X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni poluje na allegro i tablicy na ubrania ciążowe i dziś udało mi się zakupić spodnie z H&M za 15 zł :D

9bsp388.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobic tyle stron to nie lada wyzwanie :D heh

Ja jestem na etapie szukania lekarza chirurga gastroenterologa ze wzgledu na naczyniaka na wątrobie. Nie jets duzy ale połozna zasugerowała że moge miec przez to cc. Byłam wczoraj u gina i mówił że jak bede miała takie zaświadczenie od lekarza tego typu to będe miała cc. Niby moze podczas wysiłku mój naczyniak peknąć.

I jeszcze jedna sprawa, nie pisałam o niej bo nie byłam pewna. Lekarz na połówkowym mi zasugerował że mam wade macicy- macice z przegroda, ale nie był pewny. Męczyło mnie to i byłam wczoraj u gina mojego na konsultacji z tym. Zrobił mi usg i sie okazało że to nie jest przegroda. Że to poprostu łozysko czy wody płodowe taki maja dziwny kształt. No i że jak do konca ciazy tak bedzie to bede miec cesarke. To nie zagraża dzidzi i to NAJWAŻNIEJSZE. :) <3

Limerikowo lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika wszystkiego naj ! Co do chrapania to wstyd się przyznać ale mąż mówi że odkąd jestem w ciąży strasznie chrapię :-( Już sama nie wiem dlaczego :-(

weronikabp lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika sto lat!

Topa możesz chrapać w ciąży tylko dlatego że w nosie błona śluzowa jest bardziej obrzęknięta, ponieważ mamy więcej krwi i drożność nosa jest mniejsza niż przed ciążą. po ciąży powinno wrócić do normy :)

a ja dziś spałam bardzo dobrze, a to tylko dlatego że na plecach, bo ostatnio starałam się bardziej spać na lewym boku i ciężko się przestawić, choć wydaje mi się ze nie mam jeszcze takiego brzucha wielkiego żeby ten lewy bok był koniecznością, nie mniej moj organizm dzis zdecydował się na sen na plecach i jestem wyspana :)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa to chociaż Ty jedna za nas wszystkie cierpiące z chrapiącymi mężami się rewanżujesz hihihi ;)

AISAK lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po długiej przerwie! nie było mnie tu od moich urodzin w sumie 3 dni! ale już wszystko przeczytałam.
    Dzień urodzin minął super, mąż przygotował niespodzianki :)
    Kupiłam parę rzeczy-taki fajny komplecik marynarski body, krótkie gatki i czapeczka za 15 zł, skarpetusie , taką miękką grzechotkę-przytulankę w kształcie małpki za 7 zł -nie mogłam się oprzeć, biustonosz do karmienia, -nawet jakby nie pasował to przeceniony na 10zł, a jest super!body w lidlu..
    Zaraz idę przeglądać ubranka-mam trochę od mamy-mam dwóch młodszych braci prawie 18 lat i 13 lat i ubranka się zachowały, w tym kilka po mnie, m.in piękny sweterek, który robiła jeszcze moja mama :)

I co najważniejsze -wczoraj byliśmy u lekarza, wszystko w normie a lekarz potwierdził, że będzie syn :) w czasie badania widziałam jak otwiera buźkę-chyba ziewał :) :)

Jedyne co mnie niepokoi, to zdarzające się napady gorąca, duszności w za cieplych, ciasnych pomieszczeniach i mam z tym iść do internisty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 12:06

AISAK, Martynika, weronikabp, nutka, Galanea, Mucha lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kowalczyk zdobyła złoto

evas, NataliaK, Paulina1986, weronikabp, Limerikowo, ivv lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po połowkowym, wszystko super Maluszek zdrowy. Waży jakies 460g, nie pamietam dokładnie i ma 16 cm, strasznie sie wiercił i cieżko było go zmierzyć. I potwierdziło sie że chłopak, teraz czas wybrać imię :)

NataliaK, MonikaS, evas, weronikabp, AISAK, Agusia2312, Mucha, Paulina1986, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella gratulacje, Monna - sto lat :)))

dziękuję kochane za wszystkie życzenia, to takie miłe otrzymać tyle dobrych słów :))

ja już po fryzjerze, kosmetyczce, zrobię dziś nam pyszne krewety w curry na obiadek, będzie mały torcik ;)
    Nawet Justyna Kowalczyk zrobiła mi prezent na urodziny heheh :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 13:06

evas, NataliaK lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jejQ wzięło mnie na oglądanie porodów -3 obejrzałam-ryczę jak bóbr. Koniec - juz nie będę oglądać.

excella -super!super! super!

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Excella gratulacje, Monna - sto lat :)))

dziękuję kochane za wszystkie życzenia, to takie miłe otrzymać tyle dobrych słów :))

ja już po fryzjerze, kosmetyczce, zrobię dziś nam pyszne krewety w curry na obiadek, będzie mały torcik ;)
    Nawet Justyna Kowalczyk zrobiła mi prezent na urodziny heheh :))
    dzięki i Tobie także wszystkiego najlepszego!

weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kowalczyk zdobyła złoto a ja płakałam jak bóbr :-)

AISAK, Agusia2312 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. Przyszłam się troszkę odstresować, bo od rana zaczęło się źle. Obudziła nas sąsiadka, że jej mąż upadł w łazience i jest nieprzytomny... Grzesiek poszedł z nią, za chwilę ja dołączyłam ze stetoskopem. Sąsiad miał raka płuc, wyniszczone całe płuco jedno, kawałek drugiego. Niestety tętno powoli się wyciszyło i nie pozwolili nam robić resuscytacji, bo jeszcze byśmy za przeproszeniem bałaganu narobili więcej... Przyjechała karetka, pobadali, coś tam próbowali podłączać ( nie wiem co bo poszłam do domu) i niestety stwierdzili, że wykrwawił się wewnętrznie... Jest mi strasznie przykro. Nawet nie zdążyłam go poznać przez ten czas co mieszkamy, tylko codziennie słyszałam jego straszny kaszel. Podobno przez noc jak nigdy nie kaszlał...
    Chociaż powiem wam, że jak na mnie to jestem dzielna, nie znałam człowieka to fakt, ale ogólnie jestem bardzo wrażliwa. A tutaj rano w łazience chwilkę popłakałam, wytarłam się, umalowałam i jest ok. Tylko w pamięci chyba zawsze będę miała głos jego żony, kiedy próbowała go "obudzić"...
    No nic, życie się zaczyna i kończy.

A jeszcze byłam umówiona rano na paznokcie do szkoły kosmetycznej, jako "modelka" dla uczącej się pani. Nie miałam wyjścia, ale i dobrze, bo pewnie siedząc w domu bym o tym myślała... No i mam ładne pazurki, a zaraz będę robić jakieś ciasto czy coś na wieczór, bo znajomi mają przyjść.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!! Dużo zdrowia dla Ciebie i Poli! :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Weronika - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!! Dużo zdrowia dla Ciebie i Poli! :)
    dziękować :))

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po prysznicu :) synek jeszcze śpi a drugi chyba też bo się nie rusza :) ponury dzień dzisiaj... kurczaki nie mam nic na obiad - chyba wybierzemy się do mojej mamy bo zapraszała :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oto i urodzinowa Mamusia :)
    4df2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 15:04

Galanea, Agusia2312, AISAK, evas, Limerikowo, nutka lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Stressed, depressed but well dressed"? :D

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika wszystkiego najlepszego, spełnienia marzen:)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    "Stressed, depressed but well dressed"? :D

exactly :))

‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ