X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika piękny brzusio :-) taki zgrabniutki

Martynika lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę jak widzę te Wasze zgrabne brzuszki bez jednego rozstępu to aż mnie skręca z zazdrości :)

• topa42 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biorę roczny :-)szefowa namawia mnie żebym wzięła najpierw pół roku a później zobaczę ale ja uważam że roczny bedzie mi potrzebny i maleństwu :-)

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm w każdej chwili można zrezygnować z tego urlopu więc nie wiem po co Cię namawia na pół roku :D

• Martynika Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    kurczę jak widzę te Wasze zgrabne brzuszki bez jednego rozstępu to aż mnie skręca z zazdrości :)

Poczeeekaj, pogadamy przy końcówce ciąży która ile ma rozstępów ;).

Poza tym na brzuchu akurat nie mam, ale pupę to mam posiekaną, bo bardzo szybko urosłam jak miałam naście lat. Ostatnio jak u lekarza pielęgniarka mi dawała zastrzyk w tyłek (gdy miałam te silne bóle) to skomentowała "ojej, ile rozstępów". Puściłam to mimo uszu, bo byłam w trakcie umierania, ale mogła sobie darować :P.

Dla mnie i tak najlepsze jest to, że jestem z mężem szósty rok, a nigdy, NIGDY nie zwrócił na to uwagi i zawsze twierdzi, że mam rewelacyjny tyłek, a ja ani razu nie wyprowadziłam go z błędu, ani nie usiłowałam mu wytłumaczyć, że jest inaczej niż sądzi :). Jeżeli dla niego ten tyłek jest idealny i nie zauważa rozstępów, to dla mnie też jest git :).

NataliaK, Tusia84, weronikabp lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez nie wiem po co mnie namawia :-) A w nosie to mam. A jak jest że np korzystasz z tego półrocznego wracasz do pracy i co jak się rozmyślisz za 2 tyg? Możesz skorzystać z kolejnego półroku które zostało?

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (sądzę, że to samo będzie z brzuchem, w końcu z biegiem lat nasze ciało potraktują nie tylko rozstępy, ale "braliśmy się" na całe życie :) )

NataliaK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    No ja tez nie wiem po co mnie namawia :-) A w nosie to mam. A jak jest że np korzystasz z tego półrocznego wracasz do pracy i co jak się rozmyślisz za 2 tyg? Możesz skorzystać z kolejnego półroku które zostało?

Nie, nie możesz. Deklarujesz się, nie możesz brać na raty. Możesz później ewentualnie iść na wychowawczy.

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Poczeeekaj, pogadamy przy końcówce ciąży która ile ma rozstępów ;).

Poza tym na brzuchu akurat nie mam, ale pupę to mam posiekaną, bo bardzo szybko urosłam jak miałam naście lat. Ostatnio jak u lekarza pielęgniarka mi dawała zastrzyk w tyłek (gdy miałam te silne bóle) to skomentowała "ojej, ile rozstępów". Puściłam to mimo uszu, bo byłam w trakcie umierania, ale mogła sobie darować :P.

Dla mnie i tak najlepsze jest to, że jestem z mężem szósty rok, a nigdy, NIGDY nie zwrócił na to uwagi i zawsze twierdzi, że mam rewelacyjny tyłek, a ja ani razu nie wyprowadziłam go z błędu, ani nie usiłowałam mu wytłumaczyć, że jest inaczej niż sądzi :). Jeżeli dla niego ten tyłek jest idealny i nie zauważa rozstępów, to dla mnie też jest git :).

Ja w poprzedniej ciąży smarowałam się różnymi specyfikami będąc święcie przekonana że dzieki temu pozostanę piekna i gładka :) cóż, marzenia ściętej głowy :) jak mi pod koniec 6 m-ca brzuch wyskoczył to rozstępy pojawiły się jak grzyby po deszczu. Wiem, że z czasem zjaśnieją i już jakoś to przełknęłam, tym bardziej że mój mąż nigdy o nich nic nie wspomina, tylko raz powiedział że mam na całe życie pamiątkę po naszym synku. No i na udach mam troszeczkę ale te miałam wcześniej- poprostu kiedyś za szybko mi się schudło ;)

• nutka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie martwcie się rozstępami. Ja brzucha nawet nie pokazuję bez ubrania;P Rozstępy mam z czasów kiedy przytyłam, jeszcze nie zdążyły się rozjaśnić, a już u góry i na samym dole zaczynają robić się nowe, albo też te na końcówkach się zwyczajnie przedłużają. Mam je jeszcze na piersiach, nawet na rękach koło pach. O biodrach nie wspominając. Ale cóż, są nic się z nimi nie da zrobić, bo co z tego że smaruję jak pojawiają się nowe?
    Mąż mnie z nimi kocha, dziecku nie robi to różnicy;)

Martynika, NataliaK, evas, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Nie, nie możesz. Deklarujesz się, nie możesz brać na raty. Możesz później ewentualnie iść na wychowawczy.
    No to na pewno z tego nie skorzystam :-) Roczny macierzyński i basta :-)

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam rozstępy po pierwszej ciązy :-) Na cycach :-) i udach - brzuch mi ochroniło - jak teraz będzie ? Czas pokaże ale jakoś bardzo mi to nie przeszkadza :-) Mąz nawet stwierdził że te stare rozstępy trochę znikły przy tej ciąży :-) Ja się śmieje że się rozciągnęły i ich nie widać :-)

zem3i09keg891u11.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi znajomi właśnie przetestowali system macierzyńskiego, najpierw wzięła kumpela na pół roku za 100%, a potem przedłużyli do roku, przy czym z opcją powrotu do pracy na pół etatu, wtedy ZUS płaci 80% do tej brakującej połówki - i ja się właśnie nad tą opcją zastanawiam.

c55fflw1uez1iz08.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia - Świetne zdjęcia :)
    Martynika - super zgrabny brzuszek. Ja też na pupie mam trochę rozstępów (już mało widocznych) z wieku nastoletniego, ale tak samo jak Twój, mój partner powiedział, że absolutnie nic nie widzi, że nic tam nie ma ;)
    Póki co brzuch też mam bez rozstępów, smaruję się, zobaczymy co będzie. Moja mama nie miała, a to podobno w dużej mierze dziedziczne. Mam małego bliznowca na brzuchu po wycinanej zmianie skórnej, mam nadzieję, że nie rozciągnie się to za bardzo.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży cieszyłam się, że nie mam rozstępów, smarowałam codziennie brzuszek. No i nic to nie pomogło jakieś 3-4 tygodnie przed porodem wyszły i to całkiem sporo. Po drugiej ciąży zbladły i się do nich przyzwyczaiłam.
    Teraz jeszcze nowych nie mam, ale jak się pojawią to przyjmę bez żalu. Jeden w tą, czy w tamtą nie zrobi mi już różnicy. No i nie wydaję już fortuny na preparaty do smarowania. Jak mnie mocniej swędzi skóra, to używam oleju z pestek winogron.

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika ale słodziak z tego Twojego Arturowego brzusia :)

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia -mega laseczka :-))

Martynika śliczne brzusio!

Martynika, Tusia84 lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Moi znajomi właśnie przetestowali system macierzyńskiego, najpierw wzięła kumpela na pół roku za 100%, a potem przedłużyli do roku, przy czym z opcją powrotu do pracy na pół etatu, wtedy ZUS płaci 80% do tej brakującej połówki - i ja się właśnie nad tą opcją zastanawiam.
    Ale jak 80% ? przez te drugie pół roku ? A nie 60% ? Nic juz nie rozumiem ;-)

zem3i09keg891u11.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika super brzusio:) Tusia to sexi mamuska:)

Ja nie mam jeszcze rozstępów na brzuchu, smaruje sie od poczatku zwykłą Oliwka w żelu na zmiane z kremem z Ziaji:) Jak miałam twarda macice to przestałam smarowac na jakis czas ale juz zaczełam :) <3

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szykuję się do lekarza :-) Trzymajcie kciuki :-) Może zobaczę mojego synka i na pewno umówię się z lekarzem na połówkowe :-)

weronikabp, Martynika, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 426 427 428 429 430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ