MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No,no,Mucha,co za wieści!cudownie
.Obyś już do końca ciąży nie musiała zawracać sobie głowy szyjką
.
Co do czkawki,to pierwszą poczułam ok.tydzień temu.Byłam zaskoczona,że mały tak rytmicznie się porusza,jakby tupał nogą w równych odstępach czasu.Tzn.najpierw zwróciłam uwagę na to,że rusza się jakoś dużo,a potem,że rytmicznie i to raczej nie są kończyny,bo jak kopnął,to czułam to niezależnie od tego wszystkiego.Olśniło mnie wówczas,że to przecież czkawka.Mąż też ją czuł pod ręką.Teraz czuję ją czasem raz dziennie,czasem co drugi dzień,chociaż czasem zdaję sobie sprawę,że to czkawka,gdy już trochę trwa,więc pewnie pojawia się częściej,tylko nie zwracam na nią uwagi
.
Agusia2312, Mucha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysunset wrote:Jestem właśnie po wizycie i niestety bez dobrych wiadomości. Malutka za wolno rośnie. Teraz jest na granicy. Za dwa tygodnie kontrola jak dalej tak będzie to szpital - tylko co oni mi w tym szpitalu pomogą. Słyszała któraś z was o takim przypadku? Jak oni mogą pomóc
? jestem załamana, i nie tyle sama wizja szpitala ile dodatkowo zostawienia córki, bo wiem jak by jej było ciężko... :'( chociaż jestem teraz w miejscu publicznym to chyba i tak zaraz się porycze... Mała waży teraz 469g termin przesunął mi się o ponad tydzień i juz jest lipcowy...
https://bellybestfriend.pl/forum/iii-trymestr/iii-trymestr,514,1200.html o tu monic pisała może. Nią pogadaj na temat tej wagiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 23:21
sunset lubi tę wiadomość
-
Miriam wrote:Któraś z dziewczyn ktore już urodziły pisała zeby jajka jeść to masy dxiwcko nabiera
https://bellybestfriend.pl/forum/iii-trymestr/iii-trymestr,514,1200.html o tu monic pisała może. Nią pogadaj na temat tej wagi
Moja kuzynka niedawno urodziła bliźniaki, które w trakcie ciąży też okazały się być za małe i kazali jej jeść banany.. no i jadła codziennie min 1. i w efekcie urodziła w 32tc dwie śliczne córeczki 2800 i 2600, piękne, całe i zdrowe! więc nie ma się co martwić -
nick nieaktualny
-
weronikabp wrote:Ale śliczne meble..
http://blekitnakomoda.pl/index.php/realizacje.html
Dobrze ze jeszcze nie zamówiłam pinio
Natalia jak wózki ?
Szkoda, że nie mamy tyle miejscaja to się zastanawiam gdzie łóżeczko wstawić, bo nasze mieszkanie projektował ktoś bez wyobraźni. Niby metraż spory, a pokoje to takie małe nieustawne klitki.
weronikabp lubi tę wiadomość
-
Mucha super wieści kochana
teraz to musi być dobrze. Jakie leku rozkurczowe masz brać?
Mój maluch od paru dni się wyżej przeniósł chyba bo czuje go niekiedy w okolicach pępkaa i czkawkę też myślę ze czuje takie rytmiczne uderzanie. Tak z 3,4 razy pod rząd puk puk
i też się zastanawiałam czy to to;)
Mucha lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Ja już jestem pewna, że to czkawka
dokładnie to takie rytmiczne pukanie/podskakiwanie dziecka
Mnie moja niunia najbardziej rozczula nocą jak leżę np. na prawym boku i przekładam się na lewy to po lewej stronie brzucha tam gdzie przykładam ją do łóżka, mała zaczyna się wiercić chyba zmienia pozycję... no i po jakimś czasie zmieniam znowu na prawy i ona znowu się wierci.. i pewnie myśli że mama jej pospać nie da tylko się przekłada z boku na bok i ona musi na nowo szukać sobie pozycji
chyba pierwszy raz napisałam w formie żeńskiej jakoś to do mnie nie dociera, że córka ogólnie jakoś ciągle ciężko mi uwierzyć, że będę miała kolejne dziecko... i jak tak wieczorem wszyscy sobie siedzimy na łóżku i wyobrażam sobie że to maleństwo niedługo będzie tu między nami to cieszę się sama do siebieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 08:01
Agusia2312, weronikabp, monalisa, evas, Galanea lubią tę wiadomość
-
Część Mamutki:)
Mi się spało super dzisiaj, myślę ze psychicznie juz jest lepiej bo od poniedziałkowego skoku cukru na sniadanie, mam super wyniki po samej diecie. Zmniejszylam sobie dawkę insuliny o pol.
A do tego znalazłam specjalny chleb dla diabetykow, polecany dla cukrzyków, bardzo smaczny. Akurat Pani sprzedawczyni zauważyła moja piłeczkę z przodu i mówi, ze ona też miała w ciąży cukrzyce i ze ten chleb pomógł jej:)mi też cukru nie podnosi.
Kurcze pogoda brzydka, a ja chciałam po dziecinnych pojeździć i kupić pierdolki jakies dla Szkraba.
A powiedzcie jaka pościel kupujecie do łóżeczka i wózka? ( wymiar, kolorystyka). Szukam czegoś wesołego, neutralnego- w razie bardzo realnej Niespodzianki:)Tusia84, weronikabp, monalisa, Agusia2312, evas, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hejka. U mnie piękne słonko aż żyć się chce
Mąż pierwszy raz poczuł kopniaka naszego skarba
i mówi że konkretnie go kopnął
Cieszę się że w końcu poczuł
Zaraz wstaję robić śniadanko i trzeba wstawić pranie. Jutro wizyta u gina USG połówkowe i cały dzień będę na nogach bo i rano badania, jedziemy wózki pooglądać itp.
evas, Galanea lubią tę wiadomość