MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
a jeszcze jeżeli chodzi o zus i pierwszą wypłatę to mże być tak, że dokumenty złożone przez pracodawcę mogły być blędnie wypełnione i przez to dodatkowo wypłata się odracza w czasie. zus ma 30 dni na wypłatę od dnia złożenia poprawnie wypełnionych dokumentów i nie może też wypłacić wcześniej niż data zakończenia zwolnoenia. fakt, że ostatnio dostałam 3 dni przed zakończeniem zwolnienia
ale to raczej rzadkie zjawisko
ja również sama zawożę zwolnoenie bo mój szef by wiózł i wiózł.
3 miesiące przepracowane to zus noe ma prawa się przyczepić bo wszystko zgodne z prawem. conajwyżej może pracodawcę skontrolowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 14:22
-
Fler napisz nam jaki to taki ludzki szpital i opieka super i obsluga mila
i tak mam nadz, ze zadna nie bedzie musiala extar skorzystac wczesniej niz przed prodeim a i Tobie pomoga
jak tam idzie klucie? ;--))) mam nadz ze poziom glukozy zwojowalas dobrze w dol
Ja tam cpam dalej 2 tab Duph i aspargin, zbolesci to tylko wlacze z plecmi po lewej str byc moze kolka nerkowa wiec furaginum i zurawina, robilam badania i niby ok ale jak jest wartosc diagnostyki @ 1pm (juz nie na czczo) plus probka badana nast dnia?? wg mnie zadna ehhhh
-
nick nieaktualnyfler wrote:Hej dziewczyny pisze ze szpitala bo jestem zaskoczona wszystko dobrze zorganizowane wogole nie czekalam w kolejce jak powiedzialam ze na patologie ciazy od wejscia do szpitala do polazenia sie na oddziale minelo 15 min. Pielegniarki super i lekarze zagladaja co jakis czas i pytaja czy dobrze sie czujemy. Szok. Placowka panstwowa. W pokoju jestesmy we 3 i wszystkie z cukrzyca ciazowa. Narazie badali ginekologicznie, sluchalam serduszka dziecka 2 razy i pobierali krew 2 razy i dzis jeszcze 2 pobrania przed nami.
-
Hej dziewczyny
ja dzisiaj porobiłam kilka ciążowych zdjęć z dzieciakami moimi
co do ZUSu to warto zalogować u nich na stronie, później trzeba się wybrać do nich żeby profil stał się zaufany i tam można śledzić czy zwolnienie zostało już dostarczone i na kiedy planowany jest przelew tak jest o wiele prościej bo wiem jak to jest czekać i nie wiedzieć ile i kiedy się dostanie -
my dziś z synkiem sobie długi spacerek zrobiliśmy - musiałam do us zajść po formularze a później do parku do zoo zwierzaki pooglądać. noestety w parku jest tak teraz paskudnoe - błoto i kałuże, ale spacer się udał. synek ledwo żywy, chyba zaraz zaśnie chociaż lepiej żeby nie bo już późno na drzemki
słoneczko świeci to i fajnie pospacerować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 15:27
Martynika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyfler wrote:Szpital w malej miejscowosci 40km od krakowa. Wlasnie mialam usg dzidzia wazy 924g w ciagu miesiaca urosla o pol kilo.
O kurcze!ja mam usg 28 lutego ciekawe ile mój Franek będzie ważył.
A w poniedziałek mam glukozę, tak się boję bo już kiedyś miałam podejrzenie cukrzycy, ale środkowy pomiar był dobry i zostawili.To było sporo przed ciążą -
Już prawie kilogram, bomba
. Topa, u mnie to jest na pewno z ostatnich 12 miesięcy, ale czytałam gdzieś tam, że to zależy też jak Ci się zmieniała umowa albo stanowisko. Niestety nie znam szczegółów, może ktoś mądrzejszy się wypowie
.
fler lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeśli chodzi o wynagrodzenie z zwolnienia lekarskiego, bierze się pod uwagę 12 miesięcy-oczywiście średnią. Jeśli wypracowało się mniej niż 12 miesięcy,stosunkowo mniejsza ilość miesięcy jest brana ze średniej pod uwagę względem wypłaty wynagrodzenia.
Jeśli się zmienia pracodawca a przerwa w trwaniu ubezpieczenia chorobowego jest ciągiem bądź nie przekracza 30 dni to wlicza się również poprzedni okres
Jak macie jakieś pytania to możecie w sumie śmiało pytać, postaram się pomóc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 15:25
-
fler wrote:Szpital w malej miejscowosci 40km od krakowa. Wlasnie mialam usg dzidzia wazy 924g w ciagu miesiaca urosla o pol kilo.
Bo ja biorę na razie pod uwagę Narutowicz
-
NataliaK wrote:Jeśli chodzi o wynagrodzenie z zwolnienia lekarskiego, bierze się pod uwagę 12 miesięcy-oczywiście średnią. Jeśli wypracowało się mniej niż 12 miesięcy,stosunkowo mniejsza ilość miesięcy jest brana ze średniej pod uwagę względem wypłaty wynagrodzenia.
Jeśli się zmienia pracodawca a przerwa w trwaniu ubezpieczenia chorobowego jest ciągiem bądź nie przekracza 30 dni to wlicza się również poprzedni okres
Jak macie jakieś pytania to możecie w sumie śmiało pytać, postaram się pomóc.