X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    dzięki ewa, no właśnie o czymś takim myślę, tylko kurcze nie za bardzo mi się podobają te łóżeczka te kolory, naklejki echhh poszukam jakiegoś neutralnego :)) to co z tą knajpą, gdzie takie dobre jedzenie u nas w mieście?

Żeby dostać takie łóżeczko w neutralnym kolorze, bez naklejek,bez wydziwianych rzeczy to chyba graniczy z cudem =( już tyle szukam i nic, a takie łóżeczko jest naprawdę ok.

o,o!
    http://allegro.pl/graco-lozeczko-turystyczne-contour-electra-i3943143513.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2014, 16:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to już w miarę Natalia :))) szukamy dalej :)

• evas Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam takie info, może komuś się przyda:

Już za niespełna dwa tygodnie w Warszawie, trzy dni pod rząd będą organizowane spotkania – 3 marca na Ursynowie, 4 marca na Białołęce i 5 marca na Woli i Bemowie.

Warsztaty są bezpłatne i właśnie trwają zapisy na stronie http://www.bezpiecznymaluch.com.pl. Tematem przewodnim spotkań jest warsztat dotyczący udzielania pierwszej pomocy małemu dziecku prowadzony przez wykwalifikowanego ratownika medycznego.

weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uwaga mam pytanie- w 2013 roku byłam na L4 od 2 grudnia i plus do tego dwa tyg w listopadzie w szpitalu- i tu mam pytanie- czy dostane za 2013r PIT z ZUSu czy nie? Bo jeśli liczą się dni kalendarzowe to przekroczyłam 33 dni płatne od pracodawcy ale jeśli dni robocze to wyszło równe 30 dni? niewiem czy mam czekać na PIT z ZUSu czy nie

• Martynika Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale o co chodzi z tym pitem?to jak ja byłam od końca września na zwolnieniu,to skąd dostanę? :>

• topa42 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz patrzę a u mnie zostało 128 dni do porodu :-) Jezu jak czas leci :-)

Limerikowo lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i już płaczę jakoś ostatnio coś mi się dzieje :-(. Córka ma na konkurs namalować rysunek chciałam jej pomóc trzeba było narysować ręce i trochę mi nie wyszły więc ona zaczęła się śmiać i mówić żeby tata namalował bo będzie lepiej :-( Wkurzyłam się rozpłakałam i pokłóciłam z córką i mężem :-( Zawsze jak coś robią to razem bo tata wie lepiej i umie :-( A ja ? Aż płakać się chce. Ehhh chyba hormony :-(

zem3i09keg891u11.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem od końca października na L4 i PIT-11 dostałam z pracy.
    Bo mi pensję wypłaca pracodawca, a potem rozlicza się z zusem.

Więc jeżeli u Was też tak jest,to dostaniecie normalnie od pracodawcy.
    Chyba, że Wam kasę na L4 wypłaca ZUS (jeśli pracodawca zatrudnia mniej niż 20 pracowników) to wtedy pewnie za ten okres dostaniecie pita z ZUS. Ale pewności nie mam, tak mi się wydaje.
    Może Natalia napisze Wam jak to jest :)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teresia22 wrote:
    są takie z firmy Knorr gorący kubek
    ale są obrzydliwe :p

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    A i już płaczę jakoś ostatnio coś mi się dzieje :-(. Córka ma na konkurs namalować rysunek chciałam jej pomóc trzeba było narysować ręce i trochę mi nie wyszły więc ona zaczęła się śmiać i mówić żeby tata namalował bo będzie lepiej :-( Wkurzyłam się rozpłakałam i pokłóciłam z córką i mężem :-( Zawsze jak coś robią to razem bo tata wie lepiej i umie :-( A ja ? Aż płakać się chce. Ehhh chyba hormony :-(

Topa, jutro hormony się wyluzują i będzie ok :) Pociesz się tym, że to tylko w ciąży, niektórzy mają tak cale zycie (np ja :P ) Wczoraj o mało co swojego m nie zabiłam, a jednak nadal żyje ;)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    masz jakiś konkretny pomysł, wybrałaś już kołyskę?
    ktoś pytał co dziśna obiad, u mnie filet z mintaja, pieczony w piekarniku z cytrynką w oleju lnianym, do tego pieczone ziemniaki oraz fasolka szparagowa, zdrowo :) zupki sztucznej - niet :)

taka mi sie marzyla zawsze i tez taka bedzie:))))

http://www.firmy.net/W4Z2R,kosz-mojzesza,SMNQ.html

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    uwaga mam pytanie- w 2013 roku byłam na L4 od 2 grudnia i plus do tego dwa tyg w listopadzie w szpitalu- i tu mam pytanie- czy dostane za 2013r PIT z ZUSu czy nie? Bo jeśli liczą się dni kalendarzowe to przekroczyłam 33 dni płatne od pracodawcy ale jeśli dni robocze to wyszło równe 30 dni? niewiem czy mam czekać na PIT z ZUSu czy nie

Po pierwsze, za grudzień PIT przyjdzie dopiero w 2015, jeśli wynagrodzenie dostałaś w styczniu. Kiedy je dostałaś?
    Jak byłaś 2 tyg na zwolnieniu lekarskim to wówczas był nawiązany stosunek pracy? Umowa była aktywna czy nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:

Nie martw się ja jakiś czas temu poprosiłam męża żeby zrobił frytki. A on zrobił talarki. I co? popłakałam się =D To dopiero miałam jazdę =D Teraz się śmieje razem z mężem ale wtedy była czarna rozpacz =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2014, 18:36

Galanea lubi tę wiadomość

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:

Karolina, ale dobrze, rozumiem, że nie było ciągłości między tym zwolnieniem listopadowym a grudniowym? W takim razie za oba zwolnienia płaci pracodawca, więc powinnaś mieć to ujęte w picie, który dostałaś z zakładu pracy

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:

Nie przejmuj się, ja też się dzisiaj wypłakałam w klatę partnera ;) Wszystko mnie dziś dobiło: leżenie, obawy, bezsilność i mogłabym długo jeszcze wymieniać. Pewnie hormony, jutro będzie lepiej.. :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormony? Skąd ja to znam? Ostatnio jechałam z Zuzą na rehabilitację, w radiu leciało "My Słowianie" i tak mi się smutno zrobiło, że się poryczałam. Piosenka do płaczu jak nic :D Potem jak opowiadałam to mężowi, to się tak naśmialiśmy, bo gdy zapytał czemu ryczałam, to odpowiedziałam, że chyba uświadomiłam sobie, że już nigdy nie będę piękna i młoda :) ale prawda jest taka, że nie wiem czemu ryczałam - HORMONY!!!

Galanea, NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he he wiem dziewczyny że hormony :-) Ja ostatnio poprosiłąm o lody a ci mi przynieśli batony blleeee i tez się popłakałam bo ja chciałam lody :-) Eh ale człowiek jest głupi :-) No wiem że jutro będzie ok :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak gotuje w kuchni i postoje chwile to juz 3 dzien dretwieja mi nogi/uda tez hormony??
    wzielam acard 150mg zapobiegawczo
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kase ma mi wyplacac zus ale wlasnie nic jeszcze nie dostalam. Zadzwonie poprostu jutro do zusu i tam mi sprawdza dokladnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropos hormonow, wczoraj oglądałam Ostry Dyżur, kiedyś to był mój ulubiony serial, Carol przyjechała do Daga kiedy zmarł Jego Tata, On się tego w ogóle nie spodziewał.. ale się poryczałam..tak to jest z tymi hormonami:)

‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ