MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOj Muszka ty naprawde wrazliwa jestes
sa dwa rodzaje odglosow z brzuszka mamuski, jedno z lozyska i pepowiny,czyli przeplywy, a drugie tetno dziecka. Jedno "chlupie" a drugie puka, roznica jest wyrazna
ale mozna sie pomylic, jak polozna sluchala tetna to co chwile najezdzala na jedno i na drugie, na poczatku myslalam ze to tetno a to masz ci los, lozysko
-
nick nieaktualnyMucha wrote:Natalia, ale ze swoim nie pomylisz bo dziecka jest duzo szybsze. A po przejsciach...moze i jestem wrazliwsza, a moze taki mam dzien
glowa do gory Muszko
Mucha lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj zrobiłam zakup pod kątem swojej anemii, z którą walczę bez rezultatów - sokowirówkę.
Mam dość wydawania na soki z buraków i innych warzyw i owoców. Dziś testowałam, super soczek bez konserwantów i dodatków
W pon morfologia. Chciałabym, żeby w końcu coś ruszyło w górę, bo już mnie lekarka szpitalem straszyweronikabp, NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:evas u nas położna z żelaznej rozpoczyna szkołę 7 marca, w fitness na Okrzei, w piątki, my idziemy
kosztuje 450zł.
monaaa lubi tę wiadomość
-
Ja jeszcze raz zadam pytanie, bo ostatnio ktoś pisał, że ma Summer detektor, ale nie wiem kto, więc może jak wejdzie to zobaczy;)
Działa jak należy?
Z żelem wyraźniej słychać, ale wciąż nie tętno. Słychać kopniaki, które ja też czuję, ale nie wiem czy on jest taki słaby, czy dziecko tak ułożone. A nie chcę go męczyć i za długo próbować. Chociaż przejechałam po wszystkich możliwych miejscach. -
nutka wrote:Ja jeszcze raz zadam pytanie, bo ostatnio ktoś pisał, że ma Summer detektor, ale nie wiem kto, więc może jak wejdzie to zobaczy;)
Działa jak należy?
Z żelem wyraźniej słychać, ale wciąż nie tętno. Słychać kopniaki, które ja też czuję, ale nie wiem czy on jest taki słaby, czy dziecko tak ułożone. A nie chcę go męczyć i za długo próbować. Chociaż przejechałam po wszystkich możliwych miejscach. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNutka sprobuj naciagnac skore na brzuchu w gore i jedz detektorem od samego dolu brzucha od jednej do drugiej strony. Z reguly najlatwiej jest wyczuc w ten sposob. I naloz cos zeby przenosilo dzwieki,jak nie masz zelu moze byc np. Balsam czy jak pisala Limerikowo-oliwka
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Nutka może dzidzia tak jest ułożona ? Jutro spróbujesz może będzie słychac
Chyba tego szukania tętna trzeba się nauczyć
A ja dzis szukałam łóżeczka z dodatkamii udało nam się wybraliśmy na razie nie kupujemy bo musimy na wiosnę zrobic przemeblowanie i skończyć remont ale już nie mogę sie doczekac
Zostaje wybrać wózek - chodź już sama nie wiemIle osób zapytam każda mówi inaczej heheheheh
Plan jest taki że za tydzień jedziemy do sklepu pojeździć wózkami
i może któryś nam się spodoba
-
Aj cukier znowu duzy=[ aj, za nim poprobuje co moge to chyba sporo stresujących wyników miec bede-negatywnych. Czuje się jakby ktoś wyrok na mnie wydal, ze niepodolam:(
Przepraszam ze tak pisze, wiem ze nie ja pierwsza i nie ostatnia, ale mam taka gorycz i żal w sobie-ale będę walczyć sama z sobą.po płacze i mi przejdzie. -
nick nieaktualny
-
evas wrote:Nutka nie denerwuj się, u mnie dziś położna nie mogła złapać tętna. Mały się tak wiercił i kopał, że nie dało się posłuchać. Usłyszałyśmy może z 5 uderzeń i na tym koniec. Lepiej wyszukiwać tętna jak maluch sobie śpi.
Galanea, evas lubią tę wiadomość
-
Żel już mam, ale dalej nic.
Nie przejmuję się w ogóle, bardziej się zawiodłam na moim gadżecie;P No cóż, najwyżej wystawię go dalej na allegro.Ale mojemu synkowi się chyba to już nie podobało i 3 takie kopy zapodał w ten detektor, że aż podskoczył.
więc daję mu luzik i jutro spróbuję jeszcze raz.
Położna tydzien temu to przyłożyła i od razu było, a w poniedziałek szukała, szukała, znalazła po cichutku i nagle kilka szmerów, kopniaków i już głośno- serduszko się przesunęło, żeby mamusia posłuchała.
Więc może tak się dziś skrył- to by się zgadzało nawet. Te porządne kopy musiały być nóżkami zapodane, że skoro tak to serduszko było wyżej tam gdzie mam więcej tłuszczyku i łożysko(mam na przedniej scianie przy samej górze).
weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość
-
dziewczyny u mnie nie madnia żebym małego nie czuła
nie potrzbuję detektora, ale rozumiem, że to daje dużo radości
może żebym cierpiała na nadmiar kasy...ale i chyba wtedy wolałabym na coś inmego...
jak urodziłam Michasia to przez pierwszy miesiąc nie przybierał na wadze i musiałam codziennie kontrolować jego masę - kupiłam wtedy wagę niemowlęcą. muszę wam powiedzieć, że bardzo mi się przydała i trzymam dla drugiegopolecam hihi
kiedyś w szpitalach ważono dziecko przed karmieniem i po żeby wiedzieć ile zjadło tzn wypiło z piersi...Limerikowo, monaaa lubią tę wiadomość
-
Aspargin mam przepisany w dawce max tj 3x po 2 tab, ale biore 2x po 2
mi dziala detektor nawet duzo lepiej na oliwce niz na gelu ginekologicznym ;--))wiec gel sobie kwitnie na polce
raczej nie ma sposobu by pomylic z ok detektorem z ekranem tetna matki z tetnem dziecka, chocby nawet pozycje zmienilo, bo tetno matki nawet przy big stresie to powiedzmy max 90 bedzie a dziecka jest 120 wzwyz
nie nalezy historiami z UK sie nakrecac tak jak z IRl bo tam zwykla pielegniarka probuje obslugiwac detektor a i tak jako pacjentce nie da wam go obejrzec jakiej on daty, czy ma ok baterie, biezaca kalibracje etc
u mnie w rodzinie byl tu autentyk przypadek mej bratowej ,ze jej stracha napedzila wlasnie pielegniarka ze tetna dziecka nie mogla znalezc w 30 tyg i wolala druga, druga tez chwile szukala i juz mowila o scanie, ale znalazla
mozna sobie tylko wyobrazic co moja bratowa przezywala te pare min ciagnacych sie dluuuugo..
jak to opowiadala nam na swieta to wszyscy byli zbulwersowani
a ja nei chwalac sie od razu moim detektorem znalazlam tetno jej malej i bilo tak glosno 140 ze hej, wiedzialam gdzie szukac a nie jezdzic po calym brzuchu ;--))
nie zebym sie uwazala ze specjalistke jakas ale kolezeznace po 20 tyg tez dalam posluchac serducha jej Malej
moj maz jak tu mial domowego Holzera robionego to aparat tez byl z zalegla roczna data kalibracji...nic dodac nic ujac
i smial sie ze jako inzynier jakby wczesniej zauwazyl ta date to moze by go rece swierzbily zajrzec do srodka aparatu ha ha ha aja mu mowilam chyba raczej oddac z powrotem do kalibracji
-
nick nieaktualny