X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    jak mi nie odpuszczaja plecy i bok, bo przewidywalam tez mozliwe nerki lub korzonki to wstepnie nastawialam sie na smarowanie mascia konska i pod cieply kocyk, w 1 trym pomoglo na tamta nizsza okolice, jak reka odjal bylo ;--)))

Mam maść końską, ale spotykałam się z opiniami, że nie wolno jej używać w ciąży. Maść końska zawsze mi pomagała, ale teraz niczym się nie smaruję, bo nie wiem, czym... jutro będę pytać o to gina.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wracaj do zdrowia :))

Martynika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym Natalia masz rację, najwięcej zależy od ludzi na których trafimy, dlatego taki dylemat z tym wyborem szpitala :((

• Martynika Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem, mam wrażenie, że niektórzy czasami mijają się z powołaniem. Jak można powiedzieć coś takiego, że mi się chyba oddziały pomyliły (i nie powiedziała tego do mnie, tylko głośno do kobity z rejestracji, gdy ja siedziałam tuż obok, a inni w poczekalni trzy metry dalej). Co ją kosztowało, żeby mi wytłumaczyła swój punkt widzenia, co mam zrobić, na spokojnie... nie, lepiej gruchnąć, że ginekolog mi pleców nie wyleczy.

Jak ja mam w pracy upierdliwych klientów, to staram się wszystko spokojnie tłumaczyć i odłożyć na bok wszelkie złośliwości, bo to jest moja praca, mogę mężowi w domu ponarzekać, że durnoty do sklepu przychodziły, ale moja praca nie polega na udowadnianiu swojej wyższości, tylko USŁUGACH, w tym przypadku handlu. Czasami wydaje mi się, że lekarz, pielęgniarka, położna, zapominają, że w gruncie rzeczy też pracują w usługach, tylko innego typu, który jest dużo bardziej delikatny i tę delikatność też powinni w sobie mieć, albo WYKRZESAĆ.

Uhhh... może jak się wyżaliłam, to ten ból mi przejdzie, co? :)

NataliaK, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szpital mam już wybrany :-) 11 lat temu w nim rodziłam i teraz tez tak zamierzam - zmienił się na lepszy bo odremontowany i porody rodzinne bezpłatne :-) wcześniej trzeba było płacić. Ostatnio byłam u nich na SORze i przyjęli mnie bez problemu - a tez byłam z bólem pleców. Więc nie mam co kombinować tylko ten szpital wybiorę chodź mam do niego 40 km (niestety to jest najbliższy :-( )

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwiekszy dylemat jak dla mnie i najwiekszy strach, na kogo trafie,jakas masakra. To nie powinno w ogole miec znaczenia,zaczynasz rodzic,masz problemy zdrowotne,jedziesz,masz z glowy nerwy z tym zwiazane bo sa wazniejsze rzeczy na glowie, ale nie!trzeba sie martwic czy sie trafi na jakiegos babsztyla albo partacza bo przeciez to zalezy od nich czy wszystko przebiegnie bezproblemowo. Szkoda ze w Medicover porod 12 tysi;-) jakby czlowiek zaplacil to moze ,iec jakies zazalenia i cokolwiek wywalczyc,a na nfz "lez jak lezysz a jak ci zle to wypad"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 21:17

Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynika napisz jak ona sie nazywa, zaraz zrobimy jej adekwatny do jej zachowania pr - niech ludzie wiedzą co to za babsztyl. ;)

NataliaK lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, gdybym była wtedy na tyle przytomna, żeby zwrócić na to uwagę - ciągle się uczę wychwytywać takie szczegóły w sytuacjach stresowych ;).

topa, o jakim szpitalu mówisz? I co zrobili wtedy z Twoim bólem pleców?

weronikabp lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzwoniłam do szkoły rodzenia która odbywa się w szpitalu u nas w miejscowości gdzie rodziłam i chciałam rodzić tym razem ale trochę się podłamałam.. bo babka mówi, że nie ma na ten moment chętnych par na tyle żeby stworzyć grupę i jak się nazbiera to zadzwoni do mnie..

Wiem, że tu obok mnie też jest szkoła rodzenia i tam juz zajęcia się odbywają ale chciałam w szpitalu zawsze to inaczej..

ggfxf7q.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Ej,ale jak były jądra to nic się już raczej nie zmieni,nie? ;)

No właśnie, widziałam to usg i to co miało być jajeczkami równie dobrze mogłoby być wargami sromowymi, i jak babcie kocham, z jednego ujęcia wyglądały jak małe jąderka a z drugiego jak cipuszka. Lekarz starał się znaleźć siusiaka, wtedy nie było by wątpliwości, ten jednak gdzieś się zawieruszył :) W każdym bądź razie moje Baby waży już 800g, kawał ciałka, co?

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, już niewiele do kilograma! :)

Magda, ale ja widziałam normalnie mosznę i siurka, jeju, no, mam nadzieję, że to naprawdę nie wsiąknie :D. Ponad połowa ciąży, a tu takie niespodzianki. To kiedy będziesz wiedziała na pewno? Heh, sama sobie odpowiedziałam na to pytanie - NA PEWNO będziemy wszystkie wiedziały PO PORODZIE :P.

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieję, że ten siusiak odnajdzie się w 30 tyg. Wcześniej dwóch lekarzy potwierdziło, że chłopiec, teraz mógł się po prostu tak ułożyć, że nie wszystko było widać. Ale zasiano ziarno wątpliwości.

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Ooo, gdybym była wtedy na tyle przytomna, żeby zwrócić na to uwagę - ciągle się uczę wychwytywać takie szczegóły w sytuacjach stresowych ;).

topa, o jakim szpitalu mówisz? I co zrobili wtedy z Twoim bólem pleców?
    Piszę o szpitalu Narutowicz w Krakowie - ból pleców był na wysokości nerek taki że chodzić nie mogłam - zrobili mi usg pani doktor mnie zbadała i wszystko było ok nic nie wykryła więc stwierdziła że pobierze mi mocz do badania. Poczekaliśmy godzinę i wyszło że mam infekcję. Dostałam leki i pojechaliśmy do domu. Pani doktor jak i pani pielęgniarka bardzo miła :-) Ja byłam zadowolona. Moja kuzynka 2 tyg temu tam rodziła i tez ok :-)

Limerikowo lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czy ten ból zostawał Ci na wysokości nerek, czy promieniował np. na biodro, brzuch, nogę?

I też czy odpuszczał i pojawiał się znów po czasie, czy był stały?

Ja właśnie miałam obawy, że to od nerki, ale czuję to miejsce przy kręgosłupie, od którego najprawdopodobniej mam ucisk, jak się do niego dotknę, to aż prąd mnie przechodzi po całym ciele.

• onka79 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziś po scanie połówkowym. dzieciątko chyba denerwowało się razem ze mną bo od 7 rano do popołudniowego badania dawało do wiwatu jak nigdy :-) Cieszę się, że wszystko jest w porządku. Jedynie nie potwierdziła się nadal płeć, bo dzidzia leżała sobie ze skrzyżowanymi nogami i zrób jej co chcesz!!! ;-)

Galanea, weronikabp, Tusia84, Agusia2312, nutka lubią tę wiadomość

relgh371fxfsmrgb.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa- ja od mies mam bóle pleców. Czasami to nawet jak położe się to nie pomaga.dziś byłam u fizjoterapeuty. Bardzo fajna babeczka pokazała jak ćwiczyć macice gdy bolą plecy jak wstawać by ich nie obciążać i jak najlepiej leżeć w łóżku.zaleciła kłaść poduszkę na oparcie krzesła i dodatkowo zwinąć w rulon ręcznik i położyć nad biosrami. Mi faktycznie było o wiele wygodniej i czuć mniejsze parcie na kręgosłup.i co najważniejsze zakazala kladzenia nogi na nogę.
    A jak byłam u zwykłego lekarza z tym problemem to powiedział że to normalne w ciąży i nic nie poradzi.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia masz rację - wszystko zależy od tego na jakiego lekarza, położna się trafi.
    A ludzie są różni...

I to jest to czego najbardziej boję się podczas porodu - na kogo trafię? Dlatego jak się okaże ze mogę rodzić sn, to chyba zdecyduje się na położną... Zawsze to trochę bezpieczniejsze.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj cala noc meczylam sie z twardym brzuchem nospa niebardzo pomagala, scoplan srednio chcialam brac :( dopiero nad ranem wzielam kolejna dawke luteiny i troche odpuscilo :) Jednak mam zagwostke z tymi lekami, bo niby lekarz zapisal i wie co robi, ale ja jednak sie boje brac tych mocniejszych :/
    Milego dnia wszystkim zycze i braku wizyt na IP, a jak juz musza byc to z mila polozna, lekarzem z rozumem i pozytywnym, leczniczym efektem ;)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha skonsultuj się z lekarzem, powiedz, że nie przechodzi i powiedz o swoich obawach..mam nadzieję,że Ci przejdzie kochana.

Ja znowu miałam kiepską noc, cóż bezsenność w ciązy to chyba już będzie standard :( ucałowałam Męża, musiał wcześniej jechać do pracy i jem owsiankę, dobrego dnia Mamusie!

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie spalam dobrze mała sie wiercila a zgaga dala popalic:/ ale wybraliśmy imię :) Wiktoria :) miłego dnia kochane

Martynika, weronikabp, alexast lubią tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ