X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    My wrocilismy od lekarza, syn w końcu zdrowy, ufff.
    Ja.ostatnio słabo sypiam, wydaje mi się ze duzego brzucha nie mam, a tak.strasznie ciężko mi jest sie przekręcic w nocy ;)
    Pod.koniec dnia zawsze boli mnie całe krocze,jakby mnie ktoś rozrywał i przez to ledwo chodzę.
    Maluch caly czas mnie kopie w pęcherz, przyjemne to to nie jest.
    Właśnie rozglądam się za spacerówką i za chustą do noszenia maluszka ;)
    Super bardzo się cieszę że wszystko ok:-) A co do obracania ;-) mnie tez ciężko jest heheheheh a co powiemy w 9 miesiącu :-)

excella lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 21:09

Limerikowo, Agusia2312, MonikaS lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 9 miesiącu bede zasypiać w fotelu żeby sie nie przekręcać ;) i tak już pewnie nie bedziemy miały siły sie ruszać :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się strasznie przekręca w nocy, cale łóżko chodzi =D mąż się budzi, rozumie że mi ciężko ale czasami trochę się zdenerwuje w końcu ciągle go tym budzę. Pod koniec ciąży spychaczem będzie przekrecał chyba =D

Jeśli chodzi o kopy to czuje czasami jak się kreci w okolicach pochwy i się zastanawiam czy wtedy po prostu nie odwraca się przypadkiem główką w dół, bo to takie dziwne uczucie. Rzadko czuje go wysoko, zazwyczaj nisko wlaśnie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2014, 11:47

• excella Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak gin robila cytologie, to wyszla 2grupa i.jakieś drożdżaki. Leczyłam sie przez tydzien Gyno Pevaryl 150 i 50. Teraz raz w tygodniu mam przyjmować gyno pevaryl 50. Sama nie wiem czy to pomaga. Niby nic mnie nie.swędzi ale czasami mam dziwne upławy, raz są, kilka.dni spokoj i znowu coś poleci :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z kontrolnego USG nerki, wszystko dobrze uff :) delikatnie poszerzone kanaliki, ale to podobnież norma u cieżarnych od ucisku macicy, po piasku i zastoju nie ma śladu, pozostaje teraz duuuuzzzooo wody pic.

Pan doktor był fajny i pokazal mi też małą, machała rączkami do Mamusi :)
    Dziewczyny czy Wasze maluszki są już główką do dołu zwrócone, moja jeszcze nie, podobnież pod koniec 6 miesiąca powinno się dziecię odwrócić.

Galanea, NataliaK, evas, Limerikowo, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak już jane, czyli jeden pit pd pracodawcy od początku roku do czerwca a od czerwca do końca roku pit z zusu za chorobowe.

NataliaK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika no właśnie ja czasami czuje ucisk na dole i właśnie się zastanawiam czy się już nie przekręcił, w końcu już za kilka dni 7 miesiąc się zaczyna, za tydzień mam usg więc Wam wszystko powiem =)

Czekajajaca- tak jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2014, 11:54

weronikabp lubi tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    wróciłam z kontrolnego USG nerki, wszystko dobrze uff :) delikatnie poszerzone kanaliki, ale to podobnież norma u cieżarnych od ucisku macicy, po piasku i zastoju nie ma śladu, pozostaje teraz duuuuzzzooo wody pic.
    Pan doktor był fajny i pokazal mi też małą, machała rączkami do Mamusi :)
    Dziewczyny czy Wasze maluszki są już główką do dołu zwrócone, moja jeszcze nie, podobnież pod koniec 6 miesiąca powinno się dziecię odwrócić.

Super że już dobrze,teraz musisz dużo pić ;)

Co do dziecka, to mój już siedzi główką w dół.

• evas Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na połówkowym lekarz stwierdził, że maluch ułożony jest główka do dołu, ale ja mam wrażenie, że leży w poprzek.

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    U mnie na połówkowym lekarz stwierdził, że maluch ułożony jest główka do dołu, ale ja mam wrażenie, że leży w poprzek.
    eva on się jeszcze może w każdej chwili odwrócić :) jeszcze mają dużo miejsca :)

evas lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez glownie w dole brzucha czuje ruchy, czasem wyzej, ale caly czas jeszcze ponizej pepka. Teraz mala ulozyla sie jakos tak dziwacznie po przekatnej macicy, ale chyba glowka bardziej w kierunku dolu i rozpycha mi macice poprzecznie (generalnie to mam nisko dno macicy bo wydaje mi sie ze jeszcze do pepka nie siega). Jakis taki maly ten moj brzuszek, ale we wtorek ide na wizyte polaczona z USG polowkowym, wiec o wszystko bede wypytywala lekarza, chociaz jest on raczej malomowny i trzeba wyciagac (Weronika to lekarz o ktorym rozmawialysmy) :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem Muszka :) powiem Ci, że dużo nieprzychylnych informacji usłyszałam o nim ostatnio w szpitalu.. i zmieniłam zdanie, jednak nie pójde tam na USG w 28 tyg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już nie daje rady w pracy, jeszcze dziś prezes kazał mi nosić paczki to powiedziałam ze nie będę dźwigać, i ze może Pan sobie sam nosić te paczki. Dobrze wie, ze jestem w ciąży i takie głupoty do mnie mówi. Chyba nie wytrzymam tu do końca lutego i od poniedziałku idę na L4. Normalnie płakać mi się chce, chociaż pewnie to hormony, bo nie jestem placzliwa. Byle wytrzymać do 15 tej.

Limerikowo, weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekajaca ok zrobilas ze P.Prezesowi swoje zdanie jasno wyrazilas
    pogielo faceta jak trza z tym noszeniem paczek ehhhh
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    A ja już nie daje rady w pracy, jeszcze dziś prezes kazał mi nosić paczki to powiedziałam ze nie będę dźwigać, i ze może Pan sobie sam nosić te paczki. Dobrze wie, ze jestem w ciąży i takie głupoty do mnie mówi. Chyba nie wytrzymam tu do końca lutego i od poniedziałku idę na L4. Normalnie płakać mi się chce, chociaż pewnie to hormony, bo nie jestem placzliwa. Byle wytrzymać do 15 tej.
    Czekająca takie sytuacje masz prawo zgłaszać, to jest nadużycie. Ja bym po kazała środkowy palec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny którym programem wrzucacie foty? imageshock przestał działać za darmo :)

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuje ruchy nisko, myslałam że tylko ja tak mam a to jednak widze że normalne jest:) Dziś cos mamusie denerwuje i sie mało rusza.. wrrr może sie obrócił bo ostatnio jak był odwrócony pupa do brzucha to tez kiepsko było czuć, a wiem że był obrócony bo akurat połówkowe miałam . No i plus łożysko na przedniej ścianie to daje efekt słabego odczucia. Już chce porządne kopniaki:) !!

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    no wiem Muszka :) powiem Ci, że dużo nieprzychylnych informacji usłyszałam o nim ostatnio w szpitalu.. i zmieniłam zdanie, jednak nie pójde tam na USG w 28 tyg.

O to ciekawe, a napiszesz mi na priv co slyszalas? Ja ostatnio slyszalam bardzo duzo przychylnych informacji o niej, ze USG robie genialnie i jest bardzo dobra, a on no coz gburowaty, ale specjalista i tez dobrze USG robi. Wiesz zalezy co sie chce, ja chodze jeszcze do innej lekarki i tak i z nia rozmawiam o wszystkim i o kazdej porze i w kazdej sytuacji moge do niej zadzwonic :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjaśniłam w końcu moje kłopoty z ZUS- okazało się że księgowa dała d..y i nie zaniosła moich zwolnień do nich. Ani jednego ! Dobrze, że coś mnie tknęło że te pieniądze coś za długo nie przychodzą bo inaczej żyłabym w błogiej nieświadomości że to opóźnienia ZUSu

Limerikowo lubi tę wiadomość

‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ