X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK dasz rade :-))) trzymamy kciuki ;-)) az sie boje kurde isc na ta glukoze ;-(

• topa42 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny - mnie się śnił tragiczny sen że moje dziecko poroniłam :-( Jezu widziałam je na rączkach - jakaś masakra !!! Obudziłam się i płakać mi się chciało :-( Do tego jak nigdy od rana nie czuję ruchu synka- :-( zjadałam już coś słodkiego i się położyłam - trochę się martwię :-( Czy przy 21 tyg ciąży jest normalne że nie czuje się ruchów? Może być jakaś przerwa?

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu same szpitale - dziewczyny trzymać się tam ! jakiś wysyp

zem3i09keg891u11.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa kochana nie denerwuj się! To jest bardzo normalne jeszcze na tym etapie. Zobacz ja dopiero 3 razy czułam swojego synka od poniedziałku bo wcześniej wcale.:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa ja swojego maleństwa od 2 dni prawie nie czuję- może to wina łożyska, albo poprostu się tak ułożyło. W każdym razie 2 dzień budzę się z polącym miejscem pod żebrami- może to Maluch..
    będzie dobrze- ciesze się ze skierował mnie do szpitala- mam wielką nadzieję na podejrzenie Malucha:), a poza tym myślę że bardzo rozsądnie zrobił dżin- powiedział , że taki wynik nie musi świadczyć o cukrzycy ciążowej- bo to tylko badanie przesiewowe- potrzebna jest obserwacja.
    Odpowiednie działania i wszystko będzie oki.
    Fler na tym samym wózeczku jedziemy.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa moze przez Twoje sny dziecko tez nie spalo i teraz odsypia, moze sie jakos przekrecilo i kopie do srodka. A po jedzeniu cieplego kladlas sie i czekalas na ruchy?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Topa moze przez Twoje sny dziecko tez nie spalo i teraz odsypia, moze sie jakos przekrecilo i kopie do srodka. A po jedzeniu cieplego kladlas sie i czekalas na ruchy?
    Dawniej wystarczyło że coś zjadłąm i się ruszał a teraz wszystko już zjadłąm nawet pizze i nic :-( A słuchajcie czy możliwe jest żeby dziecko kopało gdzieś w okolicę kręgosłupa ? Strasznie mnie w jednym miejscu boli tak że schylić się nie mogę jakiegoś postrzału dostałam leżę boli, chodzę to jeszcze gorzej a zgiąc się wogóle nie mogę :-(

Mucha lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika,na razie jeszcze jestem w domu.Miałam kolejny atak,ale krótki,w związku z tym,że musiałam pojechać na chwilę do nowego mieszkania.Na miejscu było ok,jak wracałam to ból zaczął się rozkręcać.Teraz cały czas leżę,nie ruszam się z łóżka,chyba,że do toalety.Jeżeli wieczorem znowu mi się to przytrafi pomimo leżakowania i będzie trzymać dłużej,niż parę minut,to przyjadę taksówką.
    Topa,z tego,co ja czytałam w różnych źródłach,to na tym etapie jak najbardziej mogą być "przestoje" w ruchach.Daj małemu jeszcze troszkę czasu,może buszował w nocy i tego nie czułaś,a teraz śpi sobie :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 15:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa ja od wczoraj prawie nie czuje ruchow,ale rowniez bardzo boli mnie kregoslup. Ogolnie pierwszy raz sie zdarza ze tak dlugo nie czuje,ale najwyrazniej sadzi kopniaczki do srodka.

• fler Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK zgadza się ciekawe co nam wyjdzie. Ja liczę chociaż na odrobinę dobrych wiadomości.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kopania w okolice kręgosłupa-może nie kopie,ale na pewno może uciskać,niestety,a tym samym powodować ból.Może jest to związane z tym,że nie czujesz ruchów,bo mały się obrócił,a jednocześnie coś tam Ci teraz uciska.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do tego od rana bardzo twardnieje mi macica - zażyłam magnez i nadal twardnieje - zaczynam się martwić - niech mały chociaż mnie kopnie żebym wiedziała że jest :-)

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Co do kopania w okolice kręgosłupa-może nie kopie,ale na pewno może uciskać,niestety,a tym samym powodować ból.Może jest to związane z tym,że nie czujesz ruchów,bo mały się obrócił,a jednocześnie coś tam Ci teraz uciska.
    Mam taką nadzieję że masz rację :-)

zem3i09keg891u11.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Ja dzis robie lasagne z sosem beszamelowym,ze szpinakiem i feta :-)

mniam, mniam :)

NataliaK lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Dawniej wystarczyło że coś zjadłąm i się ruszał a teraz wszystko już zjadłąm nawet pizze i nic :-( A słuchajcie czy możliwe jest żeby dziecko kopało gdzieś w okolicę kręgosłupa ? Strasznie mnie w jednym miejscu boli tak że schylić się nie mogę jakiegoś postrzału dostałam leżę boli, chodzę to jeszcze gorzej a zgiąc się wogóle nie mogę :-(

Moze sie przejadlo i spi w najlepsze ;)
    A z kregoslupem to faktycznie mozesz miec ucis macicy bo sie tam gdzies dzieciatko wcisnelo.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak twardnieje macica to moze skontaktuj sie z lekarzem i zapytaj czy cos rozkurczowo mozesz nospe na przykad.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nospę i magnez mogę więc zażyłam i leżę ale kręgosłup tak boli że miejsca nie mogę sobie znaleźć

zem3i09keg891u11.png
  • Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie się dziewczyny, koniec tych złych wiadomości!!! Ja też dziś w nocy nie spałam prawie wcale. Jakoś mi ciężko i nie wygodnie a mały wariował pół nocy w brzuchu :(

• Mucha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak nie bedzie przechodzic to jedz sprawdzic.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już mam prawie wszystkie rzeczy przygotowane do szpitala. Dobrze M mówił by wczesniej zaczac kompletowac wyprawkę szpitalną:)

fler lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ