X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizytę za tydzień we wtorek a w tym tygodniu muszę zrobić badania, w tym tą nieszczęsną glukozę :)
    mój maluszek już napewno kilogram będzie ważył :) bo on jakoś do przodu z wagą hehe
    mój Michałek zasnął - spacer go wykończył :) sama jakaś zmęczona :) może i ja się zdrzemnę :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Hej dziewczyny :) ja dzisiaj porobiłam kilka ciążowych zdjęć z dzieciakami moimi :)

co do ZUSu to warto zalogować u nich na stronie, później trzeba się wybrać do nich żeby profil stał się zaufany i tam można śledzić czy zwolnienie zostało już dostarczone i na kiedy planowany jest przelew tak jest o wiele prościej bo wiem jak to jest czekać i nie wiedzieć ile i kiedy się dostanie :)

A czy wiesz dokładnie jak po zalogowaniu sprawdzić na kiedy planowany jest przelew?

81clk9i.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    A czy to faktycznie jest prawda że wtedy wychodzi wyższe wynagrodzenie ? To znaczy moja koleżanka mówi że więcej dostaje niż jak chodziła do pracy. Ciekawa jestem jak to u mnie będzie bo ja byłam na podstawie + premia od sprzedaży.

Tak, często zdarza się tak że wynagrodzenie z chorobowego jest wyższe od wynagrodzenia w trakcie wykonywania pracy. Jak miałaś wynagrodzenie dwuskładnikowe to będzie brane również pod uwagę. Nie będą Ci wyliczać tylko z podstawy ale również z premii od sprzedaży, jak była nieodłącznym składnikiem wynagrodzenia.

Co do wynagrodzenia z macierzyńskiego jest tak samo. Tylko wtedy już musisz sie zdeklarować przez ile chcesz korzystać z macierzyńskiego. Czy pół roku czy rok.

• Tusia84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Poka, poka :).
    strasznie tego dużo heheh

weronikabp lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    A czy to faktycznie jest prawda że wtedy wychodzi wyższe wynagrodzenie ? To znaczy moja koleżanka mówi że więcej dostaje niż jak chodziła do pracy. Ciekawa jestem jak to u mnie będzie bo ja byłam na podstawie + premia od sprzedaży.

Mi wychodzi wyższe i to o jakieś 300zł :). Śmieję się, że bardziej mi się opłaca siedzieć na zwolnieniu, niż do pracy chodzić. Nie wiem jak oni to zrobili, ale już z premiami mi co miesiąc tyle nie wychodziło. Chyba policzyli wszystkie bony świąteczne+jakieś tam dodatki za pranie, wyrównywanie godzin, itd.

Tusia, wybierz jakieś najsuperowsze :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 15:43

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    A czy wiesz dokładnie jak po zalogowaniu sprawdzić na kiedy planowany jest przelew?
    Tak Monaaaa tam jak wchodzisz w zwolnienia do na tej stronie na dole z lewej strony masz taki przycisk wypłaty/nadpłaty coś takiego i naciskasz na to, ja właśnie tam miałam w piątek chyba informację czy w czwartek że w poniedziałek 17.02 będzie przelew czyli dziś :) jeśli chcesz to mogę dokładnie sprawdzić co trzeba w kolejności kliknąć żeby to zobaczyć

monaaa lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler to chyba bardzo duże to Twoje Bejbe :-)) moja raczej malutka chyba bedzie skoro teraz waży niecałe 500 gram ? Mówią ze to dokładnie po środku wykresu czyli akurat jak na ten wiek ciąży.

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zrobiłam tak żeby było więcej ujęć 21t5d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 23:11

NataliaK, Martynika, weronikabp, nutka, Galanea, evas, Agusia2312, Paulina1986, ivv, fler, onka79, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje, że duże, Artur w ostatnią sobotę miał jakoś ponad 700 (nie pamiętam ile dokładnie, bo to był ten raz, kiedy wyłam z bólu na kozetce, zapamiętałam tylko początek), a to był 24tydz+1dz.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie super foty! :) Tusia, Ty masz zawsze takie ładne, profesjonalne zdjęcia, kto Ci je robi?

Tusia84 lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika mąż w pracy, a ja aparat na stole na krześle i samowyzwalacz miałam 10 sekund żeby dolecieć od aparatu i sie ustawić ;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety z cukrzyca ciążową mają cięższe dzieciaczki, kochane. Także nie ma co porównywać, dziecko którego mamuśka jest chora na tą przypadłość na koniec może nawet 5,5 kg ważyć jak mojej kolezanki dziecko, ale uwaga, urodziła sn bez cesarki :O

Tusia, śliczna mamuśka i dzieciaczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 15:51

fler lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Martynika mąż w pracy, a ja aparat na stole na krześle i samowyzwalacz miałam 10 sekund żeby dolecieć od aparatu i sie ustawić ;)

Nie no, mistrzostwo świata. Dzieciaki super, Ty super, brzucholek super, nogi - jak gorąca dwudziestka! :D

Natalia, o tym totalnie nie wiedziałam, człowiek się ciągle jakichś nowych rzeczy dowiaduje :).

Tusia84, NataliaK lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie apropo macierzyńskiego to jak będziecie korzystać ? Z rocznego czy półrocznego a później ewentualnie przedłużać ? Bo jak cały rok to jest 80 % wynagrodzenia tak ? A w innym wariancie 100 % i 60% zgadza się?

zem3i09keg891u11.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie położnej.:) Dziś rozmawiałyśmy troszkę o karmieniu piersią, przygotowaniu brodawek itp. Również o bólach które mogą występować i są całkowicie normalne.

Niestety moje ciśnienie znów było wysokie i muszę jeszcze dziś kupić ciśnieniomierz i zacząć regularne pomiary.

Ale za to serduszko Gabrysia bije wciąż tak samo ładnie jak ostatnio;) 145uderzeń.:) Najpierw było słychać słabo, jakby w tle, później kilka kopniaków słyszalnych przez urządzenie i odczuwalnych przeze mnie i nagle serduszko głośno- obrócił się ładnie, żeby uspokoić mamusię;) A teraz dokazuje w brzuszku;) Mój synulek kochany!

Czekam na koleżankę, zje u mnie obiadek(który ja zjadłam wcześniej bo nie wytrzymałam:P) i wyciągnę ją na spacer z psem moim;)

Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojego brzucha chyba jeszcze nigdy nie pokazywałam. Zdjęcie nie jest w połowie tak ładne jak Tusi, dodatkowo w zasmugowanym lustrze w paskudnym wynajmowanym mieszkaniu, ale... whatever :). Tak się prezentuje moja piłeczka z wypukłym przyciskiem aktywującym Arturka :D :

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 10:10

nutka, Galanea, Tusia84, evas, Agusia2312, fler, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia seksi z ciebie mama :-) Wow :-)

zem3i09keg891u11.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    A właśnie apropo macierzyńskiego to jak będziecie korzystać ? Z rocznego czy półrocznego a później ewentualnie przedłużać ? Bo jak cały rok to jest 80 % wynagrodzenia tak ? A w innym wariancie 100 % i 60% zgadza się?
    tak, tak zgadza sie :) ja biorę cały rok wolnego.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:

Ja z góry wiem, że będę brała roczny, więc chyba od razu wypełnię dokumenty na roczny.

‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ