MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Mucha wrote:A powiedzcie mi na jakiej wysokosci macie dno macicy, bo ja to nadal ponizej pepka i maly mam brzuszek jak na ten tydzien.
Dzisiaj lekarka położyła mnie na kozetce i uczyła jak mam badać twardniejącą macicę i na jakim poziomie jest dno macicy. Powiedziała, że w połowie ciąży jest na poziomie pępka i faktycznie w tym miejscu wyczułam u siebie. -
nick nieaktualny
-
Galanea wrote:Dzisiaj lekarka położyła mnie na kozetce i uczyła jak mam badać twardniejącą macicę i na jakim poziomie jest dno macicy. Powiedziała, że w połowie ciąży jest na poziomie pępka i faktycznie w tym miejscu wyczułam u siebie.
Tak z ciekawosci to jak Ci kazala badac i sprawdzac wysokosc? -
Dzięki Weronika, ja już zaczynam się czuć jak baleronik
Kuruj się z tymi jelitami kochana.
topa42 - Lekarka kazała kłaść się na plecach i dłoń z wyprostowanymi palcami położyć na pępku środkiem dłoni ku dołowi brzucha. Dociskać dość mocno, tak, żeby wyczuć balonik poniżej pępka. I tak macać, dość mocno dociskając dłoń. Kazała nie macać brzucha za często, nie dotykać, nie głaskać, bo to mięsień, który tak stymulowany zaczyna twardnieć.weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyElka:) wrote:Hej powiedzcie czy Wy tez tam macie rano spoko brzuszek malutki nie przeszkadza a wieczorem wydaję mi się ogromny nie da się wysiedzieć?? nie wiem jak to będzie np.za miesiąc
Tymon się rozpycha ale to superowe uczucie:)
ja dziś rano z jednej strony miałam o wiele większy brzuch niż z drugiej, nie wiem co on ten mój synek tam wyprawiał, ale widok był śmiesznyLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Uff, ledwo nadrobiłam. Byłam dzisiaj na kursie z UW, który trwał 8h i powiem Wam, że jak wróciłam do domu, to ucisk na kręgosłup dał mi tak do wiwatu, że leżałam i płakałam... nie byłam w stanie się podnieść przez godzinę, rwał mnie taki ból, jakiego nigdy jeszcze nie czułam. Mąż nie wiedział już co ma robić. Przeszło w końcu, ale takie siedzenie tyle czasu to chyba już nie dla mnie...
Miałam mieć jeszcze jeden trzydniowy kurs pod koniec lutego, ale chyba to odwołam.
Poniżej wklejam (mam nadzieję) aktualną listę, chociaż nie wszystkie informacje mogłam wyłapać, bo lecicie z prędkością światła.
LISTA AKTUALNA:
Paula222 – 23 lata, Olsztyn, mężatka, długie starania – 20, 22 maja – chłopiec
natalkaa86 – 1 czerwca
Bankierka – 29 lat, panna do 15 sierpnia – 2 czerwca
leniuta29 – 2 czerwca
MagdaO – 29 lat, woj. pomorskie, córka z zD, nieformalnie zamężna, 3 cykl starań – 2 czerwca – chłopiec
NataliaK – 25 lat , Warszawa, mężatka – 2 czerwca – chłopiec
Martynika – 25 lat – 4 czerwca – chłopiec
Judi2014 – 4 czerwca – chłopiec
czekajajaca – 30 lat, Kraków, mężatka, 4 cykl starań – 5 czerwca – dziewczynka
fler – 28 lat, okolice Krakowa, mężatka, 5 cykl starań – 5 czerwca – dziewczynka
MonikaS – 30 lat, syn 2 lata – 5 czerwca – chłopiec
seksualnaa – 6 czerwca
mamablizniat:) – 6 czerwca – chłopiec x2
jarzębinka – 9 czerwca
karolina1990 – 23 lata, pomorze, mężatka, 2 cykl starań – 10 czerwca – dziewczynka
AISAK – 25 lat, woj. Lubelskie, mężatka, 2 cykl starań – 11 czerwca – chłopiec
Evelineq – 25 lat, Podkarpacie, mężatka – 11 czerwca – dziewczynka
kambel – 22 lata, panna, 2 cykl starań – 12 czerwca – dziewczynka
szczesliwa83 – 12 czerwca
mała czarna 88 – 13 czerwca
Nalka – 22 lata, Gdańsk, mężatka, szczęściara – 14 czerwca - dziewczynka
Mati1980 – 33 lata, Wrocław, mężatka, 9 cykl starań – 14 czerwca – chłopiec
azi – 28 lat, Łódź, mężatka, 3 cykl starań – 14 czerwca - dziewczynka
MartaM27 – 14 czerwca
monalisa – 35 lat, Poznań, mężatka, dwójka dzieci, 7 lat starań –14 czerwca – dziewczynka
Evcia – woj. Śląskie – 15 czerwca – dziewczynka
nutka – 22 lata, Dolny Śląsk, mężatka, 12 miesięcy starań – 16 czerwca – chłopiec
vosia – 17 czerwca
Elka:) – 25 lat, Małopolska, mężatka – 18 czerwca – chłopiec
Modelka – 32 lata – 19 czerwca – chłopiec
Niesforna – 29 lat, Warszawa, mężatka, 3 cykl starań – 19 czerwca - chłopiec
Maksi8 – 20 czerwca[/u]
Hankaa28 – 29 lat, Poznań, córka 7 lat, panna do 30 sierpnia – 20 czerwca – dziewczynka
fasolka13 – 21 czerwca
Truskawkowe ciastko – 24 lata, mężatka, rok starań –21 czerwca
Karolajn – 22 czerwca
weronikabp – 37 lat, mężatka, 3 miesiące starań – 22 czerwca – dziewczynka
onka79 – 35 lat, Nowy Sącz / obecnie Birmingham, mężatka, starania od 01.2011r., 22 czerwca, prawdopodobnie dziewczynka
eta – 28 lat, Warszawa, mężatka, starania od kwietnia 2012 r. – 22 czerwca –
Tusia84 – 29 lat, Kubuś, Hania, Emanuel – 23 czerwca – dziewczynka
sunset – Górny Śląsk, córka 3 lata, 2 cykl starań –23 czerwca - dziewczynka
Paulina1986 – 27 lat, Wielkopolanka, mężatka – 23 czerwca – dziewczynka
Galanea - 27 lat, Olsztyn, 1 cykl starań – 23 czerwca – dziewczynka
alexast – 31 lat, woj. Opolskie, mężatka, 3 lata starań – 23 czerwca - chłopiec
Olena – 24 czerwca
ewcia2337196 – 24 czerwca
ivv – 33 lata, Weronika, mężatka – 25 czerwca – dziewczynka
Agusia2312 – 23 lata, wielkopolska, mężatka, 9 cykl starań – 25 czerwca
Margotka87 – 26 lat, Zuzia 3 lata, mężatka – 25 czerwca (lub 2.07) – dziewczynka
Martusia – 25 czerwca
ch0colate – 21 lat – 25 czerwca, Bliźniaki
Mucha – 31 lat, Warszawa, mężatka – 25 czerwca – dziewczynka
goś83 - 30 lat, Warszawa - 26 czerwca
Kota – 28 lat, Kraków – 26 czerwca – dziewczynka
000kar000 – 27 lat, mężatka 2 cykl starań - 26 czerwca – chłopiec
excella – 26 czerwca – chłopiec
Weronika2903 – 27 czerwca
monaaa - Śląsk, mężatka – 27 czerwca (lub 3.07) – chłopiec
topa42 – 30 lat, okolice Krakowa, Oliwka 10 lat, mężatka, 10 cykli starań – 29 czerwca – chłopiec
evas – 34 lata, okolice Warszawy, Konrad 14 lat, Michał 12 lat, w związku, 2 cykl starań – 29 czerwca – chłopiec
Emilka WSK – 24 lata, Strzelce Krajeńskie, mężatka, 4 cykl starań – 29 czerwca (lub 6.07)
Duchess – 33 lata, Warszawa, syn 3 latka, mężatka – 30 czerwca
Limerikowo – 34 lata, Irlandia, mężatka – dziewczynka
balonik – warmińsko-mazurskie - koniec czerwca
WIEK, MIASTO/REGION, DZIECI, STAN CYWILNY, CYKL STARAŃ, DATA PORODU
a w czerwcu dopiszemy imię dziecka, datę porodu, wagę i wzrost.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 22:44
-
MagdaO wrote:Ivv, no ja podobnie do MonikiS, kiedyś prasowałam tylko to co konieczne, czyli obrusy, pościel itp, poza tym, żelazko mgło nie istnić, wszystko się zmieniło odkąd pojawiła się Zuza, musi być wyprasowane i basta. Pokochałam wyprasowane rzeczy, prasowanie niekoniecznie, ale i tak wolę to niż odkurzanie, blee.
P.S. W czasie ciąży częściej prasuje M. niż ja, ale z okazji zbliżających się walentynek zrobię mu taką niespodziankę, a co!
Jak byłam w ciąży z Weroniką to prasowałam wszystko łącznie z ręcznikami, pościelą, majtkami i skarpetkami i nie wyobrażałam sobie niewyprasowanych rzeczyWcześniej pracowałam na 2 etaty, więc żelazka nie widywałam, wszystko robił mąż. Po porodzie tylko on prasował, bo ja tego nie znoszę (wolę myć toaletę). Ale tak od słowa do słowa z innymi doszłam do wniosku, że po co prasować jak nie trzeba
Narobiłam sobie pracy z wieszaniem i składaniem, mężowi odjęłam, żeby wziął na siebie coś innego z obowiązków
MagdaO, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
No tak,to dlatego,że teraz listę kopiowałam z komputera,a gdy zwróciłaś mi wcześniej na to uwagę,to poprawiałam to bezpośrednio na komórce.Ech,muszę pamiętać,żeby wprowadzić zmiany też w pliku komputerowym,bo to z kolei znowu piszę z komórki
.Zaraz wyedytuję tutaj,dzięki
.