X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile czasu zajmuje Ci dojazd tak w dzien?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Tusia, dzieki za info, musze sie w takim ukladzie jeszcze bardziej zastanowic, w koncu Ty jestes mamuska i mialas do czynienia z wyborem wozka a ja jestem swiezaczek =D wiec moze warto posluchac sie bardziej doswiadczonej :)

Aisak ale numer!!! Chyba ostatnio wykrakalam ze do czerwca to naszym synkom poznikaja siusiaki...

Natalia wiesz możliwe, że coś się zmieniło i że wózek jest ulepszony bo powiem, że też jestem zakochana w jego kolorystyce i wyglądzie :) moja siostra spodziewa się teraz kolejnego dziecka i już nie chce quinny..
    Nie chce Ci odradzać bo możliwe, że mieli uwagi w tym kierunku i zostało to poprawione.. po prostu napisałam co wiem :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    A ile czasu zajmuje Ci dojazd tak w dzien?
    Dojazd to około godziny mi zajmuje, nie ważne czy w dzień czy w nocy, bo autostradą jedziemy. No chyba, że przekroczymy dozwoloną prędkość, to wtedy szybciej :D. Tylko że ja bardzo szybko rodzę (oby teraz też tak było :D) Gorzej jak się zacznie w dzień w pracy, to mogę nie zdążyć.

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz plan pracowac do samego porodu? Moze faktycznie powinnas sie z kims umowic na wszelki wypadek zeby Cie w dzien zawiozl.
    Hmm...ja mam maks 15 minut do szpitala...ciekawe kiedy sie zacznie czy w dzien czy w nocy :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    A masz plan pracowac do samego porodu? Moze faktycznie powinnas sie z kims umowic na wszelki wypadek zeby Cie w dzien zawiozl.
    Hmm...ja mam maks 15 minut do szpitala...ciekawe kiedy sie zacznie czy w dzien czy w nocy :)
    Jak dam radę to będę pracować do końca.

9bsp388.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze muszę sobie z ta cukrzyca radzić. najgorsze jest to by zaduzo nie zjeść, a do tego najgorsze jest to ze każdy organizm inaczej reaguje na określone składniki diety. Naprawdę jedzenie budzi we mnie lek jak mam mierzyć cukier-chodzi mi o sam wynik, bo samo kłucie przeżyje.

Fler, a jak u Ciebie sytuacja?

u mnie lekarz w 16 tc na 70%, ze chlopiec, a w poniedziałek na oddziale inny lekarz powiedział,ze dziewuszka z każdej strony. Także psikus za psikusem... Będę kupować wszystko oprócz ubranek-jednak ta kwestie na sam koniec zostawiam.

Córeczka miała być Hania, Alicja. A chłopca imię maz miał wybrać ale Wojtuś mi się podobało.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • sunset Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    A czy kupujecie czujnik oddechu jak maluszek się urodzi? Bo ja się nad tym poważnie zastanawiam.

Ja kupiłam przy córci i nie żałuję - dwa razy nam się włączył w nocy, nie chce się nawet zastanawiać czy z konieczności czy był zbyt czule ustawiony...

Aisak - ja mam już Hanię a drugą córkę teraz zastanawiamy się nad Alicją :)

A ten wózek to jest ok. 13:27min. odcinka 3-go od końca - niestety nie podają konkretnie marki, ale może da się wygooglować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 17:04

c55fflw1uez1iz08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także obowiązkowo pierwsze co kupię to czujnik oddechu.

NataliaK lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he he nadrobić Wasze pisanie graniczy z cudem :-) Ale wszystko przeczytałam :-) I nawet oglądnęłam ten odcinek o wózkach :-) Mój mąż powiedział że ten pierwszy to jak kupić ferarri :-) spodobał mu się :-) ale mogę się załozyć że jakby zobaczył cenę to juz nie chciałby go kupić :-)

zem3i09keg891u11.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) dzis wyszłam ze szpitala , krwawienie było przez 11 cm krwiaka ktory sie schował przykleil do łożyska bardzo trudno do zobaczenia na kontrolnym usg, dopiero 3 lekarz który mnie badal zasugerował ze moze być to krwiak i sie potwierdziło. Dostalam Duphaston i nakaz lezenia :(przysiegam zrobie wszystko aby sie malenstwo urodziło cale i zdrowe. Nigdy nie przeżyłam takiego strachu bo nigdy wcześniejszych. strat tak daleko nie donosilam.
    Postaram sie nadrobic strcony czas na forum

bontbhr.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To eraz monalisa lezenie bez wzgledu na wszystko !!!

monalisa lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 cm! schował się! jasna cholera że tak powiem... Monalisa życzę zdrówka i wytrwałości, wiem co czujesz, ale mam nadzieję że ten krwiak się wchłonie i będzie po sprawie. Pocieszaj się że zostało już bliżej niż dalej do końca :*

• AISAK Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa będzie dobrze- najważniejsze jest w tym wypadku to ze krwiak jest o wiele mniejszy od maleństwa. Duphaston jest super na krwiaki, ale i tak leżenie jest najlepszym lekarstwem. Ja to juz przerabialam, chociaż na początku ciazy-był 2 razy mniejszy od zarodka i daliśmy rade. Po miesiącu śladu nie było. Będąc teraz na patologii ciąży rozmawiałam z wieloma osobami na ten temat i kazda wyszła obronna ręką.

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa będzie dobrze :) wiadomo co jest to i wiadomo co robić :) już dzidziuś jest duży i gdyby coś tfutfu wypluć- ma ogromne szanse :) trzymam kciuki żeby wszystko się szczęśliwie zakończyło i to wtedy kiedy będzie dla maluszka najlepiej :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam krwiaka w 11 tygodniu i sie wchlonal na szczescie, ale lezec musialam (moje glowne zajecie w tej ciazy).

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny leżące, pomyślcie ile będziecie miały siły do działania jak wstaniecie po porodzie! Jak się tyle wyleżycie :) wulkany energii ;)

Mucha, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku bez miesni.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mala sie dzisiaj bardzo malo rusza :( sprawdzalam detektorem i jest ok, dobrze go miec.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Muszka ma leniuszka :).Nie martw się,Artur też dzisiaj bardzo cichutki,a przez dwa ostatnie dni prawie z brzucha wyskakiwal,ale coś tam puknie od czasu do czasu,więc jestem spokojna :).

Monalisa,trzymam kciuki,teraz trzeba zapomnieć o stresach,zmartwieniach i myśleć w końcu o sobie.I wszystko będzie dobrze,dziad się wchłonie niebawem i zapomnimy o sprawie.

NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Todaj znac czy wychodzisz.
    Ja mam detektor Contec model Sonoline B (na allegro sa w roznych cenach wiec szukaj zeby nie kupic za 500, bo przeplacisz).
    mucha na allegro nie pojawia się takie urządzenie o takiej nazwie.. nie pomyliłaś nazwy?

‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ