MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja póki co bez rozstępów, ale jak piszecie -mogą wyskoczyć na koniec ciąży np? smaruję się jak mi się przypomni, nie jestem systematyczna w stosowaniu balsamów
a ja się pojawią, to w ogóle się nie będę przejmowałaLimerikowo, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do rozstepow to smaruje kilka razy dziennie balsamem takze smialo moge powiedziec ze dbam o skore,ale to bardziej z przyzwyczajenia tak robie bo przed ciaza tez balsamowalam sie codziennie. Na koniec zobaczymy czy faktycznie warto czy tez nie bo wszystko idzie w genach
-
Ja też na L4 dostaje więcej niż jakbym pracowała
I cieszę się ze mi płaci pracodawca, jak tak czytam jak to jest z ZUS-em.
Co do macierzyńskiego to wiem że od razu idę na rok. Nie wyobrażam sobie zostawić półrocznego maleństwa z kimś innym... Może gdyby mogło zostać z dziadkami to inaczej bym myślała. Ale niestety moi rodzice mieszkają 120 km ode mnie, teściowa pracuje, teść opiekuje się chora matka...
Więc planuje być ze swoim syneczkiem conajmniej rokLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Mi tez wydawalo się że córcia bardzo duza ale lekarz mówil że taki urok słodkich mam, zobaczymy co bedzie dalej.
Ja jestem w szpitalu w Miechowie i nie ma najlepszych opinni dlatego bylam w takim szoku. Nie wiem czy będę tu rodziła bo narazie zastanawiam się nad kopernikiem w krakowie - tam mam kardiologa.
Lekarz na wieczornym obchodzie dopatrzył się że przed ciążą wazylam 77 a teraz 77,7kg i zlecil jakies dodatkowe badania, bo to oznacza że trace na wadze bo sama dzidzia wazy więcej niż mój przyrost wagi.
Moze lepiej zeby juz nic nie znalezli w wynikach -
Ja wlasnie wrocilam z IP...na wstepie powiem, ze wszystko dobrze, ale strachu sie najadlam. Poszlam do kibelka i musialam sie mocno wytezyc na kupke, jak zaczelam sie podcierac to na papierze byla krew(najgorsze ze nie wiedzialam skad), wiec od razu na IP pojechalam. Tam okazalo sie ze nie widac krwawienia z pochwy i mozliwe ze mi jakies naczynko peklo z tylu i krew poleciala. Przy okazji dowiedzialam sie ze pessar bardzo ladnie trzyma, nie wiem tylko nadal ile wazy mala, ale juz kolejny lekarz potwierdzil, ze dziewczynka wiec juz raczej nic nie wyrosnie. Brykala w brzusiu u mamusi
weronikabp, Galanea, Limerikowo, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny ja w pierwszej ciąży noe moałam rozstępów, wyszły dopiero już po porodzie ale mało
tak śmiesznie jakoś
w tej ciąży już mi się parę zrobiło ale biedy nie ma
ja już na dzisiaj zmęczona
co do ruchów małego to nie ma dnia żebym go nie czułaale już duży jest to nawet jak palcem kiwnie to poczuję
hehe
-
karolina1990 wrote:a no to jest inna sytuacja, wiadomo że wtedy jest regularnie. Mi od końcówki grudnia przysługuje zasiłek z ZUS ale jeszcze nic nie dostałam. Słyszałam, że takie opóźnienia na początku są normą ale pomyślałam, że Was podpytam. Ja podpisałam umowę o pracę na początku września więc tuż przed ciążą, ciążowe L4 rozpoczęłam z początkiem grudnia i tak się zastanawiam czy może się nie przyczepią
Mi z nowym rokiem pieniądze też wypłaca Zus. I jak miałam zwolnienie do 14.01, to pieniądze dostałam po 2 tygodniach od zakończenia zwolnienia, teraz dostaje już na bieżąco (kolejnego dnia po kończącym się zwolnieniu)
Ale się dzisiaj rozpisałyście, jestem dopiero na 423 str, może kiedyś doczytam do końcaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 22:24
-
Hejka ja po wizycie
Z dzidzią ok rzuciliśmy okiem na serduszko i jajeczka
Nadal jest synek
Mąz w siódmym niebie
Co do mojej szyjki to tak : nadal mam zażywać magnez 3 razy dziennie po 2 tabletki wielkośc szyjki 32mm dziś mi powiedział i sama nie wiem czy dobrze czy źle ? Mam dużo odpoczywać żeby nie zaczęła się skracac - lekarz mówi że na razie trzyma
A jaka powinna być prawidłowa długość tej szyjki ? Zlecił badania i glukoza 75 ml
blleleeeee nie wiem jak ja to przeżyję
połówkowe mam 27 lutego już nie mogę się doczekać
MonikaS, nutka, Galanea, Limerikowo, Tusia84, Mucha, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Mi lekarz powiedział, że na tym etapie ciąży szyjka powinna mieć 4 cm. Jak jest krótsza, powinno się częściej sprawdzać czy się nie skraca.
Ja na glukozę idę w środę i też mam 75gWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 23:03
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, dziś też u mnie na szczęście wszystko dobrze, Synek się rusza i kopie, więc chyba będzie okej
Mam pytanie - czy któraś z Was też zamierza zrobić tak, jak ja, czyli podzielić się urlopem rodzicielskim z mężem? Tak pytam z czystej ciekawości
A w ogóle to wszystkiego dobrego dla wszystkichDzięki, że się tak wczoraj przejęłyście, że byłyście ze mną, bo mi to było bardzo, bardzo potrzebne. Trzymajcie się wszystkie dobrze i wszystkim życzę zdrówka i spokoju!
Mucha, Martynika lubią tę wiadomość
-
Topa a mi lekarz powiedział, że na tym etapie dolna granica normy to 35mm dla szyjki, a ja miałam aż 40mm i powiedział, że pięknie wszystko trzyma.. szczególnie, ze ja miałam w każdej ciąży tendencje do skracania się szybszego, a każde dziecko donosiłam do bezpiecznego terminu 37tyg.
Kubę fakt z pomocą pessara, a Hanię bez pomocy ciągle będąc w dolnej granicy normy.
Ja tam będę czekała do 37 tyg i później ostro biorę się do roboty, żeby ruszyć wszystko i urodzićMucha lubi tę wiadomość