MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Test przesiewowy/diagnostyczny obciążenia 75g glukozy (OGTT):
1. Wartości prawidłowe:
glukoza na czczo mniejszy lub równy 105 mg%,
w 1 godz. po podaniu glukozy mniejszy lub równy 180 mg%,
w 2 godz. po podaniu glukozy mniejszy lub równy140 mg%:
Powyższe wyniki są prawidłowe czyli nie jest wymagana dalsza diagnostyka.
Gdy co najmniej 1 wynik jest nieprawidłowy, to osoba zostanie skierowana do ośrodka specjalistycznego. -
nick nieaktualnyMonalisa tak mi przykro, głowa do góry kochana! Nie wiem czemu na nas tak wszystko spada.. Zrobili mi ktg pobrali krew i mocz, czekamy na wyniki, jeśli cokolwiek bedzie nie ak w wynikach zostawia mnie w szpitalu. USG i ktg było bardzo dobre, czyli z mała wszystko dobrze. Trafiłam na tgo samego fantastycznego lekarza co ostatnio, chociaż tyle.. Podejrzewa ze zapalenie pęcherza mógło przejść na nerkę...
(
monalisa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
weronikabp wrote:Monalisa tak mi przykro, głowa do góry kochana! Nie wiem czemu na nas tak wszystko spada.. Zrobili mi ktg pobrali krew i mocz, czekamy na wyniki, jeśli cokolwiek bedzie nie ak w wynikach zostawia mnie w szpitalu. USG i ktg było bardzo dobre, czyli z mała wszystko dobrze. Trafiłam na tgo samego fantastycznego lekarza co ostatnio, chociaż tyle.. Podejrzewa ze zapalenie pęcherza mógło przejść na nerkę...
(
-
Jej, a ja się męczę z tym katarem dalej, nie mogę już. Oczy m i łzawią na maksa, cała zapłakana jestem...;/
Kobitki, życzę nam wszystkim, żeby te wszystkie bóle i kłopoty uciekły precz daleko, a następne bóle jakie będziemy mieć żeby były w czerwcu i tylko na chwilęMucha, Martynika, Tusia84, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
NataliaK wrote:A tak zegnajac te wszystkie bole itd, polecam dziewczynki pizze wlasnego wyrobu,na cienkim ciescie z lososiem,mozarella,kaparami i rukola
lepszej w zyciu nie jadlam!!!
¥
tylko z salami
mniam
i duża ilością sera
NataliaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJestem w mswia, potem zrobili mi jeszcze Usg dróg moczowych okazało sie ze mam poszerzony kanał moczowy, drobny zastój moczu i piasek w nerkach, więc zostawili mnie na obserwacje i dalsze badania. Także leże juz na sali, przyjęła mnie kochana Pani Zosia i dała mi sale dla vipow z łazienka
zaraz dokończe, zakłada mi kroplowke
-
nick nieaktualny
-
Czuję się źle,robiłam dwa podejścia z pomocą męża,żeby wstać do łazienki,za trzecim razem się udało,bo wcześniej nie mogłam ustać na nogach.
Weronika,powiedz mi tylko,czy ten ból masz stały,czy na przykład była jakaś pozycja,która przynosiła Ci ulgę?czy było tak,że gdy leżałaś bolało Cię mniej lub chwilami wcale,a mega nasilało się jak wstawałaś?Mnie np.ulgę przynosi trzymanie lewej nogi wysoko przyciśniętej do brzucha,a to nadal bardziej pasuje do ucisku,niż nerki... -
nick nieaktualnyPodobnie miałam, nasilalo sie przy ruchu, nie był to stały bol, tylko co jakis czas i troche promieniujacy. Teraz nie boli, mam nospe w kroplowce. Jutro ma sie mną zająć urolog. Uważam że przy takich bólach powinnas być w szpitalu kochana, , moze przyjedzie tu do mnie? Mam wolne łóżko obok i leże sama
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 22:51
Limerikowo lubi tę wiadomość