MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMucha wrote:Dziewczynki dziekuje bardzo za kciuki. Jutro ide na 16ta wiec jeszcze bede sie odzywac przed. Powiem Wam cos smiesznego...na badaniu ogolnym moczu wyszly liczne bakterie i troche leukocyty, a w posiewie moczu (to samo siku dokladnie) zadne bakterie patogenne sie nie namnozyly. Smieszne to...dziwaczne.
Ja kurcze bardzo z wygladu sie zafascynowalam wozkiem Solam Leather&Linen, ale nadal nie wiem czy on sie do czegokolwiek nadaje...Natalia jakby udalo Ci sie jutro wpasc do tej hurtowni to zapytalabys prosze o ten wozek?- ogolnie model to jest Solam.
jeśli są niegroźne to sie nie wyhodują.
Rowniez mówię wszystkim dobranoc, Pola dzis śpi cały dzien z malutkimi przerwami,więc dołączam do NiejWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 22:51
Mucha lubi tę wiadomość
-
ja tam nie twierdze, ze buraki sa the best, ale raz w tyg buraczkowa jest ugotowana i na 2 dni starcza nam gar a wyniki jak porownam z Waszymi powyzej mam super, no ale moze taka uroda ;
))
czytalam tez Wasze prozpozycje wozkow i sama sie martwie bo trafilam na str z opiniami rodzicow ze teraz te wokzi na kliki to fakt moga puszczac plus gondola moze sie przechylac w uzytkowaniu, z reklamacja wiadomo droga przez meke bo to nie zakup za 5 groszy,
na szczescie mysle moj maz majsterkujacy zrobi sie paryzancka nawet podporke przodu gondoli przy przednich kolach i tyle, spawarka w domnu jest
juz niewazne jak to bedzie wygladac, wazne by mi dziecko nie ucieklo na ziemie
a z wyprawki fakt to my gadzeciaze jestesmy, sterylizator jest na 1 butle auto/hotel plus na 6 butli domowy elektryczny i nianka z monitorem oddechu, ja tam zawsze mysle jak sobie zycie ulatwic a pamietam jak parzylam paluchy przy butelkach siostry z garnka na maszynce, no ale rozumiem jak kto woli ;--))))))))))))))
weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość
-
A ja znowu spać nie mogę
Do tego dziś mam jakiś gorszy dzień, cały praktycznie przeleżałam.
I cały dzień dziwnie boli mnie brzuch w okolicy pępka i powyżej, takie jakby pieczenie. Zdarzało się wcześniej, ale było to chwilowe. A dziś cały dzień i tylko na chwilę odpuszcza. Jak stoję czy chodzę to jest jeszcze gorzej
Mam nadzieję, że to tylko rozciąga się macica... Na szczęście jutro na 14 mam wizytę u lekarza i usg, bo strasznie się denerwuję. I pewnie z tych nerwów spać nie mogę -
Co do wózków to wczoraj też wybraliśmy się pierwszy raz na rekonesans i obejrzenie tego co mi się spodobało w necie. Najbardziej podoba mi się Tako Lungo, bo ma bardzo dużą gondolę i koła na felgach aluminiowych a nie plastykowych. Tylko że niestety nigdzie go nie mają, żeby obejrzeć, można tylko zamówić
Ja z reguły nie słucham tego co mówią sprzedawcy, bo oni mówią tak, żeby sprzedać to, co im się najbardziej opłaca. Wczoraj np pan mi wmawiał że wózki tako są beznadziejne (nie miał tej firmy w sprzedaży), a próbował mi wcisnąć wózek jakiejś firmy baby merc czy coś takiego, za 800 zł 3w1, wszystko z plastiku i widać że to długo nie pojeździ...
Z tych przystępnych dla mnie cenowo jest jeszcze właśnie Jdo Fyn Memo. Pojeździłam nim trochę,to prowadzi się rewelacyjnie, lekki, zwrotny. Tylko on jakoś z wyglądu do mnie nie przemawia i żaden kolor w 100% mi nie odpowiada. Jutro jeszcze po wizycie jak wszystko będzie dobrze, to mamy gdzieś zajrzeć i pooglądać jeszcze te wózki. Może jeszcze coś innego mi wpadnie w oko. Ale chyba szybciej bym kupiła samochód niż wózek...NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySpoko Muszka, zapytam.
Niesforna:
Ok, ja nie pytam co mi polecaja ja pytam o cechy i wlasciwosci wozka,zdanie na podstawie tego sama sobie wyrabiam. Facet jak zaczal nawijac o fotelikach i ich cechach to ja nie watpie zeby nie mial wiedzy, poza tym jak we wszystkim bedziemy sie doszukiwac drugiego dna to moze od razu kupujmy wozki "na pałe" bo ładneJa sie nie znam i pytac bede, w koncu to moje pierwsze dziecie i ma jezdzic w super wozie.
Ok, to moze idac sladem Muszki zapytac o jakis wozek jeszcze dla Was?jak juz bede to moge przeprowadzic dodatkowy rekonesans
a ja tam wszystkie nianie, sterylizatory i inne pewnie kupię, niektórzy uważają że to niepotrzebne, jak się okaże prawdą to przy kolejnym dziecku nie będę chciała. A poza tym z kupnem niani muszę poczekać bo oglądałam ostatnio film Naznaczony i mam lekką schizę ze strachu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 07:24
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Kolejna cieżka noc za mną.
Jeśli chodzi.o sterylizator, to mam parowy Aventa. Jak ktoś ma w planie od razu karmic butelka, to jest to fajny gadżet. Wrzuca sie wszystko na kilka minut do mikrofali i tyle. Ale można sie spokojnie obejść bez tego.
Nianie mam z kamerą, i już nie wyobrażam sobie mieć innej. Siedze spokojnie na dole, i jak niania zapiszczy lekko to nie musze szybko biec na gore, tylko.właczam monitor i widze czy mały wstał czy tylko sie przekrecil. Z tego gadżetu jesteśmy bardzo zadowoleni.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Mucha wrote:Natalia bardzo dziekuje z gory
Excella taka niania z kamera i jeszcze z czujnikiem oddechu to pewnie niezly wydatek co?
Czujnika oddechu nie mam, niania kosztowala ok 600zl, ale teściowie troche dołożyli
Taka mamy:http://www.net-s.pl/index.php?id=3&c=70&g=314663&n=Motorola-MBP36-niania-elektroniczna&w=cWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 07:36
-
Ja to jeszcze nie mam nic kupione do dziecka:) muszę wkoncu się za to jakoś racjonalnie zabrać. Ciuszków za dużo nie bede kupować na początek;) Co do wózków to też chyba przestaniemy się słuchać sprzedawców bo każdy co innego mówi. Kreci mnie Jedo ale muszę go na żywo zobaczyć.
Wogole do szpitala bym musiała skompletować do mnie wyprawkę, muszę się aby zorientować co potrzebne i przydatne. Może coś podpowiecie mamuśkiTo nasze pierwsze dziecko i kompletnie nie ogarniam tematu co kupić .
Natalia ja takich filmów w ciąży nie oglądamprzed obejrzałam film "obecność" i polecam ale nie dla kobiet w ciazy;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 07:41
[/url]
[/url]
-
Mucha wrote:Excella wow ten monitor wyglada porzadnie i ma fajne funkcje, ale ja chyba bede musiala zdecydowac co wazniejsze kamerka czy monitor oddechu
My nianie kupiliśmy jak mały miał pół roku, wcześniej noe była potrzebna. Bo drzemki Bartka nie były za długie, a przez pierwsze trzy miesiące Bartol nie chciał spac sam, tylko na moim brzuchu
Więc może pierw warto kupić monitor oddechu, ale zrobisz jak uważasz i kupisz to co bardziej potrzebne -
nick nieaktualnyNatalia ja takich filmów w ciąży nie oglądam
przed obejrzałam film "obecność" i polecam ale nie dla kobiet w ciazy;)[/QUOTE]
Ja tam oglądałam w ciąży Obecnośćw ogóle dużo horrorów, ale wiesz, moje oglądanie to pół filmu patrze się w ścianę i pytam męża co się dzieje bo się boje
ale w tym filmie Naznaczony to ewidentnie ta niania elektroniczna mnie przeraziła hehe
Mucha a z pessarem zawsze trzeba leżeć plackiem? czy po prostu należy się oszczędzać? -
Tak, mały był wymagający, męczył go brzuszek i jak tylko go odkładałam do łożeczka to sie budził. A na moim brzuchu mógł spać i dwie godziny, wtedy ja spałam razem z nim. A zaczął tak robić jeszcze w szpitalu, tam łózka mało wygodne wiec ja wcale nie spałam
potrzebował bliskości, teraz.już sam śpi;)
Mucha lubi tę wiadomość
-
Natalia to dobre pytanie...wszystko zalezy od lekarza i szyjki, mi jak wychodzilam ze szpitala to kazali sie oszczedzac (czyli siedziec w domu i nie stac dlugo), a moja lekarka powiedziala, ze najlepsze efekty daje lezenie, wiec sie jej slucham i grzecznie plackuje...szczegolnie, ze jak wstane to mi sie brzuch napina
-
nick nieaktualnyMucha wrote:Excella wow ten monitor wyglada porzadnie i ma fajne funkcje, ale ja chyba bede musiala zdecydowac co wazniejsze kamerka czy monitor oddechu
Mucha i Niesforna powodzenia dziś na badaniach! kciuki)
Horrorów i thilerów w ciąży nie oglądam, w zasadzie w ogóle nie oglądam, nie lubię, wychodzę z założenia, że nie będę sobie dodawać negatywnych bodźców i strachu, bo i tak miałam ich sporo w życiu, więc postanowiłam, że kino ma mnie relaksować ewentualnie czegoś ciekawego nauczyć..
słoneczko chyba będzie dziś, także planuję spacerek. Dziś robię krem z brokułów, oraz pastę orkiszową z kurczakiem i szpinakiem, suszonymi pomidorami itd.)