X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspominal, ale twierdzil ze jest nie warty ceny i lepiej doplacic kilka groszy i kupic jedo fyn -swoja droga co do tej firmy to na kazdym kroku slysze jaki on zajebisty, ma go trojka znajomych i nie sa w stanie stwierdzic wad. Prowadzi sie tez spoko,ale tak srednio mi sie podoba :(

Weronika, tak na emmaljunga nie bylo, powiedz mi gdzie bylas w hurtowni?

Co do tego boldera to kolory sa zabojcze, jak ladny wozek to jakies kolory nie takie,jakies wzorki ja nie wiem co poeta mial na myslo te tworzac....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 21:16

• ivv Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika masz rację; tu też chodzi o dopasowanie ruchu do swoich możliwości, teraz choćby nie wiem co nie dam rady tak ćwiczyć i na pewno tak szybko nie wrócę do treningów ( :( ) Ale to nie znaczy, że się nie da. Jak ktoś ostro ćwiczy to i do siebie dojdzie szybciej.

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Wspominal, ale twierdzil ze jest nie warty ceny i lepiej doplacic kilka groszy i kupic jedo fyn -swoja droga co do tej firmy to na kazdym kroku slysze jaki on zajebisty, ma go trojka znajomych i nie sa w stanie stwierdzic wad. Prowadzi sie tez spoko,ale tak srednio mi sie podoba :(

Weronika, tak na emmaljunga nie bylo, powiedz mi gdzie bylas w hurtowni?
    na Pulawskiej, nie pamiętam jak ona się nazywa, ale to jest już za centrum wina i zjazdem na S2, po tej samej stronie, jest strzałka, hurtownia dla dziecka, czy coś takiego. Mają bardzo dużo wózków, nie mieli foppapedretti tylko z tych które chciałam zobaczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 21:16

• Galanea Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv - a jak wspominasz poród? Rodziło się coś łatwiej dzięki tym ćwiczeniom? Zapewne miałaś bardziej porozciągane ciało niż kobieta, która nie ćwiczy.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Weronika masz rację; tu też chodzi o dopasowanie ruchu do swoich możliwości, teraz choćby nie wiem co nie dam rady tak ćwiczyć i na pewno tak szybko nie wrócę do treningów ( :( ) Ale to nie znaczy, że się nie da. Jak ktoś ostro ćwiczy to i do siebie dojdzie szybciej.
    pod warunkiem, że może ... ja nie mogę. niestety.:( I zawsze jestem za tym aby cwiczenia byly kontrolowane przez dobrego trenera, mamy przykład Pani Chodakowskiej, ktora nie ma pojęcia o podstawowych zasadach treningu, mysli ze morderczy trening to jest to, a to nieprawda, trening zeby byl skuteczny nie musi byc morderczy. Musi być rozsądny, bylam na jej zajęciach parę razy, masakra..

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    na Pulawskiej, nie pamiętam jak ona się nazywa, ale to jest już za centrum wina i zjazdem na S2, po tej samej stronie, jest strzałka, hurtownia dla dziecka, czy coś takiego. Mają bardzo dużo wózków, nie mieli foppapedretti tylko z tych które chciałam zobaczyć.

Dobra, jutro po pracy jak sie uda to pojade tam :-)

weronikabp lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha trzymam kciuki za połówkowe :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy zamiar w środę jechać obejrzeć wózki :) I co nam doradzi sprzedawca bo jestem ciekawa. Bo jak byliśmy w jednym sklepie to gościu odradzał jedo i graco symbol nawet x-landery. Ale przecież każdy wózek ma wady i zalety.. :) Tak wiec nie chce nam się wierzyć żeby te wózki były takie złe. z tym kupnem wózka to gorzej jak z kupnem samochodu. :D hehe

Mucha trzymam kciuku za połówkowe <3 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 21:40

Mucha lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Dobra, jutro po pracy jak sie uda to pojade tam :-)
    Z Emmaljunga mieli dwa modele, jeden klasyczny dosc ciężki nie podobał mi sie, drugi bardziej nowoczesny, lekki, bardzo lekko sie prowadził.
    Kupujecie juz sterylizatory, nianie elektroniczne itp? Boże ile tego jest na liście wyprawkowej... :-))) ufff

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam tardyferon fol wynik w dół, przepisała surbifer i też w dół a oprócz tego też witaminy dla kobiet w ciąży również łyam. poprostu tak mamy Galanea :) nie martw się - będzie dobrze. my jakoś po porodzie dojdziemy do siebie a dzieciaczkom nic się nie stanie bo one pierwsze żelazo z nas ściągają tyle ile potrzebują :) tak myślę i ta myśl mnie trzyma ;)
    a i doszły skurcze łydek dzisiaj - magnez wraca do łask ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 21:44

Galanea lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea - boli tak samo :) a skończyło się po 8 cm rozwarcia cesarką, więc nie wiem czy przy końcówce dało by coś gdybym urodziła w szpagacie ;) na pewno raz dwa wróciłam do siebie, żadnego nietrzymania moczu nigdy nie miałam (mam tak mocne m. kegla, że jak je zaciskam to mam dreszcze ;) ), mocne mięśnie brzucha podobno pomagają przy wypychaniu dziecka, ale mnie ten etap ominął. A bóle miałam od kręgosłupa, masakra...

Na temat pani Chodakowskiej się nie wypowiem, wiem tylko, że jest znana; koleżanki instruktorki twierdzą, że jest beznadziejna.

A jeśli chodzi o trening to dla mnie musi być morderczy, co bym wychodziła z niego na czworaka :) W przeciwnym wypadku nie czuję, że ćwiczyłam, ale może to wynika z tego ile zawsze trenowałam. Pamiętam czasy, jak trener robił zajęcia 12 godzinne z przerwami na kanapki... (ale wtedy byłam młoda i piękna ;) )Jak urodziłam Weronikę to musiały mi wystarczyć 2-3 h dziennie spacerów, a jak skończyła 8 miesięcy raz w tygodniu fitness. Dla mnie to brak ruchu :( A teraz nic nie robię, bo ciągle nam jakieś choróbsko przynosi ze żłobka :/ więc zobaczę na własnej skórze jak się wraca do formy po takiej przerwie....

ps. i nadal twierdzę, że (tym razem dodam - jak się porządnie ćwiczy) można po 2 tygodniach biegać ;)

Galanea, monaaa lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Galanea - boli tak samo :) a skończyło się po 8 cm rozwarcia cesarką, więc nie wiem czy przy końcówce dało by coś gdybym urodziła w szpagacie ;) na pewno raz dwa wróciłam do siebie, żadnego nietrzymania moczu nigdy nie miałam (mam tak mocne m. kegla, że jak je zaciskam to mam dreszcze ;) ), mocne mięśnie brzucha podobno pomagają przy wypychaniu dziecka, ale mnie ten etap ominął. A bóle miałam od kręgosłupa, masakra...

Na temat pani Chodakowskiej się nie wypowiem, wiem tylko, że jest znana; koleżanki instruktorki twierdzą, że jest beznadziejna.

A jeśli chodzi o trening to dla mnie musi być morderczy, co bym wychodziła z niego na czworaka :) W przeciwnym wypadku nie czuję, że ćwiczyłam, ale może to wynika z tego ile zawsze trenowałam. Pamiętam czasy, jak trener robił zajęcia 12 godzinne z przerwami na kanapki... (ale wtedy byłam młoda i piękna ;) )Jak urodziłam Weronikę to musiały mi wystarczyć 2-3 h dziennie spacerów, a jak skończyła 8 miesięcy raz w tygodniu fitness. Dla mnie to brak ruchu :( A teraz nic nie robię, bo ciągle nam jakieś choróbsko przynosi ze żłobka :/ więc zobaczę na własnej skórze jak się wraca do formy po takiej przerwie....ps. i nadal twierdzę, że (tym razem dodam - jak się porządnie ćwiczy) można po 2 tygodniach biegać ;)
    A ja nadal ze nie mozna :-) ale mam szacunek do zdań innych więc nie narzucam swojego zdania. Poza tym pojęcie "porządnie ćwiczyć" nie przekłada sie na liczbę godzin spędzonych na silowni. Raczej na systematycznych ćwiczeniach kilka razy w tyg, wykonywanych rzetelnie i co najważniejsze, żeby ten trening miał sens to musi być rozpisany i wykonywany pod okiem porządnego trenera, a takich jak kot napłakał w naszym kraju. Ale jeśli ty sama jestes instruktorka to wiesz dobrze co mozesz i kiedy :-) ja jestem amatorką słuchającą się specjalistów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 22:01

• ivv Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdanie mam inne ;) ale jak najbardziej zgadzam się z Tobą jeśli chodzi o porządne ćwiczenia. A dobry trener... cóż... ja spotkałam przez całe swoje życie tylko dwóch takich... kiedyś instruktorce na fitnesie musiałam tłumaczyć co robi źle, że w muzykę nie wchodzi...

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha kciuki z Frankiem trzymamy za polowkowe,daj znac co i jak :)

Mucha lubi tę wiadomość

• monalisa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wątroba wieprzowa 17,5
    Wątroba cielęca 10,3
    Soja 8,0
    Nerki wieprzowe 7,8
    Żółtko jaj 7,2 (dla porównania: całe jaja- 100 g: 2,7 mg)
    Fasola 6,9
    Kasza gryczana 6,0
    Mąka pszenna 6,0
    Płatki owsiane 4,4
    Natka pietruszki 4,3
    Mąka żytnia razowa 4,0
    Kasza jęczmienna 3,8
    Kasza manna 2,9
    Twaróg tłusty 2,8
    Twaróg chudy 2,7
    Ser topiony 2,7
    Chleb razowy 2,7
    Boćwina 2,6
    Szpinak 2,4

sokowirówce), ale ostatnio mi lekarka powiedziała, że burak nic nie ma do anemii i z krwią ma tyle wspólnego, że jest też czerwony. Nie chce mi się wierzyć, bo wszędzie piszą, żeby pić i jeść na anemię
    Tez tak slyszalam ze buraczki bardzo szybko wydalamy z moczem i kalem wiec malo tego zelaza sie przyswaja wiecej wydalamy :( tu masz listę w mg na 100gr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 22:15

Galanea lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za listę monalisa. Niestety podrobów nie przełknę w żadnej postaci ;) Żadnych wątróbek, nerek, brr...

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Z Emmaljunga mieli dwa modele, jeden klasyczny dosc ciężki nie podobał mi sie, drugi bardziej nowoczesny, lekki, bardzo lekko sie prowadził.
    Kupujecie juz sterylizatory, nianie elektroniczne itp? Boże ile tego jest na liście wyprawkowej... :-))) ufff

Sterylizatora nie, mi wystarczy wrzątek, znajome mówiły, że to niepotrzebny gadżet, których zresztą jest tyle, że można by się nimi okładać...Kupujemy najpotrzebniejsze rzeczy-biorąc też pod uwagę rady doświadczonych znajomych mamusiek.
    Ja od jakiegoś czasu po konsultacji z lekarzem wykonuję delikatne ćwiczenia rozciągające, rozluźniające i wzmacniające czy oddechowe.. wiadomo-bólu to nie zmniejszy, ale na pewno inne korzyści z tego będą, wzmocnienie mięśni dna miednicy, czy choćby wspomniany przez ivv brak problemu z nietrzymaniem moczu

monalisa lubi tę wiadomość

81clk9i.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podroby i tak niewskazane podczas ciąży :) ale zapytam o wątróbkę jak nie zapomnę :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Co do wózków jestem zawiedziona, quinny moodd to po prostu jakaś porażka,wygląda jak jakaś parasola ,po prostu masakra!jak to dobrze że jednak tam pojechałam... facet też nie zostawił suchej nitki na tej firmie, pozostałe np graco symbio skrzeczą jak nie wiem co... Pan polecał w sumie Jedo Fyn 4ds, Baby Design comfort i na końcu Bebetto luca, fajnie się jeździło tymi wózkami, dobrze wykonane i solidne.
    NataliaK Bebetto odradzam jak juz pisalam wczesniej mamy znajoma ktora pracuje w salonie z wózkami i Bebetto jak ci sie trafi to mozesz dostac szaludo fotelika niestety musisz dokupic i wozic takie plastikowe kiklaki ktore czesto sie wylamuja nie sa drogie ok 20 zl ale zauważ ze wozk w miejscach gdzie trzyma gondole, spacerowke, fotelik jest z dupowatego plastiku. Raczka obszyta ekoskora ktora peka i puszczaja szwy. Nie powiem wozek fajnie sie prowadzi ale na dłuższą mete to niestety nie nadaje się ale to zdanie znajomej naszej.

Limerikowo, NataliaK lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dziekuje bardzo za kciuki. Jutro ide na 16ta wiec jeszcze bede sie odzywac przed. Powiem Wam cos smiesznego...na badaniu ogolnym moczu wyszly liczne bakterie i troche leukocyty, a w posiewie moczu (to samo siku dokladnie) zadne bakterie patogenne sie nie namnozyly. Smieszne to...dziwaczne.
    Ja kurcze bardzo z wygladu sie zafascynowalam wozkiem Solam Leather&Linen, ale nadal nie wiem czy on sie do czegokolwiek nadaje...Natalia jakby udalo Ci sie jutro wpasc do tej hurtowni to zapytalabys prosze o ten wozek? ;) - ogolnie model to jest Solam.

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ