X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Weronikabp końcu kochana nie martw sie szkoda nerwów nasze malenstwa to czuja. Sunet nie chciala cie obrazic ani twoich wpisów tak mi sie wydaje poprostu sktytykowalas imie jej dziecka Alicja musialo ja to bardzo zabolec skoro to nadal pamieta tak jak i ciebie kochan wpisy na temat mebelek. Tak więc dziewczynki prosze bez obrażania sie na siebie. Jestescie wszystkie wyjatkowe i kazda ma swój styl i wyobrażenia o pokoju, imieniu i dziecku. Chciala bym miec tylko takie problemy, a niestety moje sa dużo duże poważniejsze :( moje SM dalo o sobie znać od 2 dni :((
    musze coś sprostować choć nie chcę juz wracać do tego tematu, są wazniejsze tu na forum, nigdy nie skrytykowałam imienia dziecka sunset czy kogokolwiek innego kiedys byla dyskusja o imionach co się komu podoba a co nie i tyle. Ale tak jak mówię, nie wracajmy do tego, jest tyle wazniejszych tematów, jak: Welonisia, Co z Natalią, itd...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 16:37

monalisa lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa trzymam kciuki zeby bylo lepiej, lezysz grzecznie?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z rodzina wczoraj kupiliśmy smoczki Aventa, ssak do oczyszczania noska, szczoteczke i grzebyk do włosków, obcinaczki do paznokci, waciki do dziecka, ziajki plyn natluszczajacy do kompieli, ziajki kremik, bambino kremik i oliwke,bambino chusteczki 2x dwupak (mamy juz 10 paczek), 5 par skarpetuszek i 5 par bodówz krotkim rekawem i miecutki kocyk w małpki. Jeszcze tylko czapeczki ze 4 i body z dlugim rekawkiem i będzie komplet tylko wozek kupimy i będzie full
    Moja corcia z m wybrali wszystko pod chłopca kurcze , ciekawe co zrobia jak bedzie dziewczynka hihihihi. A body z napisami typu. Moje serce nalezy do taty, Tata najlepszy na świecie itp.na każdym slodki opis lecz wszystko z podteksem o tacie w j.angielski. No i corcia od siebie kupila body Moj maly braciszek. Halllo pytam co zrobicie jak bedzie córcia obaj spojrzeli na mnie jak na Yti i odpowiedzieli "Wiemy co robumy" oszalec z nimi mozna

vikus001, weronikabp, Galanea, evas lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj martwie sie Natalia, ale mam nadzieje, ze zwyczajnie nie ma czasu sie odezwac.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam taką nadzieję Muszko.

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam w zamiarze kupić butelki aventa z wersji natural. dla Michasia miałam tomme tippie czy jak to się tam pisze, ale po jakimś czasie butelki robiły się brzydkie, ten plastik mają kiepski a aventa u siostry wyglądały o niebo lepiej
    taki mam plan ale jeszcze tych nowych aventa na oczy nie widziałam - zobaczę to postanowię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 16:44

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha leżę leżę juz mnie biodra i ramiona bolą do tego te rzuty , ale wczoraj m i corka zawiezli mnie do Pati i Maxa to taki market u nas w poznaniu dla maluszków choc jest 200 m od nas to autem mnie podwiezli i m pod ramię bo niestety nie moge samodzielnie sie poruszac choc dziś juz lepiej z koordynacja. Muszę sie przyznac zeaz mi lezki poleciały miedzy regalami ze tak dbaja o mnie tzn.o nas :) aleszyko otarlam zeby nie widzieli i się nie martwili. Staram się dla nich byc twarda i nie okazywac bezsilność jak mnie spotyka to okropne nie móc wstac z łóżka :( nie moge znowu becze

Mucha lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa - u mnie odwrotnie. Wszystko pod dziewczynkę: sukieneczki, rajstopki, body, różowe ciuszki itp. Pytam partnera co będzie jak chłopak, a on do mnie "Najwyżej będzie biegać w rajstopkach Hello Kitty" :P

monalisa, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala sie nic nie odezwała kurcze moze dziewczyny do naszych list bya dopisac nr.tel tak wiecie do awaryjnych sytuacji jak ta co o tym myslicie? wiem ze to duzo pracy w uzupelnieniu ale to nasze nerwy wyciszy , a i przed porodem sie napisze do jednej z nas , a ta będzie relacjonował inne na forum

weronikabp lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa widze ze ty tez Poznan...wyslalam zaproszenie bo chcialam o kilka rzeczy zapytac

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    monalisa - u mnie odwrotnie. Wszystko pod dziewczynkę: sukieneczki, rajstopki, body, różowe ciuszki itp. Pytam partnera co będzie jak chłopak, a on do mnie "Najwyżej będzie biegać w rajstopkach Hello Kitty" :P
    Heheh ale numer. My mamy duzo dużo wszystkiego po moim bratanku lecz wszystko pod chłopca , a nawet 2 butelki nowe i kubek niekapek Aventa bo bratowej zdublowalilismy nie raz wiec miala nadmiar. Hehehe właśnie tak patrzę i smoczusie tez sa z niebieski, co za gamonie z tej mojej rodzinki

Galanea lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus001 ale super , a gdzie bedziesz rodzić? Może sie na porodowce spotkamy :)

bontbhr.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjmij zaproszenie to troche pogadamy;)

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam, że ja tak z innej beczki, ale czy farbujecie włosy w ciąży? Jeśli tak to farbami z amoniakiem czy nie?
    Ja do tej pory kupowałam farbę fryzjerską Matrix, bezpieczną dla kobiet w ciąży, ale zastanawiam się czy już mogę sobie pozwolić na farbę sklepową bez amoniaku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 16:58

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zafarbowalam normalna farba dopiero w styczniu a wczesniej jakos wytrzymywalam z odrostem ale bylo to straszne:) takze mysle ze juz mozna normalnie byle by nie wdychac oparow wiec uchylic okno

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    Przyjmij zaproszenie to troche pogadamy;)
    Odrazu przyjęłam

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez stosowałam Matrixa :) teza wyszły nowe bez amonikau Joanna moja fryzjerka mi polecila jej bratowa tez uzywa , a jest w ciąży i musze powiedzieć zedwa razy robilam i jest ok.Ja farbuje na czarno bo mam swoje bardzo ciemne wlosy i do tego długie wiec robie tylko odrost raz na 3 tygodnie

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie polecam Garniera Olivia czy jakos tak po 3-4 myciach zmywa się

bontbhr.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Ja tez stosowałam Matrixa :) teza wyszły nowe bez amonikau Joanna moja fryzjerka mi polecila jej bratowa tez uzywa , a jest w ciąży i musze powiedzieć zedwa razy robilam i jest ok.Ja farbuje na czarno bo mam swoje bardzo ciemne wlosy i do tego długie wiec robie tylko odrost raz na 3 tygodnie

O super, może wypróbuję Joannę. A orientujesz się może czy kryje siwe włosy? Ja same odrosty robię. Niestety siwieję od 18 roku życia i muszę to robić systematycznie :(

Raz użyłam Garniera Olia i prawie nic nie zafarbował, faktycznie słaba farba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 17:15

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a może któras jest w kontakcie z Natalią poza forum? i zapyta co u Niej?

‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ