X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika zgadzam sie z Toba ze HR bardzo czesto sie staraja, ale niestety na poziomie operacyjnym to nie dzial (ja to obserwuje z innej perspektywy, od tej drugiej strony).

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    cos w tym jest Natalia, ja pracowałam w dużych korporacjach i zawsze wprowadzałam politykę humanitarną i powtarzałam zarządom, że to bardzo wazne traktować ludzi osobowo, biorąc pod uwagę ich życie prywatne, bo zadowolony pracownik to pracownik efektywny, to działa w dwie strony :) 6 lat byłam na kontrakcie za granicą i tam nauczyłam się takiej właśnie polityki pracy. Ale w pewnym momencie byłam tak wypluta, że złozylam wypowiedzenie i powiedziałam stop. Pojechałam na roczne wakacje i postanowiłam nie wracać do korpo, a teraz mi trochę brak tego pędu :) więc pewnie jeszcze wrócę ale już na swoich zasadach, kontraktu, będe pracować tyle ile będę chciała. ;)
    ale ja nigdy nie zajmowałam się miękkim HRem, dlatego nie znam się na tych urlopach itd tak jak Ty, ja zajmowałam się rekrutacją na wysokie stanowiska oraz niestety.. redukcjami etatów.

No własnie ja też zajmuje się rekrutacją pracowników średniego i wyższego szczebla, a to co wiem to studiowanie kodeksu i prawa pracy oraz cywilnego dniami i nocami,a także dzienników ustaw, parodii zusów i innych :D bo to mi również było potrzebne żeby nikt mnie nie mógł zagiąć na niczym, ale też dla samej siebie.
    Ile tu człowiek ma wspólnego ze sobą :P ;)

Mucha to zależy na kogo się trafi, ja znam pozytywne przypadki, ale też wiem że istnieją parodie więc wiem o czym mówisz, mnie na szczęście to tylko dotknęło w kontekście czytania o tym :)

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski, napiszcie mi prosze co macie juz w domku z rzeczy dla niemowlaczkow naszych? bede jechac za godzine do sklepu i sie zastanawiam co moge jeszcze dokupic a posiadam: termometr do wody, fride, butelke narazie jedna aventa (nie wiem czy dokupic wiecej bo mam zamiar karmic piersia) dwa pierwsze smoczki od 0-6 szczoteczka grzebyczek, obcazki nozyczki i chyba to na tyle.... co jeszcze sie przyda? mam pieluchy tetrowe ktore dostalam od kolezanki oraz 3 flanelowe....

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    hej mamuski, napiszcie mi prosze co macie juz w domku z rzeczy dla niemowlaczkow naszych? bede jechac za godzine do sklepu i sie zastanawiam co moge jeszcze dokupic a posiadam: termometr do wody, fride, butelke narazie jedna aventa (nie wiem czy dokupic wiecej bo mam zamiar karmic piersia) dwa pierwsze smoczki od 0-6 szczoteczka grzebyczek, obcazki nozyczki i chyba to na tyle.... co jeszcze sie przyda? mam pieluchy tetrowe ktore dostalam od kolezanki oraz 3 flanelowe....

Nic ;). Ciuchy tylko, które dostałam od kuzynki.

Będę kupować to wszystko po przeprowadzce, za ok. miesiąc, gdy już będę miała to gdzie ulokować, bo kupować teraz do wynajmowanego mieszkania 20m2, a potem bujać się z tym przy przenoszeniu wszystkiego, to byłoby trochę problematyczne, i tak mam tu już masę szpargałów.
    Usiłuję się tylko na razie dookreślać co do preferencji, żeby w razie czego, gdybym ja za ten miesiąc zaniemogła (tfu, tfu), mąż mógł wszystko sam załatwić, bez konsultacji ze mną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 11:34

• nutka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie mam kilka ciuszków i laktator(używany). Na razie za takie rzeczy odkładam gdzies na kwiecień;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tylko ja juz tyle mam??? kurcze....moze to za wczesnie? nie wiem juz sama.... bylam z kolezanka poprostu w takim wielkim sklepie i nie moglam sie oprzec zeby nie kupic takich dupereli....

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    to tylko ja juz tyle mam??? kurcze....moze to za wczesnie? nie wiem juz sama.... bylam z kolezanka poprostu w takim wielkim sklepie i nie moglam sie oprzec zeby nie kupic takich dupereli....

To chyba dobrze, już masz troche z.głowy. i duzego wydatku przed porodem nie bedzie.:)

• Martynika Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:

Bo ja wiem, czy za wcześnie? Jeżeli to Ci zapewni jakiś komfort psychiczny, to czemu nie?

Powiem Ci, że jak ostatnio zaniemogłam tak, że nie mogłam się podnieść, to nagle zaczęły mnie nachodzić myśli, że ja nawet szlafroka nie mam do szpitala jakby co i poczułam "ubogość" swojego zaopatrzenia. Dlatego może powoli będę kompletowała takie rzeczy dla siebie na "w razie czego", ale grubsze sprawy typu mebelki, wózek, fotelik, jaki również drobniejsze, jak smoczki, butelki, akcesoria itd., dopiero za miesiąc :). Jak już będę mogła to wsadzić do nowej komódki i będę miała wszystko na swoim miejscu.

• vikus001 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taki byl wlasnie moj cel... jak bym zostawila wszystko na koniec to chyba bysmy sie nie wyplacili:(

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • karolina1990 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wszystko prócz wózka. Fakt faktem sporo rzeczy kupować nie musiałam bo kupiłam je rok temu w poprzedniej ciąży. Ja osobiście tym razem kupując butelki nie wzięłam Aventa- dla mnie o niebo lepsze są z firmy Lovi lub Tommy Tippe. Jak tak pytasz o rzeczy drobniejsze to może jeszcze wkładka do wanienki taka z gąbki? Bardzo ułatwia kąpiel maluszka.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten opis pod suwaczkiem 'kity' wciska :/ moja malutka dwa tyg temu miała ponad 650 g.

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie kupujcie wkladu gabczastego ani gabki do mycia malucha bo to jest siedlisko bakterii. Najlepszy jest wklad plastikowy, bo wyparzysz wrzatkiem i jest super a gabki trzeba by codziennie prac.

vikus001, evas lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    A ja mam wszystko prócz wózka. Fakt faktem sporo rzeczy kupować nie musiałam bo kupiłam je rok temu w poprzedniej ciąży. Ja osobiście tym razem kupując butelki nie wzięłam Aventa- dla mnie o niebo lepsze są z firmy Lovi lub Tommy Tippe. Jak tak pytasz o rzeczy drobniejsze to może jeszcze wkładka do wanienki taka z gąbki? Bardzo ułatwia kąpiel maluszka.

tez chcialam kupic ta wkladke z gabki ale slyszalam ze w niej duzo zaraskow itd.... nie wiem czy to prawda....a kupowalas cos dla siebie? bo pomyslalam ze moze kupila bym majtki poporodowe te z siateczki jakies pieluchy(wkladki) co o tym myslisz?

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gąbkę można tak samo zalać wrzątkiem. Nie przesadzajmy- siedliskiem bakterii jest wszystko. A chyba jest zasadnicza różnica czy oprze się dziecko o miękką gąbkę czy zimny, twardy plastik. Położna sama doradzała taką gabkę, a ona jest kobietą naprawdę kompetentną.

• nutka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina te opisy wagi i długości w intenecie w ogóle są przekłamane, na każdej stronie inne;P

Ja na razie nie kupowałam tych drobiazgów bo planuję zamówić je wszystkie przez internet, więc po co mają już się kurzyć w domu, jak mogą np w kwietniu?;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Ale ten opis pod suwaczkiem 'kity' wciska :/ moja malutka dwa tyg temu miała ponad 650 g.

Dlatego ja zmieniłam suwaczek, bo opisy były ciągle przekłamane, głównie te dot. wagi.

vikus, to na pewno będzie trzeba prędzej, czy później kupić, jak masz możliwość i ochotę już się w te rzeczy zaopatrzyć, to się nie zmarnują na pewno, a po prostu trochę poczekają :).

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus, majtki poporodowe mam w domu, podkładów jeszcze nie kupiłam ale niedługo zamówię z allegro- wychodzi sporo taniej jak a apteki a troche tego potrzeba. Poprzednim razem jakaś "mądra" sprzedawczyni namówiła mnie na podkłady firmy BabyOno- podobno wygodniejsze bo cieńsze a chłoną tak samo itp. Dobrze że takie kupiłam tylko jedne. W szpitalu jak zobaczyli jakie mam to najpierw dali mi swoje a potem mąż dowiózł mi Bella. I te są najlepsze.

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadome, kazdy ma swoje zdanie, ja jestem tego ze gabka dla takiego maluszka nie jest wskazana.

Co do majtek itp to kolezanka mi polecila bardziej pieluchy fla doroslych hehe. Nie trzeba sie niczym przejmowac tak jak przy podpasce.

1usapiqvs8bdmaac.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejmować może się nie trzeba ale jednak zasadniczą rolę w gojeniu się krocza spełnia dostęp powietrza a w pieluchach to niemożliwe. No i już widzę reakcję lekarza jakby zobaczył takiego pampersa :D

NataliaK lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 21:10

vikus001, nutka, Mucha, weronikabp, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ