MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hejka dziewczyny - mnie się śnił tragiczny sen że moje dziecko poroniłam
Jezu widziałam je na rączkach - jakaś masakra !!! Obudziłam się i płakać mi się chciało
Do tego jak nigdy od rana nie czuję ruchu synka-
zjadałam już coś słodkiego i się położyłam - trochę się martwię
Czy przy 21 tyg ciąży jest normalne że nie czuje się ruchów? Może być jakaś przerwa?
-
Topa ja swojego maleństwa od 2 dni prawie nie czuję- może to wina łożyska, albo poprostu się tak ułożyło. W każdym razie 2 dzień budzę się z polącym miejscem pod żebrami- może to Maluch..
będzie dobrze- ciesze się ze skierował mnie do szpitala- mam wielką nadzieję na podejrzenie Malucha:), a poza tym myślę że bardzo rozsądnie zrobił dżin- powiedział , że taki wynik nie musi świadczyć o cukrzycy ciążowej- bo to tylko badanie przesiewowe- potrzebna jest obserwacja.
Odpowiednie działania i wszystko będzie oki.
Fler na tym samym wózeczku jedziemy.
-
Mucha wrote:Topa moze przez Twoje sny dziecko tez nie spalo i teraz odsypia, moze sie jakos przekrecilo i kopie do srodka. A po jedzeniu cieplego kladlas sie i czekalas na ruchy?
A słuchajcie czy możliwe jest żeby dziecko kopało gdzieś w okolicę kręgosłupa ? Strasznie mnie w jednym miejscu boli tak że schylić się nie mogę jakiegoś postrzału dostałam leżę boli, chodzę to jeszcze gorzej a zgiąc się wogóle nie mogę
Mucha lubi tę wiadomość
-
Weronika,na razie jeszcze jestem w domu.Miałam kolejny atak,ale krótki,w związku z tym,że musiałam pojechać na chwilę do nowego mieszkania.Na miejscu było ok,jak wracałam to ból zaczął się rozkręcać.Teraz cały czas leżę,nie ruszam się z łóżka,chyba,że do toalety.Jeżeli wieczorem znowu mi się to przytrafi pomimo leżakowania i będzie trzymać dłużej,niż parę minut,to przyjadę taksówką.
Topa,z tego,co ja czytałam w różnych źródłach,to na tym etapie jak najbardziej mogą być "przestoje" w ruchach.Daj małemu jeszcze troszkę czasu,może buszował w nocy i tego nie czułaś,a teraz śpi sobie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 15:46
-
nick nieaktualny
-
Martynika wrote:Co do kopania w okolice kręgosłupa-może nie kopie,ale na pewno może uciskać,niestety,a tym samym powodować ból.Może jest to związane z tym,że nie czujesz ruchów,bo mały się obrócił,a jednocześnie coś tam Ci teraz uciska.
-
topa42 wrote:Dawniej wystarczyło że coś zjadłąm i się ruszał a teraz wszystko już zjadłąm nawet pizze i nic
A słuchajcie czy możliwe jest żeby dziecko kopało gdzieś w okolicę kręgosłupa ? Strasznie mnie w jednym miejscu boli tak że schylić się nie mogę jakiegoś postrzału dostałam leżę boli, chodzę to jeszcze gorzej a zgiąc się wogóle nie mogę
Moze sie przejadlo i spi w najlepsze
A z kregoslupem to faktycznie mozesz miec ucis macicy bo sie tam gdzies dzieciatko wcisnelo.