X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Znaczy ona ma po prostu niewydolność szyjki stwierdzoną, po dwóch stratach miała robiony szereg badan genetycznych itd i wyszło z tego że ma właśnie z tym problem. Prócz pessara będzie jeszcze miała szew.

A miałaś jakieś objawy tego? Czy po prostu bez objawów poszłaś na IP?

Tego to wlasciwie nie mialam objawow. Na IP poszlam z nerwow.
    Dziwna ma kolejnosc zakladania tego wszystkiego (wydawalo mi sie, ze najpierw powinien byc szew, ale ja sie nie znam moze).

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesfrona Twoja relacja upewnia mnie w wyborze prywatnej położnej, w zasadzie to mam już 2 zaklepane, jedną na Żelaznej drugą w MSWiA, bo jeszcze nie wiem gdzie będe rodzić.

Limerikowo, Niesforna lubią tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje wam za miłe przyjęcie. Macie racje nie ma co czytać człowiek tylko się stresu naje.... co robicie dziś na obiadki? Ja sałatka z kurczakiem także nic specjalnego....boli mnie coś głowa wiec chyba na chwile się położę....Pogoda w Wielkopolsce prześliczna i cieplutko....Pozdrawiam

Limerikowo lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Dziwna ma kolejnosc zakladania tego wszystkiego (wydawalo mi sie, ze najpierw powinien byc szew, ale ja sie nie znam moze).

A jaki powód przyjścia na IP podałaś? Ja też się strasznie denerwuję tą szyjką, codziennie się tym martwię. Dopiero za 5 dni mam wizytę i to bez usg, tylko badanie na fotelu.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:

Ja też już czekam przyszłego piątku bo mam wizytę u gina z usg, jakieś mam wkręty z tą szyjką ostatnio związane, nie wiem czemu.
    Totalnie się nie znam na kolejności zakładania tego, być może szew zaklada się po prostu później a na razie póki co ma pessar(jest w 12 tc), a szew można od 15-16 tc, podobno-tak jej powiedział lekarz

• evas Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zakładany szew w 26 tygodniu przy rozwarciu 1,5 cm. Wydaje mi się że pessar zakłada się jak nie ma jeszcze rozwarcia.

9bsp388.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po obiadku... Ciekawe jaki cukier będzie. Bardzo smaczne tematy macie- nie dolacze , bo u mnie w glowce same zdrowe rzeczy powinny być.

Cukrzyca potwierdzona, a do diabetyka dopiero na 28.02 najwcześniej można się dostać wrrrr - szkoda, jakby wcześniej była to napewno zaoszczedzilaby mi stresu...

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Ja juz po obiadku... Ciekawe jaki cukier będzie. Bardzo smaczne tematy macie- nie dolacze , bo u mnie w glowce same zdrowe rzeczy powinny być.

Cukrzyca potwierdzona, a do diabetyka dopiero na 28.02 najwcześniej można się dostać wrrrr - szkoda, jakby wcześniej była to napewno zaoszczedzilaby mi stresu...

Strasznie Ci współczuje, to Ty często pisałaś tu co jadłaś i robiłaś mi smaku i ja jadłam to co Ty :D pamiętam rozkminke rosołu z ziemniakami =D
    Może pomoże Ci spis produktów o niskim indeksie glikemicznym, jakoś naprowadzi do tego czasu wizyty.

AISAK lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas pessar i szew sa traktowane zamiennie, zalezy od preferencji lekarza. Chociaz czasem nie da sie zalozyc pessara, a czasem szwu.

Natalia to ona wczesnie bardzo ma zalozony to teraz rozumiem.

Galanea powiedzialam, ze czuje ucisk w dole brzucha.

Galanea lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zastanawiam się co kupić na dół do salonu dla Poli, łóżeczko będzie u góry, ale na dole spędzam większość dnia, więc tu też musze coś mieć albo łóżeczko turystyczne albo kołyskę, co polecacie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ten sam problem Weronika i też nie wiem jak to rozwiązać ;-)

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Niesfrona Twoja relacja upewnia mnie w wyborze prywatnej położnej, w zasadzie to mam już 2 zaklepane, jedną na Żelaznej drugą w MSWiA, bo jeszcze nie wiem gdzie będe rodzić.
    Ja też właśnie podjęłam ostateczną decyzję, że jeżeli neurochirurg pozwoli mi rodzić samej, to położna prywatna musi być.
    A jak się okaże ze cesarska, to te pieniądze zainwestuje w pielęgniarkę do pomocy przy małym po.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    dziewczyny zastanawiam się co kupić na dół do salonu dla Poli, łóżeczko będzie u góry, ale na dole spędzam większość dnia, więc tu też musze coś mieć albo łóżeczko turystyczne albo kołyskę, co polecacie?
    Ja bym chyba wybrała łóżeczko turystyczne. Bo kołyski to zwykle są takie małe do ok 6 miesiąca życia. A porządne łóżeczko turystyczne starcza na zdecydowanie dłużej i od razu przyda się na jakieś wyjazdy.

weronikabp lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pokoiku Zuzi bede miala wiadomo lozeczko nastomiast w salonie bedzie stala kolyska ktora mozna bez problemu przenosic tam gdzie akurat bede....

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    Ja w pokoiku Zuzi bede miala wiadomo lozeczko nastomiast w salonie bedzie stala kolyska ktora mozna bez problemu przenosic tam gdzie akurat bede....
    masz jakiś konkretny pomysł, wybrałaś już kołyskę?
    ktoś pytał co dziśna obiad, u mnie filet z mintaja, pieczony w piekarniku z cytrynką w oleju lnianym, do tego pieczone ziemniaki oraz fasolka szparagowa, zdrowo :) zupki sztucznej - niet :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2014, 15:49

evas, Galanea lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, robili się smakołyki. Teraz pieke kurczaka w rękawie bez skorki... Dobrze ze juz moge jeść mięso.

Ja w sypialni będę miec normalne łóżeczko, i kupimy jeszcze turystyczne by w razie czego do kuchni przyciągnąć, albo na dwór uspac dziecko-a są fajne te zestawy odrazy z moskitiera... I zresztą wszędzie zabrać można. A kołyskę... Myślę ze mniej funkcjonalna.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nutka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam faworki:D pycha;)

Ja nie mam problemu z łóżeczkiem dodatkowym do salonu, bo mamy mieszkanko 45metrów:P I będąc w sypialni dziecko jest praktycznie pod moją ręką;)

weronikabp, NataliaK, evas, Agusia2312, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • evas Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika rozejrzyj się za wielofunkcyjnym łóżeczkiem turystycznym. Takie co ma regulowane dno, przewijak, moskitierę. Widziałam też takie z płozami do bujania.
    Np takie:
    http://allegro.pl/maxx-wypas-lozeczko-turystyczne-kojec-wibra-i3953486997.html

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Weronika rozejrzyj się za wielofunkcyjnym łóżeczkiem turystycznym. Takie co ma regulowane dno, przewijak, moskitierę. Widziałam też takie z płozami do bujania.
    Np takie:

Właśnie na tym łóżeczku zawiesiłam oko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Np takie:
    dzięki ewa, no właśnie o czymś takim myślę, tylko kurcze nie za bardzo mi się podobają te łóżeczka te kolory, naklejki echhh poszukam jakiegoś neutralnego :)) to co z tą knajpą, gdzie takie dobre jedzenie u nas w mieście?

‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ