MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
NataliaK wrote:Znaczy ona ma po prostu niewydolność szyjki stwierdzoną, po dwóch stratach miała robiony szereg badan genetycznych itd i wyszło z tego że ma właśnie z tym problem. Prócz pessara będzie jeszcze miała szew.
A miałaś jakieś objawy tego? Czy po prostu bez objawów poszłaś na IP?
Tego to wlasciwie nie mialam objawow. Na IP poszlam z nerwow.
Dziwna ma kolejnosc zakladania tego wszystkiego (wydawalo mi sie, ze najpierw powinien byc szew, ale ja sie nie znam moze). -
nick nieaktualny
-
Dziękuje wam za miłe przyjęcie. Macie racje nie ma co czytać człowiek tylko się stresu naje.... co robicie dziś na obiadki? Ja sałatka z kurczakiem także nic specjalnego....boli mnie coś głowa wiec chyba na chwile się położę....Pogoda w Wielkopolsce prześliczna i cieplutko....Pozdrawiam
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Mucha wrote:Tego to wlasciwie nie mialam objawow. Na IP poszlam z nerwow.
Dziwna ma kolejnosc zakladania tego wszystkiego (wydawalo mi sie, ze najpierw powinien byc szew, ale ja sie nie znam moze).
A jaki powód przyjścia na IP podałaś? Ja też się strasznie denerwuję tą szyjką, codziennie się tym martwię. Dopiero za 5 dni mam wizytę i to bez usg, tylko badanie na fotelu. -
nick nieaktualnyMucha wrote:Tego to wlasciwie nie mialam objawow. Na IP poszlam z nerwow.
Dziwna ma kolejnosc zakladania tego wszystkiego (wydawalo mi sie, ze najpierw powinien byc szew, ale ja sie nie znam moze).
Ja też już czekam przyszłego piątku bo mam wizytę u gina z usg, jakieś mam wkręty z tą szyjką ostatnio związane, nie wiem czemu.
Totalnie się nie znam na kolejności zakładania tego, być może szew zaklada się po prostu później a na razie póki co ma pessar(jest w 12 tc), a szew można od 15-16 tc, podobno-tak jej powiedział lekarzLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Ja juz po obiadku... Ciekawe jaki cukier będzie. Bardzo smaczne tematy macie- nie dolacze , bo u mnie w glowce same zdrowe rzeczy powinny być.
Cukrzyca potwierdzona, a do diabetyka dopiero na 28.02 najwcześniej można się dostać wrrrr - szkoda, jakby wcześniej była to napewno zaoszczedzilaby mi stresu... -
nick nieaktualnyAISAK wrote:Ja juz po obiadku... Ciekawe jaki cukier będzie. Bardzo smaczne tematy macie- nie dolacze , bo u mnie w glowce same zdrowe rzeczy powinny być.
Cukrzyca potwierdzona, a do diabetyka dopiero na 28.02 najwcześniej można się dostać wrrrr - szkoda, jakby wcześniej była to napewno zaoszczedzilaby mi stresu...
Strasznie Ci współczuje, to Ty często pisałaś tu co jadłaś i robiłaś mi smaku i ja jadłam to co Typamiętam rozkminke rosołu z ziemniakami
Może pomoże Ci spis produktów o niskim indeksie glikemicznym, jakoś naprowadzi do tego czasu wizyty.AISAK lubi tę wiadomość
-
Evas pessar i szew sa traktowane zamiennie, zalezy od preferencji lekarza. Chociaz czasem nie da sie zalozyc pessara, a czasem szwu.
Natalia to ona wczesnie bardzo ma zalozony to teraz rozumiem.
Galanea powiedzialam, ze czuje ucisk w dole brzucha.Galanea lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
weronikabp wrote:Niesfrona Twoja relacja upewnia mnie w wyborze prywatnej położnej, w zasadzie to mam już 2 zaklepane, jedną na Żelaznej drugą w MSWiA, bo jeszcze nie wiem gdzie będe rodzić.
A jak się okaże ze cesarska, to te pieniądze zainwestuje w pielęgniarkę do pomocy przy małym po. -
weronikabp wrote:dziewczyny zastanawiam się co kupić na dół do salonu dla Poli, łóżeczko będzie u góry, ale na dole spędzam większość dnia, więc tu też musze coś mieć albo łóżeczko turystyczne albo kołyskę, co polecacie?
weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyvikus001 wrote:Ja w pokoiku Zuzi bede miala wiadomo lozeczko nastomiast w salonie bedzie stala kolyska ktora mozna bez problemu przenosic tam gdzie akurat bede....
ktoś pytał co dziśna obiad, u mnie filet z mintaja, pieczony w piekarniku z cytrynką w oleju lnianym, do tego pieczone ziemniaki oraz fasolka szparagowa, zdrowozupki sztucznej - niet
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2014, 15:49
evas, Galanea lubią tę wiadomość
-
Oj tak, robili się smakołyki. Teraz pieke kurczaka w rękawie bez skorki... Dobrze ze juz moge jeść mięso.
Ja w sypialni będę miec normalne łóżeczko, i kupimy jeszcze turystyczne by w razie czego do kuchni przyciągnąć, albo na dwór uspac dziecko-a są fajne te zestawy odrazy z moskitiera... I zresztą wszędzie zabrać można. A kołyskę... Myślę ze mniej funkcjonalna. -
Zrobiłam faworki:D pycha;)
Ja nie mam problemu z łóżeczkiem dodatkowym do salonu, bo mamy mieszkanko 45metrów:P I będąc w sypialni dziecko jest praktycznie pod moją rękąweronikabp, NataliaK, evas, Agusia2312, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość
-
Weronika rozejrzyj się za wielofunkcyjnym łóżeczkiem turystycznym. Takie co ma regulowane dno, przewijak, moskitierę. Widziałam też takie z płozami do bujania.
Np takie:
http://allegro.pl/maxx-wypas-lozeczko-turystyczne-kojec-wibra-i3953486997.htmlweronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyevas wrote:Weronika rozejrzyj się za wielofunkcyjnym łóżeczkiem turystycznym. Takie co ma regulowane dno, przewijak, moskitierę. Widziałam też takie z płozami do bujania.
Np takie:
http://allegro.pl/maxx-wypas-lozeczko-turystyczne-kojec-wibra-i3953486997.html
Właśnie na tym łóżeczku zawiesiłam okoweronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyevas wrote:Weronika rozejrzyj się za wielofunkcyjnym łóżeczkiem turystycznym. Takie co ma regulowane dno, przewijak, moskitierę. Widziałam też takie z płozami do bujania.
Np takie:
http://allegro.pl/maxx-wypas-lozeczko-turystyczne-kojec-wibra-i3953486997.html) to co z tą knajpą, gdzie takie dobre jedzenie u nas w mieście?