X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dziewczyny szalejecie z wyprawkami ;-) ja jestem wogóle nie przygotowana ;-( wyprawkę planuję robić w maju.

monalisa lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Mnie nie boli, tfutfu kurcze moze z tak silnymi bolamii powinnas być jednak w szpitalu co?

Miałam niedawno taki atak znowu,że mąż dwa razy podnosił mnie na siusiu i nie dawałam rady z bólu,musiałam przeczekać i teraz znów jest w miarę dobrze.Najgorsze jest to,że nie wiem kiedy mnie złapie,po prostu przychodzi nagle i zwala z nóg,tak jak w czwartek,gdy wyszłam z kursu,dojechałam do pl.Wilsona,doczołgałam się do ławki i już nie wstałam,mąż mnie ściągał do auta.To samo wczoraj u gina.Nie wiem czy za każdym razem mam jechać do szpitala,czy próbować to przeczekać,teraz jest lepiej.A jak wstanę to pewnie znowu będzie gorzej i tak wkoło Macieju.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Miałam niedawno taki atak znowu,że mąż dwa razy podnosił mnie na siusiu i nie dawałam rady z bólu,musiałam przeczekać i teraz znów jest w miarę dobrze.Najgorsze jest to,że nie wiem kiedy mnie złapie,po prostu przychodzi nagle i zwala z nóg,tak jak w czwartek,gdy wyszłam z kursu,dojechałam do pl.Wilsona,doczołgałam się do ławki i już nie wstałam,mąż mnie ściągał do auta.To samo wczoraj u gina.Nie wiem czy za każdym razem mam jechać do szpitala,czy próbować to przeczekać,teraz jest lepiej.A jak wstanę to pewnie znowu będzie gorzej i tak wkoło Macieju.
    Martynika ale tu chodzi o dziecko, żeby kontrolowali czy te bóle nie wywołują porodu, czy macica nie kurczy sie za bardzo itp. Chyba lepiej być pod stałą kontrolą w takiej sytuacji.. Ale to Twój lekarz powińien Ci chyba doradzić.. Mam nadzieje, ze Ci przejdzie szybko. Ja na pewno bym pędzila do szpitala z takimi bolami.

• Mucha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na Twoim miejscu pojechalabym do szpitala, jak juz MSWiA sprawdzony to tam.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki to ja poki mam pessar to nic nie zrobie, wiec pewnie kolo kwietnia bede zalatwiac wyprawke przez internet, a dopiero maj czerwiec moze lozeczko i wozek. Tak do konca to nie wiem czy dopiero kolo 36 tygodnia nie zaczne jak bede mogla sie ruszyc z domu...strach tylko czy doczekam, ale to juz szyjka bedzie caly czas kontrolowana i jak cos to trzeba bedzie na szybko pozalatwiac i na meza tez liczyc!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wszystko bedzie dobrze kochana :-)

Mucha lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nic praktycznie nie mam :) kupiłam ten komplecik z h&m co wam pokazywałam i moja mam kupiła kilka par body i półśpiochów i to wszystko :) to kropla w morzu potrzeb.. :)

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak to wygląda z logistycznego punktu widzenia? Jeżeli pojechałabym do MSWiA, to mam już mieć ze sobą w razie czego coś na przebranie, szczoteczkę do zębów, czy coś? czy tak jechać na pałę?

I jak to wygląda, gdy zadecydują, że zostaję, a ja nie będę nic miała ze sobą? Mąż będzie kończył pracę dopiero o 24, nie bardzo miałby mi kto dowieźć.

W ogóle nie wiem jak się to rozwiązuje, nigdy jeszcze nie byłam na dłużej w szpitalu, a lubię być na wszystko przygotowana...

Mucha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze robic powoli zakupy, musze wszystko dokladnie przemyslec, popatrzec w roznych miejsach i stopniowo kupowac. Wiem,ze jakbym zostawila wszystko na kwiecien-maj to bylabym wkurzona (znajac mnie i zycie :D) ze nie zaczelam wczesniej tego robic. Z reszta niedlugo zaczynamy remont i wiem ze sie zejdzie dlugo i nie bede miala czasu i ochoty biegac po sklepach.

W marcu,jak juz bede na zwolnieniu,pozalatwiam wszystkie sprawy zwiazane z badaniami typu glukoza i wszystkie wizyty kontrolne,wyjezdzam do swojego rodzinego rodzinnego domu na troche,kurcze to tylko 300 km a nie bylam od listopada. Aleee sie nie moge doczekac :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika zawszw lepiej byc przygotowanym,ale tez bez przesady,bo jak Cie nie zostawia to bedziesz ze wszystkim wracala. Jak nie masz wyjscia to wez cos na przebranie,szczoteczke i w dluga. Reszte Ci maz dowiezie jak zostaniesz.

• Mucha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Dziewczyny, jak to wygląda z logistycznego punktu widzenia? Jeżeli pojechałabym do MSWiA, to mam już mieć ze sobą w razie czego coś na przebranie, szczoteczkę do zębów, czy coś? czy tak jechać na pałę?

I jak to wygląda, gdy zadecydują, że zostaję, a ja nie będę nic miała ze sobą? Mąż będzie kończył pracę dopiero o 24, nie bardzo miałby mi kto dowieźć.

W ogóle nie wiem jak się to rozwiązuje, nigdy jeszcze nie byłam na dłużej w szpitalu, a lubię być na wszystko przygotowana...

Chcialam zacytowac, a nie polubic. Ja wzielabym rzeczy ze soba na wszelki wypadek skoro nie nie bedzie mial kto przywiezc (podstawowe do przebrania i mycia).

iv09g7rf258kfw3a.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam ze szpitala :) ale tylko do poniedziałku :(
    Dostałam dietę i mam sobie mierzyć cukier po jedzeniu. Nie było sensu dziś zostawać bo i tak badania zaczną dopiero w poniedziałek. Od poniedziałku idę do szpitala na badania i później dostanę skierowanie do szpitala gdzie zajmują się kobietami w ciąży z cukrzycą.

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś kryzys tutaj mamy ostatnio.;( Trzeba z niego szybko wyjść i ma być już dobrze. Kobitki, coraz bliżej do czerwca...;)

NataliaK lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, lepiej miec ze sobą rzeczy, jeśli jest sie autem, ja zawsze jestem samochodem więc zawsze biorę rzeczy. A Ty w takim bólu będziesz pewnie autem lub taxi, także lepiej sie zabezpiecz. Daj znać jeśli będziesz jechać. Trzymaj sie.

• ivv Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    lekarz mi mówił, że piasek to częsta dolegliwość ciężarnych...

mojej siostrze tak właśnie powiedział znajomy lekarz, po czym dodał, że za mało piła w ciąży - także dziewczyny - po wodę :)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze woedzieć :) ja faktycznie za mało piję, jakoś nie mogę nabrać tego nawyku

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To też dotyczy karmienia piersią, nawyk musimy mieć jeszcze trochę, a że zdrowy... :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, poddaję się - nie przebrnę przez wszystkie strony, nawet nie pamiętam, co wcześniej czytałam :) Za to kotlety chowają się do lodówki na jutro, a ja idę robić pizzę, dzięki za inspirację ;)

NataliaK lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja byłam własnie u mojego ginekologa- dostałam skierowanie do szpitala w związku z podejrzeniem cukrzycu ciążowej - poddadzą mnie próbie hipoglikemowej- tak więc od poniedziałku- 2-3 dni spędze w szpitalu na obserwacji.

Jak ja wytrzymam bez was....

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    dobra, poddaję się - nie przebrnę przez wszystkie strony, nawet nie pamiętam, co wcześniej czytałam :) Za to kotlety chowają się do lodówki na jutro, a ja idę robić pizzę, dzięki za inspirację ;)

Ja dzis robie lasagne z sosem beszamelowym,ze szpinakiem i feta :-)

weronikabp lubi tę wiadomość

‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ