X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Muszka ty naprawde wrazliwa jestes ;-) sa dwa rodzaje odglosow z brzuszka mamuski, jedno z lozyska i pepowiny,czyli przeplywy, a drugie tetno dziecka. Jedno "chlupie" a drugie puka, roznica jest wyrazna ;-) ale mozna sie pomylic, jak polozna sluchala tetna to co chwile najezdzala na jedno i na drugie, na poczatku myslalam ze to tetno a to masz ci los, lozysko :P

• Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, ale ze swoim nie pomylisz bo dziecka jest duzo szybsze. A po przejsciach...moze i jestem wrazliwsza, a moze taki mam dzien :(

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Natalia, ale ze swoim nie pomylisz bo dziecka jest duzo szybsze. A po przejsciach...moze i jestem wrazliwsza, a moze taki mam dzien :(
    Nie no serio to sie chyba nawet nie da pomylic bo nie wiem nawet jakby trzeba bylo sluchac i gdzie przykladac detektor zeby swoje tetno wykryc :D glowa do gory Muszko ;-)

Mucha lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zrobiłam zakup pod kątem swojej anemii, z którą walczę bez rezultatów - sokowirówkę.
    Mam dość wydawania na soki z buraków i innych warzyw i owoców. Dziś testowałam, super soczek bez konserwantów i dodatków :)

W pon morfologia. Chciałabym, żeby w końcu coś ruszyło w górę, bo już mnie lekarka szpitalem straszy :(

weronikabp, NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    evas u nas położna z żelaznej rozpoczyna szkołę 7 marca, w fitness na Okrzei, w piątki, my idziemy :) kosztuje 450zł.
    Cena trochę wysoka jak dla nas. Dwa porody przeszłam bez żadnej szkoły i internetu też wtedy nie miałam i jakoś sobie poradziłam. Teraz umówię się kilka razy z położną środowiskową i myślę że mi wystarczy.

monaaa lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze raz zadam pytanie, bo ostatnio ktoś pisał, że ma Summer detektor, ale nie wiem kto, więc może jak wejdzie to zobaczy;)
    Działa jak należy?
    Z żelem wyraźniej słychać, ale wciąż nie tętno. Słychać kopniaki, które ja też czuję, ale nie wiem czy on jest taki słaby, czy dziecko tak ułożone. A nie chcę go męczyć i za długo próbować. Chociaż przejechałam po wszystkich możliwych miejscach.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • evas Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Ja jeszcze raz zadam pytanie, bo ostatnio ktoś pisał, że ma Summer detektor, ale nie wiem kto, więc może jak wejdzie to zobaczy;)
    Działa jak należy?
    Z żelem wyraźniej słychać, ale wciąż nie tętno. Słychać kopniaki, które ja też czuję, ale nie wiem czy on jest taki słaby, czy dziecko tak ułożone. A nie chcę go męczyć i za długo próbować. Chociaż przejechałam po wszystkich możliwych miejscach.
    Nutka nie denerwuj się, u mnie dziś położna nie mogła złapać tętna. Mały się tak wiercił i kopał, że nie dało się posłuchać. Usłyszałyśmy może z 5 uderzeń i na tym koniec. Lepiej wyszukiwać tętna jak maluch sobie śpi.

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas Ty jestes doświadczona mamusią i na pewno dasz radę bez szkoły, my pierwszaki chcemy się czegoś nauczyć. ;-)

evas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka sprobuj naciagnac skore na brzuchu w gore i jedz detektorem od samego dolu brzucha od jednej do drugiej strony. Z reguly najlatwiej jest wyczuc w ten sposob. I naloz cos zeby przenosilo dzwieki,jak nie masz zelu moze byc np. Balsam czy jak pisala Limerikowo-oliwka

• topa42 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka może dzidzia tak jest ułożona ? Jutro spróbujesz może będzie słychac :-) Chyba tego szukania tętna trzeba się nauczyć :-)
    A ja dzis szukałam łóżeczka z dodatkami :-) i udało nam się wybraliśmy na razie nie kupujemy bo musimy na wiosnę zrobic przemeblowanie i skończyć remont ale już nie mogę sie doczekac :-)
    Zostaje wybrać wózek - chodź już sama nie wiem :-) Ile osób zapytam każda mówi inaczej heheheheh :-) Plan jest taki że za tydzień jedziemy do sklepu pojeździć wózkami :-) i może któryś nam się spodoba :-)

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj cukier znowu duzy=[ aj, za nim poprobuje co moge to chyba sporo stresujących wyników miec bede-negatywnych. Czuje się jakby ktoś wyrok na mnie wydal, ze niepodolam:(
    Przepraszam ze tak pisze, wiem ze nie ja pierwsza i nie ostatnia, ale mam taka gorycz i żal w sobie-ale będę walczyć sama z sobą.po płacze i mi przejdzie.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak a masz wytyczne co i jak czy tylko kazali dietę trzymać bez instrukcji...? biedna Ty - jakoś się nauczysz wszystkiego i będzie gites :) cukrzycy mają nieciekawie...człowiek nie wie zanim sam nie zachoruje...

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisiak mam koleżankę która miała cukrzycę ciążową i też długo się uczyła co i jak. A powiedzieli Ci co możesz jeść a czego nie ?

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak pozalam kilka cukrzyczek w szpitalu, mówiły ze na początku było trudno ale potem to w sumie dobra zdrowa dieta i wszystkie dały radę, więc głowa do góry :-))

MonikaS lubi tę wiadomość

• monaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Nutka nie denerwuj się, u mnie dziś położna nie mogła złapać tętna. Mały się tak wiercił i kopał, że nie dało się posłuchać. Usłyszałyśmy może z 5 uderzeń i na tym koniec. Lepiej wyszukiwać tętna jak maluch sobie śpi.
    Dlatego ja daję sobie spokój z detektorem. Jak położna czasami nie umie złapać, to po co ja mam się stresować, myśleć czy to to, czy nie.

Galanea, evas lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żel już mam, ale dalej nic.:)
    Nie przejmuję się w ogóle, bardziej się zawiodłam na moim gadżecie;P No cóż, najwyżej wystawię go dalej na allegro.:P Ale mojemu synkowi się chyba to już nie podobało i 3 takie kopy zapodał w ten detektor, że aż podskoczył.:P więc daję mu luzik i jutro spróbuję jeszcze raz.

Położna tydzien temu to przyłożyła i od razu było, a w poniedziałek szukała, szukała, znalazła po cichutku i nagle kilka szmerów, kopniaków i już głośno- serduszko się przesunęło, żeby mamusia posłuchała. :)

Więc może tak się dziś skrył- to by się zgadzało nawet. Te porządne kopy musiały być nóżkami zapodane, że skoro tak to serduszko było wyżej tam gdzie mam więcej tłuszczyku i łożysko(mam na przedniej scianie przy samej górze).

weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale za to kupiłam dziś ciśnieniomierz i teraz ciśnienie dobre. A przy położnej czy lekarzu zawsze 140/90;/

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny u mnie nie madnia żebym małego nie czuła :) nie potrzbuję detektora, ale rozumiem, że to daje dużo radości :) może żebym cierpiała na nadmiar kasy...ale i chyba wtedy wolałabym na coś inmego...

jak urodziłam Michasia to przez pierwszy miesiąc nie przybierał na wadze i musiałam codziennie kontrolować jego masę - kupiłam wtedy wagę niemowlęcą. muszę wam powiedzieć, że bardzo mi się przydała i trzymam dla drugiego :) polecam hihi
    kiedyś w szpitalach ważono dziecko przed karmieniem i po żeby wiedzieć ile zjadło tzn wypiło z piersi...

Limerikowo, monaaa lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aspargin mam przepisany w dawce max tj 3x po 2 tab, ale biore 2x po 2

mi dziala detektor nawet duzo lepiej na oliwce niz na gelu ginekologicznym ;--))wiec gel sobie kwitnie na polce

raczej nie ma sposobu by pomylic z ok detektorem z ekranem tetna matki z tetnem dziecka, chocby nawet pozycje zmienilo, bo tetno matki nawet przy big stresie to powiedzmy max 90 bedzie a dziecka jest 120 wzwyz

nie nalezy historiami z UK sie nakrecac tak jak z IRl bo tam zwykla pielegniarka probuje obslugiwac detektor a i tak jako pacjentce nie da wam go obejrzec jakiej on daty, czy ma ok baterie, biezaca kalibracje etc
    u mnie w rodzinie byl tu autentyk przypadek mej bratowej ,ze jej stracha napedzila wlasnie pielegniarka ze tetna dziecka nie mogla znalezc w 30 tyg i wolala druga, druga tez chwile szukala i juz mowila o scanie, ale znalazla
    mozna sobie tylko wyobrazic co moja bratowa przezywala te pare min ciagnacych sie dluuuugo..
    jak to opowiadala nam na swieta to wszyscy byli zbulwersowani
    a ja nei chwalac sie od razu moim detektorem znalazlam tetno jej malej i bilo tak glosno 140 ze hej, wiedzialam gdzie szukac a nie jezdzic po calym brzuchu ;--))
    nie zebym sie uwazala ze specjalistke jakas ale kolezeznace po 20 tyg tez dalam posluchac serducha jej Malej
    moj maz jak tu mial domowego Holzera robionego to aparat tez byl z zalegla roczna data kalibracji...nic dodac nic ujac
    i smial sie ze jako inzynier jakby wczesniej zauwazyl ta date to moze by go rece swierzbily zajrzec do srodka aparatu ha ha ha aja mu mowilam chyba raczej oddac z powrotem do kalibracji
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie moge !!! czy zawsze kiedy zachce mi sie w nocy pojsc do toalety to musze miec reszte nocy z glowy... MASAKRA :-(

‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ