X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weekend, ale nie, po co co spac,prawda Franku?lepiej pokopac mamusie co by wstala o 6:00 z kurami... ahhhh ;-) a w ciazy mialam sie wyspac za wczasu!!!!:-) Franek uznal ze ma inne plany... :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2014, 07:12

evas, weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja taz juz nie spie, mala sie kreci od samego rana co bardzo mnie cieszy :)
    Martynika gdzie Ty bylas na USG nerek i jak Ci sie udalo tak od reki?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez aleeee po calym tygodniu wstawania o 5-6 do pracy,mialabym ochote pospac chociaz do 9 ;-)
    To zlosliwy osobnik... ja wstalam, a Franek poszedl spac :-D

evas lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz nie podobalo mu sie ze go nie bujasz to jak wstalas i sie troche pokrecilas jest zadowolony :) Rozumiem Cie z tym wstawaniem, moj maz wlasnie odsypia sobie tydzien pracy jak by go cos teraz obudzilo to bylby zly :)

NataliaK lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała rozrabiara też ma fazę najwiekszej aktywności tak pomiędzy 6:30 a 9:00. Ale mnie to cieszy, bo przynajmniej od samego rana wita się z mamusią i daje znać, że u niej wszystko super :)

Mucha, NataliaK, evas, weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zostało umownych 100 dni do powitania Franka na świecie =) ale ten czas leci szybko =)
    Aż z tej okazji zrobię ciasto kokosowe =D

Mucha, czekajajaca, evas, weronikabp, Paulina1986, Galanea, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Natalia gratuluje 100 :), ciagle nie podalas miejsca imprezki ;)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasto kokosowe - mniam :)
    A ja dziś od 8mej u fryca siedzę, potem do kosmetyczki na makijaż, bo na ślub idziemy dziś, choć pogoda kiepska - deszczowa.

Mnie wczoraj wieczorem bolało podbrzusze, brzuch mi wywalilo momentalnie w ciągu jednego dnia, ze aż mąż sie zdziwił ze w takim krótkim czasie taka różnica w wielkości :)
    Ale dobrze, niech brzuszek rośnie, to znaczy ze mała tez rośnie :)
    Nie wiem tylko czy wejdę dziś w sukienkę, którą mierzylam tydzień temu :)
    Miłego dnia kochane.

• AISAK Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100- dniówka - brawo:) powiem Wam, ze będąc w szpitalu, 1/3pacjentek rodziła w 32tc.... Albo przy samym finiszu38-41tc.

U mnie tydzień minął odkad wiem o cukrzycy... Walka z wiatrakami normalnie...
    Ciekawe co u Fler... Jak ona sobie radzi.

Buziaki w brzuszki na mily dzień.

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • evas Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ;)
    Ja już w pracy jestem. Mój mały Szkrab tez rano zrobił mi pobudkę. Potem sąsiad z wiertarką szalał jak jedliśmy śniadanie. Normalnie sielanka :(

Wczoraj "mąż" wyciągnął mnie do McDonalda, bo mu w domu nie chciał internet działać. A miał do skończenia ważny projekt i liczył, że się podłączy pod ich. No i była kawka, i lody. A potem zapachniały mi frytki i zjadłam jeszcze dużą porcję. W drodze do domu dopadła mnie zgaga, a przed północą ból żołądka :( oj namęczyłam się wczoraj. Dopiero Nospa pomogła.

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Natalia gratulejszyn! ale fajnie :)
    Mnie też dziś Malutka mocniej powitała rano i Tatuś się cieszył, posłuchaliśmy serduszka, teraz naleśniczki z malinami (rozmroziłam malinki, mniam) takie poranki lubię :))
    Zaraz na ryneczek, coś dobrego na obiad trzeba zrobić, jeszcze nie wiem co. HMM moze kurczaka w curry i kurkumie z mlekiem kokosowymz brązowym ryżem i bambusem? :)

Nalka, evas, Galanea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Cześć dziewczynki ;)
    Ja już w pracy jestem. Mój mały Szkrab tez rano zrobił mi pobudkę. Potem sąsiad z wiertarką szalał jak jedliśmy śniadanie. Normalnie sielanka :(

Wczoraj "mąż" wyciągnął mnie do McDonalda, bo mu w domu nie chciał internet działać. A miał do skończenia ważny projekt i liczył, że się podłączy pod ich. No i była kawka, i lody. A potem zapachniały mi frytki i zjadłam jeszcze dużą porcję. W drodze do domu dopadła mnie zgaga, a przed północą ból żołądka :( oj namęczyłam się wczoraj. Dopiero Nospa pomogła.
    to kara za tego Maca kochana :))

• Martynika Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Ja taz juz nie spie, mala sie kreci od samego rana co bardzo mnie cieszy :)
    Martynika gdzie Ty bylas na USG nerek i jak Ci sie udalo tak od reki?

Muszko, ja mam wykupiony pakiet medyczny w Medica Polska i chodzę sobie prywatnie do ginekologa do takiej małej przychodni pod moim blokiem. Ten ginekolog jest tam właścicielem i jak przyszłam do niego z tym najgorszym atakiem bólu, przez który musiał mi aż dawać zastrzyki w tyłek, to sam kazał swojej babeczce z rejestracji dzwonić i umawiać mnie do zatrudnianych przez siebie lekarzy na usg nerek i do urologa (zatrudnia w tej małej przychodni wielu lekarzy różnych specjalności, głównie ze szpitala Bielańskiego z tego, co się zdążyłam zorientować). Zapisał mnie od razu na drugi dzień, chociaż była to sobota. Ściągnął też specjalnie dla mnie tego samego dnia chirurga, żeby mnie obejrzał, na wszelki wypadek.

Więc on właściwie przeprowadził szybką akcję i jestem mu za to bardzo wdzięczna, ja nie musiałam nic robić, nic załatwiać, tylko zgłosiłam te wizyty na infolinii Medici i szczęśliwie się okazało, że mam tych wszystkich specjalistów w swoim pakiecie, więc nic za to nie płaciłam.

Niesforna (lub ktokolwiek, kto wie :) ), jeszcze jedno "okapowe" pytanie, chociaż może się wydać głupie i może zanim to przeczytasz, to ja już będę w Media Markt i się dowiem :P. Czy jak kupuję okap szafkowy/podszafkowy z funkcją wyciągu to... ta rura do wyciągu jest w komplecie? :P bo ja mam tylko dziurę w ścianie pod rurę do zamontowania. I napisz mi, czemu nie byłaś zadowolona z teleskopowego - słabo zasysał?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2014, 10:46

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za informacje Martynika :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny! Również zostałam obudzona przez osobnika zamieszkującego tymczasowo mój brzuchol. Jak co rano zresztą. :D Mąż zrobił tosty z serem i cebulką (mmmm) i kawkę z dużą ilością mleka. W piżamach oglądaliśmy Herkulesa. <3 Dzisiaj późnym popołudniem jedziemy do ikei, może coś nam wpadnie w oko. :)

weronikabp - pychota śniadanie i jeszcze lepszy pomysł na obiad. Szkoda, że mam lenia, u nas jak na razie tylko się buja rosół w lodówce. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2014, 10:40

weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję 100 dni :-) No czas szybko leci :-) Za niedługo będziemy się chwalić swoimi skarbami :-)

zem3i09keg891u11.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    to kara za tego Maca kochana :))
    Oj tak, trzeba było poprzestać na samych lodach.

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ramach tematów jedzeniowych i mojej fazy na szpinak polecam PLACKI BROKUŁOWE ZE SZPINAKIEM , PŁATKAMI OWSIANYMI GÓRSKIMI, CHUDYM TWAROŻKIEM I MOZZARELLĄ , które właśnie zrobiłam ;-) przepis sama wymyśliłam ale takie dobre że zjadłam już 4 ;-D
    jak co sobota, od rana mi się nudzi i wymyślam różne rozmaitości ;-)

• evas Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na śniadanie miałam jajka w majonezie ze szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem i papryką :D Tak wiosennie na talerzu się zrobiło :D

9bsp388.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas, no zaraz Cię kopnę! Takiej mi ochoty narobiłaś na lody z maca, tylko i wyłącznie z maca, że zaraz wyjdę z siebie!

evas, NataliaK lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ