X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Bankierka - gratuluję synusia:)

MKartynika - życzę żeby ból szybko minął, ja mam dyskopatię i wyobrażam sobie jaki czujesz ból.

mnie dalej brzuch boli, ale nie jest już tak twardy. Zastanawiam się czy to może przez zaparcie, bo coś nie umiem się opróżnić. Trochę martwi mnie ten ból, nie wiem co z tym fantem zrobić. Chyba muszę poczekać do wtorku, aż ginka będzie przyjmować. Jak do tej pory nie przejdzie to pójdę do niej, żeby zobaczyła czy wszystko jest ok.

A jak Cie boli ten brzuch? W ktorym miejscu?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    21 tyd. i 5 dzień :) brzuch boli mnie tak jak na początku ciąży,czy to może być, że mnie boli bo mały się rozpycha? Ból jest bardziej tępy. Mały od wczoraj jest bardziej ruchliwy. Mam nadzieję, że mu się nic złego nie dzieje. Brzuch nie jest już taki twardy jak wczoraj, stwierdziłam, że dzisiaj nie będę brała tego ispotinu, bo po nim ledwo co trzymałam się na nogach, zrobiłam się taka śpiąca, że szok.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to ja sie z takim nie spotkalam. Jak mnie bola jelita to tak w dole brzucha po obu stronach.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja sama nie wiem. wzięłam nospę, magnez i duphaston i zobaczymy co dalej.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie caly czas zastanawiam nad tym isoptinem...bo on dziala na serce i zastanawiam sie jak ma dzialac rozkurczowo, ale w koncu nie jestem lekarzem. ;)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja sie wczoraj caly dzien meczylam z napieta macica i bolem jelit, ale dzisiaj juz (tfu, tfu) lepiej.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy to się dziewczyny macie... trzymam kciuki za Wasze zdrowie :)

ja już po big śniadaniu. Zrobiłam pastę jajeczną ze szczypiorkiem i z mężem wsunęliśmy w sumie - uwaga - 10 kanapek hihi ja sama 3 :) musiałam wykończyć pastę, żeby nie przyschła :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co? z moją wagą jest tak dziwnie, że jak zjem słodycze to od razu do góry a wystarczy, że jeden dzień słodkie odpuszczę i waga wraca do punktu wyjścia. mały wciąga wszystko tylko mamie słodycze zostawia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 09:50

Modelka lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika trzymam kciuki zeby wreszcie zdiagnozowali co Ci dolega i szybko pomogli..

Już tak się zastanawiałam czy Ty nie masz kolki nerkowej ja pamiętam, że jak ją miałam to głowę bym sobie dała obciąć, że to nie nerki bo bolało mnie w klatce piersiowej nie mogłam oddychać każdy oddech sprawiał mi ogromny ból i nie mogłam z pozycji leżącej podnieść się do góry taki ból.. a tu się okazało, że to kolka nerkowa i zostałabym bez głowy :)

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam wlasnie kolkę nerwową, Martynika daj znać jak u Ciebie, miejsce na mojej sali juz zajęte, ale dziewczyna do porodu więc pewnie zaraz pójdzie. :-) ja nie spalam w nocy ale teraz pospie, mam duzo pić, bardzo duzo. Na razie nie boli.

• nutka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KObitki, zdrowiejmy no!
    Miłego weekendu!

weronikabp lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc tak,mam powiększone miedniczki nerkowe i zastój moczu w nerkach,ale urolog powiedział,że to bardzo powszechne w ciąży.Natomiast ani usg ani badanie moczu nie wskazują na jakiś stan zapalny,czy kamienie,wobec czego nic się w takiej sytuacji nie robi ze względu na ciążę...
    Jedyne,co ja mam robić to natychmiast jechać do szpitala,gdy ból będzie bardzo silny,bo taki ból może wywołać poród.We własnym zakresie paracetamol i nospa.
    Jeżeli gdziekolwiek znów nie będą chcieli mnie przyjąć,to mam zażądać odmowy badań na piśmie,podobno od razu im "zmięknie",bo to się kwalifikuje do prokuratury.
    Jest szansa,że ból przejdzie,gdy dziecko inaczej się ułoży,bo te przytkania wynikają z ucisku macicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 10:33

weronikabp lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika to i dobrze, że to nie kamienie żadne. oby już tak nie bolało...

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Weronika współczuje kochana zdrowiej nam wiem co to za ból.. a w ciąży nie byłam jak to miałam .. zdrówka :*

A tak mi się przypomniało.. ponieważ nie możemy wybrać imienia dla naszej małej księżniczki z brzuszka to wczoraj tak wymyśliliśmy i na karteczkach napisaliśmy 4 propozycje i było losowanie każdy losował po 3 razy i które imię zostanie najwięcej razy wylosowane wygrywa.. i tak właśnie losowanie było napięte i towarzyszyły mu duże emocje bo ostatni los taty miał rozstrzygnąć wynik między dwoma imionami i tak o to wygrało imię zaproponowane przez moja córcię, a jest nim Weronika :) córa skakała z radości, a synek zaczął z taki żalem płakać, że nie dało się go pocieszyć bo on chciał żeby siostra miałam na imię Liliana i przez łzy mówi chciałem Lile więc cieszcie się że nie macie aż tylu członków rodziny bo wszyscy muszą być zadowoleni haha i tak dalej nie mamy wybranego imienia :)

Martynika to dobrze, ze już wiedzą co i jak trzymaj się dzielnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 10:35

weronikabp, Martynika, ivv lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia super imie :-))) to moje trzecie imie tak naprawdę :-)
    Martynika - to podobnie jak u mnie, ale chcą sie upewńic ze nic wiecej, więc jeszcze troche mnie pobadają.

Malutka się fajnie rusza dzis, więc i ja jestem szczęśliwa :-)

• Martynika Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się cieszę,że to nic "więcej",ale trochę przeraża mnie to,że ten okropny ból będzie mi towarzyszył do końca ciąży.Teraz znowu wróciło,rany...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie boli, tfutfu kurcze moze z tak silnymi bolamii powinnas być jednak w szpitalu co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 11:12

• Mucha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika moze sie przekreci mala tak, ze nie bedzie problemu :) wracajcie do zdrowka dziewczynki!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Martynika moze sie przekreci mala tak, ze nie bedzie problemu :) wracajcie do zdrowka dziewczynki!

Nie wiem dlaczego napisalam mala.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam kiedys miedniczkowe zapalenie nerek,tyle mi dawali lekow dozylnie ze mi zyly pekaly ;-/ masakra, wiem co za bol!!!

Dzis sprzatanie garderoby i ukladanie Frankowych rzeczy, przyslali juz zamowione buteleczki,sliniaczki,smoczki itp ;-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 11:35

‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ