X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika piękny brzusio :-) taki zgrabniutki

Martynika lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę jak widzę te Wasze zgrabne brzuszki bez jednego rozstępu to aż mnie skręca z zazdrości :)

• topa42 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biorę roczny :-)szefowa namawia mnie żebym wzięła najpierw pół roku a później zobaczę ale ja uważam że roczny bedzie mi potrzebny i maleństwu :-)

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm w każdej chwili można zrezygnować z tego urlopu więc nie wiem po co Cię namawia na pół roku :D

• Martynika Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    kurczę jak widzę te Wasze zgrabne brzuszki bez jednego rozstępu to aż mnie skręca z zazdrości :)

Poczeeekaj, pogadamy przy końcówce ciąży która ile ma rozstępów ;).

Poza tym na brzuchu akurat nie mam, ale pupę to mam posiekaną, bo bardzo szybko urosłam jak miałam naście lat. Ostatnio jak u lekarza pielęgniarka mi dawała zastrzyk w tyłek (gdy miałam te silne bóle) to skomentowała "ojej, ile rozstępów". Puściłam to mimo uszu, bo byłam w trakcie umierania, ale mogła sobie darować :P.

Dla mnie i tak najlepsze jest to, że jestem z mężem szósty rok, a nigdy, NIGDY nie zwrócił na to uwagi i zawsze twierdzi, że mam rewelacyjny tyłek, a ja ani razu nie wyprowadziłam go z błędu, ani nie usiłowałam mu wytłumaczyć, że jest inaczej niż sądzi :). Jeżeli dla niego ten tyłek jest idealny i nie zauważa rozstępów, to dla mnie też jest git :).

NataliaK, Tusia84, weronikabp lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez nie wiem po co mnie namawia :-) A w nosie to mam. A jak jest że np korzystasz z tego półrocznego wracasz do pracy i co jak się rozmyślisz za 2 tyg? Możesz skorzystać z kolejnego półroku które zostało?

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (sądzę, że to samo będzie z brzuchem, w końcu z biegiem lat nasze ciało potraktują nie tylko rozstępy, ale "braliśmy się" na całe życie :) )

NataliaK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    No ja tez nie wiem po co mnie namawia :-) A w nosie to mam. A jak jest że np korzystasz z tego półrocznego wracasz do pracy i co jak się rozmyślisz za 2 tyg? Możesz skorzystać z kolejnego półroku które zostało?

Nie, nie możesz. Deklarujesz się, nie możesz brać na raty. Możesz później ewentualnie iść na wychowawczy.

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Poczeeekaj, pogadamy przy końcówce ciąży która ile ma rozstępów ;).

Poza tym na brzuchu akurat nie mam, ale pupę to mam posiekaną, bo bardzo szybko urosłam jak miałam naście lat. Ostatnio jak u lekarza pielęgniarka mi dawała zastrzyk w tyłek (gdy miałam te silne bóle) to skomentowała "ojej, ile rozstępów". Puściłam to mimo uszu, bo byłam w trakcie umierania, ale mogła sobie darować :P.

Dla mnie i tak najlepsze jest to, że jestem z mężem szósty rok, a nigdy, NIGDY nie zwrócił na to uwagi i zawsze twierdzi, że mam rewelacyjny tyłek, a ja ani razu nie wyprowadziłam go z błędu, ani nie usiłowałam mu wytłumaczyć, że jest inaczej niż sądzi :). Jeżeli dla niego ten tyłek jest idealny i nie zauważa rozstępów, to dla mnie też jest git :).

Ja w poprzedniej ciąży smarowałam się różnymi specyfikami będąc święcie przekonana że dzieki temu pozostanę piekna i gładka :) cóż, marzenia ściętej głowy :) jak mi pod koniec 6 m-ca brzuch wyskoczył to rozstępy pojawiły się jak grzyby po deszczu. Wiem, że z czasem zjaśnieją i już jakoś to przełknęłam, tym bardziej że mój mąż nigdy o nich nic nie wspomina, tylko raz powiedział że mam na całe życie pamiątkę po naszym synku. No i na udach mam troszeczkę ale te miałam wcześniej- poprostu kiedyś za szybko mi się schudło ;)

• nutka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie martwcie się rozstępami. Ja brzucha nawet nie pokazuję bez ubrania;P Rozstępy mam z czasów kiedy przytyłam, jeszcze nie zdążyły się rozjaśnić, a już u góry i na samym dole zaczynają robić się nowe, albo też te na końcówkach się zwyczajnie przedłużają. Mam je jeszcze na piersiach, nawet na rękach koło pach. O biodrach nie wspominając. Ale cóż, są nic się z nimi nie da zrobić, bo co z tego że smaruję jak pojawiają się nowe?
    Mąż mnie z nimi kocha, dziecku nie robi to różnicy;)

Martynika, NataliaK, evas, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Nie, nie możesz. Deklarujesz się, nie możesz brać na raty. Możesz później ewentualnie iść na wychowawczy.
    No to na pewno z tego nie skorzystam :-) Roczny macierzyński i basta :-)

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam rozstępy po pierwszej ciązy :-) Na cycach :-) i udach - brzuch mi ochroniło - jak teraz będzie ? Czas pokaże ale jakoś bardzo mi to nie przeszkadza :-) Mąz nawet stwierdził że te stare rozstępy trochę znikły przy tej ciąży :-) Ja się śmieje że się rozciągnęły i ich nie widać :-)

zem3i09keg891u11.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi znajomi właśnie przetestowali system macierzyńskiego, najpierw wzięła kumpela na pół roku za 100%, a potem przedłużyli do roku, przy czym z opcją powrotu do pracy na pół etatu, wtedy ZUS płaci 80% do tej brakującej połówki - i ja się właśnie nad tą opcją zastanawiam.

c55fflw1uez1iz08.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia - Świetne zdjęcia :)
    Martynika - super zgrabny brzuszek. Ja też na pupie mam trochę rozstępów (już mało widocznych) z wieku nastoletniego, ale tak samo jak Twój, mój partner powiedział, że absolutnie nic nie widzi, że nic tam nie ma ;)
    Póki co brzuch też mam bez rozstępów, smaruję się, zobaczymy co będzie. Moja mama nie miała, a to podobno w dużej mierze dziedziczne. Mam małego bliznowca na brzuchu po wycinanej zmianie skórnej, mam nadzieję, że nie rozciągnie się to za bardzo.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży cieszyłam się, że nie mam rozstępów, smarowałam codziennie brzuszek. No i nic to nie pomogło jakieś 3-4 tygodnie przed porodem wyszły i to całkiem sporo. Po drugiej ciąży zbladły i się do nich przyzwyczaiłam.
    Teraz jeszcze nowych nie mam, ale jak się pojawią to przyjmę bez żalu. Jeden w tą, czy w tamtą nie zrobi mi już różnicy. No i nie wydaję już fortuny na preparaty do smarowania. Jak mnie mocniej swędzi skóra, to używam oleju z pestek winogron.

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika ale słodziak z tego Twojego Arturowego brzusia :)

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia -mega laseczka :-))

Martynika śliczne brzusio!

Martynika, Tusia84 lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Moi znajomi właśnie przetestowali system macierzyńskiego, najpierw wzięła kumpela na pół roku za 100%, a potem przedłużyli do roku, przy czym z opcją powrotu do pracy na pół etatu, wtedy ZUS płaci 80% do tej brakującej połówki - i ja się właśnie nad tą opcją zastanawiam.
    Ale jak 80% ? przez te drugie pół roku ? A nie 60% ? Nic juz nie rozumiem ;-)

zem3i09keg891u11.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika super brzusio:) Tusia to sexi mamuska:)

Ja nie mam jeszcze rozstępów na brzuchu, smaruje sie od poczatku zwykłą Oliwka w żelu na zmiane z kremem z Ziaji:) Jak miałam twarda macice to przestałam smarowac na jakis czas ale juz zaczełam :) <3

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szykuję się do lekarza :-) Trzymajcie kciuki :-) Może zobaczę mojego synka i na pewno umówię się z lekarzem na połówkowe :-)

weronikabp, Martynika, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 426 427 428 429 430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ