X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Muszka ty naprawde wrazliwa jestes ;-) sa dwa rodzaje odglosow z brzuszka mamuski, jedno z lozyska i pepowiny,czyli przeplywy, a drugie tetno dziecka. Jedno "chlupie" a drugie puka, roznica jest wyrazna ;-) ale mozna sie pomylic, jak polozna sluchala tetna to co chwile najezdzala na jedno i na drugie, na poczatku myslalam ze to tetno a to masz ci los, lozysko :P

• Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, ale ze swoim nie pomylisz bo dziecka jest duzo szybsze. A po przejsciach...moze i jestem wrazliwsza, a moze taki mam dzien :(

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Natalia, ale ze swoim nie pomylisz bo dziecka jest duzo szybsze. A po przejsciach...moze i jestem wrazliwsza, a moze taki mam dzien :(
    Nie no serio to sie chyba nawet nie da pomylic bo nie wiem nawet jakby trzeba bylo sluchac i gdzie przykladac detektor zeby swoje tetno wykryc :D glowa do gory Muszko ;-)

Mucha lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zrobiłam zakup pod kątem swojej anemii, z którą walczę bez rezultatów - sokowirówkę.
    Mam dość wydawania na soki z buraków i innych warzyw i owoców. Dziś testowałam, super soczek bez konserwantów i dodatków :)

W pon morfologia. Chciałabym, żeby w końcu coś ruszyło w górę, bo już mnie lekarka szpitalem straszy :(

weronikabp, NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    evas u nas położna z żelaznej rozpoczyna szkołę 7 marca, w fitness na Okrzei, w piątki, my idziemy :) kosztuje 450zł.
    Cena trochę wysoka jak dla nas. Dwa porody przeszłam bez żadnej szkoły i internetu też wtedy nie miałam i jakoś sobie poradziłam. Teraz umówię się kilka razy z położną środowiskową i myślę że mi wystarczy.

monaaa lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze raz zadam pytanie, bo ostatnio ktoś pisał, że ma Summer detektor, ale nie wiem kto, więc może jak wejdzie to zobaczy;)
    Działa jak należy?
    Z żelem wyraźniej słychać, ale wciąż nie tętno. Słychać kopniaki, które ja też czuję, ale nie wiem czy on jest taki słaby, czy dziecko tak ułożone. A nie chcę go męczyć i za długo próbować. Chociaż przejechałam po wszystkich możliwych miejscach.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • evas Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Ja jeszcze raz zadam pytanie, bo ostatnio ktoś pisał, że ma Summer detektor, ale nie wiem kto, więc może jak wejdzie to zobaczy;)
    Działa jak należy?
    Z żelem wyraźniej słychać, ale wciąż nie tętno. Słychać kopniaki, które ja też czuję, ale nie wiem czy on jest taki słaby, czy dziecko tak ułożone. A nie chcę go męczyć i za długo próbować. Chociaż przejechałam po wszystkich możliwych miejscach.
    Nutka nie denerwuj się, u mnie dziś położna nie mogła złapać tętna. Mały się tak wiercił i kopał, że nie dało się posłuchać. Usłyszałyśmy może z 5 uderzeń i na tym koniec. Lepiej wyszukiwać tętna jak maluch sobie śpi.

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas Ty jestes doświadczona mamusią i na pewno dasz radę bez szkoły, my pierwszaki chcemy się czegoś nauczyć. ;-)

evas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka sprobuj naciagnac skore na brzuchu w gore i jedz detektorem od samego dolu brzucha od jednej do drugiej strony. Z reguly najlatwiej jest wyczuc w ten sposob. I naloz cos zeby przenosilo dzwieki,jak nie masz zelu moze byc np. Balsam czy jak pisala Limerikowo-oliwka

• topa42 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka może dzidzia tak jest ułożona ? Jutro spróbujesz może będzie słychac :-) Chyba tego szukania tętna trzeba się nauczyć :-)
    A ja dzis szukałam łóżeczka z dodatkami :-) i udało nam się wybraliśmy na razie nie kupujemy bo musimy na wiosnę zrobic przemeblowanie i skończyć remont ale już nie mogę sie doczekac :-)
    Zostaje wybrać wózek - chodź już sama nie wiem :-) Ile osób zapytam każda mówi inaczej heheheheh :-) Plan jest taki że za tydzień jedziemy do sklepu pojeździć wózkami :-) i może któryś nam się spodoba :-)

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj cukier znowu duzy=[ aj, za nim poprobuje co moge to chyba sporo stresujących wyników miec bede-negatywnych. Czuje się jakby ktoś wyrok na mnie wydal, ze niepodolam:(
    Przepraszam ze tak pisze, wiem ze nie ja pierwsza i nie ostatnia, ale mam taka gorycz i żal w sobie-ale będę walczyć sama z sobą.po płacze i mi przejdzie.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak a masz wytyczne co i jak czy tylko kazali dietę trzymać bez instrukcji...? biedna Ty - jakoś się nauczysz wszystkiego i będzie gites :) cukrzycy mają nieciekawie...człowiek nie wie zanim sam nie zachoruje...

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisiak mam koleżankę która miała cukrzycę ciążową i też długo się uczyła co i jak. A powiedzieli Ci co możesz jeść a czego nie ?

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak pozalam kilka cukrzyczek w szpitalu, mówiły ze na początku było trudno ale potem to w sumie dobra zdrowa dieta i wszystkie dały radę, więc głowa do góry :-))

MonikaS lubi tę wiadomość

• monaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Nutka nie denerwuj się, u mnie dziś położna nie mogła złapać tętna. Mały się tak wiercił i kopał, że nie dało się posłuchać. Usłyszałyśmy może z 5 uderzeń i na tym koniec. Lepiej wyszukiwać tętna jak maluch sobie śpi.
    Dlatego ja daję sobie spokój z detektorem. Jak położna czasami nie umie złapać, to po co ja mam się stresować, myśleć czy to to, czy nie.

Galanea, evas lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żel już mam, ale dalej nic.:)
    Nie przejmuję się w ogóle, bardziej się zawiodłam na moim gadżecie;P No cóż, najwyżej wystawię go dalej na allegro.:P Ale mojemu synkowi się chyba to już nie podobało i 3 takie kopy zapodał w ten detektor, że aż podskoczył.:P więc daję mu luzik i jutro spróbuję jeszcze raz.

Położna tydzien temu to przyłożyła i od razu było, a w poniedziałek szukała, szukała, znalazła po cichutku i nagle kilka szmerów, kopniaków i już głośno- serduszko się przesunęło, żeby mamusia posłuchała. :)

Więc może tak się dziś skrył- to by się zgadzało nawet. Te porządne kopy musiały być nóżkami zapodane, że skoro tak to serduszko było wyżej tam gdzie mam więcej tłuszczyku i łożysko(mam na przedniej scianie przy samej górze).

weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale za to kupiłam dziś ciśnieniomierz i teraz ciśnienie dobre. A przy położnej czy lekarzu zawsze 140/90;/

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny u mnie nie madnia żebym małego nie czuła :) nie potrzbuję detektora, ale rozumiem, że to daje dużo radości :) może żebym cierpiała na nadmiar kasy...ale i chyba wtedy wolałabym na coś inmego...

jak urodziłam Michasia to przez pierwszy miesiąc nie przybierał na wadze i musiałam codziennie kontrolować jego masę - kupiłam wtedy wagę niemowlęcą. muszę wam powiedzieć, że bardzo mi się przydała i trzymam dla drugiego :) polecam hihi
    kiedyś w szpitalach ważono dziecko przed karmieniem i po żeby wiedzieć ile zjadło tzn wypiło z piersi...

Limerikowo, monaaa lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aspargin mam przepisany w dawce max tj 3x po 2 tab, ale biore 2x po 2

mi dziala detektor nawet duzo lepiej na oliwce niz na gelu ginekologicznym ;--))wiec gel sobie kwitnie na polce

raczej nie ma sposobu by pomylic z ok detektorem z ekranem tetna matki z tetnem dziecka, chocby nawet pozycje zmienilo, bo tetno matki nawet przy big stresie to powiedzmy max 90 bedzie a dziecka jest 120 wzwyz

nie nalezy historiami z UK sie nakrecac tak jak z IRl bo tam zwykla pielegniarka probuje obslugiwac detektor a i tak jako pacjentce nie da wam go obejrzec jakiej on daty, czy ma ok baterie, biezaca kalibracje etc
    u mnie w rodzinie byl tu autentyk przypadek mej bratowej ,ze jej stracha napedzila wlasnie pielegniarka ze tetna dziecka nie mogla znalezc w 30 tyg i wolala druga, druga tez chwile szukala i juz mowila o scanie, ale znalazla
    mozna sobie tylko wyobrazic co moja bratowa przezywala te pare min ciagnacych sie dluuuugo..
    jak to opowiadala nam na swieta to wszyscy byli zbulwersowani
    a ja nei chwalac sie od razu moim detektorem znalazlam tetno jej malej i bilo tak glosno 140 ze hej, wiedzialam gdzie szukac a nie jezdzic po calym brzuchu ;--))
    nie zebym sie uwazala ze specjalistke jakas ale kolezeznace po 20 tyg tez dalam posluchac serducha jej Malej
    moj maz jak tu mial domowego Holzera robionego to aparat tez byl z zalegla roczna data kalibracji...nic dodac nic ujac
    i smial sie ze jako inzynier jakby wczesniej zauwazyl ta date to moze by go rece swierzbily zajrzec do srodka aparatu ha ha ha aja mu mowilam chyba raczej oddac z powrotem do kalibracji
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie moge !!! czy zawsze kiedy zachce mi sie w nocy pojsc do toalety to musze miec reszte nocy z glowy... MASAKRA :-(

‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ