X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa taka dluga szyjka to jeszcze nie zmartwienie :) bedziesz kontrolowac i wszystko bedzie dobrze...tylko teraz pamietaj zawsze ile miala wczesniej, zeby faktycznie lekarz mial porownanie i bedzie dobrze ;)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka dobrze (tfu, tfu), ze nic wiecej sie nie dzieje...ja to wczoraj sie niezle przestraszylam krwia.

Modelka lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Moja dzisiaj dosyć aktywna, ale też miewa "ciche dni". Nic się nie martw Weronika :)
    Ja to bym chciała, żeby mój mały choć jeden dzień miał spokojniejszy. Jak na razie nieźle szaleje w brzuszku. Nawet w nocy go czuję. W miarę spokojny jest tylko wtedy gdy chodzę. Jak tylko usiądę lub się położę to mały bryka :D

Galanea lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Granica szyjki to 2,5 a nie 3,5 cm oczywiście powinno sie kontrolować częściej jeśli jest mniej niż 3. Ja mam 4,22 więc jest ok.

Dobrego dnia wszystkim, u mnie kolejna noc nieprzespana, mam nadzieje ze jutro do domu. :-(

Galanea, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika jakos dlugo w sumie Cie trzymaja. Podaja Ci nadal jakies leki? Juz dobrze sie czujesz?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis bedzie kontrolne usg nerek i muszą sprawdzić czy juz przefiltrowalam ten piasek. Dostaje tylko nospe i pije hektolitry wody. Nie mam antybiotyku bo na szczęście nie ma bakterii w moczu ani w pochwie.

• evas Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas zbierać się do pracy.

Miłego dnia dziewczynki ;)

Martynika, Galanea lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dzis bedzie kontrolne usg nerek i muszą sprawdzić czy juz przefiltrowalam ten piasek. Dostaje tylko nospe i pije hektolitry wody. Nie mam antybiotyku bo na szczęście nie ma bakterii w moczu ani w pochwie.

To dobrze, oby juz sobie piasek poszedl, a Ty wracaj do domku ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Hej dziewczyny, dziś też u mnie na szczęście wszystko dobrze, Synek się rusza i kopie, więc chyba będzie okej :)

Mam pytanie - czy któraś z Was też zamierza zrobić tak, jak ja, czyli podzielić się urlopem rodzicielskim z mężem? Tak pytam z czystej ciekawości :)

A w ogóle to wszystkiego dobrego dla wszystkich :) Dzięki, że się tak wczoraj przejęłyście, że byłyście ze mną, bo mi to było bardzo, bardzo potrzebne. Trzymajcie się wszystkie dobrze i wszystkim życzę zdrówka i spokoju!
    ,

Dziś z ciekawości zapytałam męża i oczywiście odpowiedź już znałam. ''Nie,Nie,Nie,Nie...nie mam cycków :D'' czemu? bo jest inżynierem i pracuje w takim dziale że jakby nie było go pół roku to uważa że cała kariera legła w gruzach,nie ważne że moja podupadnie , ahh typowy wredny dziad, kogo ja wzięłam za męża =)

Ja nie pytam lekarza o długość szyjki, na połówkowym w 20 tygodniu miałam 3,6 cm, jak mówi że jest dobrze to dobrze, jakbym wiedziała ile jest to bym się doszukiwała drugiego dna.

Modelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i wiecie co schudłam kolejny kilogram :O

• Nalka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK zazdroszczę chudnięcia... ja mam na plusie już 3,5 kg wczoraj byłam na wizycie. Byłam przerażona, bo tak mnie bolała prawa strona brzucha i pachwina, ze nie mogłam chodzić. Lekarz wszystko sprawdził, mała kopała jak szalona cały dzień a ja ryczałam z bólu. Byłam na dwóch tabletkach nospy max i nie mogłam wrócić na uczelnię. Pojechałam do domu odpoczywać. Przeszło dopiero dzisiaj rano. Nie wiem co to mogło być..

20120810580117.png

26ympwo.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiem wam, że ciesze się z każdego dnia, w którym się nic nie dzieje.
    Znajoma miała amniopunkcję i zalicza się do nielicznych, które miały komplikacje. Odeszły jej wody, leżała w szpitalu, ale niestety nie byli jej wstanie pomóc.
    Druga koleżanka w sobotę urodziła martwego synka w 23 tyg ciąży.
    To jest takie straszne!

Obyśmy wszystkie dotarły szczęśliwie do mety bez powikłań, żebyśmy mogły trzymać nasze skarby w ramionach.

Galanea, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Limerikowo lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u mnie piękny dzień - słonko świeci i 20 stopni :-) Ślicznie jest :-) A u mnie z tym kręgosłupem to rwa kulszowa - dostałam od pani położnej namiar na jakąś babkę która to leczy, powiedziała że może być jeszcze gorzej i jak coś to żebym sobie do niej zadzwoniła :-) to mi pomoże :-) Na razie jest ok mogę chodzić lecz czasem boli. Dziś wybieram się do pracy :-) dać zwolnienie ;-)

zem3i09keg891u11.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szyjke 3,8 cm i to wg lekarza dobrze:) Co do ruchów to moja maleństwo wczoraj było bardzo ruchliwe a dziś już nie. Zauważyłam że to różnie bywa z tym ruszaniem :)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze ten tydzień do końca i cały kolejny i tez idę na L4. Po porodzie na roczny macierzynski. Jestem zatrudniona w dwóch firmach więc będę dostawać z każdej zasiłek.
    Co do tycia to ja mam na plusie już 5kg.
    Może sie w końcu zmobilizuje i tez wstawie zdjęcie mojego brzuchola :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    A ja jeszcze ten tydzień do końca i cały kolejny i tez idę na L4. Po porodzie na roczny macierzynski. Jestem zatrudniona w dwóch firmach więc będę dostawać z każdej zasiłek.
    Co do tycia to ja mam na plusie już 5kg.
    Może sie w końcu zmobilizuje i tez wstawie zdjęcie mojego brzuchola :)

Idziemy w tym samym czasie na l4, razem czekamy z niecierpliwością :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ja odliczam, ze jeszcze tylko 8 razy wsatwania o 6tej :)

nick nieaktualny, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Huhuhu, a ja sobie zamawiam włóczkę przez neta i będę robiła wielokolorowy pled dla Arturka :). Rzeczy ubrankowe mi jakieś koślawe wychodzą, skarpetki już robiłam ładne na drutach, a ostatnio jedna mi wyszła bardziej niż druga, więc to na razie zostawiłam i będę robiła pledzik z wielu kwadratowych kawałków o różnej fakturze :). Tak jest łatwiej, bo jak jeden kwadrat mi nie wyjdzie, to go nie dołączę do reszty i mogę sobie po kawałku robić, a jak się coś robi w jednym kawałku to czasami dopiero na koniec wyłażą jakieś nieścisłości, które mnie denerwują.

evas lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w połowie kocyka biało - niebieskiego, jak przyjdzie ta nowa włóczka to kocyk już powinien być skończony, pokażę wam wtedy. Bardzo delikatny, z prześwitami, bo włóczka w jednych miejscach jest grubsza, w innych cieniutka, więc na ciepłe dni jak będzie lekki wietrzyk - idealnie :).

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio w Ikei zaopatrzylam sie w 2 fajne kocyki, jeden lzejszy, 2gi ciezszy,ale wiadomo co wlasnej roboty to wlasnej - bardziej cieszy oczy
    plecy mi dokuczaja po lewej stronie, na szczescie w sob scan wiec podpytam co to mi dolega tam
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ