MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nalka wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, ale czy będziemy mogli z naszą małą jechać z Gdańska aż do Warszawy? Tego obawiam się najbardziej, czy dziecko może już tak daleko podróżować?
I już na Boże Narodzenie przyjechali do Polski na święta - samochodem + prom. I wszystko było ok.
Więc myślę że trasa Gdańsk - Warszawa to nie problem jak z dzieckiem wszystko będzie dobrze. Tylko częściej przystanki i jużLimerikowo, Nalka lubią tę wiadomość
-
NataliaK wrote:Wiesz co do koloru to jeszcze nie wiem, w sklepie dzis ogladalam to fajnie wygladal siwy, byc moze wlasnie wezmiemy taki. Fajnie to wyglada,malutkie,wielkosci malej kolyski
Z jakiej to firmy chicco?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2014, 19:10
-
nick nieaktualny
-
Niesforna wrote:Moja koleżanka urodziła 10 listopada synka, w Norwegii bo tam obecnie mieszkają bo jej facet tam pracuje.
I już na Boże Narodzenie przyjechali do Polski na święta - samochodem + prom. I wszystko było ok.
Więc myślę że trasa Gdańsk - Warszawa to nie problem jak z dzieckiem wszystko będzie dobrze. Tylko częściej przystanki i już
Znam dziewczynę, która urodziła bodajże 30 listopada i na święta przylecieli (a potem dojechali) ze Szwajcarii. Spokojnie z przerwą można jechać, choć sama przed upływem pierwszego miesiąca bym nie pojechała - jakieś dziecko takie wiotkie jeszcze jest. Potem to już żaden problem, byleby przerwy robić -
weronikabp wrote:ivv - jak zacznie raczkować to zamienimy to małe turystyczne na normalne turystyczne lub kojec, choć raczej turystyczne, żeby łatwo je skladac na wyjazdy, my sporo wyjeżdzamy na weekendy.
to się przyda, my też często używamy, przede wszystkim dlatego, żeby po wyjeździe Weronice nie odwidziało się spać w swoim łóżeczku -
Mucha wrote:A mi dla odmiany wyszly liczne bakterie w badaniu moczu, musze zrobic posiew to moze do wyorkowej wizyty u lekarza bedzie wynik. Na szczescie leukocyty w normie. Zawsze cos musi wyjsc cholera!
Mi też wyszły i dwóch lekarzy nie kazało nic dalej z tym robić. Bakterie mogą podobno dostać się z pochwy i okolic przy siusianu. -
nick nieaktualny
-
topa42 wrote:Piszecie że czasem dziecko siedzi nisko przy pęcherzu a u mnie jest tak stale . Jak daje kopniaki to troszkę wyżej niż kończą się włosy, bardzo nisko kopie. Ostatnio nawet oglądałam filmik na youtobe że dzidzia już laskę kopała w okolicach pępka u mnie tak nie ma. Wizytę mam za tydzień to zapytam czemu tak nisko jest ? Może to być przez nisko osadzoną i krótką szyjkę ? Nie znam się tak poprostu pytam
-
A tak w ogóle-my po wczorajszych badaniach prenatalnych wiemy, że na pewno będzie syn i wszystko jest w porządku:)
Pan doktor tak mnie wymęczył, chciał żeby mały się przemieścił i pukał mnie głowicą po brzuchu. warunki do badania złe, bo mały leżał powyginany, poskręcany, siedział sobie w dołku, nogi w górze, paluszek w buźce, a pana doktora miał w nosieNataliaK, weronikabp, Mucha, Tusia84, alexast, Galanea, evas, monalisa, nutka, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
monaaa wrote:Mi też wyszły i dwóch lekarzy nie kazało nic dalej z tym robić. Bakterie mogą podobno dostać się z pochwy i okolic przy siusianu.
Dzisiaj powtorzylam badanie i juz wyszly leukocyty 10-20 wpwno nic czekam na wynik posiewu moczu i wizyte we wtorek.
-
nick nieaktualny
-
Martynika a ja proszę byś wykreslila z listy Syna , a wpisała Niespodzianka:)
A mój maluch kopie wszędzie, w ciągu dnia w kilkunastu różnych miejscach. Teraz kopie akurat od lewej do prawej strony brzucha. najbardziej uciążliwy jest gdy kopie u dołu i nie pozwala siedzieć.
Magiczne to zjawisko - za kazdym kopniakiem mnie bardziej ekscytuje.Martynika, evas, monalisa lubią tę wiadomość
-
LISTA AKTUALNA:
Paula222 – 23 lata, Olsztyn, mężatka, długie starania – 20, 22 maja – chłopiec
vikus001 – mężatka, koniec maja/początek czerwca – dziewczynka
natalkaa86 – 1 czerwca
Bankierka – 29 lat, panna do 15 sierpnia – 2 czerwca
leniuta29 – 2 czerwca
MagdaO – 29 lat, woj. pomorskie, córka z zD, nieformalnie zamężna, 3 cykl starań – 2 czerwca – chłopiec
NataliaK – 25 lat , Warszawa, mężatka – 2 czerwca – chłopiec
Martynika – 25 lat – 4 czerwca – chłopiec
Judi2014 – 4 czerwca – chłopiec
czekajajaca – 30 lat, Kraków, mężatka, 4 cykl starań – 5 czerwca – dziewczynka
fler – 28 lat, okolice Krakowa, mężatka, 5 cykl starań – 5 czerwca – dziewczynka
MonikaS – 30 lat, syn 2 lata – 5 czerwca – chłopiec
seksualnaa – 6 czerwca
mamablizniat:) – 6 czerwca – chłopiec x2
jarzębinka – 9 czerwca
karolina1990 – 23 lata, pomorze, mężatka, 2 cykl starań – 10 czerwca – dziewczynka
AISAK – 25 lat, woj. Lubelskie, mężatka, 2 cykl starań – 11 czerwca – niespodzianka
Evelineq – 25 lat, Podkarpacie, mężatka – 11 czerwca – dziewczynka
kambel – 22 lata, panna, 2 cykl starań – 12 czerwca – dziewczynka
szczesliwa83 – 12 czerwca
mała czarna 88 – 13 czerwca
Nalka – 22 lata, Gdańsk, mężatka, szczęściara – 14 czerwca - dziewczynka
Mati1980 – 33 lata, Wrocław, mężatka, 9 cykl starań – 14 czerwca – chłopiec
azi – 28 lat, Łódź, mężatka, 3 cykl starań – 14 czerwca - dziewczynka
MartaM27 – 14 czerwca
monalisa – 35 lat, Poznań, mężatka, dwójka dzieci, 7 lat starań –14 czerwca – dziewczynka
Evcia – woj. Śląskie – 15 czerwca – dziewczynka
nutka – 22 lata, Dolny Śląsk, mężatka, 12 miesięcy starań – 16 czerwca – chłopiec
vosia – 17 czerwca
Elka:) – 25 lat, Małopolska, mężatka – 18 czerwca – chłopiec
Modelka – 32 lata – 19 czerwca – chłopiec
Niesforna – 29 lat, Warszawa, mężatka, 3 cykl starań – 19 czerwca - chłopiec
Maksi8 – 20 czerwca
Hankaa28 – 29 lat, Poznań, córka 7 lat, panna do 30 sierpnia – 20 czerwca – dziewczynka
fasolka13 – 21 czerwca
Truskawkowe ciastko – 24 lata, mężatka, rok starań –21 czerwca
Karolajn – 22 czerwca
weronikabp – 37 lat, mężatka, 3 miesiące starań – 22 czerwca – dziewczynka
onka79 – 35 lat, Nowy Sącz / obecnie Birmingham, mężatka, starania od 01.2011r., 22 czerwca, prawdopodobnie dziewczynka
eta – 28 lat, Warszawa, mężatka, starania od kwietnia 2012 r. – 22 czerwca – chłopiec
Tusia84 – 29 lat, Kubuś, Hania, Emanuel – 23 czerwca – dziewczynka
sunset – Górny Śląsk, córka 3 lata, 2 cykl starań –23 czerwca - dziewczynka
Paulina1986 – 27 lat, Wielkopolanka, mężatka – 23 czerwca – dziewczynka
Galanea - 27 lat, Olsztyn, 1 cykl starań – 23 czerwca – dziewczynka
alexast – 31 lat, woj. Opolskie, mężatka, 3 lata starań – 23 czerwca - chłopiec
Olena – 24 czerwca
ewcia2337196 – 24 czerwca
ivv – 33 lata, Weronika, mężatka – 25 czerwca – dziewczynka
Agusia2312 – 23 lata, wielkopolska, mężatka, 9 cykl starań – 25 czerwca
Margotka87 – 26 lat, Zuzia 3 lata, mężatka – 25 czerwca (lub 2.07) – dziewczynka
Martusia – 25 czerwca
ch0colate – 21 lat – 25 czerwca, Bliźniaki
Mucha – 31 lat, Warszawa, mężatka – 25 czerwca – dziewczynka
goś83 - 30 lat, Warszawa - 26 czerwca
Kota – 28 lat, Kraków – 26 czerwca – dziewczynka
000kar000 – 27 lat, mężatka 2 cykl starań - 26 czerwca – chłopiec
excella – 26 czerwca – chłopiec
Weronika2903 – 27 czerwca
monaaa - Śląsk, mężatka – 27 czerwca (lub 3.07) – chłopiec
topa42 – 30 lat, okolice Krakowa, Oliwka 10 lat, mężatka, 10 cykli starań – 29 czerwca – chłopiec
evas – 34 lata, okolice Warszawy, Konrad 14 lat, Michał 12 lat, w związku, 2 cykl starań – 29 czerwca – chłopiec
Emilka WSK – 24 lata, Strzelce Krajeńskie, mężatka, 4 cykl starań – 29 czerwca (lub 6.07)
Duchess – 33 lata, Warszawa, syn 3 latka, mężatka – 30 czerwca – chłopiec
Limerikowo – 34 lata, Irlandia, mężatka – dziewczynka
balonik – warmińsko-mazurskie - koniec czerwca
WIEK, MIASTO/REGION, DZIECI, STAN CYWILNY, CYKL STARAŃ, DATA PORODU
a w czerwcu dopiszemy imię dziecka, datę porodu, wagę i wzrost.