MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Za to ja miałam dziś aktywny ale piękny dzień
Dumna mamacuda moje dwa na występie tanecznym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 23:11
AISAK, Martynika, Galanea, NataliaK, weronikabp, Paulina1986, Limerikowo, onka79 lubią tę wiadomość
-
Ooch,jakie słodkie robaczki
.Tusia,super masz dzieciaki!
Pięknie wyglądają,ale Ty,Mamuśka,też moglabys zrobić sobie z nimi zdjęcie i nam pokazać.
Jestem po chirurgu-to nic chirurgicznego.Jutro na 8 usg nerek i w razie potrzeby na 8.50 urolog.Mam jednak przeczucie,że to coś z kręgosłupem jednak.Chociaż lekarz twierdził,że ostry,silny ból to raczej od układu moczowego.
Weronika,daj znać jak będziesz po!masz ból w podobnej lokalizacji,co ja,ciekawa jestem,co u Ciebie powiedzą. -
Witam was moje kochane nie mam sił sprawdzić co się ostatnio działo tu. W środę odbył się pogrzeb dziadka, wczoraj były urodziny mojego kochanego m. I wczoraj rano zmarł mój najbliższy kuzyn 35 lat byliśmy jak rodzeństwo. Jak tylko ciocia zadzwoniła ubralismy się i pobieglismy jak opętani. Potem 5 pietro bez windy no i stało się wieczorem wylądowałam na IP ze skurczami. Leżę i nie mam ochoty juz na nic myślę tylko o naszym dziecku jaką krzywdę mogłam mu wyrządzić. Ale to był impuls nie myślałam o niczym zapomniałam ze jestem w ciąży jak m mnie dogonil próbował mnie zwolnić ale ja jak w letargu nie słuchałam go. Ciocia jest nie chodząca kuzyn odszedł na jej rekach
( jakież to życie nie sprawiedliwe.
-
weronikabp daj znać czy wszystko w porządku.
Tusia84 super dzieciaczki. Jaką klasę już mają?
Martynika współczuję takich bóli.. brr to musi być bardzo nieprzyjemne uczucie.
A ja codziennie jestem śpiąca. Zwłaszcza jak zjem. Mogłabym spać całymi dniami. U mnie suwaczek się chyba zgadzał, bo mała w 21+0 ważyła 334g -
monalisa, tak bardzo mi przykro! wyobrażam sobie co musisz przeżywać.. nie miej do siebie pretensji, że wyrządziłaś krzywdę maleństwu. Nie zrobiłaś tego naumyślnie, to wszystko emocje, podejrzewam, że zareagowałabym tak samo w takiej sytuacji. Trzymaj się i odpoczywaj, może postaraj się zasnąć.
Martynika lubi tę wiadomość
-
Mucha wrote:Co jest dzisiaj za slaby dzien...glukozy za wysokie, bole i napiecia macicy.
A ja się jakoś uśmiechnęłam na ten post.
Zdanie "glukozy za wysokie, bóle i napięcia macicy" pasuje mi na refren jakiejś absurdalnej piosenki w stylu Braci figo fagot, czy Szymona Majewskiego, tj. mc Dziada, automatycznie pojawił mi się do tego tłusty bit.
Boże, gorzej ze mną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 18:06
Nalka, Mucha, Galanea, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
Zwykle między 24 a 28 tygodniem ciąży wykonuje się test przesiewowy obciążenia 50g glukozy (GCT):
1. Wynik w 1 godz. po podaniu glukozy mniejszy lub równy 140 mg%, to wszystko jest w porządku i nie jest wymagana dalsza diagnostyka,
2. Jeśli Wynik po 1 godz. od podania glukozy wynosi pomiędzy 140 a 180 mg%, należy wykonać test obciążenia 75g glukozy,
3. Wynik w 1 godz. po podaniu glukozy wynosi > 180 mg%. Wtedy rozpoznaje się cukrzycę i kieruję pacjentkę do ośrodka specjalistycznego.