X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dziewczyny szalejecie z wyprawkami ;-) ja jestem wogóle nie przygotowana ;-( wyprawkę planuję robić w maju.

monalisa lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Mnie nie boli, tfutfu kurcze moze z tak silnymi bolamii powinnas być jednak w szpitalu co?

Miałam niedawno taki atak znowu,że mąż dwa razy podnosił mnie na siusiu i nie dawałam rady z bólu,musiałam przeczekać i teraz znów jest w miarę dobrze.Najgorsze jest to,że nie wiem kiedy mnie złapie,po prostu przychodzi nagle i zwala z nóg,tak jak w czwartek,gdy wyszłam z kursu,dojechałam do pl.Wilsona,doczołgałam się do ławki i już nie wstałam,mąż mnie ściągał do auta.To samo wczoraj u gina.Nie wiem czy za każdym razem mam jechać do szpitala,czy próbować to przeczekać,teraz jest lepiej.A jak wstanę to pewnie znowu będzie gorzej i tak wkoło Macieju.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Miałam niedawno taki atak znowu,że mąż dwa razy podnosił mnie na siusiu i nie dawałam rady z bólu,musiałam przeczekać i teraz znów jest w miarę dobrze.Najgorsze jest to,że nie wiem kiedy mnie złapie,po prostu przychodzi nagle i zwala z nóg,tak jak w czwartek,gdy wyszłam z kursu,dojechałam do pl.Wilsona,doczołgałam się do ławki i już nie wstałam,mąż mnie ściągał do auta.To samo wczoraj u gina.Nie wiem czy za każdym razem mam jechać do szpitala,czy próbować to przeczekać,teraz jest lepiej.A jak wstanę to pewnie znowu będzie gorzej i tak wkoło Macieju.
    Martynika ale tu chodzi o dziecko, żeby kontrolowali czy te bóle nie wywołują porodu, czy macica nie kurczy sie za bardzo itp. Chyba lepiej być pod stałą kontrolą w takiej sytuacji.. Ale to Twój lekarz powińien Ci chyba doradzić.. Mam nadzieje, ze Ci przejdzie szybko. Ja na pewno bym pędzila do szpitala z takimi bolami.

• Mucha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na Twoim miejscu pojechalabym do szpitala, jak juz MSWiA sprawdzony to tam.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki to ja poki mam pessar to nic nie zrobie, wiec pewnie kolo kwietnia bede zalatwiac wyprawke przez internet, a dopiero maj czerwiec moze lozeczko i wozek. Tak do konca to nie wiem czy dopiero kolo 36 tygodnia nie zaczne jak bede mogla sie ruszyc z domu...strach tylko czy doczekam, ale to juz szyjka bedzie caly czas kontrolowana i jak cos to trzeba bedzie na szybko pozalatwiac i na meza tez liczyc!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wszystko bedzie dobrze kochana :-)

Mucha lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nic praktycznie nie mam :) kupiłam ten komplecik z h&m co wam pokazywałam i moja mam kupiła kilka par body i półśpiochów i to wszystko :) to kropla w morzu potrzeb.. :)

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak to wygląda z logistycznego punktu widzenia? Jeżeli pojechałabym do MSWiA, to mam już mieć ze sobą w razie czego coś na przebranie, szczoteczkę do zębów, czy coś? czy tak jechać na pałę?

I jak to wygląda, gdy zadecydują, że zostaję, a ja nie będę nic miała ze sobą? Mąż będzie kończył pracę dopiero o 24, nie bardzo miałby mi kto dowieźć.

W ogóle nie wiem jak się to rozwiązuje, nigdy jeszcze nie byłam na dłużej w szpitalu, a lubię być na wszystko przygotowana...

Mucha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze robic powoli zakupy, musze wszystko dokladnie przemyslec, popatrzec w roznych miejsach i stopniowo kupowac. Wiem,ze jakbym zostawila wszystko na kwiecien-maj to bylabym wkurzona (znajac mnie i zycie :D) ze nie zaczelam wczesniej tego robic. Z reszta niedlugo zaczynamy remont i wiem ze sie zejdzie dlugo i nie bede miala czasu i ochoty biegac po sklepach.

W marcu,jak juz bede na zwolnieniu,pozalatwiam wszystkie sprawy zwiazane z badaniami typu glukoza i wszystkie wizyty kontrolne,wyjezdzam do swojego rodzinego rodzinnego domu na troche,kurcze to tylko 300 km a nie bylam od listopada. Aleee sie nie moge doczekac :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika zawszw lepiej byc przygotowanym,ale tez bez przesady,bo jak Cie nie zostawia to bedziesz ze wszystkim wracala. Jak nie masz wyjscia to wez cos na przebranie,szczoteczke i w dluga. Reszte Ci maz dowiezie jak zostaniesz.

• Mucha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Dziewczyny, jak to wygląda z logistycznego punktu widzenia? Jeżeli pojechałabym do MSWiA, to mam już mieć ze sobą w razie czego coś na przebranie, szczoteczkę do zębów, czy coś? czy tak jechać na pałę?

I jak to wygląda, gdy zadecydują, że zostaję, a ja nie będę nic miała ze sobą? Mąż będzie kończył pracę dopiero o 24, nie bardzo miałby mi kto dowieźć.

W ogóle nie wiem jak się to rozwiązuje, nigdy jeszcze nie byłam na dłużej w szpitalu, a lubię być na wszystko przygotowana...

Chcialam zacytowac, a nie polubic. Ja wzielabym rzeczy ze soba na wszelki wypadek skoro nie nie bedzie mial kto przywiezc (podstawowe do przebrania i mycia).

iv09g7rf258kfw3a.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam ze szpitala :) ale tylko do poniedziałku :(
    Dostałam dietę i mam sobie mierzyć cukier po jedzeniu. Nie było sensu dziś zostawać bo i tak badania zaczną dopiero w poniedziałek. Od poniedziałku idę do szpitala na badania i później dostanę skierowanie do szpitala gdzie zajmują się kobietami w ciąży z cukrzycą.

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś kryzys tutaj mamy ostatnio.;( Trzeba z niego szybko wyjść i ma być już dobrze. Kobitki, coraz bliżej do czerwca...;)

NataliaK lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, lepiej miec ze sobą rzeczy, jeśli jest sie autem, ja zawsze jestem samochodem więc zawsze biorę rzeczy. A Ty w takim bólu będziesz pewnie autem lub taxi, także lepiej sie zabezpiecz. Daj znać jeśli będziesz jechać. Trzymaj sie.

• ivv Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    lekarz mi mówił, że piasek to częsta dolegliwość ciężarnych...

mojej siostrze tak właśnie powiedział znajomy lekarz, po czym dodał, że za mało piła w ciąży - także dziewczyny - po wodę :)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze woedzieć :) ja faktycznie za mało piję, jakoś nie mogę nabrać tego nawyku

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To też dotyczy karmienia piersią, nawyk musimy mieć jeszcze trochę, a że zdrowy... :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, poddaję się - nie przebrnę przez wszystkie strony, nawet nie pamiętam, co wcześniej czytałam :) Za to kotlety chowają się do lodówki na jutro, a ja idę robić pizzę, dzięki za inspirację ;)

NataliaK lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja byłam własnie u mojego ginekologa- dostałam skierowanie do szpitala w związku z podejrzeniem cukrzycu ciążowej - poddadzą mnie próbie hipoglikemowej- tak więc od poniedziałku- 2-3 dni spędze w szpitalu na obserwacji.

Jak ja wytrzymam bez was....

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    dobra, poddaję się - nie przebrnę przez wszystkie strony, nawet nie pamiętam, co wcześniej czytałam :) Za to kotlety chowają się do lodówki na jutro, a ja idę robić pizzę, dzięki za inspirację ;)

Ja dzis robie lasagne z sosem beszamelowym,ze szpinakiem i feta :-)

weronikabp lubi tę wiadomość

‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ