X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka to dlaczego nie jedziesz na IP żeby się uspokoić? skoro nie przechodzi to ja bym jechała kochana.

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka, może to jakieś bolesne wzdęcie?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka ja tez bym jechala...zawsze lepiej trzy razy pojechac niz raz nie pojechac.

Galanea lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przy wzdęciach mam bolesny, napięty brzuch. Zwłaszcza, że mam problemy z jelitem drażliwym. Ale oczywiście tak jak piszą dziewczyny, lepiej sprawdzić u lekarza.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chce zeby bylo juz wtorek po 16tej i zebym uslyszala ze z mala wszystko dobrze...denerwuje sie wielkoscia brzuszka (jest taki maly) :( juz chcialabym byc po USG i z pozytywnymi informacjami. No i te bakterie i pessar, zeby tez byly pod kontrola!

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Dziewczyny ja chce zeby bylo juz wtorek po 16tej i zebym uslyszala ze z mala wszystko dobrze...denerwuje sie wielkoscia brzuszka (jest taki maly) :( juz chcialabym byc po USG i z pozytywnymi informacjami. No i te bakterie i pessar, zeby tez byly pod kontrola!

Spokojnie Muszka, będzie dobrze. Widzę, że Ty tak jak ja wszystko przeżywasz. Ja też czekam na wtorek, bo mam wizytę u swojej lekarki i aż się boję, co usłyszę z tą szyjką. Nie będę miała usg, ale na fotelu pewnie zbada. Plus dowiem się co dalej z anemią i infekcją.
    Trzymam kciuki za Ciebie, będzie dobrze :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już sama nie wiem co robić dziewczyny. Jak coś to jestem spakowana do szpitala. Leże i licze na to że przejdzie. A jak nie to jade!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka wrote:
    Już sama nie wiem co robić dziewczyny. Jak coś to jestem spakowana do szpitala. Leże i licze na to że przejdzie. A jak nie to jade!!!
    ja bym jechała skoro to jest od wczoraj.. chyba nie ma na co czekać :)jechać i uspokoić się.

Mucha - do góry głowa i pozytywne myślenie,wszystko będzie dobrze :)

ale Poli posmakował krem z dyni, szaleje :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2014, 15:14

Mucha lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea i wzajemnie ja tez trzymam kciuki mocno!!! To we wtorek przekazujemy informacje po wizytach.

Galanea lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:

Mucha spokojnie. :) Ja sie pytałam swojego lekarza dlaczego mam taką a ie inna wielkość brzucha. Powiedział, że "pierworódki tak czasami mają" i "niedługo pani brzuch wyskoczy". Z małą wszystko w porządku, więc już się nie martwię tym brzuchem. Zobacz na przykład na użytkowniczkę Dorjanę. Wstawia zdjęcia na wątku :"Nasze brzuszki i dzieciaczki" ;P Ja mam przy niej olbrzyma!

Zobacz: https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/nasze-brzuszki-i-dziecaczki,48,106.html

i mój:

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/nasze-brzuszki-i-dziecaczki,48,110.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2014, 15:08

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka ja to samo do mojego gina na ostatniej wizycie mówiłam, tzn. jak się zważyłam i się okazało, że przytyłam wreszcie 1 kg to mówię do niego: "No panie doktorze nareszcie waga w górę, bo już się martwiłam, że nic nie tyję, i że brzuszek mały..." a on mi na to: "Wam to kobiety nikt i nic nie dogodzi. Jedne narzekają, że brzuch za duży i za dużo tyją, a inne znowu, że brzuch za mały i za mało tyją." I ja i on uśmialiśmy się, bo co prawda to prawda. A przecież najważniejsze, że maleństwa zdrowo rosną i nie jest ważne czy w wielkim apartamencie czy w małej przytulnej kawalerce :)

Mucha, NataliaK, evas lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka no faktycznie Twoj jest fajny taki chudziutki :)
    Paulina ja pewnie po USG tez sie bede smiala z siebie (mamnadzieje), ale chcialabym juz byc po.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka a tak z ciekawosci to ile malenstwo wazy?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój brzucholek z 23t 0d:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/67e453c83ff7.jpg
    a to w w 24t0d:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2bb473b62ffd.jpg

weronikabp, Limerikowo, topa42, NataliaK, ivv, Nalka, Tusia84 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ttez we wtorek się wizytuję :)

Aisak duży brzusiek :) mój też już taki duży :)

Mucha, Galanea lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po dzisiejszynm usg melduje sie na forum.
    Male, ogromne nasze Szczescie wazy 905gram i przeroslo o jeden dzien kalendarz ;=))
    jeszcze raz przegladniete cale, od glowy po stopki i ok, wszystko w porzadeczku
    miala juz chyba dosc serdecznie przegladu, bo kopala rowno w glowice usg i to dosc mocno czulam a pani gin sie smiala ze pomocna to nie ona jest i kreci sie rowno, choc specjalnie zadnego slodkiego sniadania nie bylo by uniknac karauzelki w brzuszku
    szyjka elegancka zamknieta, sprawdzona sonda wew 4cm plus fotka dlugiego kanalu, wiec mozna dalej na spacerki kicac i lezenie na razie mi nie grozi
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Galanea, weronikabp, Mucha, excella, Tusia84, monalisa, Paulina1986, MagdaO lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo - super :-)
    Ja dziś posprzątałam razem z mężem starałam się dużo nie robić ale i to padam na pysk :-)
    Jak cały dzień jestem na nogach od razu boli kręgosłup i biodro :-(

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Martynika to zależy co jest w zestawie...
    Moją teściowa przy podszafkowym nie miała tej rury, więc musiała dokupić.
    U mnie przy kominowym była w zestawie, ale za krótka, więc też musiałam dokupić :-)

A ja nie jestem zadowolona ze swojego kominowego - wcześniej się pomyliłam z tym teleskopowym ;-)
    Bo jest bardzo głośny, bo one zwykle są glosniejsze i denerwuje mnie ta niewykorzystana przestrzeń o dodatkowo cały okap do czyszczenia z kurzu :-)

Ale ja tego własnie nie rozumiem, przecież i kominowy i jakikolwiek inny mają rurę, jeżeli się chce je doczepić do wyciągu, więc tak czy siak jest niewykorzystana przestrzeń, bo nawet jak jest szafka, to ta rura biegnie przez szafkę i zajmuje miejsce. Zdecyduję się chyba jednak na kominowy Beko, inne mi się po prostu nie podobają. A ten wyciąg cały i tak będę miała zabudowany szafką, żeby to nie było na widoku, bo mi się nie podoba. O rany, krzyż pański z tym, jeszcze się okazało, że zlewozmywak za szeroki i szukam po necie zlewozmywaka (czemu tak mało białych?!)...

Przepraszam, że spamuję o kuchennym AGD, ale spędza mi to sen z powiek ;).

• topa42 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he he robię racuszki :-) Trzy rodzaje z marchewką, jabłkami i gruszkami :-) Ciekawa jestem które będą najlepsze :-)

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Ale ja tego własnie nie rozumiem, przecież i kominowy i jakikolwiek inny mają rurę, jeżeli się chce je doczepić do wyciągu, więc tak czy siak jest niewykorzystana przestrzeń, bo nawet jak jest szafka, to ta rura biegnie przez szafkę i zajmuje miejsce. Zdecyduję się chyba jednak na kominowy Beko, inne mi się po prostu nie podobają. A ten wyciąg cały i tak będę miała zabudowany szafką, żeby to nie było na widoku, bo mi się nie podoba. O rany, krzyż pański z tym, jeszcze się okazało, że zlewozmywak za szeroki i szukam po necie zlewozmywaka (czemu tak mało białych?!)...

Przepraszam, że spamuję o kuchennym AGD, ale spędza mi to sen z powiek ;).
    Wiem coś o tym :-) My płytek szukaliśmy parę miesięcy :-) Tez jak mam coś kupić to szukam i szukam :-) aż mi się coś spodoba :-) Jeżeli chodzi o zlewozmywaki to niestety weszły te srebrne i białych jak na lekarstwo.

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ