X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika na Inflanckiej jest spoko szkola rodzenia. Wlasnie sie powoli szykuje na zapis.

• evas Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chyba wybieram rodzić na Karową, ale do szkoły rodzenia, to jednak za daleko mi tam jeździć. Umówię się na kilka spotkań z położną w domu, to może mi przybliży temat porodu. W sumie to muszę tylko "zaktualizować" to co już wiem z doświadczenia, ale w końcu 12 lat minęło od mojego ostatniego porodu.

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, na Inflancką mam w sumie dużo bliżej, niż na Żelazną. Ciekawe, czy tam są jeszcze terminy.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż jak patrzę teraz na dojazd to Targeo wylicza mi samochodem do obu lokalizacji 15 minut, a w komunikacji miejskiej jest tylko 5 minut różnicy, a wydawało mi się, że ta Żelazna daleko jakoś. Ale mam tam bezpośredni tramwaj, a na Inflancką muszę się przesiąść albo dojść. Może już nie będę mieszać, tylko będę sobie chodzić na tę Żelazną.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Ja się chyba wybieram rodzić na Karową, ale do szkoły rodzenia, to jednak za daleko mi tam jeździć. Umówię się na kilka spotkań z położną w domu, to może mi przybliży temat porodu. W sumie to muszę tylko "zaktualizować" to co już wiem z doświadczenia, ale w końcu 12 lat minęło od mojego ostatniego porodu.

W sumie i szkołę rodzenia prowadzi położna i do domu przychodzi położna, myślę, że wyjdzie na to samo, zwłaszcza, że tych spotkań indywidualnych jest kilka :).
    12 lat, fajnie, powrót do przeszłości :). Moja mama miała mnie po 13 latach od pierwszego porodu. Marzy mi się mieć dwoje dzieci po sobie, a trzecie właśnie później, ale zdecydowanie musiałyby nam się warunki lokalowe poprawić.

NataliaK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zapisałam do szkoły rodzenia w Krakowie na Ujastku. Idę w marcu posłuchać wykładów :)

• evas Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykłady i warsztaty dla rodziców z okolic Warszawy - może się komuś przyda takie info

http://www.mama-wie.pl/

Odbędą się w Radomiu, Piasecznie, Legionowie, Nowym Dworze Mazowieckim, Zielonce, Sochaczewie, Żyrardowie, Grodzisku Mazowieckim, Mińsku Mazowieckim, Otwocku, Płocku i w Pruszkowie.

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Dziewczyny, jakby się któraś jeszcze zastanawiała nad szkołą rodzenia, to na Karowej już słabo z terminami, chyba, że macie termin na koniec czerwca, to uderzajcie jak najszybciej.

Ja chciałam z Żelaznej zmienić na Karową, bo tam jednak będę rodzić w związku z zaleceniami co do badań po przebytym CMV, ale położna mi powiedziała przez telefon, że najwcześniejszy termin jest 8. kwietnia, ostatnie spotkanie 20. maja i nie gwarantuje mi, że nie urodzę do tego czasu.

Zapytałam, czy to jakaś różnica, czy będę chodzić na zajęcia na Żelaznej, a rodzić na Karowej, powiedziała, że absolutnie nie, więc nie będę się wygłupiać :). Ale jak Wam zależy na Karowej i macie późniejsze terminy (nie trzeba tam spełniać żadnych warunków odnośnie meldunku, jest bezpłatnie), to dzwońcie szybko.

Na pewno jest bezplatnie?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie będę chodzić do szkoły, jakoś nie czuję się na siłach hihi ale przy pierwszym synku chodziłam i dużo pamiętam :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie,ale zazdroszcze Martynika ,ja mam wszedzie daleko:)
    Ja poczekam jak przejde na zwolnienie,wtedy jak najbardziej sie zapisze, chcialabym zaczac chodzic jakos w marcu.

• Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety musze poradzic sobie bez szkoly rodzenia :(

Galanea lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Na pewno jest bezplatnie?

http://www.szpitalkarowa.pl/szkrodz.htm

Masz po lewej stronie na czerwono :). Właśnie to jest jedno z bardzo nielicznych miejsc, gdzie zajęcia są bezpłatne i nie potrzeba żadnych dokumentów dot. zameldowania, itd. Zajęcia raz w tygodniu, 2h, 7 razy. Jak chcesz, to zapisuj się prędko, tam jest też nr telefonu, pani jest b. miła, a Ty masz późniejszy termin, więc powinnaś się wyrobić.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Ja niestety musze poradzic sobie bez szkoly rodzenia :(

W związku z leżakowaniem? No tak... zawsze zostają wizyty położnej, tak jak evas napisała :). To bardzo dobre wyjście w tej sytuacji.

• nutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha a z wizyt położnej korzystasz? Są na miejscu, a myślę, że dają tyle co szkoła rodzenia;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha silna babka jestes,dasz rade bez szkoly rodzenia :-)
    Ogladaj sobie szkole rodzenia na youtube :-)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Pewnie,ale zazdroszcze Martynika ,ja mam wszedzie daleko:)
    Ja poczekam jak przejde na zwolnienie,wtedy jak najbardziej sie zapisze, chcialabym zaczac chodzic jakos w marcu.

Natalia, polecam zapisać się już i mieć ew. wybór, jeżeli chodzi o terminy, bo Ty też rodzisz jakoś na początku czerwca. Gorzej, jak potem przedzwonisz i Ci zaproponują spotkania, które kończą się z końcem maja... o ile w ogóle.

Ja na termin marcowy na Żelaznej zapisywałam się w połowie grudnia... i już wcześniejszych nie było.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Natalia, polecam zapisać się już i mieć ew. wybór, jeżeli chodzi o terminy, bo Ty też rodzisz jakoś na początku czerwca. Gorzej, jak potem przedzwonisz i Ci zaproponują spotkania, które kończą się z końcem maja... o ile w ogóle.

Ja na termin marcowy na Żelaznej zapisywałam się w połowie grudnia... i już wcześniejszych nie było.

To sie obudzila Natalka w pore z tym zapisem..

• Martynika Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoń, najlepiej już i zapytaj jak stoją z terminami kursów na Inflanckiej, może mają tam mniejsze obłożenie, ale nie ma na co czekać.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    To sie obudzila Natalka w pore z tym zapisem..

Ten kalendarz belly w ogóle jakoś tak głupio podpowiada z wyborem szkoły rodzenia, dopiero przy skończonym 21 tygodniu, chyba o tym do nich napiszę w sugestii :P. Ja się zapisałam tak wcześnie, w okolicach 15-16 tygodnia właśnie dlatego, że dostałam cynk, że ciężko z miejscami na Żelaznej i faktycznie - połowa grudnia, ja chcę termin zajęć na początek marca, a tu lipa - najwcześniej 26. Więc go wzięłam.

Oczywiście wszystko zależy od miasta, ale sama z siebie nie wiedziałabym, że w Warszawie tak szybko trzeba ogarniać temat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 13:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hyhy juz sie zapisalam :D zaczynam 18 marca:-)) ale fajnie :D

Martynika lubi tę wiadomość

‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ