MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
alexast wrote:Bankierka - gratuluję synusia:)
MKartynika - życzę żeby ból szybko minął, ja mam dyskopatię i wyobrażam sobie jaki czujesz ból.
mnie dalej brzuch boli, ale nie jest już tak twardy. Zastanawiam się czy to może przez zaparcie, bo coś nie umiem się opróżnić. Trochę martwi mnie ten ból, nie wiem co z tym fantem zrobić. Chyba muszę poczekać do wtorku, aż ginka będzie przyjmować. Jak do tej pory nie przejdzie to pójdę do niej, żeby zobaczyła czy wszystko jest ok.
A jak Cie boli ten brzuch? W ktorym miejscu? -
21 tyd. i 5 dzień
brzuch boli mnie tak jak na początku ciąży,czy to może być, że mnie boli bo mały się rozpycha? Ból jest bardziej tępy. Mały od wczoraj jest bardziej ruchliwy. Mam nadzieję, że mu się nic złego nie dzieje. Brzuch nie jest już taki twardy jak wczoraj, stwierdziłam, że dzisiaj nie będę brała tego ispotinu, bo po nim ledwo co trzymałam się na nogach, zrobiłam się taka śpiąca, że szok.
-
wiecie co? z moją wagą jest tak dziwnie, że jak zjem słodycze to od razu do góry a wystarczy, że jeden dzień słodkie odpuszczę i waga wraca do punktu wyjścia. mały wciąga wszystko tylko mamie słodycze zostawia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 09:50
Modelka lubi tę wiadomość
-
Martynika trzymam kciuki zeby wreszcie zdiagnozowali co Ci dolega i szybko pomogli..
Już tak się zastanawiałam czy Ty nie masz kolki nerkowej ja pamiętam, że jak ją miałam to głowę bym sobie dała obciąć, że to nie nerki bo bolało mnie w klatce piersiowej nie mogłam oddychać każdy oddech sprawiał mi ogromny ból i nie mogłam z pozycji leżącej podnieść się do góry taki ból.. a tu się okazało, że to kolka nerkowa i zostałabym bez głowy -
nick nieaktualny
-
Więc tak,mam powiększone miedniczki nerkowe i zastój moczu w nerkach,ale urolog powiedział,że to bardzo powszechne w ciąży.Natomiast ani usg ani badanie moczu nie wskazują na jakiś stan zapalny,czy kamienie,wobec czego nic się w takiej sytuacji nie robi ze względu na ciążę...
Jedyne,co ja mam robić to natychmiast jechać do szpitala,gdy ból będzie bardzo silny,bo taki ból może wywołać poród.We własnym zakresie paracetamol i nospa.
Jeżeli gdziekolwiek znów nie będą chcieli mnie przyjąć,to mam zażądać odmowy badań na piśmie,podobno od razu im "zmięknie",bo to się kwalifikuje do prokuratury.
Jest szansa,że ból przejdzie,gdy dziecko inaczej się ułoży,bo te przytkania wynikają z ucisku macicy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 10:33
weronikabp lubi tę wiadomość
-
oj Weronika współczuje kochana zdrowiej nam wiem co to za ból.. a w ciąży nie byłam jak to miałam .. zdrówka :*
A tak mi się przypomniało.. ponieważ nie możemy wybrać imienia dla naszej małej księżniczki z brzuszka to wczoraj tak wymyśliliśmy i na karteczkach napisaliśmy 4 propozycje i było losowanie każdy losował po 3 razy i które imię zostanie najwięcej razy wylosowane wygrywa.. i tak właśnie losowanie było napięte i towarzyszyły mu duże emocje bo ostatni los taty miał rozstrzygnąć wynik między dwoma imionami i tak o to wygrało imię zaproponowane przez moja córcię, a jest nim Weronikacóra skakała z radości, a synek zaczął z taki żalem płakać, że nie dało się go pocieszyć bo on chciał żeby siostra miałam na imię Liliana i przez łzy mówi chciałem Lile więc cieszcie się że nie macie aż tylu członków rodziny bo wszyscy muszą być zadowoleni haha i tak dalej nie mamy wybranego imienia
Martynika to dobrze, ze już wiedzą co i jak trzymaj się dzielnieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 10:35
weronikabp, Martynika, ivv lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMialam kiedys miedniczkowe zapalenie nerek,tyle mi dawali lekow dozylnie ze mi zyly pekaly ;-/ masakra, wiem co za bol!!!
Dzis sprzatanie garderoby i ukladanie Frankowych rzeczy, przyslali juz zamowione buteleczki,sliniaczki,smoczki itp)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 11:35