X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacz ofertę: NOWY Detektor tętna płodu F.VAT/Gwarancja
    http://allegro.pl/showItem2.php?item=3972642435 tylko wyzsza cena :(

I jest jeszcze ten ale nie wiem czy on uzywany czy co, bo jakis tanszy
    Zobacz ofertę: Detektor tętna płodu USG SONOLINE B z LCD
    http://allegro.pl/showItem2.php?item=3963197793

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Monalisa oszczędzaj się i leż bezwzględnie !!!! To moja rada!:)

Co do wózków to jeszcze nie mamy idealnego modelu, musimy pojechac do sklepu i pojeździć sobie różnymi :) Ja wczoraj 1 raz miałam w ciacy zgage ale szybko przeszła:)

A pytanie do dziewczyn jaki bierzecie magnez? Ja mam brac Aspargin :)

monalisa lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Muszko, wygląda na nowy ten tańszy, zapytamy czy ma gwarancję, jeśli ma kupimy.

Mucha lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja moim nie potrafię nic wysłuchać.:P Podobno można go używać bez żelu, ale idę po niego to może coś da. Nawet kopniaki tak niepewnie słychĆ;/

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    A pytanie do dziewczyn jaki bierzecie magnez? Ja mam brac Aspargin :)

Ja biorę Magnezin. Lekarka powiedziała, że jest dobry, bo bez witaminy B. Nie wiem czemu, ale słucham jej.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    A ja moim nie potrafię nic wysłuchać.:P Podobno można go używać bez żelu, ale idę po niego to może coś da. Nawet kopniaki tak niepewnie słychĆ;/

A jaki masz? Bo zastanawiam się nad kupnem używanego. Są 3 różne w cenie około 70zł.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer- też używany. Podobno działał jak trzeba, może to kwestia wprawy i jednak tego żelu. Ale nie chciałam maluszka męczyć więc kupię żel i dopiero spróbuję.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Ja się chyba wybieram rodzić na Karową, ale do szkoły rodzenia, to jednak za daleko mi tam jeździć. Umówię się na kilka spotkań z położną w domu, to może mi przybliży temat porodu. W sumie to muszę tylko "zaktualizować" to co już wiem z doświadczenia, ale w końcu 12 lat minęło od mojego ostatniego porodu.
    evas u nas położna z żelaznej rozpoczyna szkołę 7 marca, w fitness na Okrzei, w piątki, my idziemy :) kosztuje 450zł.

• nutka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z was chyba pisała, że ma detektor Summer. Działa wam? Bo ja zaczęłam teraz czytać, że to badziewie i czasem w wysokiej ciąży nie słychać;/
    Jadę też po ten żel, mam nadzieję, że gdzieś będzie...

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gel nie jest niezbedny jak pisalam powyzej, super a nawet lepiej mi detektor dziala na zwykla oliwke plus brzuch nie tylko z Dzidzia zbadany ale i posmarowany ;--))
    ja biore Aspargin to Mg + K, dziala rozkurczowo plus uspokajajaco jak na mnie
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Agusia2312 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie jutro kciuki.

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam.

monaaa lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my ostatecznie weźmiemy ten:http://allegro.pl/hit-detektor-tetna-plodu-l6t-domowe-ktg-promocja-i3964162911.html
    myślę, że będzie dobry.

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    ja biore Aspargin to Mg + K, dziala rozkurczowo plus uspokajajaco jak na mnie
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

A jak masz dawke przepisaną ?:)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam ufff..a więc,
    Monalisa - zdrówka kochana i dużo sił, wszystko będzie dobrze!!

Galanea również dużo optymistycznych myśli - wszystko będzie dobrze :)

Wszystkim choróbkom życzą zdrówka, też mnie coś delikatnie pobiera po tym szpitalu ale nie dam się, prenalen i do łóżka zaraz. :)
    Kupiliśmy ten detektor, który Wam wkleiłam, wygląda porządnie i ma dobre opinie. Powiem Wam że jednak słuchanie tętna rano i wieczorem bardzo uspokaja.
    Jestem tak zmęczona po 5 dniach bez snu ze chyba prześpię jutro cały dzień..
    Ktoś pisał o płytko rozkładanej budce w wózku, też na to zwracałam uwagę w tym moim jest chyba najbardziej rozkładana ze wszystkich jakie widziałam, w zasadzie całego dzidzi można zakryć ta budką, kiedy się ją na maxa rozłoży. Powiem Wam, że coraz bardziej doceniam jakiego mam kochanego męża, dziewczyny w szpitalu mówiły, kurcze jak Wy się kochacie, jak miło było to słyszeć :)) dziś nareszcie razem zaśniemy :) tak bardzo było mi żal mojej koleżanki z sali, którą facet zostawił na 2 tyg przed porodem, urodziła przedwczoraj ślicznego synka, na szczęście to silna dziewczyna i jestem przekonana, że da sobie radę, zwłaszcza, że ma kochających cudownych rodziców. Ale w takiej chwili człowiek docenia jaki ma Skarb obok siebie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 20:59

Galanea, NataliaK, monalisa lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika - super, że już jesteś w domku :)
    Masz rację, wspierający i kochający partner to skarb.
    I masz rację, musi być dobrze, jestem tylko i wyłącznie dobrej myśli! ;)

Jeśli chodzi o detektor tętna to chyba się wstrzymam. Czasem bardziej to stresuje niż brak ruchów dziecka (zależy od jakości sprzętu, ułożenia dziecka, czasem nie wykryje tętna i dopiero by była panika).

Przeczytałam artykuł o kobiecie z UK, która była w 38tc i jej dziecko coś wyjątkowo nie ruszało się. Zbadała detektorem, wyczuła tętno i już była spokojna. Po paru dniach okazało się, że dziecko nie żyje, a tętno wyczuła albo swoje, albo przepływ krwi przez pępowinę.

I jakoś tak chyba na razie pozostanę przy ruchach dziecka ;) Choć nie przeczę, że miło byłoby posłuchać serduszka.

weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak mozna pomylic tetno swoje z dzieciatka??? Znowu jakies denerwujace informacje prosto z internetu :( dziewczyny bez przesady...

monaaa lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Nie wiem jak mozna pomylic tetno swoje z dzieciatka??? Znowu jakies denerwujace informacje prosto z internetu :( dziewczyny bez przesady...

Sorki ;) Ja to pod kątem siebie pisałam, bo zastanawiałam się nad kupnem. Też nie lubię smutów na forum.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie położne w szpitalu nauczyły jak odróżniać dźwięk z pępowiny od serduszka dziecka, serduszka stuka a pępowiny pulsuje, juz wiem w czym rzecz i kupuję bo wiem, ze działa uspokajająco :-)

Galanea lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko...tak mnie wzielo bo przed chwila pisalam ze mala sie dzisiaj malo rusza, ale detektor mnie spokoil ;) na szczescie juz sie bardziej troche zaczela ruszac na wieczor.

Galanea lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ