X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha ale ze scopolanem uważaj, ja się źle po nim czułam poza tym nie można go często brać. Zdrówka Ci życzę :)

Mucha lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    a ja myślałam że Ty juz z domku pisałaś, kto tam przyjdzie o tej porze kochana? :)
    Na klientów nie liczyłam, zamknęłam się od środka i tyle. Mój "mąż" złapał focha i kazałam mu jechać do domu. Posiedziałam sobie w spokoju w pracy i nadrobiłam zaległości papierkowe. A teraz już w domku jestem :D

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i odebrałam wyniki morfologii i moczu. Mocz ok.
    W morfologii jeśli chodzi o anemię, to bez zmian, wartości identyczne jak 2 tyg. temu. Ale może dobrze, że przestało chociaż spadać? Hemoglobina dalej 10,6.

Zastanowiło mnie jednak to, że leukocyty mam 9,5, a norma do 10. Do tego minimalnie ponad normę Neutrofile. 2 tyg. temu Leukocyty miałam 7,5, więc w ciągu 2 tyg. wzrosły aż o 2. Co to może oznaczać? Stan zapalny w organizmie?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Mucha ale ze scopolanem uważaj, ja się źle po nim czułam poza tym nie można go często brać. Zdrówka Ci życzę :)

A co Ci sie po nim dzialo, kiedy i jak czesto bralas? Ja mam wyleczyc jelita i zaczac brac regularnie :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    No i odebrałam wyniki morfologii i moczu. Mocz ok.
    W morfologii jeśli chodzi o anemię, to bez zmian, wartości identyczne jak 2 tyg. temu. Ale może dobrze, że przestało chociaż spadać? Hemoglobina dalej 10,6.

Zastanowiło mnie jednak to, że leukocyty mam 9,5, a norma do 10. Do tego minimalnie ponad normę Neutrofile. 2 tyg. temu Leukocyty miałam 7,5, więc w ciągu 2 tyg. wzrosły aż o 2. Co to może oznaczać? Stan zapalny w organizmie?
    Wydaje mi sie ze dopóki nie przekraczają normy to jest dobrze, zapytaj lekarza najlepiej. Ale dopóki wszystko w normie nie panikowalabym :-)) u mnie tez wiecznie hematokryt za mały minimalnie, ale to ponoc normalne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    A co Ci sie po nim dzialo, kiedy i jak czesto bralas? Ja mam wyleczyc jelita i zaczac brac regularnie :(
    Znaczy codziennie? Hmm nie jestem lekarzem więc nie bedę kwestionować. W szpitalu dawali w przypadku silnego bólu macicy, mi było po nim niedobrze, lekarz zamienił na nospe, mówiąc ze zdarza sie taka reakcja.

• Galanea Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Wydaje mi sie ze dopóki nie przekraczają normy to jest dobrze, zapytaj lekarza najlepiej. Ale dopóki wszystko w normie nie panikowalabym :-)) u mnie tez wiecznie hematokryt za mały minimalnie, ale to ponoc normalne.

Jasne, zapytam. W środę idę do swojej, mam już całą kartkę pytań :P Ale boję się, że może niedługo przekroczyć normę, skoro tak wzrosło w ciągu 2 tyg. No ale zobaczymy :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zbaczy codziennie...zobaczymy jeszcze jak bedzie dzialac luteina znowu dopochwowa. Jak bedzie brzuch ok to mam brac doraznie. Zobaczymy jak to sie skonczy...moja macica podobno sie broni przed rozkurczaniem.
    Dzieki za informacje.

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko mucha, zdrowka :-)

Mucha lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpicie? Ja drożdżowe robię!:P Pochwalę się jutro zdjeciami!;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nutka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś moja koleżanka dowiedziała się w 13tyg, że jej ciąża obumarła w ciągu ostatnich dni/godzin....:(

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Dziewczyny, dziś moja koleżanka dowiedziała się w 13tyg, że jej ciąża obumarła w ciągu ostatnich dni/godzin....:(

Straszne :( Wiadomo z jakiego powodu?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, czekają ich badania genetyczne. Nic złego się nie działo, poszła dziś na prenatalne badania i okazało się, że serduszko nie bije. A dziś rano miała lekko brązowy śluz i tyle.

Rok temu w 9tc poroniła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 23:21

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, jakie tragedie :( Mam nadzieję, ze na naszym forum już tylko pozytywne informacje będą.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też.:)
    Niestety 13 tydzien to ten najtrudniejszy czas;(

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Dawno się nie odzywałaś chyba,jak się miewasz? :)

Tak Was podczytuję, jestem tu prawie codziennie:). Dziękuję;). Miewam się całkiem dobrze, brzuszek rośnie, maleństwo kopie. W piątek mam USG, wiec mam nadzieję, że dowiem się czy chłopczyk czy dziewczynka... już się nie mogę doczekać!!!

Martynika, evas, weronikabp lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w szoku co się dzieje w świeci.. polecam żeby sobie zerknąć.. wiem, że niektórzy nauczyciele w szkołach pracowali na tych księgach na lekcjach etyki po prostu jestem wstrząśnięta.. zobaczcie same..

http://pokazywarka.pl/06zfvn/

Zaznaczam, że artykuł nie dotyczy ciąży.. porodów itd.. bardziej drżę o los naszych dzieci w późniejszym wieku

ggfxf7q.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Ja wlasnie siedzę na badaniach, wypiłam pyszną glukoze i czekam na kolejne pobranie krwi, z wypiciem poszło mi lepiej niż myslałam :) pobiorą krew i lece do bufetu po kanapke bo nie dojade do domu:)

• excella Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz się położe na ławce i pojdę spać, dobiła mnie ta glukoza.

• Mucha Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na Ciebie zadzialala? Ja jeszcze nie mam zleconej, ale moze to tez przez moje jelita.

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ