MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Dziewczyny, jesteście niezastąpione na rozterki ciążowe
topa - Możesz oczywiście skontrolować piersi. Mi lekarka powiedziała, że niezbyt chętnie badają piersi ciężarnych, bo są obrzmiałe, obolałe i gruczoły powiększone. Ale, że wyczuwa guzek, to nie ma wyjścia.Mucha lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie połoznej.
Bardzo fajna sprawa! Super babka, miła sympatyczna, opowiedziala mi dziś o porodzie biorąc pod uwagę warunki i możliwosći w naszym szpitalu(wiecie, że po cesarce jak matka nie może dostać dziecka, to ojciec ma prawo je mieć przy sobie cały czas?)
No i sprawdziła ciśnienie(trochę wysokie, myślałam, że takie jest tylko u lekarza, mam to kontrolować) i tętno synusia;) Pięknie brzmi...
I powiedziała mi, że z tego co jest na wyciągu z usg napisane to mój synek jest głową do dołu, czyli jak kopie nogami(które teraz są silniejsze od rączek) to kopie w tłuszczyk i łożysko, więc mam się nie martwić. To co czulam ostatnio to była rączka, ale są jeszcze malutkie i słabiutkie także mogę rzadko czuć.Galanea, evas, weronikabp, Tusia84, Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Mucha wrote:To fajnie, a gdzie sie umawialas na ta wizyte (w szpitalu bylas)?
Nie, przeczytałam na jednej grupie na fb i dziewczyny podawały numer telefonu. Nie wiem gdzie można się dowiedzieć, ale warto zapytać swojego lekarza. -
Evas ja jak się zapisywałam do lekarza to tylko do lekarza(swoją drogą nigdy u niego nie byłam a zapisałam się z 3 lata temu:P). Nie trzeba wypełniać całości od razu. Ale być może w tej przychodni pokierują co dalej, gdzie tę położną znaleźć.
-
Mój syn właśnie kopał mnie pod pępkiem. To był on na pewno:) Jak przestawał to do niego pukałam i odpukiwał...
Cudnie... rzeczywiście tego nie da się pomylić
excella, Mucha, Galanea, weronikabp, evas lubią tę wiadomość
-
Mąż mi kupił Smakowitą Pajde- roślinny smalec, zwykle nie jadam takich rzeczy ale teraz zjadłam dwie kanapki z tym wynalazkiem, do tego ogórek kiszony. Zaraz bede taka gruba że w drzwiach sie nie zmieszczę przez te ciążowe zachcianki
madamama, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy wy macie badane piersi, ale pod kątem możliwości karmienia potem? Bo wyczytałam wpis na blogu pewnej młodej mamy, że nie mogła piersią karmić, bo nikt jej nie kontrolował tego wcześniej. Moja prowadząca mi w ogóle piersi nie dotykała...
-
Madamama- ja miałam na studiach dużo o karmieniu piersią i nikt nigdy nie wspomniał o badaniu i wpływie badania na późniejsze karmienie... Mi na razie lekarz nie badał, nie wiem jak będzie później.
Ale tak naprawdę to bardzo rzadko jest tak, że kobieta nie może karmić. Niestety częściej są to zaniedbania ze strony położnych, które powinny ją tego nauczyć, brak pobudzenia laktacji, niechęć bądź szybkie poddanie się matki.ivv lubi tę wiadomość
-
Mi lekarz będzie badał nie na jutrzejszej wizycie tylko na następnej.. powiedział, że jutro połówkowe USG i na tym się skupimy, a na następnej zbadamy piersi.. chciał to zrobić ostatnio ale ja nie chciałam byłam tak ubrana w sukienkę że nie miałam ochoty się z niej wydostawać
a Ja u rodzinnego faktycznie podpisywałam wybór położnej, więc myślę, że to dobry tropWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 18:01
-
Moje dziecko jest najprawdopodobniej ułożone poprzecznie z prawej strony ma główkę a po lewej kopie mamę tak ja to czuję zobaczymy czy się jutro potwierdzi na usg.. ja z córcią już wiedziałam co i jak i zawsze wiedziałam jak jest ułożone dziecko i na usg się potwierdzało.. lekarz się śmiał ze mnie
Jednak chciałabym się mylić i zaskoczyć patrząc na usg że dziecko jest główką do dołu wiem, że jeszcze ma dużo czasu na prawidłowe ułożenie ale po doświadczeniach z córcią ten widok juz na tym etapie by mnie ucieszył szczególnie że mój synek już od połówkowego było głową do dołu i moze się przekręcał ale na każdej wizycie było widać że jest tak ułożony i tak już zostało do porodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 18:03
-
nick nieaktualnyEvas - gratulacje Bartoszka
))
Galanea, ja dziś do mojej Pani doktor wprost powiedziałam jak nie urok to sraczkausmiała się, ale w sumie najważniejsze, że nic z małą się nie dzieje tylko ze mną ciągle coś, malutka miała dziś śliczne tętno i czkawkę oraz Pani doktor powiedziała, że ją kopnęła podczas badania tętna
)
obgadałyśmy wiele tematów, uspokoiła mnie, u mnie też mała anemia więc musze jesć więcej szpinaku, brokuł, mięsa czerwonego, itd.
A więc chyba jest zmiana szpitala, chyba będzie bielański, okazuje się ze mają świetny oddział dla noworodków, ze Prof Dębski to wybitny specjalista, no i jest to szpital wieloprofilowy a w takim musze rodzić. więc chyba oddam się w ich ręce, na USG po 28 tyg jestem umówiona właśnie do Debskich, ktoś może korzystał z Kliniki Dębskiego?
Galanea, Mucha, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
KOBITKI ja mam taki apetyt ostatnio, że szok- jem bardzo często ale w średnich ilościach. W końcu nadrabiam zaległości. Kocham jeść
Zaraz pizzę przywiozą
mam nadzieję, że maleństwo wybaczy Mamusi takie małe grzeszki:)
a mam pytanie - próbujecie troszku trunków % ?? ja mam ochotę na odrobinkę winka... Ostatnio po pół szklanki bezalkoholowego piffka miałam wyrzuty sumienia, ale bardzo pomogło mi na trawienie. -
nick nieaktualnyJa już po wizycie. Z dzidzia wszystko ok, ale pani doktor nie umiała obsługiwać do końca usg i nie była mi w stanie powiedzieć ile mała waży i mierzy i jutro idę na,samo usg żeby zobaczyć co i jak. Serduszko bije jak dzwon
No i niestety wkradła sie jaks infekcja i muszę jakieś tabsy dopochwowo przez 6 dni brać.
weronikabp lubi tę wiadomość
-
Martynika wrote:Elka, witaj w naszym gronie
. Jeżeli chcesz uzupełnić jakieś informacje do poniższej listy, to daj znać
.
Magda, a czemu obawiałaś się wyników toxoplazmozy akurat?
LISTA AKTUALNA:
Paula222 – 23 lata, Olsztyn, mężatka, długie starania – 20, 22 maja – chłopiec
natalkaa86 – 1 czerwca
Bankierka – 29 lat, panna do 15 sierpnia – 2 czerwca
leniuta29 – 2 czerwca
MagdaO – 29 lat, woj. pomorskie, córka z zD, nieformalnie zamężna, 3 cykl starań – 2 czerwca – chłopiec
NataliaK – 25 lat , Warszawa, mężatka – 2 czerwca – chłopiec
Martynika – 24 lata – 4 czerwca – chłopiec
Judi2014 – 4 czerwca – chłopiec
czekajajaca – 30 lat, Kraków, mężatka, 4 cykl starań – 5 czerwca – dziewczynka
fler – 28 lat, okolice Krakowa, mężatka, 5 cykl starań – 5 czerwca – dziewczynka
MonikaS – 30 lat, syn 2 lata – 5 czerwca – chłopiec
seksualnaa – 6 czerwca
mamablizniat:) – 6 czerwca – chłopiec x2
jarzębinka – 9 czerwca
karolina1990 – 23 lata, pomorze, mężatka, 2 cykl starań – 10 czerwca – dziewczynka
AISAK – 25 lat, woj. Lubelskie, mężatka, 2 cykl starań – 11 czerwca – chłopiec
Evelineq – 25 lat, Podkarpacie, mężatka – 11 czerwca – dziewczynka
kambel – 22 lata, panna, 2 cykl starań – 12 czerwca – dziewczynka
szczesliwa83 – 12 czerwca
mała czarna 88 – 13 czerwca
Nalka – 22 lata, Gdańsk, mężatka, szczęściara – 14 czerwca - dziewczynka
Mati1980 – 33 lata, Wrocław, mężatka, 9 cykl starań – 14 czerwca – chłopiec
azi – 28 lat, Łódź, mężatka, 3 cykl starań – 14 czerwca - dziewczynka
MartaM27 – 14 czerwca
monalisa – 35 lat, Poznań, mężatka, dwójka dzieci, 7 lat starań –14 czerwca – dziewczynka
Evcia – woj. Śląskie – 15 czerwca – dziewczynka
nutka – 22 lata, Dolny Śląsk, mężatka, 12 miesięcy starań – 16 czerwca – chłopiec
vosia – 17 czerwca
Elka:) – Małopolska – 18 czerwca – chłopiec
Modelka – 32 lata – 19 czerwca – chłopiec
Niesforna – 29 lat, Warszawa, mężatka, 3 cykl starań – 19 czerwca - chłopiec
Maksi8 – 20 czerwca[/u]
Hankaa28 – 29 lat, Poznań, córka 7 lat, panna do 30 sierpnia – 20 czerwca – dziewczynka
fasolka13 – 21 czerwca
Truskawkowe ciastko – 24 lata, mężatka, rok starań –21 czerwca
Karolajn – 22 czerwca
weronikabp – 37 lat, mężatka, 3 miesiące starań – 22 czerwca – dziewczynka
onka79 – 35 lat, Nowy Sącz / obecnie Birmingham, mężatka, starania od 01.2011r., 22 czerwca, prawdopodobnie dziewczynka
eta – 28 lat, Warszawa, mężatka, starania od kwietnia 2012 r. – 22 czerwca – chłopiec
Onka79 - 35 lat, Nowy Sącz / obecnie Birmingham, mężatka, starania od 01.2011r. - 22 czerwca
Tusia84 – 29 lat, Kubuś, Hania, Emanuel – 23 czerwca – dziewczynka
sunset – Górny Śląsk, córka 3 lata, 2 cykl starań –23 czerwca
Paulina1986 – 27 lat, Wielkopolanka, mężatka – 23 czerwca – dziewczynka
Galanea - 27 lat, Olsztyn, 1 cykl starań – 23 czerwca – dziewczynka
alexast – 31 lat, woj. Opolskie, mężatka, 3 lata starań – 23 czerwca - chłopiec
Olena – 24 czerwca
ewcia2337196 – 24 czerwca
ivv – 33 lata, Weronika, mężatka – 25 czerwca – dziewczynka
Agusia2312 – 23 lata, wielkopolska, mężatka, 9 cykl starań – 25 czerwca
Margotka87 – 26 lat, Zuzia 3 lata, mężatka – 25 czerwca (lub 2.07) – dziewczynka
Martusia – 25 czerwca
ch0colate – 21 lat – 25 czerwca, Bliźniaki
Mucha – 31 lat, Warszawa, mężatka – 25 czerwca – dziewczynka
goś83 - 30 lat, Warszawa - 26 czerwca
Kota – 28 lat, Kraków – 26 czerwca – dziewczynka
000kar000 – 27 lat, mężatka 2 cykl starań - 26 czerwca – chłopiec
excella – 26 czerwca – chłopiec
Weronika2903 – 27 czerwca
monaaa - Śląsk, mężatka – 27 czerwca (lub 3.07) – chłopiec
topa42 – 30 lat, okolice Krakowa, Oliwka 10 lat, mężatka, 10 cykli starań – 29 czerwca – chłopiec
evas – 34 lata, okolice Warszawy, Konrad 14 lat, Michał 12 lat, w związku, 2 cykl starań – 29 czerwca – chłopiec
Emilka WSK – 24 lata, Strzelce Krajeńskie, mężatka, 4 cykl starań – 29 czerwca (lub 6.07)
Duchess – 33 lata, Warszawa, syn 3 latka, mężatka – 30 czerwca
Limerikowo – 34 lata, Irlandia, mężatka – dziewczynka
balonik – warmińsko-mazurskie - koniec czerwca
WIEK, MIASTO/REGION, DZIECI, STAN CYWILNY, CYKL STARAŃ, DATA PORODU
a w czerwcu dopiszemy imię dziecka, datę porodu, wagę i wzrost.
Martynika lubi tę wiadomość
Elka:)
[/url]
[/url]
-
weronikabp wrote:Evas - gratulacje Bartoszka
))
Galanea, ja dziś do mojej Pani doktor wprost powiedziałam jak nie urok to sraczkausmiała się, ale w sumie najważniejsze, że nic z małą się nie dzieje tylko ze mną ciągle coś, malutka miała dziś śliczne tętno i czkawkę oraz Pani doktor powiedziała, że ją kopnęła podczas badania tętna
)
obgadałyśmy wiele tematów, uspokoiła mnie, u mnie też mała anemia więc musze jesć więcej szpinaku, brokuł, mięsa czerwonego, itd.
A więc chyba jest zmiana szpitala, chyba będzie bielański, okazuje się ze mają świetny oddział dla noworodków, ze Prof Dębski to wybitny specjalista, no i jest to szpital wieloprofilowy a w takim musze rodzić. więc chyba oddam się w ich ręce, na USG po 28 tyg jestem umówiona właśnie do Debskich, ktoś może korzystał z Kliniki Dębskiego?
Ja do niego chodze.weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAISAK wrote:KOBITKI ja mam taki apetyt ostatnio, że szok- jem bardzo często ale w średnich ilościach. W końcu nadrabiam zaległości. Kocham jeść
Zaraz pizzę przywiozą
mam nadzieję, że maleństwo wybaczy Mamusi takie małe grzeszki:)
a mam pytanie - próbujecie troszku trunków % ?? ja mam ochotę na odrobinkę winka... Ostatnio po pół szklanki bezalkoholowego piffka miałam wyrzuty sumienia, ale bardzo pomogło mi na trawienie.nutka lubi tę wiadomość