MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Fler,będzie dobrze,gdzieś na forum jest też temat o cukrzycy ciążowej,poczytaj sobie,może być przydatny
.
A te suwaczki z opisami pod spodem oszukują.Przy skończonym 24 tygodniu informują,że dziecko waży JUŻ prawie pół kilograma.A ja tydzień temu,tj.przy skończonym 23 tygodniu miałam ważonego Artura i było już ponad 600g.Nie pierwszy raz te informacje mijają się z prawdą.Dlatego zmieniłam na taki bezopisowy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 11:37
Limerikowo, MonikaS lubią tę wiadomość
-
Bankierka daj nam znac co tam sie uleglo
)))
mam nadz ze dzis pradu wiatr nie zabierze znowu hula jak szalony. niech te sztormy ida juz sobie na Antarktyde
tez czekam dzis na wynik glukozy, moze moze bedzie, mam nadz ze nie wyjdzie cukrzyca, bo ja mam od malego alergie na igly a to jeszcze jakby przyszlo sie samemu kluc ...uuuuuuuuuuuuuuuuuu
Fler zatem jestes b dzielna
-
nick nieaktualnyA ja wczoraj miałam usg, mała waży 670g
Wszystko dobrze na szczęście.
Dziś stuknęło mi 60% ciąży wg ovu.
Dziś mam urlop, a od rana męczą mnie z pracy telefonami i sms-ami.
Już mam dosyć i nie wiem jak wytrzymam te dwa tygodnie jeszcze w pracy.
Jeśli będę się męczyć, to idę na L4 szybciej, nie mam zamiaru chodzić zestresowana.
A i miłych Walentynek Wam życzę. Mój mąż wyjeżdźa dziś i wraca w niedzielę, także Walentyki odłożone na inny termin
Limerikowo, Galanea, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Czekajaca takie odlozone Walentynki to jeszcze lepiej beda smakowaly hi hi
Super ten link z demotyworami, dobrze sie posmialam i wyslalam tez bratu on czeka na Corcie za 4 tyg maja termin plus Mezowi na Walentego nada tez troche podokuczac by mu za slodko czasem nie bylo ha ha ha
czekajajaca lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mucha wrote:Odpuscilo po 15 minutach
Z ta cukrzyca ciazowa to czytalam, ze najczesciej zaczyna sie ona pomiedzy 24 a 28 tygodniem, jezeli wogole. Robilyscie wczesniej glukoze na czczo? Ja robilam w 15 tygodniu i byla w normie.
Ja miałam robioną glukozę wcześnie, bo jeszcze przed świętami, zleconą przez babcie gina, wynik w normie. Widocznie nie ma to ogromnego znaczenia, myślę, że babcia wie co robiLekarz, do którego chodzę tu na miejscu, pytał tylko czemu tak wcześnie, czy są przypadki cukrzycy w rodzinie(nie ma).
Ale nic nie mówił o powtarzaniu i stwierdził, że ok. Jeśli nie miała bym jeszcze robionej, to zlecił by ją właśnie teraz. -
JA testu z obciążeniem glukozą jeszcze nie miałam i wczoraj na wizycie lekarz powiedział że najlepiej wykonać ją między 24 a 28 tyg ciąży i że zrobimy już przy samym końcu tej granicy czyli koło 28tc bo powiedział, że wykonany wcześniej może dawać zafałszowany wynik ujemny..
a glukozę na czczo miałam wykonaną na początku ciążyzapewne jak każda z nas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 14:18
MagdaO lubi tę wiadomość