X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że tu jeszcze dzisiaj zajrzałam, bo znowu by mi umknęły zmiany w obrębie listy :). Dopiero wróciłam od rodziców i był to pierwszy wypad od dłuższego czasu zupełnie bez bóluuuuuu, jejejeje! :) Nie złapał mnie ani na moment, Boże, jak dobrze, już miałam wizję takiego cierpienia do końca ciąży.

Słuchajcie, mam takie pytanie od czapy... macie jakieś okapy szafkowe/podszafkowe (do zabudowy), z których jesteście szczególnie zadowolone i polecacie? Takie, które ładnie wyglądają, są estetyczne i dosyć ciche?

Nie zdziwię się, jeżeli nikt nic nie odpisze, ale to jedyny sprzęt kuchenny, z którym mam totalny problem, a muszę dziś wybrać :P.

NataliaK, Duchess lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    jak już dojdziemy do naszych terminów porodów to niektóre będą nam trochę korkowały.. bo dziewczyny się nie udzielają i pewnie nie będziemy wiedziały czy urodziły czy nie

Ale masz na myśli, Tusia, żeby zrobić z listą tak jak z "Listą obecnych ciężarówek"? Tzn. te dziewczyny, które urodzą z tej listy wypisywać? Jeżeli tak, to osoby, które się nie udzielają można kasować, gdy minie ich termin, ale ja sobie myślałam, żeby nikogo nie kasować, tylko uzupełnić informację, kto nam się urodził, ile ważył, mierzył :) (ale będzie pisania!).

Tusia84 lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo to fajny pomysł Martynika :) wtedy będziesz miała sporo roboty :)

ggfxf7q.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Słuchajcie, mam takie pytanie od czapy... macie jakieś okapy szafkowe/podszafkowe (do zabudowy), z których jesteście szczególnie zadowolone i polecacie? Takie, które ładnie wyglądają, są estetyczne i dosyć ciche?
    Ja niestety jak robiłam remont to napaliłam się na teleskopowy i teraz żałuję :/

Ale jak już teściowa robiła, to wybrałam jej podszafkowy. Głownie jej chodziło o to, żeby ładnie wyglądał w miarę i nie był zbyt głośny.
    Wybrałam jej coś takiego - http://www.euro.com.pl/okapy/samsung-hb6247sx.bhtml?from=pla&gclid=CITUvd6H3rwCFU_KtAodiX0AHA#opis
    i go kupiła. Używa już prawie rok, i jest bardzo zadowolona. W porównaniu z moim kominowym jest strasznieeee cichy.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy firmy berg - jest super :)

http://www.berg-agd.pl/produkty/okapy/berg-flat/

aa - i jest też super głośny ;)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy taki, jestem z niego zadowolona. Ale nie mam porównania z innymi. Mamy piekarnik i płytę Elektroluxa i chcieliśmy aby był komplet.

http://www.euro.com.pl/okapy/electrolux-efp6411x.bhtml

9bsp388.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uufff ale żeście napisały od 20.02 ok 11 musiałam nadrobić :)
    Co do pitów juz dostałam z firm juz w styczniu, a wczoraj Zus przesłał teraz tylko za mojego m czekamy z firmy.
    My będziemy mieli na początek kołyske , a jak wyrośnie to łóżeczko od brata weźmiemy do tego chyba ze 3 kojce czekają jeden nie odpakowany bo bratowa zamówiła i zanim dotarł to Alanek dostał kolejny od dziadków :)
    Mnie dziś maleństwo tak kopie ze jest az nie przyjemne bo gdzieś w okolicy kości lonowej go czuje i popuszczam. Cipuche to mam nabrzmiała jak by mnie stafo os urządlilo m mówi ze żylak mi się pokazał

bontbhr.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zgagę;(

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Mam zgagę;(
    Me too :-(

NataliaK lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie mam migdałów.:P Imbiru nie zjem w kawałku.:P A mleko wczoraj piłam i nie pomogło;P

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też coś zgagowo się czuję. Może po cieście, bo upiekłam szarlotkę. Mi na zgagę pomaga od razu siemię lniane.

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam imbir i pomogło. Len mielony tez był pity dzis :-)

Galanea lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę co jakiś czas dzisiaj mam delikatne kłucia w okolicach lewego jajnika :/

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Kurczę co jakiś czas dzisiaj mam delikatne kłucia w okolicach lewego jajnika :/
    Może się rozciągasz kochana ?

• Galanea Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Może się rozciągasz kochana ?

Mam taką nadzieję właśnie, że to to :)

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znalazłam dziś taką stronkę z tania odzieżą, bielizną dla nas http://sklep.brzuchatki.pl/pl/index/5

bontbhr.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki serdeczne za opinie co do okapów,jutro powchodzę w te linki z komputera :).Chodzi też o to,że ja nie wiem,jaki rodzaj mam wybrać.Jeżeli chcę pod zabudowę,ale mam do tego okapu wyciąg,w sensie jest taka gruba rura w ścianie do niego,to mam szukać okapów kominowych,szafkowych,czy podszafkowych?
    I,Niesforna,czemu nie jesteś zadowolona z teleskopowego?
    Jutro jeszcze jadę do Media Markt,żeby mi wytłumaczyli to wszystko,bo o ile zmywarkę,czy lodówkę jestem w stanie wybrać z domu na podstawie parametrów,tak te okapy to jakaś masakra.Mam tylko nadzieję,że ból mnie nie powstrzyma,bo jutro już muszę powysyłać linki do wybranego sprzętu,a mąż w pracy 12 godzin.

• monalisa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam spać bo jak przecholuje to nocka z głowy dobranoc mamuśki

bontbhr.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Dzięki serdeczne za opinie co do okapów,jutro powchodzę w te linki z komputera :).Chodzi też o to,że ja nie wiem,jaki rodzaj mam wybrać.Jeżeli chcę pod zabudowę,ale mam do tego okapu wyciąg,w sensie jest taka gruba rura w ścianie do niego,to mam szukać okapów kominowych,szafkowych,czy podszafkowych?
    I,Niesforna,czemu nie jesteś zadowolona z teleskopowego?
    Jutro jeszcze jadę do Media Markt,żeby mi wytłumaczyli to wszystko,bo o ile zmywarkę,czy lodówkę jestem w stanie wybrać z domu na podstawie parametrów,tak te okapy to jakaś masakra.Mam tylko nadzieję,że ból mnie nie powstrzyma,bo jutro już muszę powysyłać linki do wybranego sprzętu,a mąż w pracy 12 godzin.
    Teraz każdy okap praktycznie ma dwie funkcje. Możesz go używać bez podłączania tej rury, wtedy działa z filtrami weglowymi które trzeba co jakiś czas wymieniać - wtedy się mówi że działa jako pochłaniacz. Lub za pomocą tej rury możesz go podłączyć do wentylacji - wtedy działa jako wyciąg. I nie ważne czy kominowy czy podszafkowy, bo jedne i drugie mogą działać w dwóch opcjach.
    Ja się napalilam na kominowy bo mi się to wtedy podobało. Chodziło tylko o wygląd. A teraz po 2 latach użytkowania widzę że to był zły pomysł. Po pierwsze kominowe są glosniejsze, no i jest niewykorzystana przestrzeń. Do takiej szafki nad okapem zawsze coś można włożyć. A ja mam tylko obudowę do czyszczenia dodatkowo :|

Generalnie wybierając okap powinnaś zwrócić uwagę na 4 rzeczy:
    - Wymiary jeśli masz już projekt kuchni, okapy mogą mieć od 50 do 90 cm szerokości a nawet chyba więcej
    - Wydajność - powyżej 400 m3/h jest już ok
    - Poziom hałasu - powinna być do 50 dB, powyżej to już są bardzo głośne
    - tryb pracy - pochłaniacz lub wyciąg, większość tych lepszych ma już jednocześnie oba tryby. Jak chcesz mieć podłączony rura do wentylacji to musi mieć tryb pracy jako wyciąg.
    I to chyba tyle, no oczywiście jeszcze wygląd żeby się podobał i pasował :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2014, 00:17

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki,bardzo mi pomogłaś :).Wiem,że szerokość mojego musi być 60cm,że ma być z wyciągiem i będzie zabudowany szafką tak,żeby tej rury nie było widać,więc rozumiem,że w takim wypadku szafkowy lub podszafkowy z funkcją wyciągu.Jeżeli chodzi o głośność to ciężko coś znaleźć do 50db,ale jutro będę szukać dalej.Niewiele będzie wystawał spod szafki,ale chciałabym,żeby pasował do płyty indukcyjnej i był z frontu w czarnym szkle.Takich też bardzo niewiele znalazłam w necie.
    Idę coś zjeść,bo głód mnie złapał,siusiu i spać,dobranoc wszystkim :).

‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ