X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No do mnie to najlepiej by bylo jak by polozna z karowej przychodzila do domu, ale tak sie chyba nie da :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    No do mnie to najlepiej by bylo jak by polozna z karowej przychodzila do domu, ale tak sie chyba nie da :(

A czemu akurat z Karowej?

• Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo tam bede rodzila :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz zawsze standardy i realia szpitala by mi przedstawila.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie ma tam takiej mozliwosci?moze sprobuj:)

• Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moze zadzwonie tam do szkoly rodzenia i zapytam czy w takiej sytuacji jest mozliwosc.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj byliśmy oglądać wózki, wybór był mega i sprzedawczyni miała wiedzę, opowiadała, aż jej w ustach zaschło, biedna :)
    Braliśmy pod uwagę też Bebetto-ale pani odradziła, jest więcej reklamacji, wózek fajnie wygląda, ale gorzej z funkcjonalnością. jechałam nim i przy każdym pełnym obrocie kół było słychać klik i to było denerwujące.
    Ostatecznie będziemy wybierać spośród mutsy, baby design, x-lander, roan teo :)

Szkołę rodzenia zaczynamy 26 lutego :)
    Jutro jedziemy na prenatalne, troszkę się denerwuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 14:00

Limerikowo lubi tę wiadomość

81clk9i.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Wiesz zawsze standardy i realia szpitala by mi przedstawila.

Mucha, ja tez bym wolała na Karową do szkoły rodzenia chodzić, skoro tam będę rodzić, ale tak jak pisałam na poprzedniej stronie, dzwoniłam dziś rano i położna z Karowej powiedziała mi, że nie ma najmniejszego znaczenia, że będę chodzić na Żelazną na szkołę rodzenia, a rodzić na Karowej, czy gdziekolwiek indziej. Grunt, żeby mieć jakąś tam wiedzę przed tym porodem, wiedzieć czego się spodziewać, czego oczekiwać, a program wszędzie jest podobny.

Co do realiów i standardów - mówię sobie, że spakuję porządnie torbę (piszą na stronie co zabrać), pojadę jak zacznie się akcja i realia już poznam na miejscu, może z miesiąc przed się tylko wybiorę, żeby wiedzieć od której strony jest wejście ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 14:01

Mucha lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc luzik! A jeśli jednak dogadasz się z tą położną, żeby przychodziła do Ciebie babeczka z Karowej, to będę Cię molestować na privie o relacje :).

• Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wejscie jest od Wislostrady przez Izbe Przyjec :) juz niestety dobrze znam ten szpital. Jedyne co to na porodowce nie bylam :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, ale pewnie bedzie ciezko ;)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale coś mi się wydaje, że ta położna, która przychodzi do domu to położna środowiskowa, ona nie pracuje w szpitalu.;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Wejscie jest od Wislostrady przez Izbe Przyjec :) juz niestety dobrze znam ten szpital. Jedyne co to na porodowce nie bylam :)

O masz, no i jeszcze się denerwujesz, że realiów i standardów nie znasz, dziewczyno :). Ja tam byłam jeden jedyny raz, jak mamie jajnik usuwali jakieś 8 lat temu, poza tym nie mam zielonego pojęcia jak ten szpital wygląda od środka, poza tym, że polecono mi się tam położyć na poród, żeby Arturowi wszystkie badania po CMV zrobili i tyle, tylko to mnie obchodzi :). Będzie git, jakbyś jednak dała radę załatwić sobie położną - pisz.

Mucha lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Dziewczyny ale coś mi się wydaje, że ta położna, która przychodzi do domu to położna środowiskowa, ona nie pracuje w szpitalu.;)

Acha, to sobie żeśmy pogadały :).

NataliaK lubi tę wiadomość

• sunset Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków - obejrzyjcie sobie na tvn player O matko! odcinek o wyprawce, chyba 3 od końca - tam jest polecany rewelacyjny wózek (niemiecki), gdybym nie miała to pewnie bym się skusiła.
    W tym włoskim zauważyłam jedną poważną wadę - mianowicie bardzo mały zakres zamykania budy, co też jest niezmiernie ważne zwłaszcza w lato.

c55fflw1uez1iz08.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    tez mi się tak wydaje, że to położna środowiskowa przychodzi z przychodni w której podpisywałyśmy deklarację wyboru

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sie zastanawiam jaka jest mozliwosc zebysmy sie na Karowej na porodowce spotkaly :)

evas lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Wlasnie sie zastanawiam jaka jest mozliwosc zebysmy sie na Karowej na porodowce spotkaly :)

No, między nami są równo 3 tygodnie różnicy, więc gdybym ja się trochę opóźniła, a Ty trochę pospieszyła (byle nie za bardzo!) to mogłybyśmy się spotkać :). Choć nie ukrywam, że wolałabym jednak urodzić na początku czerwca lub pod koniec maja ;).

Więc może to ja Ci będę opowiadać o "realiach i standardach" niemalże na żywo, hehe :).

• nutka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset a co to za wózek?

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja!
    Byłam u lekarza- brałam antybiotyk na zapalenie gardła i migdałków a teraz mam zapalenie krtani... Masakra. Nie mogę się doleczyć. Na szczęście synuś już zdrowy.
    Co do nietrzymania moczu... To teraz ciągle kaszlę i kicham i wkładki wymieniam jedną z drugą. Mąż się ze mnie nabija i za każdym razem gdy kaszlnę pyta czy się zsikałam w majty i się śmieje. Czubek:)
    A ja nie idę do szkoły rodzenia. Specjalnie uważam też, żeby nie spotkać położnej, bo jej strasznie nie lubię, a jak tylko zauważy, że jestem w ciazy to znowu będzie przychodzić do mnie co chwilę...Niestety u mnie jest tylko jedna położna środowiskowa i nie mogę jej zmienić:(

NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ