X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co bez rozstępów, ale jak piszecie -mogą wyskoczyć na koniec ciąży np? smaruję się jak mi się przypomni, nie jestem systematyczna w stosowaniu balsamów :P
    a ja się pojawią, to w ogóle się nie będę przejmowała :)

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozstepow to smaruje kilka razy dziennie balsamem takze smialo moge powiedziec ze dbam o skore,ale to bardziej z przyzwyczajenia tak robie bo przed ciaza tez balsamowalam sie codziennie. Na koniec zobaczymy czy faktycznie warto czy tez nie bo wszystko idzie w genach ;-)

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na L4 dostaje więcej niż jakbym pracowała :-)
    I cieszę się ze mi płaci pracodawca, jak tak czytam jak to jest z ZUS-em.
    Co do macierzyńskiego to wiem że od razu idę na rok. Nie wyobrażam sobie zostawić półrocznego maleństwa z kimś innym... Może gdyby mogło zostać z dziadkami to inaczej bym myślała. Ale niestety moi rodzice mieszkają 120 km ode mnie, teściowa pracuje, teść opiekuje się chora matka...
    Więc planuje być ze swoim syneczkiem conajmniej rok :-)

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozstępów jeszcze żadnych nie mam, zobaczymy co będzie dalej.
    Jakichś specjalnych kremów nie używam, tylko oliwka z rossmanna dla kobiet w ciąży dwa razy dziennie.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez wydawalo się że córcia bardzo duza ale lekarz mówil że taki urok słodkich mam, zobaczymy co bedzie dalej.

Ja jestem w szpitalu w Miechowie i nie ma najlepszych opinni dlatego bylam w takim szoku. Nie wiem czy będę tu rodziła bo narazie zastanawiam się nad kopernikiem w krakowie - tam mam kardiologa.

Lekarz na wieczornym obchodzie dopatrzył się że przed ciążą wazylam 77 a teraz 77,7kg i zlecil jakies dodatkowe badania, bo to oznacza że trace na wadze bo sama dzidzia wazy więcej niż mój przyrost wagi.

Moze lepiej zeby juz nic nie znalezli w wynikach :(

• Mucha Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wrocilam z IP...na wstepie powiem, ze wszystko dobrze, ale strachu sie najadlam. Poszlam do kibelka i musialam sie mocno wytezyc na kupke, jak zaczelam sie podcierac to na papierze byla krew(najgorsze ze nie wiedzialam skad), wiec od razu na IP pojechalam. Tam okazalo sie ze nie widac krwawienia z pochwy i mozliwe ze mi jakies naczynko peklo z tylu i krew poleciala. Przy okazji dowiedzialam sie ze pessar bardzo ladnie trzyma, nie wiem tylko nadal ile wazy mala, ale juz kolejny lekarz potwierdzil, ze dziewczynka wiec juz raczej nic nie wyrosnie. Brykala w brzusiu u mamusi ;)

weronikabp, Galanea, Limerikowo, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos wagi to ja jeszcze nie dobil do wagi sprzed ciazy, w pierwszym trymestrze schudlam 4 kilo.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Której dzidzi dzisiaj cichutkie? Moja cichutka.. W sumie juz 2 dzien, dobrze ze sprawdzają tętno, bo sie denerwuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez siedzi cicho, juz w sumie 3 dzien...

weronikabp lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj dosyć aktywna, ale też miewa "ciche dni". Nic się nie martw Weronika :)

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny od razu mi lepiej.. :) psychologia tlumu

Galanea lubi tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie dobrze, krew się nie powtórzyła, może to była przypadkowa kropelka.

A na macierzyński idę na pół roku. Drugie pół bierze mąż :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja w pierwszej ciąży noe moałam rozstępów, wyszły dopiero już po porodzie ale mało :) tak śmiesznie jakoś :) w tej ciąży już mi się parę zrobiło ale biedy nie ma :)
    ja już na dzisiaj zmęczona

co do ruchów małego to nie ma dnia żebym go nie czuła :) ale już duży jest to nawet jak palcem kiwnie to poczuję ;) hehe

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    a no to jest inna sytuacja, wiadomo że wtedy jest regularnie. Mi od końcówki grudnia przysługuje zasiłek z ZUS ale jeszcze nic nie dostałam. Słyszałam, że takie opóźnienia na początku są normą ale pomyślałam, że Was podpytam. Ja podpisałam umowę o pracę na początku września więc tuż przed ciążą, ciążowe L4 rozpoczęłam z początkiem grudnia i tak się zastanawiam czy może się nie przyczepią :/

Mi z nowym rokiem pieniądze też wypłaca Zus. I jak miałam zwolnienie do 14.01, to pieniądze dostałam po 2 tygodniach od zakończenia zwolnienia, teraz dostaje już na bieżąco (kolejnego dnia po kończącym się zwolnieniu)

Ale się dzisiaj rozpisałyście, jestem dopiero na 423 str, może kiedyś doczytam do końca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 22:24

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja po wizycie :-) Z dzidzią ok rzuciliśmy okiem na serduszko i jajeczka :-) Nadal jest synek :-) Mąz w siódmym niebie :-) Co do mojej szyjki to tak : nadal mam zażywać magnez 3 razy dziennie po 2 tabletki wielkośc szyjki 32mm dziś mi powiedział i sama nie wiem czy dobrze czy źle ? Mam dużo odpoczywać żeby nie zaczęła się skracac - lekarz mówi że na razie trzyma :-( A jaka powinna być prawidłowa długość tej szyjki ? Zlecił badania i glukoza 75 ml :-( blleleeeee nie wiem jak ja to przeżyję :-( połówkowe mam 27 lutego już nie mogę się doczekać :-)

MonikaS, nutka, Galanea, Limerikowo, Tusia84, Mucha, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział, że na tym etapie ciąży szyjka powinna mieć 4 cm. Jak jest krótsza, powinno się częściej sprawdzać czy się nie skraca.

Ja na glukozę idę w środę i też mam 75g :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 23:03

Limerikowo lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa cieszę się, że wszystko ok;) Nie trzeba się było denerwować, nie? A glukozę ja ledwo wcisnęłam 50g:P Ale bez cytryny by nie weszło, więc i ty o niej pamiętaj;)
    I pozdrów swojego synka od mojego;P

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dziś też u mnie na szczęście wszystko dobrze, Synek się rusza i kopie, więc chyba będzie okej :)

Mam pytanie - czy któraś z Was też zamierza zrobić tak, jak ja, czyli podzielić się urlopem rodzicielskim z mężem? Tak pytam z czystej ciekawości :)

A w ogóle to wszystkiego dobrego dla wszystkich :) Dzięki, że się tak wczoraj przejęłyście, że byłyście ze mną, bo mi to było bardzo, bardzo potrzebne. Trzymajcie się wszystkie dobrze i wszystkim życzę zdrówka i spokoju!

Mucha, Martynika lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz nie wyobraza sobie zostac z dzieckiem przez pol roku w domu bo kocha kontakt z ludzmi nie wiem co musialo by sie stac aby poszedl na taki pomysl.

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa a mi lekarz powiedział, że na tym etapie dolna granica normy to 35mm dla szyjki, a ja miałam aż 40mm i powiedział, że pięknie wszystko trzyma.. szczególnie, ze ja miałam w każdej ciąży tendencje do skracania się szybszego, a każde dziecko donosiłam do bezpiecznego terminu 37tyg. :) Kubę fakt z pomocą pessara, a Hanię bez pomocy ciągle będąc w dolnej granicy normy.

Ja tam będę czekała do 37 tyg i później ostro biorę się do roboty, żeby ruszyć wszystko i urodzić :)

Mucha lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ