X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, jesteście niezastąpione na rozterki ciążowe :)

topa - Możesz oczywiście skontrolować piersi. Mi lekarka powiedziała, że niezbyt chętnie badają piersi ciężarnych, bo są obrzmiałe, obolałe i gruczoły powiększone. Ale, że wyczuwa guzek, to nie ma wyjścia.

Mucha lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie połoznej.:) Bardzo fajna sprawa! Super babka, miła sympatyczna, opowiedziala mi dziś o porodzie biorąc pod uwagę warunki i możliwosći w naszym szpitalu(wiecie, że po cesarce jak matka nie może dostać dziecka, to ojciec ma prawo je mieć przy sobie cały czas?):D
    No i sprawdziła ciśnienie(trochę wysokie, myślałam, że takie jest tylko u lekarza, mam to kontrolować) i tętno synusia;) Pięknie brzmi...;)
    I powiedziała mi, że z tego co jest na wyciągu z usg napisane to mój synek jest głową do dołu, czyli jak kopie nogami(które teraz są silniejsze od rączek) to kopie w tłuszczyk i łożysko, więc mam się nie martwić. To co czulam ostatnio to była rączka, ale są jeszcze malutkie i słabiutkie także mogę rzadko czuć.:)

Galanea, evas, weronikabp, Tusia84, Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie, a gdzie sie umawialas na ta wizyte (w szpitalu bylas)?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    To fajnie, a gdzie sie umawialas na ta wizyte (w szpitalu bylas)?

Nie, przeczytałam na jednej grupie na fb i dziewczyny podawały numer telefonu. Nie wiem gdzie można się dowiedzieć, ale warto zapytać swojego lekarza.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O położną zapytaj się w swojej przychodni, tam gdzie masz lekarza rodzinnego. Zapisując się do lekarza, podpisuje się też wybór położnej. A potem taka pani do domu przychodzi.

9bsp388.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas ja jak się zapisywałam do lekarza to tylko do lekarza(swoją drogą nigdy u niego nie byłam a zapisałam się z 3 lata temu:P). Nie trzeba wypełniać całości od razu. Ale być może w tej przychodni pokierują co dalej, gdzie tę położną znaleźć.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki faktycznie moze przychodnia to dobry poczatek.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn właśnie kopał mnie pod pępkiem. To był on na pewno:) Jak przestawał to do niego pukałam i odpukiwał...:) Cudnie... rzeczywiście tego nie da się pomylić:)

excella, Mucha, Galanea, weronikabp, evas lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi kupił Smakowitą Pajde- roślinny smalec, zwykle nie jadam takich rzeczy ale teraz zjadłam dwie kanapki z tym wynalazkiem, do tego ogórek kiszony. Zaraz bede taka gruba że w drzwiach sie nie zmieszczę przez te ciążowe zachcianki :)

madamama, Limerikowo lubią tę wiadomość

• madamama Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wy macie badane piersi, ale pod kątem możliwości karmienia potem? Bo wyczytałam wpis na blogu pewnej młodej mamy, że nie mogła piersią karmić, bo nikt jej nie kontrolował tego wcześniej. Moja prowadząca mi w ogóle piersi nie dotykała...

sjr9qqa.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madamama- ja miałam na studiach dużo o karmieniu piersią i nikt nigdy nie wspomniał o badaniu i wpływie badania na późniejsze karmienie... Mi na razie lekarz nie badał, nie wiem jak będzie później.
    Ale tak naprawdę to bardzo rzadko jest tak, że kobieta nie może karmić. Niestety częściej są to zaniedbania ze strony położnych, które powinny ją tego nauczyć, brak pobudzenia laktacji, niechęć bądź szybkie poddanie się matki.

ivv lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz będzie badał nie na jutrzejszej wizycie tylko na następnej.. powiedział, że jutro połówkowe USG i na tym się skupimy, a na następnej zbadamy piersi.. chciał to zrobić ostatnio ale ja nie chciałam byłam tak ubrana w sukienkę że nie miałam ochoty się z niej wydostawać :)

a Ja u rodzinnego faktycznie podpisywałam wybór położnej, więc myślę, że to dobry trop :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 18:01

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko jest najprawdopodobniej ułożone poprzecznie z prawej strony ma główkę a po lewej kopie mamę tak ja to czuję zobaczymy czy się jutro potwierdzi na usg.. ja z córcią już wiedziałam co i jak i zawsze wiedziałam jak jest ułożone dziecko i na usg się potwierdzało.. lekarz się śmiał ze mnie :)

Jednak chciałabym się mylić i zaskoczyć patrząc na usg że dziecko jest główką do dołu wiem, że jeszcze ma dużo czasu na prawidłowe ułożenie ale po doświadczeniach z córcią ten widok juz na tym etapie by mnie ucieszył szczególnie że mój synek już od połówkowego było głową do dołu i moze się przekręcał ale na każdej wizycie było widać że jest tak ułożony i tak już zostało do porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 18:03

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas - gratulacje Bartoszka :)))

Galanea, ja dziś do mojej Pani doktor wprost powiedziałam jak nie urok to sraczka ;) usmiała się, ale w sumie najważniejsze, że nic z małą się nie dzieje tylko ze mną ciągle coś, malutka miała dziś śliczne tętno i czkawkę oraz Pani doktor powiedziała, że ją kopnęła podczas badania tętna :))
    obgadałyśmy wiele tematów, uspokoiła mnie, u mnie też mała anemia więc musze jesć więcej szpinaku, brokuł, mięsa czerwonego, itd.
    A więc chyba jest zmiana szpitala, chyba będzie bielański, okazuje się ze mają świetny oddział dla noworodków, ze Prof Dębski to wybitny specjalista, no i jest to szpital wieloprofilowy a w takim musze rodzić. więc chyba oddam się w ich ręce, na USG po 28 tyg jestem umówiona właśnie do Debskich, ktoś może korzystał z Kliniki Dębskiego?

Galanea, Mucha, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka leŻy już glowka w dol:) i wazy niecałe 350gram:)

weronikabp, nutka lubią tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOBITKI ja mam taki apetyt ostatnio, że szok- jem bardzo często ale w średnich ilościach. W końcu nadrabiam zaległości. Kocham jeść:) Zaraz pizzę przywiozą:) mam nadzieję, że maleństwo wybaczy Mamusi takie małe grzeszki:)

a mam pytanie - próbujecie troszku trunków % ?? ja mam ochotę na odrobinkę winka... Ostatnio po pół szklanki bezalkoholowego piffka miałam wyrzuty sumienia, ale bardzo pomogło mi na trawienie.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Z dzidzia wszystko ok, ale pani doktor nie umiała obsługiwać do końca usg i nie była mi w stanie powiedzieć ile mała waży i mierzy i jutro idę na,samo usg żeby zobaczyć co i jak. Serduszko bije jak dzwon :)

No i niestety wkradła sie jaks infekcja i muszę jakieś tabsy dopochwowo przez 6 dni brać.

weronikabp lubi tę wiadomość

• Elka:) Debiutantka

Wysłany: 12 lutego 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Elka, witaj w naszym gronie :). Jeżeli chcesz uzupełnić jakieś informacje do poniższej listy, to daj znać :).
    Magda, a czemu obawiałaś się wyników toxoplazmozy akurat?

LISTA AKTUALNA:

Paula222 – 23 lata, Olsztyn, mężatka, długie starania – 20, 22 maja – chłopiec <3
    natalkaa861 czerwca
    Bankierka – 29 lat, panna do 15 sierpnia – 2 czerwca
    leniuta292 czerwca
    MagdaO – 29 lat, woj. pomorskie, córka z zD, nieformalnie zamężna, 3 cykl starań – 2 czerwca – chłopiec <3
    NataliaK – 25 lat , Warszawa, mężatka – 2 czerwca – chłopiec <3
    Martynika – 24 lata – 4 czerwca – chłopiec <3
    Judi20144 czerwca – chłopiec <3
    czekajajaca – 30 lat, Kraków, mężatka, 4 cykl starań – 5 czerwca – dziewczynka <3
    fler – 28 lat, okolice Krakowa, mężatka, 5 cykl starań – 5 czerwca – dziewczynka <3
    MonikaS – 30 lat, syn 2 lata – 5 czerwca – chłopiec <3
    seksualnaa 6 czerwca
    mamablizniat:) 6 czerwca – chłopiec x2 <3 <3
    jarzębinka9 czerwca
    karolina1990 – 23 lata, pomorze, mężatka, 2 cykl starań – 10 czerwca – dziewczynka <3
    AISAK – 25 lat, woj. Lubelskie, mężatka, 2 cykl starań – 11 czerwca – chłopiec <3
    Evelineq – 25 lat, Podkarpacie, mężatka – 11 czerwca – dziewczynka <3
    kambel – 22 lata, panna, 2 cykl starań – 12 czerwca – dziewczynka <3
    szczesliwa8312 czerwca
    mała czarna 8813 czerwca
    Nalka – 22 lata, Gdańsk, mężatka, szczęściara – 14 czerwca - dziewczynka <3
    Mati1980 – 33 lata, Wrocław, mężatka, 9 cykl starań – 14 czerwca – chłopiec <3
    azi – 28 lat, Łódź, mężatka, 3 cykl starań – 14 czerwca - dziewczynka <3
    MartaM2714 czerwca
    monalisa – 35 lat, Poznań, mężatka, dwójka dzieci, 7 lat starań –14 czerwca – dziewczynka <3
    Evcia – woj. Śląskie – 15 czerwca – dziewczynka <3
    nutka – 22 lata, Dolny Śląsk, mężatka, 12 miesięcy starań – 16 czerwca – chłopiec <3
    vosia17 czerwca
    Elka:) – Małopolska – 18 czerwca – chłopiec <3
    Modelka – 32 lata – 19 czerwca – chłopiec <3
    Niesforna – 29 lat, Warszawa, mężatka, 3 cykl starań – 19 czerwca - chłopiec <3
    Maksi8 – 20 czerwca[/u]
    Hankaa28 – 29 lat, Poznań, córka 7 lat, panna do 30 sierpnia – 20 czerwca – dziewczynka <3
    fasolka1321 czerwca
    Truskawkowe ciastko – 24 lata, mężatka, rok starań –21 czerwca
    Karolajn22 czerwca
    weronikabp – 37 lat, mężatka, 3 miesiące starań – 22 czerwca – dziewczynka <3
    onka79 – 35 lat, Nowy Sącz / obecnie Birmingham, mężatka, starania od 01.2011r., 22 czerwca, prawdopodobnie dziewczynka <3
    eta – 28 lat, Warszawa, mężatka, starania od kwietnia 2012 r. – 22 czerwca – chłopiec <3
    Onka79 - 35 lat, Nowy Sącz / obecnie Birmingham, mężatka, starania od 01.2011r. - 22 czerwca
    Tusia84 – 29 lat, Kubuś, Hania, Emanuel – 23 czerwca – dziewczynka <3
    sunset – Górny Śląsk, córka 3 lata, 2 cykl starań –23 czerwca
    Paulina1986 – 27 lat, Wielkopolanka, mężatka – 23 czerwca – dziewczynka <3
    Galanea - 27 lat, Olsztyn, 1 cykl starań – 23 czerwca – dziewczynka <3
    alexast – 31 lat, woj. Opolskie, mężatka, 3 lata starań – 23 czerwca - chłopiec <3
    Olena24 czerwca
    ewcia233719624 czerwca
    ivv – 33 lata, Weronika, mężatka – 25 czerwca – dziewczynka <3
    Agusia2312 – 23 lata, wielkopolska, mężatka, 9 cykl starań – 25 czerwca
    Margotka87 – 26 lat, Zuzia 3 lata, mężatka – 25 czerwca (lub 2.07) – dziewczynka <3
    Martusia25 czerwca
    ch0colate – 21 lat – 25 czerwca, Bliźniaki <3 <3
    Mucha – 31 lat, Warszawa, mężatka – 25 czerwca – dziewczynka <3
    goś83 - 30 lat, Warszawa - 26 czerwca
    Kota – 28 lat, Kraków – 26 czerwca – dziewczynka <3
    000kar000 – 27 lat, mężatka 2 cykl starań - 26 czerwca – chłopiec <3
    excella26 czerwca – chłopiec <3
    Weronika290327 czerwca
    monaaa - Śląsk, mężatka – 27 czerwca (lub 3.07) – chłopiec <3
    topa42 – 30 lat, okolice Krakowa, Oliwka 10 lat, mężatka, 10 cykli starań – 29 czerwca – chłopiec <3
    evas – 34 lata, okolice Warszawy, Konrad 14 lat, Michał 12 lat, w związku, 2 cykl starań – 29 czerwca – chłopiec <3
    Emilka WSK – 24 lata, Strzelce Krajeńskie, mężatka, 4 cykl starań – 29 czerwca (lub 6.07)
    Duchess – 33 lata, Warszawa, syn 3 latka, mężatka – 30 czerwca
    Limerikowo – 34 lata, Irlandia, mężatka – dziewczynka <3
    balonik – warmińsko-mazurskie - koniec czerwca

WIEK, MIASTO/REGION, DZIECI, STAN CYWILNY, CYKL STARAŃ, DATA PORODU
    a w czerwcu dopiszemy imię dziecka, datę porodu, wagę i wzrost.
    Hej Elka 25 lat szczęśliwa mężatka -chłopiec:)

Martynika lubi tę wiadomość

Elka:)
    wwgzyx8d5eecjf99.png[/url]
    wwgzyx8dwaoym6t7.png[/url]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Evas - gratulacje Bartoszka :)))

Galanea, ja dziś do mojej Pani doktor wprost powiedziałam jak nie urok to sraczka ;) usmiała się, ale w sumie najważniejsze, że nic z małą się nie dzieje tylko ze mną ciągle coś, malutka miała dziś śliczne tętno i czkawkę oraz Pani doktor powiedziała, że ją kopnęła podczas badania tętna :))
    obgadałyśmy wiele tematów, uspokoiła mnie, u mnie też mała anemia więc musze jesć więcej szpinaku, brokuł, mięsa czerwonego, itd.
    A więc chyba jest zmiana szpitala, chyba będzie bielański, okazuje się ze mają świetny oddział dla noworodków, ze Prof Dębski to wybitny specjalista, no i jest to szpital wieloprofilowy a w takim musze rodzić. więc chyba oddam się w ich ręce, na USG po 28 tyg jestem umówiona właśnie do Debskich, ktoś może korzystał z Kliniki Dębskiego?

Ja do niego chodze.

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    KOBITKI ja mam taki apetyt ostatnio, że szok- jem bardzo często ale w średnich ilościach. W końcu nadrabiam zaległości. Kocham jeść:) Zaraz pizzę przywiozą:) mam nadzieję, że maleństwo wybaczy Mamusi takie małe grzeszki:)

a mam pytanie - próbujecie troszku trunków % ?? ja mam ochotę na odrobinkę winka... Ostatnio po pół szklanki bezalkoholowego piffka miałam wyrzuty sumienia, ale bardzo pomogło mi na trawienie.
    Aisak ja zero % - jestem przeciw procentom w ciąży. 2 razy wypiłam bardzo dobrą Bavarię 0,0% to jedyne piwo 0,0% - zero alko i bardzo smakowało, jutro na urodziny, tez pewnie wypiję :)

nutka lubi tę wiadomość

‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ