X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacz ofertę: NOWY Detektor tętna płodu F.VAT/Gwarancja
    http://allegro.pl/showItem2.php?item=3972642435 tylko wyzsza cena :(

I jest jeszcze ten ale nie wiem czy on uzywany czy co, bo jakis tanszy
    Zobacz ofertę: Detektor tętna płodu USG SONOLINE B z LCD
    http://allegro.pl/showItem2.php?item=3963197793

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Monalisa oszczędzaj się i leż bezwzględnie !!!! To moja rada!:)

Co do wózków to jeszcze nie mamy idealnego modelu, musimy pojechac do sklepu i pojeździć sobie różnymi :) Ja wczoraj 1 raz miałam w ciacy zgage ale szybko przeszła:)

A pytanie do dziewczyn jaki bierzecie magnez? Ja mam brac Aspargin :)

monalisa lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Muszko, wygląda na nowy ten tańszy, zapytamy czy ma gwarancję, jeśli ma kupimy.

Mucha lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja moim nie potrafię nic wysłuchać.:P Podobno można go używać bez żelu, ale idę po niego to może coś da. Nawet kopniaki tak niepewnie słychĆ;/

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    A pytanie do dziewczyn jaki bierzecie magnez? Ja mam brac Aspargin :)

Ja biorę Magnezin. Lekarka powiedziała, że jest dobry, bo bez witaminy B. Nie wiem czemu, ale słucham jej.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    A ja moim nie potrafię nic wysłuchać.:P Podobno można go używać bez żelu, ale idę po niego to może coś da. Nawet kopniaki tak niepewnie słychĆ;/

A jaki masz? Bo zastanawiam się nad kupnem używanego. Są 3 różne w cenie około 70zł.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer- też używany. Podobno działał jak trzeba, może to kwestia wprawy i jednak tego żelu. Ale nie chciałam maluszka męczyć więc kupię żel i dopiero spróbuję.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Ja się chyba wybieram rodzić na Karową, ale do szkoły rodzenia, to jednak za daleko mi tam jeździć. Umówię się na kilka spotkań z położną w domu, to może mi przybliży temat porodu. W sumie to muszę tylko "zaktualizować" to co już wiem z doświadczenia, ale w końcu 12 lat minęło od mojego ostatniego porodu.
    evas u nas położna z żelaznej rozpoczyna szkołę 7 marca, w fitness na Okrzei, w piątki, my idziemy :) kosztuje 450zł.

• nutka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z was chyba pisała, że ma detektor Summer. Działa wam? Bo ja zaczęłam teraz czytać, że to badziewie i czasem w wysokiej ciąży nie słychać;/
    Jadę też po ten żel, mam nadzieję, że gdzieś będzie...

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gel nie jest niezbedny jak pisalam powyzej, super a nawet lepiej mi detektor dziala na zwykla oliwke plus brzuch nie tylko z Dzidzia zbadany ale i posmarowany ;--))
    ja biore Aspargin to Mg + K, dziala rozkurczowo plus uspokajajaco jak na mnie
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Agusia2312 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie jutro kciuki.

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam.

monaaa lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my ostatecznie weźmiemy ten:http://allegro.pl/hit-detektor-tetna-plodu-l6t-domowe-ktg-promocja-i3964162911.html
    myślę, że będzie dobry.

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    ja biore Aspargin to Mg + K, dziala rozkurczowo plus uspokajajaco jak na mnie
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

A jak masz dawke przepisaną ?:)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam ufff..a więc,
    Monalisa - zdrówka kochana i dużo sił, wszystko będzie dobrze!!

Galanea również dużo optymistycznych myśli - wszystko będzie dobrze :)

Wszystkim choróbkom życzą zdrówka, też mnie coś delikatnie pobiera po tym szpitalu ale nie dam się, prenalen i do łóżka zaraz. :)
    Kupiliśmy ten detektor, który Wam wkleiłam, wygląda porządnie i ma dobre opinie. Powiem Wam że jednak słuchanie tętna rano i wieczorem bardzo uspokaja.
    Jestem tak zmęczona po 5 dniach bez snu ze chyba prześpię jutro cały dzień..
    Ktoś pisał o płytko rozkładanej budce w wózku, też na to zwracałam uwagę w tym moim jest chyba najbardziej rozkładana ze wszystkich jakie widziałam, w zasadzie całego dzidzi można zakryć ta budką, kiedy się ją na maxa rozłoży. Powiem Wam, że coraz bardziej doceniam jakiego mam kochanego męża, dziewczyny w szpitalu mówiły, kurcze jak Wy się kochacie, jak miło było to słyszeć :)) dziś nareszcie razem zaśniemy :) tak bardzo było mi żal mojej koleżanki z sali, którą facet zostawił na 2 tyg przed porodem, urodziła przedwczoraj ślicznego synka, na szczęście to silna dziewczyna i jestem przekonana, że da sobie radę, zwłaszcza, że ma kochających cudownych rodziców. Ale w takiej chwili człowiek docenia jaki ma Skarb obok siebie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 20:59

Galanea, NataliaK, monalisa lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika - super, że już jesteś w domku :)
    Masz rację, wspierający i kochający partner to skarb.
    I masz rację, musi być dobrze, jestem tylko i wyłącznie dobrej myśli! ;)

Jeśli chodzi o detektor tętna to chyba się wstrzymam. Czasem bardziej to stresuje niż brak ruchów dziecka (zależy od jakości sprzętu, ułożenia dziecka, czasem nie wykryje tętna i dopiero by była panika).

Przeczytałam artykuł o kobiecie z UK, która była w 38tc i jej dziecko coś wyjątkowo nie ruszało się. Zbadała detektorem, wyczuła tętno i już była spokojna. Po paru dniach okazało się, że dziecko nie żyje, a tętno wyczuła albo swoje, albo przepływ krwi przez pępowinę.

I jakoś tak chyba na razie pozostanę przy ruchach dziecka ;) Choć nie przeczę, że miło byłoby posłuchać serduszka.

weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak mozna pomylic tetno swoje z dzieciatka??? Znowu jakies denerwujace informacje prosto z internetu :( dziewczyny bez przesady...

monaaa lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Nie wiem jak mozna pomylic tetno swoje z dzieciatka??? Znowu jakies denerwujace informacje prosto z internetu :( dziewczyny bez przesady...

Sorki ;) Ja to pod kątem siebie pisałam, bo zastanawiałam się nad kupnem. Też nie lubię smutów na forum.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie położne w szpitalu nauczyły jak odróżniać dźwięk z pępowiny od serduszka dziecka, serduszka stuka a pępowiny pulsuje, juz wiem w czym rzecz i kupuję bo wiem, ze działa uspokajająco :-)

Galanea lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko...tak mnie wzielo bo przed chwila pisalam ze mala sie dzisiaj malo rusza, ale detektor mnie spokoil ;) na szczescie juz sie bardziej troche zaczela ruszac na wieczor.

Galanea lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ