X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ATAAAK!!! ;D nikt nikogo nie atakuje :P

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze jeżeli chodzi o zus i pierwszą wypłatę to mże być tak, że dokumenty złożone przez pracodawcę mogły być blędnie wypełnione i przez to dodatkowo wypłata się odracza w czasie. zus ma 30 dni na wypłatę od dnia złożenia poprawnie wypełnionych dokumentów i nie może też wypłacić wcześniej niż data zakończenia zwolnoenia. fakt, że ostatnio dostałam 3 dni przed zakończeniem zwolnienia :) ale to raczej rzadkie zjawisko ;) ja również sama zawożę zwolnoenie bo mój szef by wiózł i wiózł.
    3 miesiące przepracowane to zus noe ma prawa się przyczepić bo wszystko zgodne z prawem. conajwyżej może pracodawcę skontrolować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 14:22

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, cieszę się w takim razie, że nie mam wypłat z ZUSu, tylko od swojego pracodawcy. Zawsze 27 dnia miesiąca, a jak wypada w weekend do wcześniej, jak w zegarku. Z jakimiś zastojami byłoby ciężko w obecnej sytuacji.

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika to Tobie dobrze. W sumie u mnie jakoś w miarę regularnie ZUS płaci. teraz albo jutro albo w piątek dostanę - z moich przewidywań :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler napisz nam jaki to taki ludzki szpital i opieka super i obsluga mila
    i tak mam nadz, ze zadna nie bedzie musiala extar skorzystac wczesniej niz przed prodeim a i Tobie pomoga
    jak tam idzie klucie? ;--))) mam nadz ze poziom glukozy zwojowalas dobrze w dol
    Ja tam cpam dalej 2 tab Duph i aspargin, zbolesci to tylko wlacze z plecmi po lewej str byc moze kolka nerkowa wiec furaginum i zurawina, robilam badania i niby ok ale jak jest wartosc diagnostyki @ 1pm (juz nie na czczo) plus probka badana nast dnia?? wg mnie zadna ehhhh
    gbjd4he.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fler wrote:
    Hej dziewczyny pisze ze szpitala bo jestem zaskoczona wszystko dobrze zorganizowane wogole nie czekalam w kolejce jak powiedzialam ze na patologie ciazy od wejscia do szpitala do polazenia sie na oddziale minelo 15 min. Pielegniarki super i lekarze zagladaja co jakis czas i pytaja czy dobrze sie czujemy. Szok. Placowka panstwowa. W pokoju jestesmy we 3 i wszystkie z cukrzyca ciazowa. Narazie badali ginekologicznie, sluchalam serduszka dziecka 2 razy i pobierali krew 2 razy i dzis jeszcze 2 pobrania przed nami.
    No to super, a gdzie lezysz?

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja dzisiaj porobiłam kilka ciążowych zdjęć z dzieciakami moimi :)

co do ZUSu to warto zalogować u nich na stronie, później trzeba się wybrać do nich żeby profil stał się zaufany i tam można śledzić czy zwolnienie zostało już dostarczone i na kiedy planowany jest przelew tak jest o wiele prościej bo wiem jak to jest czekać i nie wiedzieć ile i kiedy się dostanie :)

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Hej dziewczyny :) ja dzisiaj porobiłam kilka ciążowych zdjęć z dzieciakami moimi :)

Poka, poka :).

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz bedę wiozła zwolnienie to aktywuję konto na zus :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dziś z synkiem sobie długi spacerek zrobiliśmy - musiałam do us zajść po formularze a później do parku do zoo zwierzaki pooglądać. noestety w parku jest tak teraz paskudnoe - błoto i kałuże, ale spacer się udał. synek ledwo żywy, chyba zaraz zaśnie chociaż lepiej żeby nie bo już późno na drzemki :) słoneczko świeci to i fajnie pospacerować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 15:27

Martynika lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś dopadł rozstrój żołądka :( dobrze że dziś idę na 16:30 do pracy, bo bym tam nie wysiedziała.

9bsp388.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam obiadek i czekam na położną.. Zaraz powinna być.:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja też się cieszę że wypłaca mi pracodawca :-) A jak jest liczona wypłata ? Średnia z ostatnich 3,6, czy 12 miesięcy ? Ja dopiero jestem tydzień na wolnym więc nie wiem jak będę miała wypłatę :-( U mnie tez zawsze punktualnie do 10 każdego miesiąca :-)

zem3i09keg891u11.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpital w malej miejscowosci 40km od krakowa. Wlasnie mialam usg dzidzia wazy 924g w ciagu miesiaca urosla o pol kilo.

NataliaK, evas, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fler wrote:
    Szpital w malej miejscowosci 40km od krakowa. Wlasnie mialam usg dzidzia wazy 924g w ciagu miesiaca urosla o pol kilo.

O kurcze! :) ja mam usg 28 lutego ciekawe ile mój Franek będzie ważył.
    A w poniedziałek mam glukozę, tak się boję bo już kiedyś miałam podejrzenie cukrzycy, ale środkowy pomiar był dobry i zostawili.To było sporo przed ciążą

• Martynika Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już prawie kilogram, bomba :). Topa, u mnie to jest na pewno z ostatnich 12 miesięcy, ale czytałam gdzieś tam, że to zależy też jak Ci się zmieniała umowa albo stanowisko. Niestety nie znam szczegółów, może ktoś mądrzejszy się wypowie :).

fler lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wynagrodzenie z zwolnienia lekarskiego, bierze się pod uwagę 12 miesięcy-oczywiście średnią. Jeśli wypracowało się mniej niż 12 miesięcy,stosunkowo mniejsza ilość miesięcy jest brana ze średniej pod uwagę względem wypłaty wynagrodzenia.
    Jeśli się zmienia pracodawca a przerwa w trwaniu ubezpieczenia chorobowego jest ciągiem bądź nie przekracza 30 dni to wlicza się również poprzedni okres ;-)
    Jak macie jakieś pytania to możecie w sumie śmiało pytać, postaram się pomóc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 15:25

• topa42 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fler wrote:
    Fler a możesz napisać w jakiej Gminie ? Bo ja jestem z okolic Krakowa i ciekawa jestem jak inne szpitale wychodzą w rankingu :-) Bo ja biorę na razie pod uwagę Narutowicz

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Jeśli chodzi o wynagrodzenie z zwolnienia lekarskiego, bierze się pod uwagę 12 miesięcy-oczywiście średnią. Jeśli wypracowało się mniej niż 12 miesięcy,stosunkowo mniejsza ilość miesięcy jest brana ze średniej pod uwagę względem wypłaty wynagrodzenia.
    Jeśli się zmienia pracodawca a przerwa w trwaniu ubezpieczenia chorobowego jest ciągiem bądź nie przekracza 30 dni to wlicza się również poprzedni okres ;-)
    Jak macie jakieś pytania to możecie w sumie śmiało pytać, postaram się pomóc.
    A czy to faktycznie jest prawda że wtedy wychodzi wyższe wynagrodzenie ? To znaczy moja koleżanka mówi że więcej dostaje niż jak chodziła do pracy. Ciekawa jestem jak to u mnie będzie bo ja byłam na podstawie + premia od sprzedaży.

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak biorą później do macierzyńskiego ?

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ