X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj biedaku, taki juz chyba los ciezarowek jak nie bezsennosc to co innego sie za chwile znajdzie :(

monalisa, NataliaK lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki detektor to fajna rzecz. Mąż przeważnie od razu trafia na małego, ja muszę go szukać. A to dlatego, że mąż słucha wieczorami, a ja rano lub popołudniu. Często go gubię i muszę go szukać, bo mały rozrabiaka się przekręca i fikołki robi :) ale bynajmniej wiem, że wszystko z nim ok :)

weronikabp lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mnie dzisiaj mdli, pierwszy raz w ciąży, wcześniej nie miałam takich stanów. Mam nadzieję, ze dm radę dotrwać do końca dnia w pracy, a jak nie to będę musiała wcześniej wyjść.

Co do magnezu tez biorę aspargin 2x3 tabletki dziennie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie aspargin tylko asmag :)
    A do tego 1 tabletka wapna z wit D, 4 tabletki ascoruticalu oraz femibion.

• monalisa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za otuche. Dziś sa moje urodziny :)) m planował mnie zabrać na kolacje ale nici z tego planu wiec kolacja w domu :))
    My jednak kupujemy wózek Peg Perygo z kolekcji 2014 koszt wiem duży ale ma wszystko czego potrzebujemy nawet Isofix w komplecie no i 5 gwiazdek :))

weronikabp, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spełnienia marzeń i wszystkiego co najlepsze ! :)

• Mucha Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zdrowka dla Ciebie i dzidzi, no i zeby sie wszystko wreszcie uspokoilo i juz same dobre informacje niech plyna ze wszystkich stron!!!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa - sto lat kochana! zdrówka, zdrówka, zdrówka!! :))
    nie znam wózków Peg Perygo? może chodziło Ci o Peg Perego? :) który model?
    One często mają podwójne koła, co od razu je skreślało z naszej listy. Ale fakt to bardzo dobre wózki, gwiazdkami w żadnym wypadku bym się nie sugerowała, to przecież te firmy same sobie je nadają, płacąc firmom organizującym testy ogromne kwoty. Najważniejsze, żeby miał wszystkie europejskie atesty i opinie indywidualne klientów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2014, 08:41

monalisa lubi tę wiadomość

• monalisa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peg perego book plus modular kolor beżowy

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Peg perego book plus modular kolor beżowy
    obejrzałam - bardzo fajny :) my też kupiliśmy beżowy kolor.

• monalisa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kola ma pojedyncze na co też zwróciłam uwagę jest trochę sztywny lecz u nas wszędzie pozbruk po wertepach jeździć nie będę bo i w lesie nap Maltą u nas ładne drogi asfaltowe. A gwiazdki może i masz rację lecz koleżanki siostra która pracuje w salonie Pati i Max twierdzi ze to najbezpieczniejsze pojazdy na rynku na tą chwilę, a poza tym mąż zakochał się w tym wózku i kazdy inny porównuje do niego :)) Wybór łatwiejszy mieliśmy z zakupem aut ;)

To jest nasz typ :) Peg Perego Pop-Up completo Modular

Limerikowo lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najslodszego solenizantce:)
    Co do mojej diety wychodząc ze szpitala miałam miec wizytę w poradni,ale była zamknięta. Dlatego też muszę dziś do nich zadzwonić i umówić się na konsultacje. Dostałam tylko ogolna informacje co można jeść a co nie. Ale to w przypadku cukrzyków jest sprawa indywidualna bo to co można nie zawsze jest odpowiednie dla danej osoby=/ i do tego bardzo małe ilosci - max 2kanapki, głodówka,a ja ciagle glodna i napewno ten głód ze stresu.. Będąc w szpitalu schudłam i znowu ważę tyle co przed ciąża=/
    A co najśmieszniejsze jedzenie które tam mi dawali wogole odchylalo się od diety cukrzyka. Paranoja.

monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to fakt na pewno należy do tych z wyższej półki bezpieczeństwa i jakości, na tej półce jest kilka marek, dosłownie kilka.
    Masz rację, ja chyba tez szybciej wybieram auta :) zakochuję się i już hehe właśnie zakochałam się, więc czas na zmiany, jakoś tak mi wychodzi, że co 3 lata się zakochuję w jakimś nowym modelu..:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Wszystkiego najslodszego solenizantce:)
    Co do mojej diety wychodząc ze szpitala miałam miec wizytę w poradni,ale była zamknięta. Dlatego też muszę dziś do nich zadzwonić i umówić się na konsultacje. Dostałam tylko ogolna informacje co można jeść a co nie. Ale to w przypadku cukrzyków jest sprawa indywidualna bo to co można nie zawsze jest odpowiednie dla danej osoby=/ i do tego bardzo małe ilosci - max 2kanapki, głodówka,a ja ciagle glodna i napewno ten głód ze stresu.. Będąc w szpitalu schudłam i znowu ważę tyle co przed ciąża=/
    A co najśmieszniejsze jedzenie które tam mi dawali wogole odchylalo się od diety cukrzyka. Paranoja.
    nie wiem czy Ci to pomoże, ale moja koleżanka cukrzyczka ciążowa rozpisywała sobie dietę na tydzień, robiła zakupy i jakoś szło. Wiem, ze raczej nie bywała głodna przez to, że jadła tak regularnie.

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

ależ dzisiaj ponuro. wolałabym dalej ospać, ale syne nie da.

życzę miłego dnia :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w szpitalu waga ani drgneła na plusie 3.8 kg i tak stoi. Myślę że schudłam przez stres lecz z rozsądku jadłam co mi rodzina przyniosła i nadrobilam wiec się wyrownalo.
    Dziewczyny powiedzcie czy mozna iść na cmentarz kobiecie w ciąży? Chciałam zapalić świeczkę dziadkowi i kuzynowi. M nie chce słyszeć o tym ale ja nie chce jechać teraz tylko za jakiś czas, tak bardzo mi ich brak obcowalam z nimi na codzień.

bontbhr.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa masz krwiaka i nawet o tym nie mysl! Dopiero jak lekarz da zielone swiatlo i wszystko sie wchlonie to bedziesz o tym myslec. Teraz pomodl sie za nich w domu i porozmawiaj w modlitwie, oni nad Toba czuwaja i slysza i w domu.

alexast, monalisa lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa wszystkiego najlepszego, zdrówka i szczęścia bo to chyba w życiu najważniejsze! ;-) widzę sporo mamusiek urodziny na początku roku mają, ja też mam niebawem =)

Co do magnezu do ja biore magne B6.

A co do wózków to już mam znów kiszkę w głowie i nie wiem nie wiem nie wiem nic. Macie racje, o wiele lepiej i szybciej wybiera się samochód :P

• alexast Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa - wszystkiego najlepszego przede wszystkim duuuuuuuużo zdrowia życzę :)
    wózek fajny, mało miejsca zajmuje jak się do złoży. Podsunęłaś mi dobry pomysł. Ja mam małe autko (VW New Beetle) i jeszcze mniejszy bagażnik, ale taki wózek by się chyba zmieścił :)

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Mi w szpitalu waga ani drgneła na plusie 3.8 kg i tak stoi. Myślę że schudłam przez stres lecz z rozsądku jadłam co mi rodzina przyniosła i nadrobilam wiec się wyrownalo.
    Dziewczyny powiedzcie czy mozna iść na cmentarz kobiecie w ciąży? Chciałam zapalić świeczkę dziadkowi i kuzynowi. M nie chce słyszeć o tym ale ja nie chce jechać teraz tylko za jakiś czas, tak bardzo mi ich brak obcowalam z nimi na codzień.

Pewnie, że można o ile nie musisz leżeć w łóżku i odpoczywać, tak jak w Twoim przypadku.
    Ja sama dość często chodzę,w ciąży zrobiłam się wrażliwa jakaś i jak nie pójdę jakiś czas to później mnie męczą takie wyrzuty sumienia że zalewam się łzami i muszę iść, ale to taki ciężki przypadek jak ja =)

‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ