X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka to dlaczego nie jedziesz na IP żeby się uspokoić? skoro nie przechodzi to ja bym jechała kochana.

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka, może to jakieś bolesne wzdęcie?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka ja tez bym jechala...zawsze lepiej trzy razy pojechac niz raz nie pojechac.

Galanea lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przy wzdęciach mam bolesny, napięty brzuch. Zwłaszcza, że mam problemy z jelitem drażliwym. Ale oczywiście tak jak piszą dziewczyny, lepiej sprawdzić u lekarza.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chce zeby bylo juz wtorek po 16tej i zebym uslyszala ze z mala wszystko dobrze...denerwuje sie wielkoscia brzuszka (jest taki maly) :( juz chcialabym byc po USG i z pozytywnymi informacjami. No i te bakterie i pessar, zeby tez byly pod kontrola!

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Dziewczyny ja chce zeby bylo juz wtorek po 16tej i zebym uslyszala ze z mala wszystko dobrze...denerwuje sie wielkoscia brzuszka (jest taki maly) :( juz chcialabym byc po USG i z pozytywnymi informacjami. No i te bakterie i pessar, zeby tez byly pod kontrola!

Spokojnie Muszka, będzie dobrze. Widzę, że Ty tak jak ja wszystko przeżywasz. Ja też czekam na wtorek, bo mam wizytę u swojej lekarki i aż się boję, co usłyszę z tą szyjką. Nie będę miała usg, ale na fotelu pewnie zbada. Plus dowiem się co dalej z anemią i infekcją.
    Trzymam kciuki za Ciebie, będzie dobrze :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już sama nie wiem co robić dziewczyny. Jak coś to jestem spakowana do szpitala. Leże i licze na to że przejdzie. A jak nie to jade!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka wrote:
    Już sama nie wiem co robić dziewczyny. Jak coś to jestem spakowana do szpitala. Leże i licze na to że przejdzie. A jak nie to jade!!!
    ja bym jechała skoro to jest od wczoraj.. chyba nie ma na co czekać :)jechać i uspokoić się.

Mucha - do góry głowa i pozytywne myślenie,wszystko będzie dobrze :)

ale Poli posmakował krem z dyni, szaleje :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2014, 15:14

Mucha lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea i wzajemnie ja tez trzymam kciuki mocno!!! To we wtorek przekazujemy informacje po wizytach.

Galanea lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:

Mucha spokojnie. :) Ja sie pytałam swojego lekarza dlaczego mam taką a ie inna wielkość brzucha. Powiedział, że "pierworódki tak czasami mają" i "niedługo pani brzuch wyskoczy". Z małą wszystko w porządku, więc już się nie martwię tym brzuchem. Zobacz na przykład na użytkowniczkę Dorjanę. Wstawia zdjęcia na wątku :"Nasze brzuszki i dzieciaczki" ;P Ja mam przy niej olbrzyma!

Zobacz: https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/nasze-brzuszki-i-dziecaczki,48,106.html

i mój:

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/nasze-brzuszki-i-dziecaczki,48,110.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2014, 15:08

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka ja to samo do mojego gina na ostatniej wizycie mówiłam, tzn. jak się zważyłam i się okazało, że przytyłam wreszcie 1 kg to mówię do niego: "No panie doktorze nareszcie waga w górę, bo już się martwiłam, że nic nie tyję, i że brzuszek mały..." a on mi na to: "Wam to kobiety nikt i nic nie dogodzi. Jedne narzekają, że brzuch za duży i za dużo tyją, a inne znowu, że brzuch za mały i za mało tyją." I ja i on uśmialiśmy się, bo co prawda to prawda. A przecież najważniejsze, że maleństwa zdrowo rosną i nie jest ważne czy w wielkim apartamencie czy w małej przytulnej kawalerce :)

Mucha, NataliaK, evas lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka no faktycznie Twoj jest fajny taki chudziutki :)
    Paulina ja pewnie po USG tez sie bede smiala z siebie (mamnadzieje), ale chcialabym juz byc po.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka a tak z ciekawosci to ile malenstwo wazy?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój brzucholek z 23t 0d:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/67e453c83ff7.jpg
    a to w w 24t0d:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2bb473b62ffd.jpg

weronikabp, Limerikowo, topa42, NataliaK, ivv, Nalka, Tusia84 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ttez we wtorek się wizytuję :)

Aisak duży brzusiek :) mój też już taki duży :)

Mucha, Galanea lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po dzisiejszynm usg melduje sie na forum.
    Male, ogromne nasze Szczescie wazy 905gram i przeroslo o jeden dzien kalendarz ;=))
    jeszcze raz przegladniete cale, od glowy po stopki i ok, wszystko w porzadeczku
    miala juz chyba dosc serdecznie przegladu, bo kopala rowno w glowice usg i to dosc mocno czulam a pani gin sie smiala ze pomocna to nie ona jest i kreci sie rowno, choc specjalnie zadnego slodkiego sniadania nie bylo by uniknac karauzelki w brzuszku
    szyjka elegancka zamknieta, sprawdzona sonda wew 4cm plus fotka dlugiego kanalu, wiec mozna dalej na spacerki kicac i lezenie na razie mi nie grozi
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Galanea, weronikabp, Mucha, excella, Tusia84, monalisa, Paulina1986, MagdaO lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo - super :-)
    Ja dziś posprzątałam razem z mężem starałam się dużo nie robić ale i to padam na pysk :-)
    Jak cały dzień jestem na nogach od razu boli kręgosłup i biodro :-(

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Martynika to zależy co jest w zestawie...
    Moją teściowa przy podszafkowym nie miała tej rury, więc musiała dokupić.
    U mnie przy kominowym była w zestawie, ale za krótka, więc też musiałam dokupić :-)

A ja nie jestem zadowolona ze swojego kominowego - wcześniej się pomyliłam z tym teleskopowym ;-)
    Bo jest bardzo głośny, bo one zwykle są glosniejsze i denerwuje mnie ta niewykorzystana przestrzeń o dodatkowo cały okap do czyszczenia z kurzu :-)

Ale ja tego własnie nie rozumiem, przecież i kominowy i jakikolwiek inny mają rurę, jeżeli się chce je doczepić do wyciągu, więc tak czy siak jest niewykorzystana przestrzeń, bo nawet jak jest szafka, to ta rura biegnie przez szafkę i zajmuje miejsce. Zdecyduję się chyba jednak na kominowy Beko, inne mi się po prostu nie podobają. A ten wyciąg cały i tak będę miała zabudowany szafką, żeby to nie było na widoku, bo mi się nie podoba. O rany, krzyż pański z tym, jeszcze się okazało, że zlewozmywak za szeroki i szukam po necie zlewozmywaka (czemu tak mało białych?!)...

Przepraszam, że spamuję o kuchennym AGD, ale spędza mi to sen z powiek ;).

• topa42 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he he robię racuszki :-) Trzy rodzaje z marchewką, jabłkami i gruszkami :-) Ciekawa jestem które będą najlepsze :-)

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Ale ja tego własnie nie rozumiem, przecież i kominowy i jakikolwiek inny mają rurę, jeżeli się chce je doczepić do wyciągu, więc tak czy siak jest niewykorzystana przestrzeń, bo nawet jak jest szafka, to ta rura biegnie przez szafkę i zajmuje miejsce. Zdecyduję się chyba jednak na kominowy Beko, inne mi się po prostu nie podobają. A ten wyciąg cały i tak będę miała zabudowany szafką, żeby to nie było na widoku, bo mi się nie podoba. O rany, krzyż pański z tym, jeszcze się okazało, że zlewozmywak za szeroki i szukam po necie zlewozmywaka (czemu tak mało białych?!)...

Przepraszam, że spamuję o kuchennym AGD, ale spędza mi to sen z powiek ;).
    Wiem coś o tym :-) My płytek szukaliśmy parę miesięcy :-) Tez jak mam coś kupić to szukam i szukam :-) aż mi się coś spodoba :-) Jeżeli chodzi o zlewozmywaki to niestety weszły te srebrne i białych jak na lekarstwo.

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ