MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Mucha
NIE
CZYTAJ!
Weź sobie wypożycz książkę ABSOLUTNIE nie związaną z ciążą, porodem, chorobami, czy nieprawidłowościami. Zawierz lekarzom, nie nadinterpretuj, nie diagnozuj.
Sama też to robiłam przy okazji CMV, jeszcze trochę i byłabym bliska obłędu. Teraz wyszukiwarka służy mi tylko do kwestii wykończeniowo-remontowych w mieszkaniu, omijam szerokim łukiem wszelkie mądrości dot. ciąży. Słucham swoich lekarzy, każdego ze swojej specjalności. Pani z zakaźnego a propos CMV, pani z przychodni usg odnośnie wszelkich wymiarów, pani internistki, gdy coś mi dolega "przy okazji", pana gina prowadzącego, gdy mam jakiekolwiek inne problemy z ciążą.
Muszko, nie szukaj na własną rękę informacji, bo zwariujesz. Nie wiesz kiedy należy się już martwić, a kiedy nie? I bardzo dobrze, bo lekarz to wie, patrząc na obrazy usg.
Niesforna, Galanea lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny wracam do was po krótkiej przerwie. Mam nadzieje że wszystko dobrze u Was i Waszych Maluszków.
U mnie cukier jeszcze pokazuje pazurki i czasami wyskoczy mi jakieś 140-150 ale już jest lepiej. Jem jak dziecko co 2-3 godziny przez całą dobę - najgorsze są noce: budzik, bułeczka, mleko i sen, ale może będę miała wprawę we wstawaniu do córeczki jak się urodzi.
Po pierwszej insulinie było najgorzej - do wszystkiego trzeba się przyzwyczaić.
Ale dzięki tej cukrzycy poznałam wiele fajnych kobietek w ciąży z takim samym problemem.
Do dziewczyn które nie przytyły do tej poty - skoczcie do apteki po paski do sprawdzania acetonu w moczu. Dziecko może czerpać z waszych zapasów czego skutkiem jest aceton i trzeba zmienić dietę na bardziej kaloryczną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 11:37
monalisa lubi tę wiadomość
-
Cześć, jak mija dzień? Znowu musiałam Was nadrabiać.
Więc po kolei - Mucha - Nie czytaj i nie doszukuj się, bo nabawisz się nerwicy. Jedna sprawa się ułożyła, nie szukaj następnej. Ja też coraz mniej staram się czytać, bo już był moment, że wmawiałam sobie, że mi czop śluzowy odszedł i wpadałam w panikę. Na pewno wszystko jest ok, lekarz na pewno potrafi interpretować wyniki z usg.
Nawiązując do twardnienia brzucha, to wspominałam wczoraj o nim swojej gin i powiedziała, że jak się zdarza o jakiejś porze, brzuch jest napięty, ale nie towarzyszą mu bóle i nic się nie dzieje, to jest normalne i tylko w razie naprawdę mocnego stawiania się brać doraźnie No-spę.
Fajne te wszystkie mebelki i wózki, które wklejacie, ale ja szukam opcji ekonomicznej, właściwie komody i przewijaka. Łóżeczko mam używane, mam ogromną szafę zabudowaną w pokoju. A wózek kupiłam używany X Lander XA w bardzo dobrym stanie. Ściany mam pomalowane na beżowy kolor i planuję kupić na Allegro naklejki jakieś wesołe, typu:
http://allegro.pl/naklejki-na-sciane-sowa-drzewo-170cm-150m-i3996880881.html
Aha i jeszcze jedno, od 5 dni dziecko siedzi tak nisko i wierci się, że czuję je ciągle gdzieś na pęcherzu, spojeniu łonowym, a czasami to mam odczucie jakbym dostawała kopniaki w poślady od środka. A była wcześniej fajnie ułożona i kopała w okolicach pępka( Boję się, że uciska mi na szyjkę teraz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 13:49
-
Fler- troszku długo cię przytrzymali w tym szpitalu. Mnie po 3 dniach wypuścili. U mnie największe wahania były 2-ego dnia brania insuliny. Teraz zmniejszyłam sobie dawkę bo stosując dietę mam max cukier 90 z czego bardzo się cieszę. W szpitalu podawane jedzenie nie miało nic wspólnego z dietą cukrzyka- a w domku kurczak, warzywka, chleb IG , jogurcik owocowy nawet i jest ok. Zobaczymy dalej, wizytę u dietetyka mam 28.02.
Mucha - ufaj dla swojego dżina- jest dobrze!
Pomyślicie ze zwariowałam ,ale kupiłam dziś paczkę pampersówPampersa, bo 4 zł taniej niż normalnie w Rossmanie z kartą rossnę. W sumie się nie zmarnują a zawsze na paczkę chusteczek będzie.
Powiem Wam, że byłam w dziecięcych dzisiaj i tyle jest rzeczy że hoho. Mam 2 butel AVENTA z przychodni, chcę kupić smoczek i butelkę LOVI - będę szukac na allegro u jednego dostawcy -zawsze to taniej będzie, bo w sklepie komplet 2 smoczki+ butelka to ok. 47 zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 14:07
Galanea, Mucha lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie.Maluch prawie dobił do kilograma-923gramy
.Wszystko w porządku,tylko doktor jajek nie mógł znaleźć... Płeć jednak potwierdzała mi już inna lekarka i te jajka widziała,więc nie biorę tego do siebie
.
Lekarz powiedział mi na temat twardnień dokładnie to samo,co Tobie,Galanea,że jeżeli nie towarzyszy im ból i obserwuję je o stałych porach,nie trwają długo,to są zupełnie normalne i mogę sobie brać na nie Nospę i magnez,to wystarczy w zupełności.
Tylko,cholera jasna,i ja i on zapomnieliśmy o glukozie!I nie wzięłam skierowania.No żesz...a po to też szłam.Zadzwonie do niego po południu,jak już nie będzie miał pacjentek,nastawiałam się,że w piątek tę glukozę zrobię.Galanea, evas, weronikabp, Nalka lubią tę wiadomość
-
Ja tez mam zrobic glukoze, ale 50 nie 75...mam na jej zrobienie jakies 3 tygodnie wiec sie nie bede spieszyc zeby miec na wszelki wypadek wyniki tuz przed wizyta u lekarza i nie miec czasu sie denerwowac
oczywiscie zakladam, ze bedzie ok
Galanea lubi tę wiadomość
-
Mucha wrote:Ja tez mam zrobic glukoze, ale 50 nie 75...mam na jej zrobienie jakies 3 tygodnie wiec sie nie bede spieszyc zeby miec na wszelki wypadek wyniki tuz przed wizyta u lekarza i nie miec czasu sie denerwowac
oczywiscie zakladam, ze bedzie ok
-
Galanea wrote:evas - A polecasz markę Lovi? Jeśli tak, to jakieś konkretne produkty? Ja kompletnie się nie orientuję jakie butelki i smoczki kupić.
Ja mam zrobić test glukozy 75g między 24 a 27tc.Galanea lubi tę wiadomość
-
EVAS- NP TAKIE PRODUKTY:
http://allegro.pl/lovi-butelka-250ml-aktywne-ssanie-smoczek-0m-i3973021624.html
http://allegro.pl/lovi-smoczek-uspokajajacy-dynamiczny-retro-gratis-i3977574649.html
SUNSET mi tez w szpitalu nawet mówli że 50g glukozy nie robi się już od dawna. Nawet gdy wynik wyjdzie ok po tym to nie daje to pwenosci co do braku cukrzycy. Najlepiej zrobic 75g i wtedy wynik jest miarodajny. Ale jak widac lekarz-a lekarz.
Właśnie piecze mi się kurczaczek w warzywkach .MMMMMM jak pachni:) -
Sprawdziłam, niestety według tego cennika co ja mam od producenta, to ceny wychodzą trochę wyższe. Oni pewnie kupują w większych ilościach i mają może jakieś zniżki. Bo wiem, że przy większych zamówieniach można negocjować ceny. Ale przy małym zamówieniu nie dam rady taniej zamówić.
-
nick nieaktualnySunset ulzyło Ci kiedy mi dowaliłaś? mam nadzieję, że tak, mam propozycję - nie pisz już do mnie proszę, bo zauważyłam, że masz uczulenie na to co piszę, więc lepiej ignoruj mnie a ja będę Ciebie, dla spokoju mojego i po co inni mają czytać takie niemiłe wywody..albo jeśli masz coś prywatnie do kogoś to napisz prywatnie.
Ja już po wizycie, miałam Wam wiele rzeczy napisać ale po wpisie Sunset odechciało mi się udzielać. Trudno uwierzyć, że komuś sprawia przyjemność dowalenie komuś.
Mam piękny wózek i wiele innych newsów ale niestety radość gdzieś sie ulotniła.. dobrego dnia wszystkim, nie wiem nawet czy Natalia się odezwała? Czy wszystko u Niej ok.
-
Martynika wrote:Ok,już załatwione,lekarz zostawi mi skierowanie w rejestracji
.A więc w piątek moja kolej.Będzie o tyle dobrze,że przychodnię mam dosłownie pod domem,więc pomiędzy tymi pobraniami mam zamiar uciekać do domku.
wypicie glukozy i do domku. A potem na pobranie sobie dochodziłam. Teraz mam spory kawałek do domu, ale w tym samym czasie mam zamiar zrobić USG, więc nie będzie mi się tak dłużyło.