MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobrze, że tu jeszcze dzisiaj zajrzałam, bo znowu by mi umknęły zmiany w obrębie listy
. Dopiero wróciłam od rodziców i był to pierwszy wypad od dłuższego czasu zupełnie bez bóluuuuuu, jejejeje!
Nie złapał mnie ani na moment, Boże, jak dobrze, już miałam wizję takiego cierpienia do końca ciąży.
Słuchajcie, mam takie pytanie od czapy... macie jakieś okapy szafkowe/podszafkowe (do zabudowy), z których jesteście szczególnie zadowolone i polecacie? Takie, które ładnie wyglądają, są estetyczne i dosyć ciche?
Nie zdziwię się, jeżeli nikt nic nie odpisze, ale to jedyny sprzęt kuchenny, z którym mam totalny problem, a muszę dziś wybrać.
NataliaK, Duchess lubią tę wiadomość
-
Tusia84 wrote:jak już dojdziemy do naszych terminów porodów to niektóre będą nam trochę korkowały.. bo dziewczyny się nie udzielają i pewnie nie będziemy wiedziały czy urodziły czy nie
Ale masz na myśli, Tusia, żeby zrobić z listą tak jak z "Listą obecnych ciężarówek"? Tzn. te dziewczyny, które urodzą z tej listy wypisywać? Jeżeli tak, to osoby, które się nie udzielają można kasować, gdy minie ich termin, ale ja sobie myślałam, żeby nikogo nie kasować, tylko uzupełnić informację, kto nam się urodził, ile ważył, mierzył(ale będzie pisania!).
Tusia84 lubi tę wiadomość
-
Martynika wrote:Słuchajcie, mam takie pytanie od czapy... macie jakieś okapy szafkowe/podszafkowe (do zabudowy), z których jesteście szczególnie zadowolone i polecacie? Takie, które ładnie wyglądają, są estetyczne i dosyć ciche?
Ale jak już teściowa robiła, to wybrałam jej podszafkowy. Głownie jej chodziło o to, żeby ładnie wyglądał w miarę i nie był zbyt głośny.
Wybrałam jej coś takiego - http://www.euro.com.pl/okapy/samsung-hb6247sx.bhtml?from=pla&gclid=CITUvd6H3rwCFU_KtAodiX0AHA#opis
i go kupiła. Używa już prawie rok, i jest bardzo zadowolona. W porównaniu z moim kominowym jest strasznieeee cichy. -
Uufff ale żeście napisały od 20.02 ok 11 musiałam nadrobić
Co do pitów juz dostałam z firm juz w styczniu, a wczoraj Zus przesłał teraz tylko za mojego m czekamy z firmy.
My będziemy mieli na początek kołyske , a jak wyrośnie to łóżeczko od brata weźmiemy do tego chyba ze 3 kojce czekają jeden nie odpakowany bo bratowa zamówiła i zanim dotarł to Alanek dostał kolejny od dziadków
Mnie dziś maleństwo tak kopie ze jest az nie przyjemne bo gdzieś w okolicy kości lonowej go czuje i popuszczam. Cipuche to mam nabrzmiała jak by mnie stafo os urządlilo m mówi ze żylak mi się pokazał -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzięki serdeczne za opinie co do okapów,jutro powchodzę w te linki z komputera
.Chodzi też o to,że ja nie wiem,jaki rodzaj mam wybrać.Jeżeli chcę pod zabudowę,ale mam do tego okapu wyciąg,w sensie jest taka gruba rura w ścianie do niego,to mam szukać okapów kominowych,szafkowych,czy podszafkowych?
I,Niesforna,czemu nie jesteś zadowolona z teleskopowego?
Jutro jeszcze jadę do Media Markt,żeby mi wytłumaczyli to wszystko,bo o ile zmywarkę,czy lodówkę jestem w stanie wybrać z domu na podstawie parametrów,tak te okapy to jakaś masakra.Mam tylko nadzieję,że ból mnie nie powstrzyma,bo jutro już muszę powysyłać linki do wybranego sprzętu,a mąż w pracy 12 godzin. -
Martynika wrote:Dzięki serdeczne za opinie co do okapów,jutro powchodzę w te linki z komputera
.Chodzi też o to,że ja nie wiem,jaki rodzaj mam wybrać.Jeżeli chcę pod zabudowę,ale mam do tego okapu wyciąg,w sensie jest taka gruba rura w ścianie do niego,to mam szukać okapów kominowych,szafkowych,czy podszafkowych?
I,Niesforna,czemu nie jesteś zadowolona z teleskopowego?
Jutro jeszcze jadę do Media Markt,żeby mi wytłumaczyli to wszystko,bo o ile zmywarkę,czy lodówkę jestem w stanie wybrać z domu na podstawie parametrów,tak te okapy to jakaś masakra.Mam tylko nadzieję,że ból mnie nie powstrzyma,bo jutro już muszę powysyłać linki do wybranego sprzętu,a mąż w pracy 12 godzin.
Ja się napalilam na kominowy bo mi się to wtedy podobało. Chodziło tylko o wygląd. A teraz po 2 latach użytkowania widzę że to był zły pomysł. Po pierwsze kominowe są glosniejsze, no i jest niewykorzystana przestrzeń. Do takiej szafki nad okapem zawsze coś można włożyć. A ja mam tylko obudowę do czyszczenia dodatkowo
Generalnie wybierając okap powinnaś zwrócić uwagę na 4 rzeczy:
- Wymiary jeśli masz już projekt kuchni, okapy mogą mieć od 50 do 90 cm szerokości a nawet chyba więcej
- Wydajność - powyżej 400 m3/h jest już ok
- Poziom hałasu - powinna być do 50 dB, powyżej to już są bardzo głośne
- tryb pracy - pochłaniacz lub wyciąg, większość tych lepszych ma już jednocześnie oba tryby. Jak chcesz mieć podłączony rura do wentylacji to musi mieć tryb pracy jako wyciąg.
I to chyba tyle, no oczywiście jeszcze wygląd żeby się podobał i pasował
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2014, 00:17
-
Dzięki,bardzo mi pomogłaś
.Wiem,że szerokość mojego musi być 60cm,że ma być z wyciągiem i będzie zabudowany szafką tak,żeby tej rury nie było widać,więc rozumiem,że w takim wypadku szafkowy lub podszafkowy z funkcją wyciągu.Jeżeli chodzi o głośność to ciężko coś znaleźć do 50db,ale jutro będę szukać dalej.Niewiele będzie wystawał spod szafki,ale chciałabym,żeby pasował do płyty indukcyjnej i był z frontu w czarnym szkle.Takich też bardzo niewiele znalazłam w necie.
Idę coś zjeść,bo głód mnie złapał,siusiu i spać,dobranoc wszystkim.