X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie świeci słoneczko a u Was?

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    U mnie świeci słoneczko a u Was?

Też. I przeszkadza mi, bo nic nie widzę w monitorze, a staram się leżeć z laptopem ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też słoneczko i zła jestem, że zamiast iść na spacer i się dotlenić to ja muszę w łóżku leżeć... No ale dla mojego skarba wszystko :) Właśnie przyjechali na weekend szwagier ze szwagierką i 10 miesięcznym synkiem, więc zapowiada się wesoło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 15:41

Galanea lubi tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Weronika Wszystkiego co najpiękniejsze dla Ciebie dzidziusia i całej rodzinki :)

Ja dzisiaj też słabo spałam....

I wiecie co cieszę się z tej wizyty dzisiejszej bo zaczęłam się martwić.. to moje dziecko cały czas się wierci i kopie po prostu mam wrażenie, że kilka minut ciszy i znowu i w nocy to samo.. powiem Wam że to moja 3 ciąża ale tak aktywnego dziecka w tym tyg ciąży nie miała.. teraz też się wierci już od ok 20 minut

Wasze maluchy też się wiercą tak dużo?? dziecko powinno chyba większość czasu spać
    Tusia ja też tak mam... Zaczynam się zastanawiać, czy to dziecko w ogóle sypia.. :|
    Wczoraj prawie godzinę non stop się kręcił i chodził mi po brzuszku, 20 minut spokoju i znowu. Też idę jutro do lekarza na dodatkową wizytę, bo się zaczynam denerwować...
    Chyba, że te nasze dzieci jakieś nadpobudliwe już są :)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika wszystkiego najlepszego!! :)

weronikabp lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko albo nad wyraz spokojne, albo łożysko na przedniej ścianie tłumi ruchy. Największą aktywność odnotowuję późnym wieczorem, w nocy śpi chyba ze mną i rano ze mną się budzi :) W dzień sporadyczne ruchy.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, myślałam że nie dojdę do gabinetu taki miałam pęcherz pełny przed usg :) lekarz się śmiał, że pęcherz wypełniony zawodowo :D

Mamy śliczną zdrową bardzoooo ruchliwą ważącą 395g córeczkę <3

Lekarz powiedział, że to zupełnie normalne taka wzmożona ruchliwość i zdecydowanie bardziej niepokojące jest kiedy mało się rusza.. uspokoiło mnie to chociaż faktycznie na usg też się wierciła jak nie wiem co.. dopiero pod koniec zasnęła na chwilę bo jak kończyliśmy już nie spała :)

Szyjka długa 4 cm a na ten tydzień mówił, że nie powinna być krótsza niż 3,5 cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 15:58

Mucha, Galanea, weronikabp, Martynika, Limerikowo, Agusia2312, nutka lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia super!! jakie imię?

Galanea ja mam tak samo, Pani doktor powiedziala ze my z łożyskiem z przodu będziemy słabiej odczuwać ruchy, to normalne. więc don't worry :)

Galanea, Tusia84 lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika sto lat :).
    Ja wróciłam dzisiaj z kursu po dwóch godzinach zamiast po 7,a właściwie wyczołgałam się,gdzieś po drodze mąż mnie zeskrobywał z jakiejś ławki na której usiadłam i nie byłam już w stanie wstać.Ból taki,że w windzie do domu wyłam.Leżę tak od 12,dopiero teraz zaczyna powoli odpuszczać.
    To rwa kulszowa,tak to przynajmniej zdiagnozowała internistka,jak przyszło pierwszy raz tydzień temu,dziś już trzeci taki "atak" od tego pierwszego razu,najgorszy jak do tej pory.
    Jeżeli jeszcze dziś wróci,to pojadę na IP,żeby się mimo wszystko upewnić,że to to,a nie nic innego,chociaż pasuje do wszelkich opisów rwy i sama nawet czuję w którym dokładnie miejscu przy kręgosłupie mam ucisk,promieniuje mi naokoło,a do tego miejsca nie mogę się dotknąć.Jak będzie dobrze,to zaczekam do wizyty u ginekologa,mam jutro.

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, gratuluję dziewczynki. Moja też waży tyle :)
    Zazdroszczę Ci tylko tej długiej szyjki. Taka piękna pogoda, a ja leżę na kanapie z laptopem :(

Tusia84 lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, zdrówka kochana i jedź może do lekarza żeby się upewnić co to, zdrówka!

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z imieniem to jest problem haha dla chłopca miałam a dla dziewczynki nie jesteśmy zdecydowani pogadam dzisiaj z mężem to zobaczymy Gabrysia, Laura, Klara, Zosia nie wiem nic mi się nie podoba :)

Martynika zdrówka życzę

A ja mam łożysko na przedniej ścianie i moja mała nadpobudliwa daje o sobie znać ciągle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 16:16

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba fakt że kobiecie się nigdy nie dogodzi ;-)
    Jak się dzidzia nie rusza-co się dzieje, mało ruchliwa. Rusza się dużo-coś nie tak, dziecko jest nadpobudliwe hehehe ;-))
    Mój Franek jest z tych bardziej nadpobudliwych,nocny Marek, wczoraj mąż zostawił na noc dość głośno włączone radio, to chyba sobie w brzuchu urządził nocną dyskotekę... ;-))

Galanea, Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    No z imieniem to jest problem haha dla chłopca miałam a dla dziewczynki nie jesteśmy zdecydowani pogadam dzisiaj z mężem to zobaczymy Gabrysia, Laura, Klara, Zosia nie wiem nic mi się nie podoba :)

Zosia, Zosia... ;)

PS. Nie napisałam Ci, że ja też jestem Tusia. Od dziecka tak na mnie rodzice mówią ;) Od Martusi ;)

weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Weronika wszystkiego naj..., Tusiu gratuluję córeczki :*

Ja też już po wizycie, szyjka zmierzona (4cm) więc nie ma powodu do zmartwień :D Nie liczyłam na usg, ale jednak było. I stwierdzam, że jestem jedną chyba z niewielu kobiet w ciąży, które nie cieszą się na usg. Ja za każdym razem jestem przerażona, tylko zerkam w monitor w obawie czy czegoś niepokojącego nie wypatrzy lekarz :/ Ale mam mały news, który rozłożył mnie na łopatki. Mój Stasio, może się jednak okazać Zosią :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 16:43

NataliaK, Galanea, Martynika, weronikabp, Limerikowo, Tusia84, ivv, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Magda, ja coś czuje że z tych naszych niektórych chłopców to mogą się jeszcze porobić dziewczynki, tak zawsze jest :D i na odwrót- z dziewczynek, chłopaczki :D

• topa42 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale heca :-) Chłopcy przekształcają się w dziewczynki :-) Ja jednak mam cichą nadzieję że mój synuś zostanie chłopcem :-)

NataliaK lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak bardzo chciałam córcię, ale już tak się przyzwyczaiłam do mojego Stachulka, że teraz z kolei byłoby mi żal gdyby jednak okazał się dziewczynką. Ej, sama nie wiem :/

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda0 mój M też się śmieje, ze z chłopca Hania się zrobi:) dziewczynka z marzeń jeszcze przedciazowych:) hehe ostatnio posladkowo był ułożony maluch i nie mamy potwierdzenia prawdopodobieństwa sprzed 5 tyg. Ja również czekałam na Girl a tu chłopiec na 70% i się tak przyzwyczaiłam do myśli o synu, ze przykro y mi było gdyby coś się zmieniło. Nawet rzeczy dla Malucha to bardziej pod niebieskie patrzę. Chociaż o tematyce neutralnej.

Ja należę do mam niedopieszczonych kopniakami.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda jest taka, że pewności do porodu nigdy nie będzie :) Mi też lekarka powiedziała (pomimo świetnego sprzętu), że nie widzi żadnych oznak chłopca, więc raczej dziewczynka. Nikt nie powie na 100% :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ