X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    A ja czuje ruchy właśnie wysoko :) brzuch faluje i przemile uczucie. Od wczoraj mała jest bardzo aktywną.

Chciałam zostać do końca lutego w pracy, bo sie tak umowilam z prezesem i chciałam być w porządku w stosunku do niego, ale widzę ze nie warto. On to w ogóle sie czasami zachowuje jak psychiczny człowiek i malo kto z nim długo wytrzymuje psychicznie.
    Nic decyzja podjęta idę od poniedziałku na L4. Zdrowie dziecka jest najważniejsze.

Pewnie że najważniejsze, ja też mam umowę z szefem że pracuje do 5 marca a później L4, chciałam być w porządku i jestem, ale on też jest w porządku wobec mnie, praktycznie w ogóle nic dają mi do pracy, ostatnio jak w Walentynki musiałam jechać do Łodzi na rekrutacje pracowników to mnie przepraszali nie wiadomo jak długo, a przecież to w sumie nie tak daleko od Wa-wy, wcześniej 90% czasu pracy to wyjazdy.

Co do ruchów jeszcze to Franek siedział cichutko kilka dni,a teraz jak mi kopa właśnie zasadził.. aż poskoczyłam =D

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    do tej pory wyniki badania moczu były ok, w czwartek i tak idę na glukozę, badania krwi i moczu to zobaczę,

Badanie moczu jeszcze o niczym nie świadczy, mój mocz wzorowy, a zastój w nerkach był i bolał jak skur... no, bardzo bolał ;). Ale u mnie od razu z boku pleców, tam gdzie nerka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2014, 14:08

• evas Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    właśnie dokładnie tak to czuję, huuhh uspokoiłaś mnie :) wielkie dzięki :)
    Ale poradź sie lekarza, bo u Ciebie może być coś innego. Ja miałam robione USG szyjki jak to zgłosiłam mojej lekarce.

9bsp388.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no fakt, że dzisiaj czułam ból przy sikaniu, ale z nerkami nie miałam wcześniej problemów, więc mam nadzieję, że to nie to.
    Ja i tak już mam przewalone z kręgosłupem, niekiedy czuje się jak kaleka, a zwłaszcza jak mąż musi mi pomóc wstać z kanapy co za wstyd :(

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie od dołu się zaczęło, zastój w nerce pokaże tylko USG ale i tak warto sprawdzić mocz czy nie ma tam bakterii no i CRP czy nie ma stanu zapalnego.

• alexast Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Ale poradź sie lekarza, bo u Ciebie może być coś innego. Ja miałam robione USG szyjki jak to zgłosiłam mojej lekarce.

wizytę mam dopiero 4 marca, ale pójdę do niej prywatnie w następnym tyg. Dzisiaj musimy jechać kupić panele. Od jutra ojciec z mężem będą walczyć i dokańczać pokój małego, przy okazji zrobią przedpokój i duży pokój. Dlatego dzisiejsza wizyta byłaby mi nie na rękę. Ale w następnym tyg. do niej pójdę niech zobaczy co i jak.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na te bóle pomaga mi pozycja na kolanach z biodrami uniesionymi wysoko, a głowa niżej, podpieram się łokciami, albo kładę na wysokiej poduszce (takie wypinanie pupy do góry). Kołyszę się też leciutko na boki. To rozluźnia mięśnie.

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    no fakt, że dzisiaj czułam ból przy sikaniu, ale z nerkami nie miałam wcześniej problemów, więc mam nadzieję, że to nie to.
    Ja i tak już mam przewalone z kręgosłupem, niekiedy czuje się jak kaleka, a zwłaszcza jak mąż musi mi pomóc wstać z kanapy co za wstyd :(

Ja też nigdy nie miałam problemów z nerkami. Urolog powiedział mi, że ok. 70% kobiet w ciąży ma zmieniony obraz nerek (powiększone miedniczki nerkowe, zastoje), więc jest to bardzo powszechna, ciążowa przypadłość. Tylko czasami wiąże się to z bólem i ew. dalszymi następstwami (zapalenie, kamienie), a przeważnie przechodzi zupełnie bezobjawowo, tak, że babeczki nawet o tym nie wiedzą (mówił mi to przy okazji tego, dlaczego nie jest za robieniem rutynowego usg nerek w ciąży; jak wychodzi zły obraz, to i ginekolog i pacjentka panikują, chociaż jest to dość powszechne i skoro się nic nie dzieje, to nie trzeba się tym zajmować).

W każdym razie w ciąży, niestety, wychodzą problemy, które nas nigdy wcześniej nie nękały. A mnie mąż podnosi z kanapy i wpycha po schodach i nie jest mi wstyd :). Śmiejemy się z tego oboje, no, przecież nagle nie stanę się supersprawna. A też mam problemy z rusztowaniem :).

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Na te bóle pomaga mi pozycja na kolanach z biodrami uniesionymi wysoko, a głowa niżej, podpieram się łokciami, albo kładę na wysokiej poduszce (takie wypinanie pupy do góry). Kołyszę się też leciutko na boki. To rozluźnia mięśnie.
    evas dokładnie - taką pozycję na czworaka zalecił mi doktor jak najcześciej, to odciąza nerki i układ moczowy, na krowę :) zastrzegł tylko żeby mąż nie był w pobliżu za często hehehehe

Martynika, alexast, evas, Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 21:09

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam taki artykuł. Sądząc po opisie ja to mam.
    http://ins.edu.pl/2013/06/21/dolegliwosci-bolowe-obszaru-miednicy-u-kobiet-w-ciazy/

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    evas dokładnie - taką pozycję na czworaka zalecił mi doktor jak najcześciej, to odciąza nerki i układ moczowy, na krowę :) zastrzegł tylko żeby mąż nie był w pobliżu za często hehehehe
    Mój "mąż" twierdzi, że wyglądam w tej pozycji apetycznie :D
    A mi to nawet nie w głowie jak mnie ten ból dopada :P

alexast, NataliaK, Mucha, excella, weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

ja już po badaniach i po glukozie ohydnej /wytrzymałam :)/ i już wyniki odebrane :) glukoza ok, toksoplazmoza dalej ujemny ale pomimo łykania żelaza - anemia pogłębia się... jakoś to będzie :)

u mnie jak mały czasem kopnie to aż jakbym w pupę od środka oberwała - mało przyjemne. też tak nisko mi tam grzebie, ale i nad pępkiem czasem da kopa :)
    we wtorek mam wizytę u mojej gin - ciekawe co z tym żelazem zaradzi...

NataliaK, Galanea, Agusia2312, weronikabp, excella lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zwykle czułam ruchy tak samo intensywnie. Ale przedwczoraj i wczoraj, to nawet miałam momenty, że chciałam na ip jechać bo praktycznie cały dzień nic nie czułam. Dopiero koło 2 w nocy odrobinę mocniej. Ale chyba tak był ułożony mały, dlatego słabiej czułam. Dziś w nocy czułam jak się przekręca :) I wszystko wróciło do normy, znowu czuję mocne kopniaczki :D
    Czasem nisko, czasem w okolicach pępka.
    A przed chwilą to takie akrobacje robił, że mój brzuch wyglądał jak jakiś sześciokąt :)

Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego bólu tak jakby w pochwie, też tak czasem mam...
    Ostatnio mówiłam lekarzowi, to powiedział, że tak może być bo macica się rozciąga i jak nie trwa to długo tylko chwilkę i przestaje, to nie trzeba się martwić. Ewentualnie nospa i poleżeć. Na badaniu na fotelu stwierdził, że szyjka ok.
    Ale ja oczywiście mimo wszystko mam jakieś schizy :|
    We wtorek idziemy na dodatkowe usg, to poproszę, żeby zerknął na tą moją szyjkę. Może choć na trochę się uspokoję... :)

Galanea lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Twoja macica zmieniła się w salę gimnastyczną!" - śmieszne czasem są te opisy przy suwaczkach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2014, 16:09

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mała kopie jak szalona kiedy jest za cicho. Jak tylko z mężem zaczynamy rozmawiać kopniaki ustają. Chwila ciszy i znowu kopie. :D Dorwaliśmy dzisiaj stetoskop i osłuchaliśmy się siebie nawzajem i dziecku spokoju też nie daliśmy. Biedna próbowała się kitrać raz po lewej, raz po prawej stronie ale tatuś nie dał się wykiwać.:D Świetne są te bąbelki jak się rusza ale żeby złapać tętno to trzeba się napracować.

Agusia2312, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, chyba coś takiego kupimy na dół, w kolorze bezowym, a jak mała wyrośnie to wtedy turystyczne, myślę, że dla maluszka to jest fajne.
    a596dbe787c7b521m.jpg

Mucha lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A stetoskopem słychać tętno ?

zem3i09keg891u11.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    A stetoskopem słychać tętno ?
    Powiem szczerze, że ja ledwo co słyszałam tętno, ciężko było złapać. Za to mąż jest pewny, że słyszał miarowe bicie serduszka ale męczył się z pół godziny. Wydaje mi się, że jakoś po 30 tygodniu będzie łatwiej je namierzyć. :)

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ