X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK dasz rade :-))) trzymamy kciuki ;-)) az sie boje kurde isc na ta glukoze ;-(

• topa42 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny - mnie się śnił tragiczny sen że moje dziecko poroniłam :-( Jezu widziałam je na rączkach - jakaś masakra !!! Obudziłam się i płakać mi się chciało :-( Do tego jak nigdy od rana nie czuję ruchu synka- :-( zjadałam już coś słodkiego i się położyłam - trochę się martwię :-( Czy przy 21 tyg ciąży jest normalne że nie czuje się ruchów? Może być jakaś przerwa?

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu same szpitale - dziewczyny trzymać się tam ! jakiś wysyp

zem3i09keg891u11.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa kochana nie denerwuj się! To jest bardzo normalne jeszcze na tym etapie. Zobacz ja dopiero 3 razy czułam swojego synka od poniedziałku bo wcześniej wcale.:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa ja swojego maleństwa od 2 dni prawie nie czuję- może to wina łożyska, albo poprostu się tak ułożyło. W każdym razie 2 dzień budzę się z polącym miejscem pod żebrami- może to Maluch..
    będzie dobrze- ciesze się ze skierował mnie do szpitala- mam wielką nadzieję na podejrzenie Malucha:), a poza tym myślę że bardzo rozsądnie zrobił dżin- powiedział , że taki wynik nie musi świadczyć o cukrzycy ciążowej- bo to tylko badanie przesiewowe- potrzebna jest obserwacja.
    Odpowiednie działania i wszystko będzie oki.
    Fler na tym samym wózeczku jedziemy.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa moze przez Twoje sny dziecko tez nie spalo i teraz odsypia, moze sie jakos przekrecilo i kopie do srodka. A po jedzeniu cieplego kladlas sie i czekalas na ruchy?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Topa moze przez Twoje sny dziecko tez nie spalo i teraz odsypia, moze sie jakos przekrecilo i kopie do srodka. A po jedzeniu cieplego kladlas sie i czekalas na ruchy?
    Dawniej wystarczyło że coś zjadłąm i się ruszał a teraz wszystko już zjadłąm nawet pizze i nic :-( A słuchajcie czy możliwe jest żeby dziecko kopało gdzieś w okolicę kręgosłupa ? Strasznie mnie w jednym miejscu boli tak że schylić się nie mogę jakiegoś postrzału dostałam leżę boli, chodzę to jeszcze gorzej a zgiąc się wogóle nie mogę :-(

Mucha lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika,na razie jeszcze jestem w domu.Miałam kolejny atak,ale krótki,w związku z tym,że musiałam pojechać na chwilę do nowego mieszkania.Na miejscu było ok,jak wracałam to ból zaczął się rozkręcać.Teraz cały czas leżę,nie ruszam się z łóżka,chyba,że do toalety.Jeżeli wieczorem znowu mi się to przytrafi pomimo leżakowania i będzie trzymać dłużej,niż parę minut,to przyjadę taksówką.
    Topa,z tego,co ja czytałam w różnych źródłach,to na tym etapie jak najbardziej mogą być "przestoje" w ruchach.Daj małemu jeszcze troszkę czasu,może buszował w nocy i tego nie czułaś,a teraz śpi sobie :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 15:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa ja od wczoraj prawie nie czuje ruchow,ale rowniez bardzo boli mnie kregoslup. Ogolnie pierwszy raz sie zdarza ze tak dlugo nie czuje,ale najwyrazniej sadzi kopniaczki do srodka.

• fler Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK zgadza się ciekawe co nam wyjdzie. Ja liczę chociaż na odrobinę dobrych wiadomości.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kopania w okolice kręgosłupa-może nie kopie,ale na pewno może uciskać,niestety,a tym samym powodować ból.Może jest to związane z tym,że nie czujesz ruchów,bo mały się obrócił,a jednocześnie coś tam Ci teraz uciska.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do tego od rana bardzo twardnieje mi macica - zażyłam magnez i nadal twardnieje - zaczynam się martwić - niech mały chociaż mnie kopnie żebym wiedziała że jest :-)

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Co do kopania w okolice kręgosłupa-może nie kopie,ale na pewno może uciskać,niestety,a tym samym powodować ból.Może jest to związane z tym,że nie czujesz ruchów,bo mały się obrócił,a jednocześnie coś tam Ci teraz uciska.
    Mam taką nadzieję że masz rację :-)

zem3i09keg891u11.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Ja dzis robie lasagne z sosem beszamelowym,ze szpinakiem i feta :-)

mniam, mniam :)

NataliaK lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Dawniej wystarczyło że coś zjadłąm i się ruszał a teraz wszystko już zjadłąm nawet pizze i nic :-( A słuchajcie czy możliwe jest żeby dziecko kopało gdzieś w okolicę kręgosłupa ? Strasznie mnie w jednym miejscu boli tak że schylić się nie mogę jakiegoś postrzału dostałam leżę boli, chodzę to jeszcze gorzej a zgiąc się wogóle nie mogę :-(

Moze sie przejadlo i spi w najlepsze ;)
    A z kregoslupem to faktycznie mozesz miec ucis macicy bo sie tam gdzies dzieciatko wcisnelo.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak twardnieje macica to moze skontaktuj sie z lekarzem i zapytaj czy cos rozkurczowo mozesz nospe na przykad.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nospę i magnez mogę więc zażyłam i leżę ale kręgosłup tak boli że miejsca nie mogę sobie znaleźć

zem3i09keg891u11.png
  • Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie się dziewczyny, koniec tych złych wiadomości!!! Ja też dziś w nocy nie spałam prawie wcale. Jakoś mi ciężko i nie wygodnie a mały wariował pół nocy w brzuchu :(

• Mucha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak nie bedzie przechodzic to jedz sprawdzic.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już mam prawie wszystkie rzeczy przygotowane do szpitala. Dobrze M mówił by wczesniej zaczac kompletowac wyprawkę szpitalną:)

fler lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ