X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śliczne meble..
    http://blekitnakomoda.pl/index.php/realizacje.html

Dobrze ze jeszcze nie zamówiłam pinio :-)
    Natalia jak wózki ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 22:42

• Martynika Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No,no,Mucha,co za wieści!cudownie :).Obyś już do końca ciąży nie musiała zawracać sobie głowy szyjką :).

Co do czkawki,to pierwszą poczułam ok.tydzień temu.Byłam zaskoczona,że mały tak rytmicznie się porusza,jakby tupał nogą w równych odstępach czasu.Tzn.najpierw zwróciłam uwagę na to,że rusza się jakoś dużo,a potem,że rytmicznie i to raczej nie są kończyny,bo jak kopnął,to czułam to niezależnie od tego wszystkiego.Olśniło mnie wówczas,że to przecież czkawka :).Mąż też ją czuł pod ręką.Teraz czuję ją czasem raz dziennie,czasem co drugi dzień,chociaż czasem zdaję sobie sprawę,że to czkawka,gdy już trochę trwa,więc pewnie pojawia się częściej,tylko nie zwracam na nią uwagi :).

Agusia2312, Mucha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Jestem właśnie po wizycie i niestety bez dobrych wiadomości. Malutka za wolno rośnie. Teraz jest na granicy. Za dwa tygodnie kontrola jak dalej tak będzie to szpital - tylko co oni mi w tym szpitalu pomogą. Słyszała któraś z was o takim przypadku? Jak oni mogą pomóc
    ? jestem załamana, i nie tyle sama wizja szpitala ile dodatkowo zostawienia córki, bo wiem jak by jej było ciężko... :'( chociaż jestem teraz w miejscu publicznym to chyba i tak zaraz się porycze... Mała waży teraz 469g termin przesunął mi się o ponad tydzień i juz jest lipcowy...
    Któraś z dziewczyn ktore już urodziły pisała zeby jajka jeść to masy dxiwcko nabiera

https://bellybestfriend.pl/forum/iii-trymestr/iii-trymestr,514,1200.html o tu monic pisała może. Nią pogadaj na temat tej wagi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 23:21

sunset lubi tę wiadomość

• BiB Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Któraś z dziewczyn ktore już urodziły pisała zeby jajka jeść to masy dxiwcko nabiera

https://bellybestfriend.pl/forum/iii-trymestr/iii-trymestr,514,1200.html o tu monic pisała może. Nią pogadaj na temat tej wagi

Moja kuzynka niedawno urodziła bliźniaki, które w trakcie ciąży też okazały się być za małe i kazali jej jeść banany.. no i jadła codziennie min 1. i w efekcie urodziła w 32tc dwie śliczne córeczki 2800 i 2600, piękne, całe i zdrowe! więc nie ma się co martwić :)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Banany o matko ja je porzeram kg a moja mała ważyła w. 32 2kg a od jakiś 2 tyg mam fazę na banany muszę przestać bo urodze 4 kg

BiB, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• BiB Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    kupiłam w sklepie mojej koleżanki ze zdrową żywnością, ma 3 poziomy, więc 3 rodzaje można jednocześnie hodować. Z fimry bio-natura. Nasiona też u niej kupuję :)

widziałam taką ostatnio w OBI

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie ostatnio zaczęła martwić ilość śluzu... Tzn na papierze go nie widać, ale ciągle mam tam mokro, wkładki noszę ale i tak dwa razy dziennie zmieniam bieliznę;( wizyta dopiero 10 marca, położna 5tego...

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • evas Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dopadła bezsenność :( obudziłam się o pierwszej i nie mogę zasnąć.
    Mały się wierci, a ja popijam jogurt. Ciekawe czy dziś zasnę, bo na 9:00 do pracy muszę iść i pewnie będę nieprzytomna :(

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Ale śliczne meble..
    http://blekitnakomoda.pl/index.php/realizacje.html

Dobrze ze jeszcze nie zamówiłam pinio :-)
    Natalia jak wózki ?
    Prześliczne te mebelki ;)

Szkoda, że nie mamy tyle miejsca :( ja to się zastanawiam gdzie łóżeczko wstawić, bo nasze mieszkanie projektował ktoś bez wyobraźni. Niby metraż spory, a pokoje to takie małe nieustawne klitki.

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha super wieści kochana <3 ;) teraz to musi być dobrze. Jakie leku rozkurczowe masz brać? :)

Mój maluch od paru dni się wyżej przeniósł chyba bo czuje go niekiedy w okolicach pępka ;) a i czkawkę też myślę ze czuje takie rytmiczne uderzanie. Tak z 3,4 razy pod rząd puk puk :D i też się zastanawiałam czy to to;)

Mucha lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem pewna, że to czkawka :) dokładnie to takie rytmiczne pukanie/podskakiwanie dziecka :)

Mnie moja niunia najbardziej rozczula nocą jak leżę np. na prawym boku i przekładam się na lewy to po lewej stronie brzucha tam gdzie przykładam ją do łóżka, mała zaczyna się wiercić chyba zmienia pozycję... no i po jakimś czasie zmieniam znowu na prawy i ona znowu się wierci.. i pewnie myśli że mama jej pospać nie da tylko się przekłada z boku na bok i ona musi na nowo szukać sobie pozycji :)

chyba pierwszy raz napisałam w formie żeńskiej jakoś to do mnie nie dociera, że córka ogólnie jakoś ciągle ciężko mi uwierzyć, że będę miała kolejne dziecko... i jak tak wieczorem wszyscy sobie siedzimy na łóżku i wyobrażam sobie że to maleństwo niedługo będzie tu między nami to cieszę się sama do siebie :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 08:01

Agusia2312, weronikabp, monalisa, evas, Galanea lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Mamutki:)
    Mi się spało super dzisiaj, myślę ze psychicznie juz jest lepiej bo od poniedziałkowego skoku cukru na sniadanie, mam super wyniki po samej diecie. Zmniejszylam sobie dawkę insuliny o pol.
    A do tego znalazłam specjalny chleb dla diabetykow, polecany dla cukrzyków, bardzo smaczny. Akurat Pani sprzedawczyni zauważyła moja piłeczkę z przodu i mówi, ze ona też miała w ciąży cukrzyce i ze ten chleb pomógł jej:)mi też cukru nie podnosi.
    Kurcze pogoda brzydka, a ja chciałam po dziecinnych pojeździć i kupić pierdolki jakies dla Szkraba.
    A powiedzcie jaka pościel kupujecie do łóżeczka i wózka? ( wymiar, kolorystyka). Szukam czegoś wesołego, neutralnego- w razie bardzo realnej Niespodzianki:)

Tusia84, weronikabp, monalisa, Agusia2312, evas, Galanea lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika mebelki są cudne <3 uwielbiam taki styl :)

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Weronika mebelki są cudne <3 uwielbiam taki styl :)
    no przypadkiem wczoraj znalazłam, myślę, że dziś tam zadzwonię i będziemy brali stamtąd, cudowne te skrzynie z sercami wyciętymi i szary fotel w grochy, odjazd :))

evas lubi tę wiadomość

• monalisa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziś mam dzien lenia wyszykowałam wszystkich do szkoły i pracy wiec wskakuje do łóżeczka i chociaż z godzinkę bo oczy mi się zamykają. Tak myślę czy to nie wpływ magnezu dużych dawek i Duphastonu bo jest masakra ciągle bym spała.

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika meble odjazd super bardzo mi się podobają

bontbhr.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owszem mebelki z tej strony cudne, ale ich ceny - szokujace! Z pewnoscia nie na kazda kieszen...

Galanea lubi tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to juz jest Paulinko są na rynku rzeczy tanie i drogie.
    Szykuje sie i na wizytę, zobaczymy co u Małej i co Pani doktor powie o moich silnikach na zebrach...

Agusia2312 lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika powodzenia na wizycie:)

W poludniowej Wielkopolsce piękne słońce :) uwielbiam taka pogode;) już chce lato:) ahh rozmarzyłam się :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 08:40

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. U mnie piękne słonko aż żyć się chce :-) Mąż pierwszy raz poczuł kopniaka naszego skarba :-) i mówi że konkretnie go kopnął :-) Cieszę się że w końcu poczuł :-) Zaraz wstaję robić śniadanko i trzeba wstawić pranie. Jutro wizyta u gina USG połówkowe i cały dzień będę na nogach bo i rano badania, jedziemy wózki pooglądać itp.

evas, Galanea lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ