X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa taka dluga szyjka to jeszcze nie zmartwienie :) bedziesz kontrolowac i wszystko bedzie dobrze...tylko teraz pamietaj zawsze ile miala wczesniej, zeby faktycznie lekarz mial porownanie i bedzie dobrze ;)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka dobrze (tfu, tfu), ze nic wiecej sie nie dzieje...ja to wczoraj sie niezle przestraszylam krwia.

Modelka lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Moja dzisiaj dosyć aktywna, ale też miewa "ciche dni". Nic się nie martw Weronika :)
    Ja to bym chciała, żeby mój mały choć jeden dzień miał spokojniejszy. Jak na razie nieźle szaleje w brzuszku. Nawet w nocy go czuję. W miarę spokojny jest tylko wtedy gdy chodzę. Jak tylko usiądę lub się położę to mały bryka :D

Galanea lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Granica szyjki to 2,5 a nie 3,5 cm oczywiście powinno sie kontrolować częściej jeśli jest mniej niż 3. Ja mam 4,22 więc jest ok.

Dobrego dnia wszystkim, u mnie kolejna noc nieprzespana, mam nadzieje ze jutro do domu. :-(

Galanea, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika jakos dlugo w sumie Cie trzymaja. Podaja Ci nadal jakies leki? Juz dobrze sie czujesz?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis bedzie kontrolne usg nerek i muszą sprawdzić czy juz przefiltrowalam ten piasek. Dostaje tylko nospe i pije hektolitry wody. Nie mam antybiotyku bo na szczęście nie ma bakterii w moczu ani w pochwie.

• evas Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas zbierać się do pracy.

Miłego dnia dziewczynki ;)

Martynika, Galanea lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dzis bedzie kontrolne usg nerek i muszą sprawdzić czy juz przefiltrowalam ten piasek. Dostaje tylko nospe i pije hektolitry wody. Nie mam antybiotyku bo na szczęście nie ma bakterii w moczu ani w pochwie.

To dobrze, oby juz sobie piasek poszedl, a Ty wracaj do domku ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Hej dziewczyny, dziś też u mnie na szczęście wszystko dobrze, Synek się rusza i kopie, więc chyba będzie okej :)

Mam pytanie - czy któraś z Was też zamierza zrobić tak, jak ja, czyli podzielić się urlopem rodzicielskim z mężem? Tak pytam z czystej ciekawości :)

A w ogóle to wszystkiego dobrego dla wszystkich :) Dzięki, że się tak wczoraj przejęłyście, że byłyście ze mną, bo mi to było bardzo, bardzo potrzebne. Trzymajcie się wszystkie dobrze i wszystkim życzę zdrówka i spokoju!
    ,

Dziś z ciekawości zapytałam męża i oczywiście odpowiedź już znałam. ''Nie,Nie,Nie,Nie...nie mam cycków :D'' czemu? bo jest inżynierem i pracuje w takim dziale że jakby nie było go pół roku to uważa że cała kariera legła w gruzach,nie ważne że moja podupadnie , ahh typowy wredny dziad, kogo ja wzięłam za męża =)

Ja nie pytam lekarza o długość szyjki, na połówkowym w 20 tygodniu miałam 3,6 cm, jak mówi że jest dobrze to dobrze, jakbym wiedziała ile jest to bym się doszukiwała drugiego dna.

Modelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i wiecie co schudłam kolejny kilogram :O

• Nalka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK zazdroszczę chudnięcia... ja mam na plusie już 3,5 kg wczoraj byłam na wizycie. Byłam przerażona, bo tak mnie bolała prawa strona brzucha i pachwina, ze nie mogłam chodzić. Lekarz wszystko sprawdził, mała kopała jak szalona cały dzień a ja ryczałam z bólu. Byłam na dwóch tabletkach nospy max i nie mogłam wrócić na uczelnię. Pojechałam do domu odpoczywać. Przeszło dopiero dzisiaj rano. Nie wiem co to mogło być..

20120810580117.png

26ympwo.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiem wam, że ciesze się z każdego dnia, w którym się nic nie dzieje.
    Znajoma miała amniopunkcję i zalicza się do nielicznych, które miały komplikacje. Odeszły jej wody, leżała w szpitalu, ale niestety nie byli jej wstanie pomóc.
    Druga koleżanka w sobotę urodziła martwego synka w 23 tyg ciąży.
    To jest takie straszne!

Obyśmy wszystkie dotarły szczęśliwie do mety bez powikłań, żebyśmy mogły trzymać nasze skarby w ramionach.

Galanea, NataliaK, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u mnie piękny dzień - słonko świeci i 20 stopni :-) Ślicznie jest :-) A u mnie z tym kręgosłupem to rwa kulszowa - dostałam od pani położnej namiar na jakąś babkę która to leczy, powiedziała że może być jeszcze gorzej i jak coś to żebym sobie do niej zadzwoniła :-) to mi pomoże :-) Na razie jest ok mogę chodzić lecz czasem boli. Dziś wybieram się do pracy :-) dać zwolnienie ;-)

zem3i09keg891u11.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szyjke 3,8 cm i to wg lekarza dobrze:) Co do ruchów to moja maleństwo wczoraj było bardzo ruchliwe a dziś już nie. Zauważyłam że to różnie bywa z tym ruszaniem :)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze ten tydzień do końca i cały kolejny i tez idę na L4. Po porodzie na roczny macierzynski. Jestem zatrudniona w dwóch firmach więc będę dostawać z każdej zasiłek.
    Co do tycia to ja mam na plusie już 5kg.
    Może sie w końcu zmobilizuje i tez wstawie zdjęcie mojego brzuchola :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    A ja jeszcze ten tydzień do końca i cały kolejny i tez idę na L4. Po porodzie na roczny macierzynski. Jestem zatrudniona w dwóch firmach więc będę dostawać z każdej zasiłek.
    Co do tycia to ja mam na plusie już 5kg.
    Może sie w końcu zmobilizuje i tez wstawie zdjęcie mojego brzuchola :)

Idziemy w tym samym czasie na l4, razem czekamy z niecierpliwością :D

czekajajaca lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ja odliczam, ze jeszcze tylko 8 razy wsatwania o 6tej :)

NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Huhuhu, a ja sobie zamawiam włóczkę przez neta i będę robiła wielokolorowy pled dla Arturka :). Rzeczy ubrankowe mi jakieś koślawe wychodzą, skarpetki już robiłam ładne na drutach, a ostatnio jedna mi wyszła bardziej niż druga, więc to na razie zostawiłam i będę robiła pledzik z wielu kwadratowych kawałków o różnej fakturze :). Tak jest łatwiej, bo jak jeden kwadrat mi nie wyjdzie, to go nie dołączę do reszty i mogę sobie po kawałku robić, a jak się coś robi w jednym kawałku to czasami dopiero na koniec wyłażą jakieś nieścisłości, które mnie denerwują.

evas lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w połowie kocyka biało - niebieskiego, jak przyjdzie ta nowa włóczka to kocyk już powinien być skończony, pokażę wam wtedy. Bardzo delikatny, z prześwitami, bo włóczka w jednych miejscach jest grubsza, w innych cieniutka, więc na ciepłe dni jak będzie lekki wietrzyk - idealnie :).

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio w Ikei zaopatrzylam sie w 2 fajne kocyki, jeden lzejszy, 2gi ciezszy,ale wiadomo co wlasnej roboty to wlasnej - bardziej cieszy oczy
    plecy mi dokuczaja po lewej stronie, na szczescie w sob scan wiec podpytam co to mi dolega tam
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ