X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na genetychnym w 13 tygodniu bylam u Debskiej, a na wizyty chodze do Debskiego i na kazdej mam dokladne USG, teraz do niego ide na polowkowe. On taki malomowny dosyc, ale dokladny. Tanio nie jest ale po moich przejsciach warto zainwestowac w specjaliste.

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Elka:) Debiutantka

Wysłany: 12 lutego 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny w końcu nadrobiłam od wczoraj czytanie forum masakra przez pracę nie mam czasu pisać i czytać:(
    Jutro czeka mnie wizyta u gin i chyba będę musiała zapytać o usg połówkowe mam spoko ginekologa tylko trochę trzeba z niego wyciągać a tak to kurcze twardnieje mi brzuch nic magnez i czasem nospa i przechodzi.
    Czytam że już kurcze prawie wszystkie wyprawkę kompletują a ja w szarej... niby coś tam już oglądałam ale nic w szafie jeszcze nie maa jak z wózkami u was sama nie wiem jaki wybrać niby podoba mi się xlander move ale oczywiście naczytałam się opinii i już sama zgłupiałam.

Pozdrawiam

Elka:)
    wwgzyx8d5eecjf99.png[/url]
    wwgzyx8dwaoym6t7.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Ja do niego chodze.
    mucha zaprosilam cie do przyjaciolek zeby prywatnie pogadac o debskim, oki? :)

• Mucha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjelam :)

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    KOBITKI ja mam taki apetyt ostatnio, że szok- jem bardzo często ale w średnich ilościach. W końcu nadrabiam zaległości. Kocham jeść:) Zaraz pizzę przywiozą:) mam nadzieję, że maleństwo wybaczy Mamusi takie małe grzeszki:)

a mam pytanie - próbujecie troszku trunków % ?? ja mam ochotę na odrobinkę winka... Ostatnio po pół szklanki bezalkoholowego piffka miałam wyrzuty sumienia, ale bardzo pomogło mi na trawienie.

Ja nawet mam jakiś odrzut do cukierków z alkoholem,wiadomo-ilość znikoma.
    Na cioci urodzinach był tort z wiśniami w likierze, jadłam, dopoóki nie poczułam tego, później zadziałała psychika i koniec.
    A dodatkowo to ja jestem anty papierosy i anty alkohol całkowicie, paliłam przez 8 lat, jak już odpuściłam sobie po tylu latach starania o dziecko, okazało się że jestem w ciąży- rzuciłam w chwili ujrzenia 2 kresek, rzuciłabym szybciej ale lekarz nie dawał nam szans na poczęcie ''drogą naturalną''. I od rzucenia fajek się zaczęło, mam apetyt taki że masakra :P

• AISAK Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez slodycze alkoholowe odrzucaja. Palic nie palilam. U mnie wlasnie tez psychika mowi stop. Ale mysle ze lyk na spedzenie ochoty w zupelnosci wystarczy.

Moja siostra w ciazy jak byla, moglaby zabic za wino-lekarz jej pozwolil od czasu do czasu poprobowac. Pow ze widocznie organism potrzebowal. I wyniki jej sie poprawily.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki, żeby Was nadrobić to trzeba mieć sporo czasu. Ja dziś spędziłam przyjemnie dzień, najpierw zajęcia z Zuzą w ośrodku rehabilitacji, moja córka codziennie mnie zaskakuje, dzisiaj byłam z niej mega dumna, tak pięknie sobie radziła. Później udaliśmy się we trójkę na spacerek, bo pięknie słoneczko świeciło. Kupiłam sobie przepiękną koszulkę nocną, piżamkę i szlafrok z myślą już o pobycie w szpitalu, no i przyszedł czas by zaopatrzyć się większy biustonosz, bo poprzednie zaczęły już uwierać. I uwaga mój rozmiar 80E, startowałam od miseczki C, do porodu to mi alfabetu zabraknie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 19:32

nutka, weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam koleżankę która w ciązy piła piwo, nie mogła się powstrzymać,po prostu musiała i koniec. Wszyscy na nią krzyczeli a ona po jednym małym piwie raz na tydzień sobie waliła :p dziecko zdrowe się urodziło, ale to nie zmienia faktu że moja głowa ma zakodowane nie i koniec, jak czuje od kogoś alkohol to mnie obrzydza =D

• nutka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie w ktorych miejscach brzucha czujecie ruchy?

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że mi piersi jak na ten moment jakoś nie urosły. I dzięki Bogu. Są bardziej obrzmiałe i takie "ciążowe". Pojawiła się siara ostatnio. Brzuch rośnie jakbym jadła pięć kostek drożdży dziennie..Mała się rozkopuje.:D

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Przyjelam :)
    napisałam :)

• topa42 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Dawniej czułam po lewej stronie a teraz po niżej pępka raczej po środku. Ale ogólnie mały bardzo jest ruchliwy szczególnie po jedzeniu jak się położę :-) Przez dzień jak się ruszam nic nie czuję

zem3i09keg891u11.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Ja czuję w różnych miejscach, zależy jak mały jest ułożony. Wcześniej prawie cały czas na samym dole w podbrzuszu tylko czułam, a teraz raz na dole, raz ów okolicach pępka, dziś z boku z prawej strony.
    Chyba syneczek ma coraz mniej miejsca bo czasem nawet czuje jak się przekreca :-)
    Teraz też szaleje :-D
    I jest tak bardzo ruchliwy że czasem czuje go nawet jak chodzę i się ruszam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 20:10

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój maluszek był do początku lutego głową w dół. poszliśmy na zakupy i tak się kręcił i wiercił, że mówię do męża, Zże już się na bank obrócił. i jak - 5 lutego usg - mały leży w poprzek pleckami pod żebrami moimi :) i wiem, że dalej tak leży, ale doktor powiedział, że jeszcze może swobodnie zmieniać pozycję i jeszcze zdąży głową w dół się obrócić :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi ostatnio tak apetyt się poprawił, że zaczęłam martwić się o wagę bo w 1,5 tyg kilo przybyło, piwa zbytnio się nie chce, wina nigdy nie lubiłam, wczoraj bavarię 0% wypiłam ale ledwo dopiłam

mam ochotę non stop na owoce a nie mam kaski bo czekam na wypłatę :/

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój non stop po wnętrznościach i pęcherzu kopie - mało przyjemne

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 21:03

weronikabp, Mucha, AISAK, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój właśnie szaleje :-) Jak zjem cos dobrego to szaleje :-)

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super brzusio :-)
    He he he mnie tez brzuszek urósł i jak ostatnio byłam w sklepie i zobaczyłam się w lustrze to tak jakbym była w 7 miesiącu ciązy :-)

Galanea lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi na jakiej wysokosci macie dno macicy, bo ja to nadal ponizej pepka i maly mam brzuszek jak na ten tydzien.

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ