X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na genetychnym w 13 tygodniu bylam u Debskiej, a na wizyty chodze do Debskiego i na kazdej mam dokladne USG, teraz do niego ide na polowkowe. On taki malomowny dosyc, ale dokladny. Tanio nie jest ale po moich przejsciach warto zainwestowac w specjaliste.

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Elka:) Debiutantka

Wysłany: 12 lutego 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny w końcu nadrobiłam od wczoraj czytanie forum masakra przez pracę nie mam czasu pisać i czytać:(
    Jutro czeka mnie wizyta u gin i chyba będę musiała zapytać o usg połówkowe mam spoko ginekologa tylko trochę trzeba z niego wyciągać a tak to kurcze twardnieje mi brzuch nic magnez i czasem nospa i przechodzi.
    Czytam że już kurcze prawie wszystkie wyprawkę kompletują a ja w szarej... niby coś tam już oglądałam ale nic w szafie jeszcze nie maa jak z wózkami u was sama nie wiem jaki wybrać niby podoba mi się xlander move ale oczywiście naczytałam się opinii i już sama zgłupiałam.

Pozdrawiam

Elka:)
    wwgzyx8d5eecjf99.png[/url]
    wwgzyx8dwaoym6t7.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Ja do niego chodze.
    mucha zaprosilam cie do przyjaciolek zeby prywatnie pogadac o debskim, oki? :)

• Mucha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjelam :)

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    KOBITKI ja mam taki apetyt ostatnio, że szok- jem bardzo często ale w średnich ilościach. W końcu nadrabiam zaległości. Kocham jeść:) Zaraz pizzę przywiozą:) mam nadzieję, że maleństwo wybaczy Mamusi takie małe grzeszki:)

a mam pytanie - próbujecie troszku trunków % ?? ja mam ochotę na odrobinkę winka... Ostatnio po pół szklanki bezalkoholowego piffka miałam wyrzuty sumienia, ale bardzo pomogło mi na trawienie.

Ja nawet mam jakiś odrzut do cukierków z alkoholem,wiadomo-ilość znikoma.
    Na cioci urodzinach był tort z wiśniami w likierze, jadłam, dopoóki nie poczułam tego, później zadziałała psychika i koniec.
    A dodatkowo to ja jestem anty papierosy i anty alkohol całkowicie, paliłam przez 8 lat, jak już odpuściłam sobie po tylu latach starania o dziecko, okazało się że jestem w ciąży- rzuciłam w chwili ujrzenia 2 kresek, rzuciłabym szybciej ale lekarz nie dawał nam szans na poczęcie ''drogą naturalną''. I od rzucenia fajek się zaczęło, mam apetyt taki że masakra :P

• AISAK Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez slodycze alkoholowe odrzucaja. Palic nie palilam. U mnie wlasnie tez psychika mowi stop. Ale mysle ze lyk na spedzenie ochoty w zupelnosci wystarczy.

Moja siostra w ciazy jak byla, moglaby zabic za wino-lekarz jej pozwolil od czasu do czasu poprobowac. Pow ze widocznie organism potrzebowal. I wyniki jej sie poprawily.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki, żeby Was nadrobić to trzeba mieć sporo czasu. Ja dziś spędziłam przyjemnie dzień, najpierw zajęcia z Zuzą w ośrodku rehabilitacji, moja córka codziennie mnie zaskakuje, dzisiaj byłam z niej mega dumna, tak pięknie sobie radziła. Później udaliśmy się we trójkę na spacerek, bo pięknie słoneczko świeciło. Kupiłam sobie przepiękną koszulkę nocną, piżamkę i szlafrok z myślą już o pobycie w szpitalu, no i przyszedł czas by zaopatrzyć się większy biustonosz, bo poprzednie zaczęły już uwierać. I uwaga mój rozmiar 80E, startowałam od miseczki C, do porodu to mi alfabetu zabraknie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 19:32

nutka, weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam koleżankę która w ciązy piła piwo, nie mogła się powstrzymać,po prostu musiała i koniec. Wszyscy na nią krzyczeli a ona po jednym małym piwie raz na tydzień sobie waliła :p dziecko zdrowe się urodziło, ale to nie zmienia faktu że moja głowa ma zakodowane nie i koniec, jak czuje od kogoś alkohol to mnie obrzydza =D

• nutka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie w ktorych miejscach brzucha czujecie ruchy?

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że mi piersi jak na ten moment jakoś nie urosły. I dzięki Bogu. Są bardziej obrzmiałe i takie "ciążowe". Pojawiła się siara ostatnio. Brzuch rośnie jakbym jadła pięć kostek drożdży dziennie..Mała się rozkopuje.:D

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Przyjelam :)
    napisałam :)

• topa42 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Dawniej czułam po lewej stronie a teraz po niżej pępka raczej po środku. Ale ogólnie mały bardzo jest ruchliwy szczególnie po jedzeniu jak się położę :-) Przez dzień jak się ruszam nic nie czuję

zem3i09keg891u11.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Ja czuję w różnych miejscach, zależy jak mały jest ułożony. Wcześniej prawie cały czas na samym dole w podbrzuszu tylko czułam, a teraz raz na dole, raz ów okolicach pępka, dziś z boku z prawej strony.
    Chyba syneczek ma coraz mniej miejsca bo czasem nawet czuje jak się przekreca :-)
    Teraz też szaleje :-D
    I jest tak bardzo ruchliwy że czasem czuje go nawet jak chodzę i się ruszam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 20:10

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój maluszek był do początku lutego głową w dół. poszliśmy na zakupy i tak się kręcił i wiercił, że mówię do męża, Zże już się na bank obrócił. i jak - 5 lutego usg - mały leży w poprzek pleckami pod żebrami moimi :) i wiem, że dalej tak leży, ale doktor powiedział, że jeszcze może swobodnie zmieniać pozycję i jeszcze zdąży głową w dół się obrócić :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi ostatnio tak apetyt się poprawił, że zaczęłam martwić się o wagę bo w 1,5 tyg kilo przybyło, piwa zbytnio się nie chce, wina nigdy nie lubiłam, wczoraj bavarię 0% wypiłam ale ledwo dopiłam

mam ochotę non stop na owoce a nie mam kaski bo czekam na wypłatę :/

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój non stop po wnętrznościach i pęcherzu kopie - mało przyjemne

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 21:03

weronikabp, Mucha, AISAK, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój właśnie szaleje :-) Jak zjem cos dobrego to szaleje :-)

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super brzusio :-)
    He he he mnie tez brzuszek urósł i jak ostatnio byłam w sklepie i zobaczyłam się w lustrze to tak jakbym była w 7 miesiącu ciązy :-)

Galanea lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi na jakiej wysokosci macie dno macicy, bo ja to nadal ponizej pepka i maly mam brzuszek jak na ten tydzien.

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ