X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile czasu zajmuje Ci dojazd tak w dzien?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Tusia, dzieki za info, musze sie w takim ukladzie jeszcze bardziej zastanowic, w koncu Ty jestes mamuska i mialas do czynienia z wyborem wozka a ja jestem swiezaczek =D wiec moze warto posluchac sie bardziej doswiadczonej :)

Aisak ale numer!!! Chyba ostatnio wykrakalam ze do czerwca to naszym synkom poznikaja siusiaki...

Natalia wiesz możliwe, że coś się zmieniło i że wózek jest ulepszony bo powiem, że też jestem zakochana w jego kolorystyce i wyglądzie :) moja siostra spodziewa się teraz kolejnego dziecka i już nie chce quinny..
    Nie chce Ci odradzać bo możliwe, że mieli uwagi w tym kierunku i zostało to poprawione.. po prostu napisałam co wiem :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    A ile czasu zajmuje Ci dojazd tak w dzien?
    Dojazd to około godziny mi zajmuje, nie ważne czy w dzień czy w nocy, bo autostradą jedziemy. No chyba, że przekroczymy dozwoloną prędkość, to wtedy szybciej :D. Tylko że ja bardzo szybko rodzę (oby teraz też tak było :D) Gorzej jak się zacznie w dzień w pracy, to mogę nie zdążyć.

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz plan pracowac do samego porodu? Moze faktycznie powinnas sie z kims umowic na wszelki wypadek zeby Cie w dzien zawiozl.
    Hmm...ja mam maks 15 minut do szpitala...ciekawe kiedy sie zacznie czy w dzien czy w nocy :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    A masz plan pracowac do samego porodu? Moze faktycznie powinnas sie z kims umowic na wszelki wypadek zeby Cie w dzien zawiozl.
    Hmm...ja mam maks 15 minut do szpitala...ciekawe kiedy sie zacznie czy w dzien czy w nocy :)
    Jak dam radę to będę pracować do końca.

9bsp388.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze muszę sobie z ta cukrzyca radzić. najgorsze jest to by zaduzo nie zjeść, a do tego najgorsze jest to ze każdy organizm inaczej reaguje na określone składniki diety. Naprawdę jedzenie budzi we mnie lek jak mam mierzyć cukier-chodzi mi o sam wynik, bo samo kłucie przeżyje.

Fler, a jak u Ciebie sytuacja?

u mnie lekarz w 16 tc na 70%, ze chlopiec, a w poniedziałek na oddziale inny lekarz powiedział,ze dziewuszka z każdej strony. Także psikus za psikusem... Będę kupować wszystko oprócz ubranek-jednak ta kwestie na sam koniec zostawiam.

Córeczka miała być Hania, Alicja. A chłopca imię maz miał wybrać ale Wojtuś mi się podobało.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • sunset Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    A czy kupujecie czujnik oddechu jak maluszek się urodzi? Bo ja się nad tym poważnie zastanawiam.

Ja kupiłam przy córci i nie żałuję - dwa razy nam się włączył w nocy, nie chce się nawet zastanawiać czy z konieczności czy był zbyt czule ustawiony...

Aisak - ja mam już Hanię a drugą córkę teraz zastanawiamy się nad Alicją :)

A ten wózek to jest ok. 13:27min. odcinka 3-go od końca - niestety nie podają konkretnie marki, ale może da się wygooglować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 17:04

c55fflw1uez1iz08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także obowiązkowo pierwsze co kupię to czujnik oddechu.

NataliaK lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he he nadrobić Wasze pisanie graniczy z cudem :-) Ale wszystko przeczytałam :-) I nawet oglądnęłam ten odcinek o wózkach :-) Mój mąż powiedział że ten pierwszy to jak kupić ferarri :-) spodobał mu się :-) ale mogę się załozyć że jakby zobaczył cenę to juz nie chciałby go kupić :-)

zem3i09keg891u11.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) dzis wyszłam ze szpitala , krwawienie było przez 11 cm krwiaka ktory sie schował przykleil do łożyska bardzo trudno do zobaczenia na kontrolnym usg, dopiero 3 lekarz który mnie badal zasugerował ze moze być to krwiak i sie potwierdziło. Dostalam Duphaston i nakaz lezenia :(przysiegam zrobie wszystko aby sie malenstwo urodziło cale i zdrowe. Nigdy nie przeżyłam takiego strachu bo nigdy wcześniejszych. strat tak daleko nie donosilam.
    Postaram sie nadrobic strcony czas na forum

bontbhr.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To eraz monalisa lezenie bez wzgledu na wszystko !!!

monalisa lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 cm! schował się! jasna cholera że tak powiem... Monalisa życzę zdrówka i wytrwałości, wiem co czujesz, ale mam nadzieję że ten krwiak się wchłonie i będzie po sprawie. Pocieszaj się że zostało już bliżej niż dalej do końca :*

• AISAK Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa będzie dobrze- najważniejsze jest w tym wypadku to ze krwiak jest o wiele mniejszy od maleństwa. Duphaston jest super na krwiaki, ale i tak leżenie jest najlepszym lekarstwem. Ja to juz przerabialam, chociaż na początku ciazy-był 2 razy mniejszy od zarodka i daliśmy rade. Po miesiącu śladu nie było. Będąc teraz na patologii ciąży rozmawiałam z wieloma osobami na ten temat i kazda wyszła obronna ręką.

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa będzie dobrze :) wiadomo co jest to i wiadomo co robić :) już dzidziuś jest duży i gdyby coś tfutfu wypluć- ma ogromne szanse :) trzymam kciuki żeby wszystko się szczęśliwie zakończyło i to wtedy kiedy będzie dla maluszka najlepiej :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam krwiaka w 11 tygodniu i sie wchlonal na szczescie, ale lezec musialam (moje glowne zajecie w tej ciazy).

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny leżące, pomyślcie ile będziecie miały siły do działania jak wstaniecie po porodzie! Jak się tyle wyleżycie :) wulkany energii ;)

Mucha, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku bez miesni.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mala sie dzisiaj bardzo malo rusza :( sprawdzalam detektorem i jest ok, dobrze go miec.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Muszka ma leniuszka :).Nie martw się,Artur też dzisiaj bardzo cichutki,a przez dwa ostatnie dni prawie z brzucha wyskakiwal,ale coś tam puknie od czasu do czasu,więc jestem spokojna :).

Monalisa,trzymam kciuki,teraz trzeba zapomnieć o stresach,zmartwieniach i myśleć w końcu o sobie.I wszystko będzie dobrze,dziad się wchłonie niebawem i zapomnimy o sprawie.

NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Todaj znac czy wychodzisz.
    Ja mam detektor Contec model Sonoline B (na allegro sa w roznych cenach wiec szukaj zeby nie kupic za 500, bo przeplacisz).
    mucha na allegro nie pojawia się takie urządzenie o takiej nazwie.. nie pomyliłaś nazwy?

‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ