mi się wydaje. Ja jeszcze nie znam płci maleństwa, więc kupiłam w ciemno szare i błękitne.

weronikabp lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno się nie odzywałaś chyba,jak się miewasz? :)

• AISAK Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie strasznie brzydki dzien, deszcz pada, to lekko snieg brrr.

Dopiero wróciłam do domku, o 8.30 byłam juz w lidl, kupiłam proszek, Kosmetyki hipp mleczko i zel,komplet bluzek i body . A i wkładki laktacyjne, pomoc są bardzo dobre i chyba faktycznie bo z 2 pudel co stały to o tej porze zostały tylko 3opakowania-tak samo było z proszkiem.

Znaleźliśmy szafę- nie jest wymarzona ale to wszystko z braku miejsca.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Kupiłam body 56 i 62 w lidlu i skarpetki 3 pary:)
    Skarpetki też kupiłam, te w pieski. <3 wszystko biere co ma pieska.:D

nutka lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 13tego będą w biedronce te mega paki pieluch za 50zl:)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że wy szalejecie :-) z zakupami :-) Ja tak delikatnie :-) Myślę że szaleństwo zakupowe u mnie się zacznie kwiecień, maj i czerwiec :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 u mnie to bardziej babcie szaleją. Osobiście kupione przeze mnie rzeczy to dresik, kapciuszki i skarpetki.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja dzisiaj byłam na pobraniu krwi, zrobiłam w końcu badania na toksoplazmozę i nie ukrywam, że trochę się denerwuję. Jutro odbiorę wyniki, mam nadzieję, że będzie ok. Do Lidla dotarłam ok 10 i mam wrażenie, że wszyscy klienci stali przy koszach z ciuszkami dla dzieci :/ Kupiłam 2 komplety bodziaków, spodenki dresowe i bluzeczki, ale niestety zostały tylko najmniejsze rozmiary, a liczyłam na te w rozmiarze 62-68, no cóż :/

Ach, 60% ciąży za nami, już bliżej jak dalej :D

Limerikowo lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa wspolczuje ze nikt laskawie pupy nie podniesie tym bardziej baby babki w ciazy nie zrozumieja i nie ustapia na te kilkanascie min
    kryzys demograficzny a czl czlowiek a nie zrozumie, dzika dzungla po prostu
    ja tez dzis mialam zajawke az mi zoladek w Lidlu wywrocilo na smrod od jednego babsztyla, pisze swiadomie babsztyl bo naprawde 21 wiek a niektorzy wynalazku mydla, wody i proszku nie uzywaja, za to zarcie dla kotow , psow kupia fuuuuuuuuuuuuuuuu..a to trzeba miec cholernego pecha bo juz 2x na ta babe trafilam, jestem totalnie zniesmaczona i zamiast zupy na glodnego jem sezamki :==))
    Evas to ja sie wczor martwilam do meza, ze mala bedzie za glosno plakac na 3p(blok 4p w POz) ale dzieki za info widze teraz wolna amerykanka z dziecmi w blokach odchodzi i zatem nie przejmowac sie w mysl zasady jak Kuba Bogu tak Bog Kubie ;--)))
    z 2ej str b Ci wspolczuje upierdliwego sasiedztwa niestety
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

evas lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i były łzy podczas Mazurka D. :)

Judi - zdrówka!!

ja wypakowuję rzeczy z lidla i chowam do pudła, będę prać wszystko w maju :) Jutro jadę do Ikei, więc pewnie znowu coś kupię,ale nie będę szaleć z tymi małymi ubrankami, bo wiem, że mała szybko urośnie, w mothercare kupię body na krótki rękaw, pewnie kilka 5 paków w różnych rozmiarach. Jutro mega intensywny dzień, mam nadzieję, że dziś będzie się dobrze spało..jak tam, kto dziś ma urodziny? sporo nas było w lutym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 18:07

• sunset Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu nadrobiłam :)
    U mnie już na 100% dziewczynka :)
    Teraz myślimy nad imieniem i mamy nie lada problem

weronikabp, Martynika, evas, Limerikowo, nutka, Galanea lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie typy? :)

‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ