X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika nie dziekuje za powodzenia ;)
    Jezeli chodzi o monitor 3w1 to jednak cena mnie przeraza...chyba zamiast kamery to wole wstac i sprawdzic. Nie mam jakiegos wielkiego mieszkania, wiec mysle ze dam rade :) dla Ciebie jak masz schody po ktorych musialabys latac to rozumiem rozwiazanie 3w1.
    Ty to masz takie dajne pomysly na gotowanie :) zawsze cos smakowicie brzmiacego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 09:15

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Weronika nie dziekuje za powodzenia ;)
    Jezeli chodzi o monitor 3w1 to jednak cena mnie przeraza...chyba zamiast kamery to wole wstac i sprawdzic. Nie mam jakiegos wielkiego mieszkania, wiec mysle ze dam rade :) dla Ciebie jak masz schody po ktorych musialabys latac to rozumiem rozwiazanie 3w1.
    Ty to masz takie dajne pomysly na gotowanie :) zawsze cos smakowicie brzmiacego ;)
    to fakt lubię zdrowo gotować kochana :) tak mam schody, w dodatku strome, więc kamerka wskazana, zwłaszcza wieczorem, kiedy chwilę chciałabym posiedzieć z mężem :))

• Mucha Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcialabys wpasc i sie podzielic? ;)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce mi sie dzis ruszać ale zapraszam, podzielę się na pewno :-)

• Mucha Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiesz ja to moge za 4 miesiace przyjechac ;)
    Nie no zarcik taki to byl :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurrra za tydzień o tej porze będę ostatni dzień w pracy, w środę tylko przyjadę zdać wszystko co służbowe, samochód, laptop, telefony... i koniec! Nie myślałam że będę się z tego cieszyła, bo lubię swoją pracę. Najgorsze to jest to że po macierzyńskim już nie będzie dla mnie tu wakatu...chyba że zwolni się jakieś miejsce...

• Mucha Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przeciez beda misieli zapewnic Ci miejsce pracy po macierzynskim.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka nie każdy pracuje na umowę o pracę ;-)

• Mucha Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i wszystko jasne...jakos bylam przekonana ze Ty masz umowe o prace. Z Twojego doradzania nam tutaj to widze, ze wiedzy Ci nie brakuje, wiec i praca sie znajdzie :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Aaa i wszystko jasne...jakos bylam przekonana ze Ty masz umowe o prace. Z Twojego doradzania nam tutaj to widze, ze wiedzy Ci nie brakuje, wiec i praca sie znajdzie :)

Niestety w dzisiejszych czasach,łatwiej pracodawcy kogoś zatrudnić na zlecenie niż o pracę , ale na szczęście przepisy dają zasiłek chorobowy i macierzyński też na umowie zlecenie (wystarczy mieć umowę do dnia porodu, a jak się dobrze ugada z pracodawcą to jest to możliwe), więc nie ma problemu ;-), po prostu będę w domu tylko i wyłącznie rok, nie więcej :-)
    Dzięki kochana, miło mi się zrobiło :)

Limerikowo, Mucha lubią tę wiadomość

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK to ja bym Cię poprosiła o opinie o wózku Tako Extreme. A jakby się dało to o wskazanie najlepszego wózka z tych trzech modeli: Maxi-Cosi Mura 4 plus, Tako Extreme, X-Lander X-Move na rok 2014.
    Będę niezmiernie wdzięczna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 10:21

NataliaK lubi tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia rynek HR jest nadal bogaty w oferty, jeśli zna się języki obce to można znaleźć świetną pracę :)więc na pewno coś znajdziesz ;) No właśnie ja też postanowiłam, że jak mała skończy rok to jeszcze wrócę na trochę do biznesu, na szczęście head hunterzy jeszcze nie zapomnieli o mnie, może przez ten rok jeszcze nie zapomną?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Natalia rynek HR jest nadal bogaty w oferty, jeśli zna się języki obce to można znaleźć świetną pracę :)więc na pewno coś znajdziesz ;) No właśnie ja też postanowiłam, że jak mała skończy rok to jeszcze wrócę na trochę do biznesu, na szczęście head hunterzy jeszcze nie zapomnieli o mnie, może przez ten rok jeszcze nie zapomną?:)

Weronika, nie zapomną ;-)
    No właśnie ja pracuje w HR,wiec mam trochę znajomości że tak powiem, może nie będzie tak źle, nie po to uczyłam się cięęęęęzko i mam mgr inż żeby się teraz o to martwić, bo chyba nie powinnam w sumie,aale w tej ciązy to co chwile mam fazy na jakieś smutki,ktore sobie wymyslam z kosmosu :D

Spoko Paulina, zapytam o te wózeczki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 10:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Weronika, nie zapomną ;-)
    No właśnie ja pracuje w HR,wiec mam trochę znajomości że tak powiem, może nie będzie tak źle, nie po to uczyłam się cięęęęęzko i mam mgr inż żeby się teraz o to martwić, bo chyba nie powinnam w sumie,aale w tej ciązy to co chwile mam fazy na jakieś smutki,ktore sobie wymyslam z kosmosu :D

Jesteś operatywna, na pewno dasz radę :) ja mam za sobą 14 lat pracy w HR :)

• Mucha Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po macierzynakim mam zamiar wrocic do korporacji na 7/8 etatu, ale w tym czasie pewnie bede czegos szukac, bo korporacja juz mnie raczej nie bedzie chciala, a ja z malym dzieckiem jej. Realia sa takie ze ciezko sie utrzymac jak masz zobowiazania poza praca.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:

Bardzo dziękuję :)

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Ja po macierzynakim mam zamiar wrocic do korporacji na 7/8 etatu, ale w tym czasie pewnie bede czegos szukac, bo korporacja juz mnie raczej nie bedzie chciala, a ja z malym dzieckiem jej. Realia sa takie ze ciezko sie utrzymac jak masz zobowiazania poza praca.

ja jestem jednak zdania że korporacja pochłania i wciąga, a później wypluwa, ale jest bardziej przystępna dla matki z dzieckiem, są zobowiązani do wprowadzania innowacji i wymogów, a małej firmy często nie stać na jakieś nowości,robią wszystko na około, udogodnienia dla matki ale też dla ojca są rzadkością. Jestem zaskoczona mojego męża pracą, pracuje w mega wielkiej korporacji, ale są tak przychylni dla matki i ojca, że nawet ojciec może sobie siedzieć z dzieckiem w pracy bo ma do tego pokoje zabaw :D

Weronika to już jesteś stara wyga w tym biznesie! ;-)) ja dopiero kilka lat ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 10:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos w tym jest Natalia, ja pracowałam w dużych korporacjach i zawsze wprowadzałam politykę humanitarną i powtarzałam zarządom, że to bardzo wazne traktować ludzi osobowo, biorąc pod uwagę ich życie prywatne, bo zadowolony pracownik to pracownik efektywny, to działa w dwie strony :) 6 lat byłam na kontrakcie za granicą i tam nauczyłam się takiej właśnie polityki pracy. Ale w pewnym momencie byłam tak wypluta, że złozylam wypowiedzenie i powiedziałam stop. Pojechałam na roczne wakacje i postanowiłam nie wracać do korpo, a teraz mi trochę brak tego pędu :) więc pewnie jeszcze wrócę ale już na swoich zasadach, kontraktu, będe pracować tyle ile będę chciała. ;)
    ale ja nigdy nie zajmowałam się miękkim HRem, dlatego nie znam się na tych urlopach itd tak jak Ty, ja zajmowałam się rekrutacją na wysokie stanowiska oraz niestety.. redukcjami etatów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 10:50

• nutka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;)
    Ja ostatnio zastanawiałam się i monitor oddechu chyba kupimy. Niani nam nie potrzeba, bo mamy 45 metrów i z jednego pokoju widać drugi(nie mówiąc już jak dobrze słychać). Więc niania nie jest potrzebna, ale jak będę wiedziała, że coś kontroluje oddech maluszka to będę może spać spokojniej mogła.:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to moja wielka korporacja ma na wysokim poziomie programy i udogodnienia tylko sa one na papierze, bo bezposredni szefowie sie nie stosuja do odgornych zasad i trzymaja po godzinach i jak nie jestes dyspozycyjna/y to nie biora Cie na projekt co oznacza ze nie ma dla Ciebie pracy i nie robisz tak zwanej chargowalnosci i predzej czy pozniej Cie zwolnia :(
    Niestety mam wrazenie, ze niezaleznie od tego gdzie pracujesz ciaza i macierzynsku robia Ci tyly :( niewiele jest takich firm ktore na prawde szanuja ta sytuacje czy to korporacja czy mala firma. Nie mowie, ze wszyscy tak maja.

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ