X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Ja może jutro podjadę do sklepu tu u nas pooglądać wózki chociaż pewnie będę zmuszona podjechać do większego miasta żeby było porównanie.. Znalazłam jeszcze taki wózek graco
    8fb55cb0cf9cf052med.jpg
    9d07f9c46105b743med.jpg

tu jest opis
    http://allegro.pl/a-wozek-graco-symbio-fotel-hp-torba-gratisy-i3977062910.html

Wczoraj jeździłam tym wózkiem i szczerze powiem że jak jakiś klekot stukał pukał, nie wiem-dziś jak będę w hurtowni to go ogarnę, może tamten jakiś był dziwny, bo ogólnie to podoba mi się ten model. Podobny jest też http://allegro.pl/coletto-marco-polo-fotelik-baza-isofix-cz-wa-i3977371051.html - ma go moja koleżanka i super się jeździ, dziś też go ogarnę ;-))

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Wczoraj jeździłam tym wózkiem i szczerze powiem że jak jakiś klekot stukał pukał, nie wiem-dziś jak będę w hurtowni to go ogarnę, może tamten jakiś był dziwny, bo ogólnie to podoba mi się ten model. Podobny jest też http://allegro.pl/coletto-marco-polo-fotelik-baza-isofix-cz-wa-i3977371051.html - ma go moja koleżanka i super się jeździ, dziś też go ogarnę ;-))

hahah Natalia nie załamuj mnie :) to co w miarę mi się podoba to okazuje się że stuka puka.. :D a te które średnio mi się podobają są polecane :) ale tak to właśnie jest przez internet oglądać wózki

Ten coletto też mam w zakładkach zapisany ;) ale nie rozumiem tego po co ten wózek się obraca o 360' kiedy obrócimy wózek tak żeby prowadzić go odwrotnie czyli rączka przy tych małych kołach to będzie totalna porażka jeśli będzie się chciało prowadzić na zablokowanych to będą stawiały opór te małe a jesli je odblokujemy to nam wyjadą i będzie się źle szło..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 15:03

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie tak jest jak mówisz Tusiu, trzeba je zobaczyć na żywo, mi się wszystko pozmieniało po obejrzeniu ich na żywo. :)

Tusia84, NataliaK lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    hahah Natalia nie załamuj mnie :) to co w miarę mi się podoba to okazuje się że stuka puka.. :D a te które średnio mi się podobają są polecane :) ale tak to właśnie jest przez internet oglądać wózki

Ten coletto też mam w zakładkach zapisany ;) ale nie rozumiem tego po co ten wózek się obraca o 360' kiedy obrócimy wózek tak żeby prowadzić go odwrotnie czyli rączka przy tych małych kołach to będzie totalna porażka jeśli będzie się chciało prowadzić na zablokowanych to będą stawiały opór te małe a jesli je odblokujemy to nam wyjadą i będzie się źle szło..

no ja też byłam wczoraj tym załamana... po prostu wyszłam taka wkurzona że szok, to co jest w zasięgu moich finansów i upodobań to coś jest nie tak =D też mnie to zastanawiało w tym coletto, wiec jak tylko będzie ten model to zapytam o co chodzi bo też mnie to nurtuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 15:08

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę Natalia że obie mamy problem bo podobają nam się wizualnie podobne wózki dlatego taki problem mamy:D

Wiesz mam pomysł wybierzemy 2 wózki jeden weźmiecie Wy, drugi my i się będziemy zmieniały co miesiąc hahahaha ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 15:11

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Widzę Natalia że obie mamy problem bo podobają nam się wizualnie podobne wózki dlatego taki problem mamy:D

Wiesz mam pomysł wybierzemy 2 wózki jeden weźmiecie Wy, drugi my i się będziemy zmieniały co miesiąc hahahaha ;)

Dobry pomysł! =D

• Martynika Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też nie ogarniam na co i po co te 360 stopni. Zanim to zobaczyłam na gifie, to myślałam, że na czymś innym to polega, tj. że wózek jest tak zwrotny, że można go obrócić w miejscu wokół własnej osi, a dopiero teraz się zorientowałam, że to polega na obróceniu wyłącznie gondoli.

A mnie się podobają Jedo Fyn i kolor też mi odpowiada - ten szary, mają sporo dobrych opinii. Będę musiała przejechać się z mężem do hurtowni i obejrzeć.

nutka lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ide na wizyte!

weronikabp, NataliaK, Galanea lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie kupiłam kiełkownik w końcu i właśnie zasiałam rzeżuchę, kielki rzodkiewki i pszenicy :) i będą własne bez tych ulepszaczy które stosują do szybkiego wzrostu, cieszę się bo mam mega fazę na kiełki, a one są baaaardzo zdrowe, polecam wszystkim.:)

NataliaK, Galanea lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Jedo jeszcze gondola się podoba ale spacerówka już nie bardzo.. w tym Graco co na zdjęciu wyżej podoba mi się właśnie stelaż, że nie jest tak bardzo nachalny jak w tych wszystkich innych wózkach.. dlatego też wizualnie bardzo podobał mi się quinny

no ale najważniejsze jak się prowadzi i czy się sprawdza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 15:48

NataliaK lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha, kciuki trzymamy wszystkie cztery z Franiem ;-)

Martynika, to fakt, naprawdę ten wózek jest polecany, jeździ się też super.

Weronika, już mam w głowie plan o zasadzeniu rzeżuchy :P

Mucha lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika już jakiś czas temu zaraziłaś mnie podczytywanie wątku III trymestru i teraz ciągle tam zaglądam bo czekam w napięciu na kolejne info odnośnie rodzących :)

Moja koleżanka w niedzielę rodziła synka.. ale nawet nie chcę o tym myśleć.. bo i tak bałam się porodu a po jej przeżyciach boję się jeszcze bardziej..

NataliaK lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czytam 3 trymestr z ciekawości :) ech ile emocji..

• Martynika Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos III trymestru, to zdaje się, że za 10 dni w niego wejdę, tak przynajmniej twierdzi belly (rany, to już, ostatnia prosta!). A czytam ten temat niemalże od początku ciąży, już w listopadzie śledziłam porody :). I cały czas myślę o tym, jak tutaj będzie emocjonująco w maju i czerwcu/lipcu (byle nie wcześniej).

Mucha, powodzenia na wizycie, daj znać po!

Tusia, ale spacerówka Ci się nie podoba po prostu pod kątem wizualnym, czy z jakiegoś konkretnego powodu/przez brak jakiejś funkcji np.?

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi prawde mówiąc z wózków takiego typu jak tutaj podajecie nie podoba się nic, a juz tym bardziej nie w moim typie są wózki trójkołowe. Chyba jestem staroświecka ale podobają mi się wózki bardziej zabudowane, na pompowanych i nieobrotowych kołach. Dla mnie wszystkie inne wyglądaja jak plastikowe :) wiem, wiem-dziwna jestem :D

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie i niestety nie mam dobrych wieści :-(
    Okazało się za mam twardy brzuch i macice. Gin sprawdził szyjke i nie jest dobrze :-( O ile długość prawidłowa, to jest rozwarcie na 9 mm.
    Lekarz mówi że to może być od ułożenia małego, bo jest bardzo nisko i może tam uciskac, ale pewności nie ma.
    Dostałam jakieś silne leki rozkurczowe i mam tydzień leżenia plackiem. I potem kontrola.
    Na szczęście z synkiem wszystko dobrze, tylko nagle zrobił się o tydzień starszy niż to wynika z OM. Ale tym lekarz kazał się nie martwić.
    Jestem załamana ta szyjka. Odkąd wyszłam od lekarza to leżę i rycze :-(

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna, kochana, nie możesz się teraz załamywać, tylko musisz myśleć pozytywnie, w ten sposób pomożesz dzidzi i sobie :)) jeśli za tydzień nie będzie poprawy to pewnie założą Ci ten szew i będzie dobrze :))

Niesforna, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:

Tusia, ale spacerówka Ci się nie podoba po prostu pod kątem wizualnym, czy z jakiegoś konkretnego powodu/przez brak jakiejś funkcji np.?

Muszę jechać do sklepu żeby ją ocenić.. ale wizualnie jakoś tak mi nie leży

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna kochana trzymaj się dzielnie i leż grzecznie tak jak lekarz mówił.. musisz wierzyć, że będzie dobrze

Niesforna lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna, kolejnym plusem z czytania III trymestru jest poznanie ogromu dziewczyn, które przez szmat czasu w ciąży chodziły z rozwarciem nawet na centymetr/półtora, straszono je przedwczesnym porodem, a rodziły o czasie, albo po terminie :). Naprawdę, ile było takich kobitek, które w 39 tygodniu jęczały, że chciałyby już urodzić i że tyle się nadenerwowały te paręnaście tygodni temu, jak się okazało, że mają w ogóle nie wiadomo skąd rozwarcie (a wiadomo jak to brzmi na tym etapie ciąży, złowrogo i nie na miejscu).

Pozostaje leżeć plackiem, oszczędzać się i stosować do zaleceń lekarza, płacz i załamka w niczym tu nie pomogą. Za tydzień się zobaczy jak jest, a jak nie będzie poprawy, to zrobią tak jak pisała Weronika - pozszywają to, co się "rozłazi" i będzie dobrze :). Głowa do góry! Pozytywne nastawienie jest w takich sytuacjach zbawienne, chociaż wiem, że każda zła wiadomość spada jak grom i z początku ciężko się pozbierać.

Niesforna, Limerikowo lubią tę wiadomość

‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ