X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dla odmiany wyszly liczne bakterie w badaniu moczu, musze zrobic posiew to moze do wyorkowej wizyty u lekarza bedzie wynik. Na szczescie leukocyty w normie. Zawsze cos musi wyjsc cholera!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    A mi dla odmiany wyszly liczne bakterie w badaniu moczu, musze zrobic posiew to moze do wyorkowej wizyty u lekarza bedzie wynik. Na szczescie leukocyty w normie. Zawsze cos musi wyjsc cholera!

W badaniu ogólnym moczu Ci wyszło?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak

iv09g7rf258kfw3a.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio jak leciała jakaś reklama, a na końcu było "z dumą wspieramy mamy" to mi się łezka w oku zakręciła :D choć przyznam, że i tak wolę łzy niż nagłe wybuchy złości :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    kase ma mi wyplacac zus ale wlasnie nic jeszcze nie dostalam. Zadzwonie poprostu jutro do zusu i tam mi sprawdza dokladnie
    Jakbys napisala dokladnie rodzaj zatrudnienia i odpowiedziala na moj wczesniejszy post to jestem w stanie Ci pomoc a tak musze sie domyslac a nie wiem czy domyslam sie dobrze ;-))

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co naszych hormonow to powiem Wam ze pierwszy trymestr to bylam taka nerwowa ze maz nie wytrzymywal ze mna,konczy sie drugi i jestem w stanie podsumowac go jako histeryczny ciekawe jaki bedzie 3 =D az sie boje :)

Margotka87 lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez wychodza leukocyty w moczu 20-30
    moze zle pobieram, nada sie umyc przed, niby prosta rzecz a trzeba pamietac jak prawidlowo pobrac probke
    lekarz komentujac moje wyniki powiedzial ze jest ok, jesli by wyszlo ponad 100 to wtedy leczenie powinno byc wdrozone
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u mnie leukocytow nie ma. Bakterie jakies sa i dlatego posiew zrobie zeby zobaczyc czy cos tam sie namnaza.

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha a to jak nie ma leukocytow to moze nie jest tak zle
    na pewno ma Twoj organizm zadanie utrudnione przez pessar troche
    u mnie z posiewu mc temu wyszly grzbki w cytologii, ale ginka twierdzila ze kilka grzybkow wiec nei ma sie co martwic
    my to juz widze tak porownujac na tym forum chcemy wszystkie miec idealne super wyniki ;---)))
    kurcze bedziemy perfekcyjne mamy jak trza ha ha
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Mucha lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro rano kontrolne usg nerek, trzymajcie kciuki :-) dobranoc padam dzis..

NataliaK lubi tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

nadrobienie Was po dwóch dniach nieobecności graniczy z cudem ;) Ale za to zupki mnie ominęły!!!! Ależ żałuję... ;)

Tak czytam o tych Waszych hormonach i... ja nic takiego nie mam. Może jestem troszkę bardziej płaczliwa, ale nie za bardzo. Nie krzyczę na M, nie płaczę, nie mam zachcianek jedzeniowych itp. Jedna rzecz - spałabym non stop i kilogramy idą mi w górę niesamowicie (choć wszystko idzie w brzuch, na szczęście). Jeszcze trochę muszę pochodzić do pracy, a tam mam młyn straszliwy wprost, więc jak wracam do domu, to padam na pysk... Synek przez cały dzień się prawie nie rusza, bo jak ja jestem w takim napięciu i poddenerwowaniu, to on siedzi cicho. Uaktywnia się tylko rano i wieczorami.

Za to szczęśliwie mogę powiedzieć, że nic mi się nie dzieje - plamka się nie powtórzyła, pewnie nie była związana z dzieckiem, na szczęście :)

Miłego dnia!

NataliaK, alexast, Galanea, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki z Frankiem za wszystkie kontrole w dniu dzisiejszym a tym czasem milego dnia, czas do pracy ;-))

weronikabp lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Witam sie po nieprzespanej nocy :( ja juz chyba wariuje jak tylko cos wychodzi nie tak jak trzeba :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Mucha nie możesz się tak wszystkim przejmować i martwić bo Twoje maleństwo to czuje.. postaraj się nie brać aż tak bardzo do siebie wszystkiego - bo nie masz powodu nic strasznego się nie dzieje.. staraj się wysypiać i uśmiechać żeby maleństwo było radosne i spokojne :)

Ja wczoraj zasnęłam tak wcześnie bo bardzo aktywny dzień miałam wczoraj pojechałam z dzieciakami na narty, one były pierwszy raz, ale nie byłam z nimi sama mój szwagier był i uczył dzieciaki, a my z siostrą bardziej obserwatorki z tymi brzuchami :)trochę się nalatałam po tym stoku z aparatem :) później jeździłam za częściami do mojego samochodu i jak rano wyszłam tak wróciłam z dziećmi po 17.00 do domu i byłam wykończona.. :)

ggfxf7q.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Tusia, wiem...
    Kurde wlasnie mi wysiadly korki w calym mieszkaniu...i co ja teraz bede robic, telewizor nie dziala, ksiazka juz mi sie konczy...cholercia :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry drogie Panie:) ja spalam jak zabita, jeszcze odsypiam szpital... Wczoraj mój M poczol takiego kopniaka aż podskoczył. W sumie takie intensywne i mocne ruchy, ze przez brzuszek widac zaczęły mi się gdy poszłam do szpitala. To z nerwow wszystko, Lekarz nie mogl zdjecia zrobic bo tak bobas fikal. Tak wiec bardzo maleństwa nasze wszystko czują..ale cieszę się, ze wkoncu moj brzusio tetni życiem na calego::-D
    Idę robić śniadanie zgodnie z moim sumieniem i dietka, a potem papierkową robota przede mną. Człowiek na zwolnieniu a pracować musi.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Kota Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tez nie mam zadnych jazd hormonalnych. Wrecz przeciwnie jestem milsza, spokojniejsza, wiecej sie usmiecham, przed ciaza bylam lekka zolza ;)

Dzisiaj pierwszy raz nie mogla spac w nocy, bylo mi strasznie niewygodnie z tym brzuchem, nie moglam sie ulozyc. Jak juz znalazlam pozycje to musialam wstawac do lazienki :/ w dodatku mala sobie wtedy umyslila, ze ona bedzie sobie skakac. Pierwszy raz widzialam jak mi sie brzuch ruszal od jej kopniakow :)

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia to i ja mam pytanie. Jeśli moją siostra była zatrudniona w firmie zatrudniająca 3 osoby i pracowała w niej kilka miesięcy w 2013 roku, od lipca płaci jej zus l4. Jest to pełny etat. Czy w takiej sytuacji dostanie pita 11 od pracodawcy za te kilka przepracowanych miesięcy oraz za okres w którym była na L4 od lipca do grudnia dostanie pit 11 z zus?

• Mucha Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff brat przyjechal i naprawil :) kochany!

alexast lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha nie przejmuj sie tymi bakteriami....ja sie dowiedzialam ze mam e-coli!!!:( wszystko niby da sie wytepic takze musimy sie z tym zmierzyc:*

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ