X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ma teraz wizytę 04.03 i też już się nie mogę doczekać bo czuję, że mała strasznie nisko się ułożyła ostatnio no i ten śluz ostatnio taki galaretkowaty przezroczysty, który mnie zaniepokoił więc też będę spokojniejsza po wizycie

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodzę co dwa, przy moich historiach zdrowotnych. :( Niestety od paru dni boli mnie w żebrach, dziś zauważyłam dwa delikatne siniaki na żebrach, pewnie odezwały się moje połamane żebra.. kurcze nie mogę, kolejna rzecz. :(( tylko z tym przecież nic nie zrobią w ciązy..boję się czy to czymś nie grozi :(

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chciałam Cię straszyć Muszko przepraszam jeśli tak to odebrałaś.. chciałam napisać jak było u mnie ale to był już 37 tydzień ciąży więc zupełnie inaczej niż u Ciebie..

no i lekarz po zdjęciu pewnie sprawdził u Ciebie długość skoro jest długa na 4cm to nie masz się czym martwić :)

weronikabp lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze bedzie, wiesz, ze musisz kontrolowac szyjke, wiec wszystko bedzie ok :)
    Tusia po zdjeciu szyjka sprawdzona zamknieta o dlugosci 4,17 cm, wiec chyba dobrze.

Weronika z tymi zebrami to moze Ci sie zwyczajnie rozchodza i robia miejsce dla organow ktore tam sie musza zmiescic.

A i teraz ewentualnie grozi mi lozysko przodujace, ale to jeszcze za wczesnie zeby stwierdzic czy sie przesunie czy nie, ma na to jeszcze jakies 6, 7 tygodni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 20:54

Tusia84, nutka lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam pytać czujecie już jak wasze dzieci mają czkawkę??

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Dobrze bedzie, wiesz, ze musisz kontrolowac szyjke, wiec wszystko bedzie ok :)
    Tusia po zdjeciu szyjka sprawdzona zamknieta o dlugosci 4,17 cm, wiec chyba dobrze.

Weronika z tymi zebrami to moze Ci sie zwyczajnie rozchodza i robia miejsce dla organow ktore tam sie musza zmiescic.
    no tak ale mam siniaki i boli a miałam je połamane przy moim porodzie..
    jutro wizyta więc zapytam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 20:54

• Mucha Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    no tak ale mam siniaki i boli a miałam je połamane przy moim porodzie..
    jutro wizyta więc zapytam.

W sensie jak Ty sie rodzilas tak? No to pytaj i sprawdzaj.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja nie czuje...a Ty tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 20:58

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    W sensie jak Ty sie rodzilas tak? No to pytaj i sprawdzaj.
    tak, podobnież pijana połozna mnie odbierała, połamała mi żebra i staw mostkowy

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Tusia ja nie czuje...a Ty tak?
    Moje dzieci i Kuba i Hania jak byli w brzuszku to mieli bardzo często czkawkę tylko czułam ją później.. a teraz mam wrażenie czasem że czuję dokładnie tak jak w poprzednich ciążach czkawkę tylko nie wiem czy to możliwe w tym tyg. :)

Mucha lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    tak, podobnież pijana połozna mnie odbierała, połamała mi żebra i staw mostkowy

O matko...pijana polozna???!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Mucha, ale informacja!!! :) Przemęczyłaś się biedaku leżakując plackiem, a to był fałszywy alarm. No ale lepiej dmuchać na zimne :) Cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku. Chciałabym mieć tyle szczęścia i za tydzień dowiedzieć się, że moja szyjka też jest taka długa ;) No ale mam nadzieję, że chociaż się nie skraca. Na fotelu się tylko dowiedziałam, że szyjka sformowana, kanał zamknięty, rozwarcia żadnego nie ma, macica mięciutka i wszystko jest ok.

Niesforna, nie stresuj się. Moja bratowa w połowie ciąży miała rozwarcie na 2cm (żadnych objawów), założyli jej szew, żyła normalnie, nie przemęczając się. A po zdjęciu szwu jeszcze urodziła po terminie :) Wszystko będzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 21:11

weronikabp, Mucha, Niesforna, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    O matko...pijana polozna???!
    uhm. Takie to były czasy, lekarze i "siostry" popijali na dyżurach..

Tusia ja już dawno czułam czkawkę, takie śmieszne uczucie. Widocznie tak była ułożona że wyraźnie to czułam ale ostatnio nie. W ogóle po sobotnich harcach jakaś cichutka moja mała..

• Galanea Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nigdy nie potrafiłam odróżnić czkawki u dziecka (na usg połówkowym miała, ale ja nie czułam tego). Ostatnimi dniami dziecko słabiej czuję, a jak czuję, to strasznie nisko :( Chyba się przekręciła i grzebie mi gdzieś tam w środku. Niezbyt przyjemne. Jeszcze 3 dni temu kopała wokół pępka aż brzuch skakał, a teraz zeszła nisko. Tylko jak ją poprosić, żeby wspięła się wyżej? ;)

evas lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Ja jeszcze nigdy nie potrafiłam odróżnić czkawki u dziecka (na usg połówkowym miała, ale ja nie czułam tego). Ostatnimi dniami dziecko słabiej czuję, a jak czuję, to strasznie nisko :( Chyba się przekręciła i grzebie mi gdzieś tam w środku. Niezbyt przyjemne. Jeszcze 3 dni temu kopała wokół pępka aż brzuch skakał, a teraz zeszła nisko. Tylko jak ją poprosić, żeby wspięła się wyżej? ;)
    my już dziś z mężem prosiliśmy i nic kochana, delikatniutko mnie posmerała przez chwileczkę i tyle..uparciuszek mały.

Galanea, evas lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może trzeba stanąć na rękach, głową w dół i pozwolić działać grawitacji? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 21:24

weronikabp, Mucha, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mała jest tak nisko ze jak sie rusza to czuje ja na wzgórku łonowym doslownie i nic milego to nie jest poza tym to nowe doznanie bo w pierwszej ciazy corka tak nisko nawet nie zeszla :)

Galanea lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Jestem właśnie po wizycie i niestety bez dobrych wiadomości. Malutka za wolno rośnie. Teraz jest na granicy. Za dwa tygodnie kontrola jak dalej tak będzie to szpital - tylko co oni mi w tym szpitalu pomogą. Słyszała któraś z was o takim przypadku? Jak oni mogą pomóc
    ? jestem załamana, i nie tyle sama wizja szpitala ile dodatkowo zostawienia córki, bo wiem jak by jej było ciężko... :'( chociaż jestem teraz w miejscu publicznym to chyba i tak zaraz się porycze... Mała waży teraz 469g termin przesunął mi się o ponad tydzień i juz jest lipcowy...

Koleżanka miała u swojej córci coś co nazywali zatrzymaniem rozwoju wewnątrzpłodowego czy jakoś tak. Okazało się, że lekarz dał je leki zabronione w ciąży... i jak je odstawiła to mała zaczęła rosnąć. Urodziła się malutka, coś koło 2800 i 47 cm, ale zdrowa i normalnie się rozwija. Spokojnie :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uf nadrobiłam Was - ale się rozpisałyście :-)
    Ja cały dzień na nogach - byliśmy u teściowej , później cmentarz, zakupy eh padam.
    Dziewczyny które się martwią o swoje fasolki nie martwić się będzie ok.
    Mucha cieszę się że jest ok mam nadzieję że u mnie w czwartek też dowiem się że z szyjką wszystko oki :-)

Galanea, nutka, Mucha lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, ja też mam wizytę 04.03:) Ktoś jeszcze dołącza?:)
    Mucha, super! Niepotrzebnie tyle się stresowałaś:)

Tusia84, Mucha lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ